2014. március 30., vasárnap

Száraz, zsíros vagy dehidratált - Tudod a különbséget?

Olyan gondolatokkal találkoztam Caroline Hirons kozmetikus egyik blogbejegyzésében, ami alapjaiban változtatta meg az arcápolási rutinomat, és biztos sokan vagytok, akiknek szintén lesz tőle egy homlokhoz csapós NA NEE momentuma. Pedig jobban belegondolva, így utólag már teljesen logikus.


A teljes cikkért katt a továbbra!

2014. március 28., péntek

Bőrápolás havasigyopárral és növényi olajokkal - Gerovital Plant



Valljuk be, borzasztóan nehéz kiigazodni a drogériákban roskadozó polcokon található rengeteg márka és azokon belül pedig még több termék között. Mi alapján választasz általában? Akció? Csomagolás? Reklámok? „A barátnőm is ezt vette”? Ha ezek valamelyikére igen a válasz, akkor rosszul csinálod. Ennél sokkal jobban kell ismerni egy termékcsaládot vagy terméket, hogy el tudd dönteni, egyáltalán érdemes-e kipróbálnod. Most a Gerovital Plant termékcsaládról hoztam nektek infókat, ami alapján közelebbről megismerhetitek a márkát és azt, hogy mely problémákra adhat megoldást. 

 A teljes cikkért katt a továbbra!

2014. március 26., szerda

MakeUp - Spring Yellow

Mostanában nagyon megkedveltem ezt a szemfestési formát, kicsit arabos, kicsit cicás, remekül variálható, finomítható vagy vadítható:) Alapvetően natúr színekkel szoktam készíteni, de most a napsugarak hatására sárgát választottam hozzá.

A sminkhez step-by-step útmutatót is találtok itt: http://www.bien.hu/meresz-citromsarga-szemfestes-tavaszra/szepseg/smink/117539


Több kép és terméklista a tovább után!

2014. március 22., szombat

11 jel, hogy a sminkesed nem tudja, mit csinál

A sminkesek elszaporodásával és az esküvői szezonnal a nyakunkon nem is lehetne aktuálisabb ez a téma. El sem tudom mondani, hány "sminkes" weboldalára keveredtem el így vagy úgy az utóbbi időben, és haltam szörnyet az ott talált fotók láttán. Főleg összemérve azt az árakkal. Ami ugyanakkor még ennél is borzasztóbb, az az, hogy a képeken mosolygó nőkön látszik, hogy fogalmuk sincs róla, hogy amit kaptak, annál a semmivel is jobban jártak volna.


2014. március 20., csütörtök

Garnier Pure Active 5in1 BB krém



Kedvelem a BB krémeket. Nem használok napi szinten alapozót, viszont sajnos van mit kiegyenlíteni a bőrömön, úgyhogy pont megfelel ez a „csak egy kis korrektor” és a full-face alapozó közötti megoldás. Bár színezett hidratálót házilag is tudtok készíteni, már egyszer meg is írtam, hogyan, mégis egy kicsit egyszerűbb megoldás közvetlenül egy tubusból felkenni valamit.

 Garnier Pure Active 5in1 BB krém

2014. március 18., kedd

Makeup Of The Night - Losing Sleep

Ha az esti buli előtt kevés időm van készülődni, biztosra akarok menni és/vagy nem vagyok épp kísérletező kedvemben, akkor tuti, hogy bronz vagy arany sminket készítek. Legközelebb muszáj lesz emlékeztetni magamat, hogy csakazértse történjen megint így.:)

Nektek is van tuti befutó sminketek/színkombinációtok? Írjátok meg kommentben, mi az!:)


2014. március 17., hétfő

Jó sorrendben mosol hajat?

Hogy is néz ki általában a hajmosás? Sampon, balzsam és/vagy pakolás, ebben a sorrendben. Eszedbe jutott már, hogy a felcserélésükkel nem csak időt spórolhatsz, de akár szebb hatást is érhetsz el? Eddig nekem sem, most viszont kipróbáltam!

Mondjuk ha az én hajamat is Ryan mosná, nem sokat törődnék a sorrenddel

A teljes cikkért katt a továbbra!

2014. március 16., vasárnap

Lesd el Angelina Jolie Oscar-sminkjét!

Az Oscar-díjátadó pont egy olyan időpontra esik, ami télnek már nem mondható, de tavasznak sem igazán tudnánk még hívni. Ez az átmeneti időszak a hétköznapi ember lányának is okozhat egy kis fejtörést a sminkeket illetően: a nehéz, sötét téli színekhez már nincs annyira hangulatunk az ébredező nap első sugarai mellett, de igazán a meleget idéző élénk árnyalatoknak sem jött még el az ideje. Ezért is érdemes figyelni az Oscar vörös szőnyegén felvonuló sztárokat és sminkjüket, mert szuper ötleteket láthatunk arra, hogyan vezessük át sminkünket a télből a tavaszba. Idén jellemzőek voltak a feltűnő rúzsok natúr, könnyed szemfestéssel párosítva, a határozott, mégis lágy hatást keltő cicás tusvonalak és a földszínekből álló, nem túl sötét füstös szemek.

Az én egyik kedvencem Angelina Jolie jellegzetes füstös sminkje lett, ami nem túl kihívó, mégis nagyon szexi, gyakorlatilag bármilyen alkalomra jó választás, és a legtöbb rúzs- és pirosító árnyalattal kombinálható. A Bien.hu-n megtalálhatjátok a smink elkészítését is lépésről lépésre, itt: http://www.bien.hu/angelina-jolie-oscar-sminkje-6-lepesben/szepseg/smink/117457

Figyelemmel követtétek az Oscar-díjátadó vörös szőnyegén felvonuló sztárokat? Hogy tetszettek a sminkek?

 Angelina Jolie Oscar sminkje

Több kép és a használt termékek listája a tovább után!

2014. március 12., szerda

Olajjal a tökéletes bőrért!

Legyünk őszinték: meg tudod számolni, hányféle terméket próbáltál már ki a tökéletes, mitesszer- és pattanásmentes bőrért vívott harcban? Nehéz, ugye? De azt már biztos gyorsabban megy összeszedni, hogy ezek közül mennyi volt, ami egyáltalán egy kicsit is javított a helyzeten.

A legújabb őrület meglepő módon egy házi praktika, ami valójában inkább mondható ősinek, mint újnak. A legjobb benne pedig az, hogy mindössze egyetlen dolgot igényel, és az is a legtöbb háztartásban megtalálható. Hogy mi ez?

OLAJ!


Legyen a bőröd száraz, kombinált vagy zsíros, ez a módszer állítólag hatásosan megtisztítja és ragyogóvá, élettel telivé teszi. Megakadályozza a pattanások és mitesszerek kialakulását és láthatóan egészségessé teszi a bőrt - és téged! Persze azért nem mindegy, milyen olajat használunk, tehát ne nyúljuk le anyuka rántott husija elől a jó kis Vénuszt, hanem válasszunk inkább egy jó minőségű kókuszolajat.

A rituálé
  • Igyál meg egy pohár vizet, hogy kimosd belülről a szádat
  • Önts ki egy evőkanálnyi olajat
  • Öblögess vele a szádban, ameddig bírsz, de minimum 5 percig. Idővel tornázd fel ezt az időt 10-15 percre
  • Az olajat ezután köpd ki, semmiképp ne nyeld le!
  • Öblítsd ki a szádat meleg vízzel, majd alaposan moss fogat
A folyamat lényege, hogy ahogyan az olaj körbejárja a szájüreg minden egyes részét, összeszedi a bacikat és méreganyagokat, aminek következményeként a bőr megjelenése is javulni hivatott. Persze a bőrön kívül az egész szervezetre pozitív hatást gyakorolhat a méreganyagok csökkentése, sőt még a fogakat is fehérebbé teszi.

Én mindenképp kipróbálom! Holnap kezdem, ki tart velem?:) Várom az élménybeszámolókat!

2014. március 10., hétfő

Kim Kardashian titkos fegyvere - Ben Nye Banana Powder

Ha Kim Kardashian sminkese, a fantasztikus Mario Dedivanovic ódákat zeng egy termékről, akkor veszem a cipőm és rohanok érte a boltba. Oké, majdnem.:) Szeretek több vélemény alapján dönteni,  de a Ben Nye Banana Powderről néhány semleges és még kevesebb negatív teszten kívül tényleg csak jókat lehet olvasni. Szerencsére a termék itthon is kapható és az ára sem a csillagos eget verdesi, úgyhogy nem volt érv, ami a kipróbálás ellen szólhatott volna.

Ben Nye Banana Luxury Powder

A folytatásért katt a továbbra!

2014. március 9., vasárnap

Illatélmény - Dior Hypnotic Poison Eau Sensuelle

Beleszerettem az eredeti Hypnotic Poison részegítő keserű mandula illatába, de ugyanez volt az ok, ami miatt végül nem vettem meg. A mély vaníliás, mandulás illat igazán lélekmelegítő a hűvös, szeles, szürke időben, de én egy idő után már csak a süteményekbe használt fojtogatóan tömény, keserédes, mű mandulaaromát éreztem benne. Nekem ennél kifinomultabb és elegánsabb illatra volt szükségem, így került képbe a Hypnotic Poison Eau Sensuelle.


A teljes cikkért katt a továbbra!

2014. március 5., szerda

Smink a kifutóról - Élénk kék szemhéj

A fehér szemfestés mellett egy másik 2014-es tavaszi sminktrend a kifutóról, ami megfogott, az a vibráló kék szemfestés. Láthattuk például a Marc by Marc Jacobs modelljein, akiken ez az árnyalat bőrszíntől függetlenül szuperül mutatott, és csak úgy áradt belőlük a vidám, bohó életérzés. Alapvetően nem vagyok a kék szín nagy rajongója, ha sminkekről van szó, sőt talán ez az a szín, ami felé a legkevésbé nyúlok. Ha igen, akkor is inkább sötétebbet választok belőle. Az érdekesség kedvéért mégis kipróbáltam ezt az intenzív, élénk kék sminket, ami végül egészen megtetszett magamon is, bár nem tudom, az utcára szívesen kimennék-e benne.:) Ti hogy álltok az ilyen élénk színekkel, viselitek őket?:)

Step-by-step útmutató az elkészítéshez: http://www.bien.hu/tavaszi-vibralo-kek-szemhej-marc-by-marc-jacobs-modra/szepseg/smink/117396





Képek és a használt termékek listája a tovább után.

2014. március 3., hétfő

A Legjobb Smink Oscar Nyertese - Dallas Buyers Club

Most kezdhetném azzal, hogy kifejezem mélységes csalódottságomat és szomorúságomat Leonardo DiCaprio Oscar-mentessége iránt, és meg is teszem: hónapok óta drukkolok, hogy idén végre teljesedjen be a karrierje. Ő az egyik kedvencem, hát nincs olyan film, amiben ne lenne jó, mit kell még szerencsétlennek tennie, hogy végre ő kapja a legjobb színésznek járó díjat?! TEAMLEO

Na jó, térjünk inkább át a smink témára, ahol ugyanaz a film zsebelte be a legnagyobb elismerést, amiben a Leo elől a szobrot elhalászó Matthew McConaughey játszotta az év alakítását. A Dallas Buyers Club, vagy magyarul Mielőtt Meghaltam című filmben ítélték idén a legjobbnak a sminkeket, amiért Robin Mathews sminkmestert illeti a tisztelet.


Robin az OK Magazinnak elárulta azt a 9 kulcsfontosságú kulisszatitkot, ami szerinte hozzájárult a sikerhez, az életszerűséghez és az ő munkájához.

A cikk a Tovább után folytatódik.