2012. április 14., szombat

Nude rúzsok

A nude ajak igazi szenvedély számomra, egyszerűen imádom, hogy szinte bármilyen szemfestéshez tökéletesen passzol. Persze korántsem mindegy, hogy milyen árnyalatot választunk, ugyanis ez a választás az egekbe emelheti a sminked, de ugyanilyen könnyen nevetségesen előnytelenné is teheti. A megfelelő nude használatában a termék árnyalatának mélysége a kulcs, azon belül is elsősorban a túl világos rúzzsal bukhatunk nagyot, erre tehát mindenképp figyeljetek oda vásárlásnál.

1. Kiko 96, 2. BYS Champagne Rain, 3. L'Oreal Colour Riche Nude, 4. Catrice 190 The Nuder The Better 5. NYX Round Lipstick Honey, 6. NYX Round Lipstick Orange Soda, 7. Catrice 010 Be Natural!, 8. GOSH Darling, 9. NYX Round Lipstick Summer Love, 10. L.A. Colors Desert Rose, 11. Rimmel Nude Pink



1. Kiko 96, 2. BYS Champagne Rain, 3. L'Oreal Colour Riche Nude, 4. Catrice 190 The Nuder The Better 5. NYX Round Lipstick Honey, 6. NYX Round Lipstick Orange Soda, 7. Catrice 010 Be Natural!, 8. GOSH Darling, 9. NYX Round Lipstick Summer Love, 10. L.A. Colors Desert Rose, 11. Rimmel Nude Pink

Picit fura így a kezemen sorakozva látni őket, sokkal sötétebbnek hat szinte az összes, mint a számon.. De most amúgy is elég hófehérke vagyok :)

  • A legsötétebb mind közül a Kiko 96-os számú rúzsa, ami a világos-közepesen sötét bőrű lányokon elég erőteljes. Láthattátok rajtam például ENNÉL és ENNÉL a sminknél. Szép teljes fedése van és krémes állaga, ami nem hangsúlyozza ki a száraz ajkak durvább felültét. Hátránya, hogy nem kapható nálunk, így meglehetősen nehézkes beszerezni.
  • A 2., 3. és 4. rúzs meglehetősen hasonló, a BYS Champagne Rain és a Catrice 190 The Nuder The Better pedig gyakorlatilag ugyanolyan. Fedésre a L'Oreal rúzsa a leggyengébb, ő vizesebb hatású, a teljes színezéshez kell 2-3 réteg.
  • A kedvenc nude rúzsom mindenképpen a NYX Honey, amit már számtalanszor láttatok rajtam itt a blogon. (példa1, példa2) Ezt használom a leggyakrabban, de sajnos a színminta készítésekor eltört, hüpphüpp :( 
  • A 7. és a 9. szintén NYX Round lipstick és szintén nagyon kedvelem őket. Az Orange Soda és a Honey sajnos hajlamos arra, hogy szárazabb ajkak esetén kihangsúlyozza az egyenetlenségeket, meglepő módon a Summer Love nem annyira. Utóbbinak egyébként van egy kis fénye, ami a fenti képen nem látszik, de ITT például igen.
  • A GOSH Darling a legvilágosabb a 11 színből. Könnyen hullahatásúvá sápasztja az arcot, így óvatosan kell vele bánni. Világos vagy lightosan közepes bőrűeknek ajánlom.
  • A 10. és a 11., ahogy látjátok, erőteljesen fénylő árnyalatok. Őszintén szólva ezeket meglehetősen ritkán használom, jobban vonzanak a "matt" rúzsok. Az állaguk egyébként nem rossz, úgyhogy nyugodt szívvel ajánlom őket, ha a szín bejön. 
Szeretitek a nude rúzsokat? Melyik a kedvencetek? :)

    14 megjegyzés:

    Dia írta...

    hát ez nem semmi gyűjtemény:d azért megnézném mennyi ideig válogatsz közülök, hogy melyiket válaszd..:D

    Flyyyy írta...

    Vajon a Catrice 010 (Good Nudes) Ultimate Shine ruzsa is a tul vilagos kategoriaba tartozik? Help!!!!

    Flyyyy írta...
    Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
    suzie írta...

    Az a te bőrszínedtől függ, hogy mi túl világos

    Flyyyy írta...

    Pont annyira vilagos (plusz kicsit sargas), hogy sokszor nem talalok ra megfelelö alapozot, mert mind tul sötet hozza.

    suzie írta...

    Köszi, így már tudok mindent!:D Sajnos így látatlanban nehéz megmondani ilyesmit, mondjuk szerencsére megvan az a rúzs is, nem is tudom, miért maradt innen ki. Az előbb kipróbáltam a számon, és őszintén szólva nem is tudom, ez kinek állhat jól, gyakorlatilag egy jeges ezüstös taupe fény az egész rúzs.

    Flyyyy írta...

    Igy utolag felig-meddig megbantam hogy megvettem, mert emiatt a hülye ezüstös szine miatt lehet az eletben nem fogom tudni hasznalni...:/ Pech, legközelebb alaposabb leszek mikor ruzst veszek.

    suzie írta...

    Ja hogy már meg is vetted, azt hittem még vásárlás előtt vagy :/ Rajtam nem mutat valami szépen, de hátha mégis tudod valahogy használni, esetleg megpróbálhatod eladni, ha végképp nem működik

    Flyyyy írta...

    Nem sokat szoktam agonizalni sminkcuccok vasarlasakor-latvanyosan ezesetben ez hiba volt. Felkentem a joelöbb ujra-nem veszes, de nem is az igazi. Azt hiszem elpasszolom valakinek majd. Kösz a segitseget! :)

    Andrea írta...

    Van, egy discontinued Estée Lauder:(
    Vagyis az egyetlen nude ami jól áll:(

    Unknown írta...

    Hát igen...èn is beleestem ebbe a hibába! A Mac Angel rúzsa, úgy mondhatnám nevetsègesen néz ki rajtam..jaja.

    samelike írta...

    Nagyon szépek a Nyx rúzsok lekenyereztek és a Rimmel nude pink is! Nekem igazán nude rúzsom még nincs, félek, hogy hülyén állna a fehér bőrömhöz.

    Blushbaby86 írta...

    Nagyon szépek!
    Nekem is a nude rúzsok a kedvenceim, sajnos a két favoritom limitált kollekciós darab. :(
    Egyik az Alverde 123-as Tanju árnyalata, a másik pedig a MAC Perfect day nevű színe, imádom!

    Ánítá Babi írta...

    Nekem a Catrice 010 Be Natural! valami elképesztő módon szárítja a számat..:( Pedig mindig ápolom előtte...pedig nagyon szeretem! Neked nem szokta?:/