2012. április 7., szombat

Missha Perfect Cover BB krém - Teszt

Igen, jól látjátok, megtört a jég, beadtam a derekam és rendeltem én is egy BB krémet. A Missha Perfect Cover termékére esett a választásom, mert erről találtam a legtöbb és talán a legjobb véleményeket kombinált bőrű nőktől.

Amire a vélemények alapján számítottam, az egy erős közepes fedésű, alapozó kiváltására alkalmas termék, ami teljes mértékben belesimul az arcbőrömbe, ezzel gyakorlatilag észrevehetetlenné válva. A kombinált és zsíros bőrű személyek ódái miatt matt hatást vártam.

Missha Perfect Cover BB Krém No. 21 és No. 23



Amit kaptam, az egy gyenge közepes fedésű termék, ami valóban alkalmas ugyan az alapozó kiváltására korrektor mellett, de egyáltalán nem tudom elmondani róla, hogy észrevehetetlen. Pontosan úgy néz ki a bőrömön közelről megnézve, mint egy átlagos alapozó. Ami a legnagyobb problémám vele, az az, ami az elolvasott 100 véleményből nem rémlik, hogy 1-2 emberen kívül másnak is gondot okozott volna... Nos nem hogy nem mattít, de olyan zsírosnak tűnik tőle az arcom, mint az olvadt mozzarella a pizza tetején. És nem órák múlva fényesedik ki, hanem rögtön felvitelkor már ilyen. Pedig az én bőröm nem is zsíros, hanem kombinált (az orrom és a homlokom szokott fényleni), ez viszont kifejezetten zsírosnak mutatja! Egy átlagos munkanap alatt háromszor púdereztem újra az arcomat (és nem fizikai munkát végzek a tűző napon), amire mondjuk a L'Oreal True Match mellett egyszer sincs szükség, pedig az sem matt hatású alapozó.

Missha Perfect Cover BB Krém - Használat előtt és kb. 10 perccel felvitel után
Missha Perfect Cover BB Krém - kb. 10 perccel felvitel után, természetes fényben fotózva

Már az is eszembe jutott, hogy esetleg hamis terméket kaptam, de mivel Top Rated Sellertől rendeltem, így ez kizárható. Elkezdtem kifejezetten ezek tükrében keresni véleményeket, hogy más is járt-e így a Perfect Coverrel, és azt a szomorú dolgot vettem észre, hogy a talált oldalak többségén már a rendelés előtt is jártam, és ezeket a véleményeket és képeket már láttam, csak valószínűleg annyira ki akartam próbálni, hogy nem is figyeltem rájuk. Itt van például a bbcreamqueen, ahol a kommentelők az oil control, tehát a zsírszabályozás (nem találtam szebb szót) tekintetében meglehetősen lehúzzák a terméket. ITT is egy olyan teszt található, ami ezt írja, ennél a lánynál pedig megfigyelhető, hogy mennyire fénylik a bőre egy bb krémes és egy bb krém nélküli sminknél. EZT a bejegyzést is láttam már vásárlás előtt, itt egy vaku nélküli képen láthatjuk, milyen izzadt, zsíros hatású bőrt kölcsönöz a Perfect Cover a tesztelőjének...
Igazából a magam megnyugtatására kerestem efféle teszteket, véleményeket a termékről, hogy tudjam, nem vagyok egyedül azzal, amit tapasztaltam.

Missha Perfect Cover BB Krém - 10 órányi viselés, 3 újrapúderezés után.
A kép vakuval készült.
 
Eddig kétszer használtam a terméket, tegnap és ma, de nem tudom, hogy van-e értelme több esélyt adni neki. Az én elsődleges elvárásaim közé tartozik, hogy ne kelljen napközben azon izgulnom, hogy néz ki a bőröm, újra kell-e púderezni már.

Egyébként a színek meglehetősen világosak, én először a 21-est rendeltem, de az még az alapszínemhez képest is elüt, úgyhogy rögtön utána megvettem a 23-ast is. Ez akkor jó, ha nem önbarnítózok és nem napozom, de nyárra ez is világos lenne. Van azonban két sötétebb árnyalat is, a 27-es és a 31-es.

Ti hogy viszonyultok a BB krémekhez? Van valamelyikkel jó vagy rossz tapasztalatotok?

30 megjegyzés:

$zaßina írta...

én így voltam a minap a Garnier BB krémével, szerencsére csak a Glamourban lévő mintát próbáltam, így nem is dobtam ki érte pénzt...de szörnyű volt a világos light árnyalat is sötét volt, és nagyon fénylett a homlokom is tőle, pedig ennyire nem szokott...direkt púder nélkül próbáltam ki h na mit tud..hát szidtam is utána magam... :S
amugy fura mert eddig erről a BB krémről én is csak jókat hallottam...

Babus írta...

Fura, nekem semmi ilyen nem volt. A Signature-tól kezd kicsit fényleni mostanában. Perfect Cover-nél egyáltalán nem, meg tényleg nagyon jól fedett. Akkor jöttem rá igazán, amikor vállalhatatlan fejem volt, mert beteg voltam és kijött csomó szarág az arcomon is:D

Babus írta...

Szarság na:D

Andrea írta...

Nekem a Signature van, mondjuk én nem hajtok a tökéletes matt hatásra, de az szerintem tényleg nem tűnik alapozónak (bár a fedése sem:D)...
Hosszú távú hatása meg háááát... nem vagyok valami kitartó ilyen téren, meg össze vissza használom-nem használom, szóval az skip.
Én sem vagyok annyira elájulva amúgy, túlprezentáltnak tartom ezeket a bb krémeket.
Amúgy ha matt hatást szeretnél, nagyon ajánlom a Bioderma Sébium Pore Refinert, tényleg hihetetlen jó! Ha gondolod írj rám egy mailt a címeddel még egy halom mintám van, ha esetleg lenne kedved kipróbálni:)

Ápold okosabban.. írta...

Nekem száraz a bőröm, így ez a kis fényesség nekem még jót is tesz, mert minden más alapozó ordít a bőrömről, ami meg zsíros az pedig folyik, vagy tele leszek tőle ragyákkal.

Hát igen..nem mindenkinek jó ugyan az, ez ismét kijött..én például a L'Oreal termékektől megyek a falnak:-)

Ezt a BB-t nekem egész nap nem kellett javítanom, és természetes fényű volt az arcom, de inkább a mattba hajlott mint az olajos látványba.

Fedéssel se volt bajom, mert úgy tudtam építeni, hogy az ne legyen feltűnő. Én is ismerek erősebb fedésű terméket, de azok olyan szárazon ülnek meg a fejemen, hogy csak kihozzák a hibát..

Én szerencsére kis kiszerelést próbáltam, így nem volt bukó, hanem egyből megvettem a 27-est..viszont ha kivagy tőle, és eladnád olcsóbban, akkor a 23-ast átveszem, jó lesz télre, mert úgyis akarok majd venni egy világosabbat is:-)

Üdv
http://sminkesmas.blogspot.com/

suzie írta...

@Andi: annak nagyon örülök, mindjárt írok:)

@mink és más: Eladnám, igen, megtennéd, hogy írsz egy üzit facebookon?

Névtelen írta...

Nekem is hasonló a sztorim, ebayől rendeltem és a vélemények miatt azt hittem az enyém is hamisítvány. nekem elsősorban a fedés volt gyanús, ugyanis ez nem erős fedésű az biztos.

Viszont púderrel ez nekem tartósabb mint bármelyik eddigi alapozóm, de ez lehet csak a tapasztalat hiánya és eddig egyszerűen nem volt jobb.

Összességében én újra fogom rendelni, mert valamiéárt függőséget okoz, komolyan úgy érzem, hogy szereti a bőröm :))

Névtelen írta...

Ja igen, elfelejtettem írni, hogy ne add fel a keresést, inkább rendelj sok-sok tesz terméket, az ebayn van millió kis tasakos minta.

Névtelen írta...

Tuti eredeti, mert az enyémnek nem is ilyen a csomagolása? Én imádom. Nincs fényes diszkógömb hatás. Púder reggel megszokásból, meg délután mert csillog a homlokom és kész. Imádom ezt a terméket. Javult a bőröm állapota is.
Viki

suzie írta...

Ez a kisebb kiszerelés, 20 ml, azért ilyen a tubusa

Névtelen írta...

Nekem Signature volt először 23-as árnyalatban azt nagyon szerettem, mert hidratált volt tőle a búőröm, mivel nekem a T vonalban száraz a bőröm nagyon. Vettem mellé 31-es árnyalatú Perfect Covert és egy kis tégelyben egy-egy nyomást összekevertem, az színárnyalatra most pont megfelelő, azonban a Perfect Cover nekem megül a ráncokban, sőt ahol szárazabb a bőröm ott darabos lesz, majd nekem is kifényesedik tőle a bőröm, ráadásul a T vonalban :((( Én csalódtam a Oerfect Coverben, így csak korrektorgyanánt a karikákra és a pattikra használom, mert a sebgyógyító hatása miatt nagyon jó! Ja és nekem mind a két krém az ebayről van, Koreából az egyik a másik USA-ból.

Bea

paphu írta...

10 milisben vettem. 2x vagy 3x használtam, mert nekem is botrányosan ronda lett vele az eredmény :( ja, és sztem büdi is :D

Dia írta...

komolyan felüdülés végre negatívat is olvasni róla nem mindig csak jót:D

egy időben nagyon sokat agyaltam hogy rendeljek e. vagy ilyet vagy aa most nem ugrik be a neve, a csini pink csomagolásút rendeljeme. ezek után ha rendelnék legalább tudom hogy ilyet nem fogok, köszi:)

Ápold okosabban.. írta...

Jajjjj b*sszus most látom, h írtad valakinek, h csak 20 ml, nekem teljes nagy 50ml-es kéne:-/, mert picim nekem is van itthon ebből..

Bocsi, én meg se néztem a képet, csak olvastalak..valóban ott látszott volna, hogy kicsi..

Bocsi ezt elnéztem :-(

Annamari írta...

Nekem is a MPC van de egyszerűen olyan erős az illata, hogy ha hosszabb ideig van az arcomon egyszerűen megfájdul tőle a fejem de vmi eszméletlenül....más nem tapasztalt ilyet?...
Ja és a fedése kb semmi:S:S

Iowa87 írta...

Én is "örülök", hogy vannak mások is, akiknek nem vált be, mert nem tudtam napirendre térni afelett, hogy csak én utálom ennyire. :D Nekem is ez volt az első (MPC 21), és valami botrányos volt mindig a végeredmény. Nem csak azért, mert úgy néztem ki tőle, mint egy vizihulla, hanem a kifényesedés miatt is. Totális maszk hatás még vékony felvitelnél is. Viszont sajnos nem adtam fel, és megrendeltem a signaturet is, ami még szörnyűbb volt. Az már kb olyan hatás volt, mintha le akarna folyni az arcom, plusz hiába volt 23as árnyalat, még mindig vizihulla feelingje volt. Szóval én végeztem ezekkel egy életre, jó nekem az alapozó. :D

Lotti írta...

Én csak a Garnier BB-jét próbáltam újság tesztekből, gondoltam ha az beválik akkor egy drágább csak jó lehet, de sajnos nem, és én azt vettem észre, hogy van aki használja és imádja mindazok ellenére, hogy fényesedik tőle a bőre, talán még jobban mint neked, vagy nekem! hát őszintén kicsit örülök hogy nem csak nekem ez a tapasztalatom, én két napig vártam, és próbáltam különböző taktikával felvinni de sehogy sem volt jó.

Egyébként meg nem zsírosodik a bőröm, csak 30 fokban T-zónában.

Évi írta...

A garnier nekem borzalmas volt! Én skin79-et rendeltem e-bayen. Na az tuti! Órák múlva sem fényes az arcom, imádom! Szuper! Nekem os eredeti.

Névtelen írta...

Ugyanezeket tapasztaltam én is, amiket Te, én is valami hiper-szuper dologra számítottam, lehet, h ezért csalódás...Hihetetlen számomra, hogy egyesek mennyire istenítik, jó minden bőr más, ez ok, de pl erre hogy írhatja bárki, hogy teljes fedést nyújt? Szerintem van bizonyos együttműködés néhány bloggerina és a bbkrem.hu között...

Kata írta...

nekem a signature van, és száraz-normál a bőröm, kb. sosem fényesedik ki. ehhez képest a signature-rel fényes lesz a homlokom délutánra. amúgy szeretem, meg várom az egyéb hozadékait, mert nem olyan régóta használom, de ez nagyon idegesít. lehet kihagyom majd a homlokomat, úgysincs rajta semmi bőrhiba, aztán megnézem mennyire látszik, hogy ott nincs semmi...

Unknown írta...

Én adok neki egy esélyt, mert kíváncsi lettem, de 27-est rendeltem, és Mo.-ról, mivel ebay-en alig találtam meg még ezt az árnyalatot...kíváncsi leszek! Engem az a tulajdonsága érdekel hosszú távon, hogy vajon tényleg szebb lesz-e tőle a bőröm?

Elíz írta...

:S Uh, hát eléggé kár. Én Garnier BB mintát próbáltam, de nem jött be, így jártam vele, mint Te ezzel :\

suzie írta...

@mrija: én is emiatt akartam áttérni erre, de hát sajnos nem jött össze

Zita írta...

Ez a "feludules vegre negativat olvasni" nekem kicsit eros volt. Nem mindenkinek valik be, bortipusfuggo, ez teljesen normalis. Akinek bevalt, az azert zeng odakat rola, mert nagyon klassz dolog talalni az evek ota tarto kereses utan valamit, ami vegre tokeletes a bornek. De szerintem nem kellene ennyire vegletesen gondolkodni, es szabalyosan megkonnyebbulni, ha egy szeles korben nepszeru termek valakinek megsem valt be. Foleg mert nagyon sok fajta bb krem van, ha ez nem lett jo, nem kell leirni a dolgot, eselyes hogy egy masik tipus be fog valni.

Unknown írta...

megérkezett az enyém is, de gyökeresen az ellenkezőjét tapasztaltam!
pedig az én bőröm is durván zsíros/olajos, sajnos...
én Mo.-ról rendeltem viszont

Honey írta...

Nekem is kombinált bőröm van, és bevált, most vettem meg a második tubussal is. Én szeretem, nagyon(!) jó a fedése szerintem (én egy pumpányit szoktam használni), szép a finise, egészséges bőrképet ad, nem pattogok ki tőle.
Careblend púderrel jobban fényesedik, de 3W Clinic (dodo) púderre nagyon szépen működnek együtt! (T vonalba szoktam tenni)

Magdi írta...

Ez annyira szubjektív dolog, hogy bejön-e vagy nem. Nem mindegy mit várunk el egy terméktől. Én nem vártam el tőle, hogy láthatatlan legyen, hiszen ha belegondolunk a egy aránylag jól fedő termék kizárt, hogy láthatatlan legyen, bár jobb napjaimon, mikor problémamentes, szépen hidratált a bőröm, szinte teljesen belesimul és felkenve tényleg furi színe van, de nekem néhány perc múlva gyönyörűen igazodik a bőrömhöz. Valóban ne túl matt, de én nem szeretem a lapos, matt arcot.Én annak idején elhasználtam belőle egy minit és meggyőzött. A fő oka amiért megvettem az a hosszú távú hatása volt az arcomon. Nem tett csodát, de rosszat sem ami sajnos az alapozók egyikéről sem lehetett elmondani, még a high-end-ekről sem. Mindegyik szárított, vagy ha már túl gazdag volt szinte lefolyt az arcomról, mindegyiktől valami apró piros pöttyök keletkeztek hosszú távú használat esetén és hát kb. 14 éve használok nap mint nap alapozót és használtam is volna tovább ha nem találok valami jobb alternatívát. Szerintem elég tartós, igaz 1x-2x púderezek egy nap, de csak a T-vonalban kell.

Ápold okosabban.. írta...

@Magdi - ez mennyire igaz! Összefoglaltad, ahogy kell:-)

Timi írta...

A 23-as áranyalatot használom ebből a BB krémből, de szerintem is nagyon világos! Először a 21-es árnyalatból rendeltem, de iszonyat világos.
Én úgy használom a 23-as árnyalatot, hogy keverem a Max Factor Lasting Performanc alapozóval.

Mimozagirl írta...

Hát fura, én mondjuk ilyesmit nem rendelnék ebay-ről, mert ki tudja, milyen minőségű terméket kapok, eredeti-e... Legközelebb próbáld a bbkrem.hu-t. Én ugyanezt a krémet használom, elsősorban azért, mert alapozót nem találok elég világosat a bőrömre, bb krémmmel meg nincs ilyen gond. Meg vagyok elégedve a fedésével és a tartósságával is, főleg, ha az előző BB krémemhez hasonlítom (Skinfood Aloe).