2012. április 3., kedd

MiniTipp - Mattító lapocska helyett

A kombinált és zsíros bőrűek számára egész évben problémát jelenthet a fényes vagy hamar fényleni kezdő bőr, de a nyár és a meleg közeledtével többeket is érinthet a téma. Ilyenkor választhatjuk például az újrapúderezést, de ez 1-2 alkalom után már poros, vakolatszerű sminket eredményez. Másik megoldás az úgynevezett blotting / oil control paper, azaz a mattító lapocskák, amik finoman a bőrhöz nyomkodva leitatják arról az olajat.

Az arcbőröd új legjobb barátja?

Van azonban egy igazán meglepő alternatíva is, ami nem más, mint a szalvéta. Sajnos azonban nem mindegy, hogy milyen, mert például ami nekem itthon van, az nem a legjobb erre a célra. Egy próbát megér, hogy a nálatok a konyhában található darab használható-e a bőrötök mattítására, de ha nem, akkor térjetek be például a Starbucksba, és tegyétek zsebre a szalvéták királyát. :) Olyannyira jó, hogy a  MakeupAlleyn listázva lett a szépségápolási eszközök között! Régebben kipróbáltam a mekis szalvétát, és az is megfelelt a célnak.

Ismertétek a szalvéta mattító erejét?

11 megjegyzés:

Dia írta...

hát erről még sose hallottam:D még szerencse hogy legalább meki az van itt is:D

Unknown írta...

Ez nagyon jó :). Nem hallottam még erről, köszi Zsuzsi!

Vick írta...

Mekiben:
"-Tessék, mit adhatok?
-Áááá, kösz csak szalvétáért jöttem!"

:'D Kipróbálom!

Bettti írta...

Én már nem is tudom mióta használom ezt a módszert. A papír kéztörlők általában szuperek erre a célra (főleg az újrahasznosított papírból készültek, amilyen szerintem a starbucksos is). Ilyen van a munkahelyemen, de a legtöbb suliban, egyetemen is. Akárhányszor kimegyek a mosdóba, sosem hagyom ki ezt a lépést a kézmosás után (amikor az ember úgyis kéztörlőért nyúl). :)

barbi írta...

a mekis-starbuckosos szalvétáról legalább be tudom lőni, milyen szalvéta kell itthonra :D
mondjuk végső esetben, ha itthon hagyom a mattító lapot, akkor pl zsepit is szoktam használni, "tűzoltásra" szintén nem elhanyagolható :)

dyna írta...

:)) vicces bejegyzés, szeretem az ilyen hétköznapi praktikákat! köszi, biztosan kipróbálom majd. :)

paphu írta...

:] eddig csak szívószálat szerettem egyet-kettőt hazahozni.
Legközelebb pár darab szalvéta is ragad a mancsomhoz :)))

Bogca írta...

A mekis szalvéta tényleg jó, de csak a sima mekis, a mccafés már más és az nem működik. :)

L.M. írta...

Must say that I
love your blog...

When you get the chance visit my blog again and tell me what you think of its new look!I will be very happy to see you following my blog cause I have an amazing giveaway coming up soon!!
Filia (kisses in Greek)
http://www.beauty-is-within.blogspot.com/

Aviana Rahl írta...

Köszi a tippet! Alkalmazni fogom :P

Elíz írta...

Ez jó! :D