2011. május 28., szombat

Önbarnító projekt 4.

Ezer éve nem volt már önbarnítós post, úgyhogy itt az ideje folytatni! Facebookon nemrég megmutattam a legújabb barnító szerzeményemet, de most mégsem erről fogok írni, mert úgy gondoltam előbb inkább elhasználom, amit régebben vettem, úgyis alig férek el a fürdőben a sok cuccommal. Így került hát újra a kezeim közé a Dove Summer Glow önbarnítós testápolója.

Kép: noiportal.hu

A véleményért katt a továbbra!




Valamiért kissé negatívan állok az önbarnítóval kevert testápolókhoz. Azt hiszem az az oka, hogy régebbi tapasztalataim alapján semmit nem érnek. Hiába úszik szinte a bőröm az erős szagú, ragacsos krémben, az eredmény gyakorlatilag észrevehetetlen. Egy éve biztos van, hogy megvettem a Dove termékét, de eddig inkább csak a kézfejemre kentem belőle az Essence barnító kendőjének használatát követő kézmosás után. Az utóbbi időben viszont elkezdtem rendesen használni "fogyjon már el, hadd dobjam ki" alapon, és egész kellemesen csalódtam.

Két verzió kapható ebből a krémből: világosabb és sötétebb bőrre való. Az én alapszínemet hófehérke is megirigyelné, mégis már alapból a sötétet választom ilyenkor, mert annál még megvan a remény halvány sugara, hogy nem egy sima testápolót kapok kellemetlenebb illattal, hanem talán tényleg fest a bőrömre némi életet. Meglepő módon tényleg így történt, 2-3 használat (vagyis 2-3 nap) után már láthatóan barnább lettem tőle (amit az alapozók igazolnak a legjobban).

Szívesen használom az Essence barnító kendőjét követő napokon, hogy minél tovább megmaradjon a színem, de önmagában is megállja a helyét. Nem kell a fél tubust magamra önteni, de  többet használok belőle, mint egy hagyományos testápolóból. A könyök, csukló és térd környékét érzem kritikusnak, sőt nem csak érzem, hanem sajnos látom is, de rájöttem, hogy az arctonikom szépen eltünteti a túlzottan barna foltokat (eredményesebb és kíméletesebb megoldás, mintha elkezdeném valami überbrutál bőrradírral kínozni magam).

Összességében meg vagyok vele elégedve, nagyon pozitívan csalódtam! Már a végét járja a termék, de a kidobása nem fog több helyet eredményezni a fürdőmben, ugyanis mindenképpen újra fogom vásárolni.

Próbáltátok már a Dove Summer Glowt? Mi a véleményetek róla? Melyik a kedvenc önbarnítótók?

21 megjegyzés:

Rami írta...

hű, nagyon klassz, nem merek venni sosem iylen testápolókat,mert nem használnak semmit, de akkor ezt lehet ki fogom próbálni:)

sunbeam írta...

Én imádtam ezt az önbarnítót, csak egyszer véletlen 3 csillámosat vettem, azóta rá se néztem :). Már Johnsons-t használok, de nekem sosem volt bajom az önbarnítókkal. Még 2 hónapja elkezdem járni hetente szoliba, használtam krémet, nem voltam 3 hete kb, azóta önbarnítózok és szerintem egész jó kis színem van :). Amikor meg tudok, akkor napozok :).

Henna írta...

Egy ideje szemezek ezzel az önbarnítóval...lehet ,kipróbálom ezután :)

Unknown írta...

Többek között ezt is kipróbáltam már, de én most a Johnsons-ra esküszöm! :)

suzie írta...

Márti, Tündi: mi tetszik a Johnsonsban, jobban barnít? Még nem próbáltam, de akkor lehet inkább olyat veszek:D

agika írta...

Szia!

Én próbáltam Johnson's-t is és a Vichy önbarnítós hidratáló testápolóját,nekem eddig az jött be legjobban ;)Nem lett tőle sárga a bőröm,a Johnsons'-tól igen :S

sunbeam írta...

Én nem tudom miben különbözik, miért szeretem :D Meglátszik, hogy használom, szerintem nem vagyok sárga, szépen kopik. DOVE is ilyen volt :).

Ayesha írta...

ezt még nem próbáltam ki, a Johnson's nagyon béna. Foltos, sárga, nyomi.
Minden önbarnítás előtt kell radírozni?:S ezzel nem igazán vagyok tisztában.

Evinde írta...

Én is már kb a harmadikat használom el,de amúgy a világos bőrre való is lenyűgöző eredményeket mutat :) Már mindkettőt próbáltam.És a csillámok annyira szépek a napfényben *_*

Annamari írta...

Hát én megmaradok a szolinál ott sosem vagyok foltos és nem is kopik:D:D

Szandi írta...

Néhány önbarnítót én is próbáltam, de mindnél ugyanaz volt a gondom: mind "szagos" lett egy idő után. Ahogy működésbe lép a bőrön, fura szagot áraszt a krém. Ugyanezt tapasztaltam, amikor az egyik szoláriumban "lefújattam" magam. Ugyanaz a szag.
Egyébként ezek az újfajta szoláriumcsövek nagyon jók. Valóban nem égsz meg és 1-2 nap alatt teljesedik ki a színe (rajtam). Számomra megbízhatóbb, mint a krémek.

suzie írta...

Az nem vitás, hogy a legszebb, legtermészetesebb és legkényelmesebb választás a szoli, én is évekig jártam, de az anyajegyeim száma megsokszorozódott és soknak a mérete is megnőtt, úgyhogy én ezért nem járok már. Mondjuk havi 1-2x a "búcsút intek a szolinak" elhatározásom után is el-el járogattam, de egy fél éve nem mehetek egyáltalán, most már jövő héttől mehetnék megint, de már úgyis jön a nyár

Annamari írta...

Igen ez igaz az anyajegyekkel vigyázni kell...sajnos akinek sok van annak nem ajánlatos a szoli:S
Én is imádom az új EU-s csöveket simán befexek heti2x 15percre és teljesen jó szinem van:D

suzie írta...

De épp ezaz hogy nekem nem volt sok, mielőtt elkezdtem szolizni, hanem a szolitól jött ki egy csomó. :(

Annamari írta...

íííí az para...nekem azok nem csak néhány szeplő az orromnál:D de az nem zavart különösebben....hát biztos ez is bőrtipustól függ

Fanni írta...

Nekem nagyon jól bevált és nagyon szeretem.Nekem olyan van amiben csillámok is vannak.

Je Suis Un Prince írta...

Látom Magdi blogdizájnja kellően megihletett :-D Kreatív!

suzie írta...

El kell hogy keserítselek, de hetek óta nem néztem rá a blogjára. Ha valami megihletett, akkor az a sminkkel.com. :)

suzie írta...

Amúgy kedves zöldhegyi, legközelebb nyugodtan kommentelj a saját neveddel. :)

Névtelen írta...

Nekem is van 2 önbarnító krémem kb 1 éve, de folyton csak pakolgatom ide-oda minden takarításnál. Nekem is ez a Dove summer glow van meg, meg egy Loreal-os. Ma az utóbbit próbáltam ki, szerintem már lejárt, mert elég folyékony lett és büdibb, mint a Dove, ennek kimondottan jó illata van. Rákentem az arcomra a Lorealt és csípte =( le is mostam, rákentem a Dove-ot és egyáltalán semmi kellemetlen érzésem nem volt, szóval Dove forever =) kiváncsi leszek, rád alapozva próbálom most ki =D

suzie írta...

Ennek örülök, hogy egyelőre pozitívak vele a tapasztalataid! :) Mindig kíváncsi vagyok, hogy ami nekem tetszik, az másnak hogyan válik be