2012. június 30., szombat

A női táska rejtelmei

Bizonyára minden lánynak, nőnek ismerős a hétköznapi, nagyobb méretű táskák hatalmas terében könyékig turkálás, a vadászat az apró, fél pár fülbevalóra, a magányosan kallódó kulcsra vagy éppen az életmentő ajakápolóra, amik egyébként is ide-oda csúszkálnak a türelmetlen harc közben, kibújva kereső ujjaink közül. Gyakran ismétlődő, jóformán mindennapos eset ez az én életemben, de nyugtassatok meg, hogy ti is hevesen bólogattok olvasás közben.




Hihetetlen, hogy egy-egy nagytakarítás során mik elő nem tudnak kerülni a táskámból. Az elmúlt héten háromszor tettem el rágógumit, mert az előző mindig elveszett. Nos, a hétvégi kipakolás során öt nyúzott, megfogyatkozott csomag bújt elő, a kiszóródott darabkákról inkább ne is beszéljünk. Igazi vesztőhelye ez továbbá a hajgumiknak, hullámcsatoknak, aprópénznek és kisebb méretű sminkcuccoknak.

A káosz és az általa okozott ideges kotorászás egy kis odafigyeléssel könnyen elkerülhető. A legjobb, amit tehetünk, hogy tényleg csak azt visszük magunkkal, amire szükségünk lehet, és azokat is rendszerezzük a kapkodó, össze-vissza beledobálás helyett. Vegyük sorra, mik azok a dolgok, amikre egy nőnek feltétlenül szüksége lehet.
  • Pénztárca - ne legyen sem túl kicsi, sem túl nagy, legyen benne hely külön a papír- és aprópénznek, illetve én a különféle kártyáimat is itt tárolom, így nekem például ez is meghatározó szempont.
  • Papírzsepi - megdöbbentő, mennyien nem hordanak maguknál, még a nők közül sem, pedig erre aztán tényleg bármikor szükség lehet, nem csak náthás és allergiás időszakban. Rád ömlik valami, leeszed magad, az olvadó fagyi a tölcsér helyett a kézfejeden át menekül tovább... Ilyenkor sokkal gyorsabban lehetsz a magad segítségére, ha van nálad zsepi, mintha elkezdenél másokat kérdezgetni, hogy tudnak-e adni.
  • Kulcs, telefon - ezeket azért nehéz otthon hagyni, valljuk be
  • Neszesszer - legyen kicsi és csak a legszükségesebb dolgokat vigyük benne magunkkal, amik a smink korrigáláshoz kellhetnek. Ilyen a púder, korrektor, szemceruza, a szájfény/rúzs, amit reggel felkentünk. Berakhatunk egy vadabb árnyalatú rúzst is azokra az esetekre, ha a délutáni programunk nem vártan átnyúlna az estébe, ezzel ugyanis rögtön glam-esíthetjük magunkat. Olyasmit, mint például szempillaspirál, teljesen felesleges cipelni, mert ha az egyszer megszáradt a pilláidon, úgysem tudsz szépen hozzányúlni órákkal később.
  • Egészségügyi dolgok - nos igen, tampon és/vagy betét, kínos vagy nem kínos, mindig legyen nálad, akkor is, ha biztos vagy benne, hogy nem történhet semmi gond. Mert ilyen nincs. Ha más nem, legalább egy barátnődet ki tudod segíteni. Arra mindenképp ügyelj, hogy ezek ne szabadon tengődjenek a táskádban, mert meglehetősen ciki pillanatokat okozhatnak, ha véletlenül kirántod őket valami mással együtt. Tedd bele inkább a neszesszeredbe vagy valami apró tartóba. 
  • Rágógumi, parfüm - azt hiszem, nem szorulnak magyarázatra :) 
  • Esernyő, kardigán - oké, oké, természetesen ezek nálam sincsenek mindig, de ha nem egyértelmű az időjárás, akkor érdemes akkor is magunkkal vinni, ha éppen induláskor úgy látjuk, nincs rájuk szükség. 
A rendszerezés fontos lépés a káosz megelőzésében. Ma már remek eszközök állnak ehhez rendelkezésünkre, az én kedvencem a Purseket. Természetesen már sokan leutánozták a táskarendszerező ötletét, így elég olcsón akár az ebayről is hozzájuthatunk. Írjátok be a keresőbe, hogy bag organizer, és sok jópofa megoldás közül válogathattok majd.



Én is elgondolkodtam egy ilyen beszerzésén, mert nem csak amiatt praktikus, hogy könnyebben megtalálod benne a dolgaidat, de a táskacsere folyamatát is drasztikusan lerövidíti. Így ugyanis nem egyesével rakosgatod át az apróságokat, hanem egyszerűen csak átemeled a rendszereződ. Hát nem nagyszerű? :) 


7 megjegyzés:

Laruska Bee írta...

Én ezt általában úgy szoktam kiküszöbölni, hogy a nagy táskán belül hordok egy kisebb táskát/neszszert magammal, abban tartom az apróbb dolgokat (rágó, hajgumi, szájfény, zsepi, hullámcsatok stb.), így könnyebben meglelem őket, ha szükségem van rájuk. :)

Névtelen írta...

Hát ez nagyon jó ötlet! Tetszik! :)
És a blogod is (már régóta figyelemmel kísértelek a yt-on), most végre ide is feliratkoztam! :)
Nagyon szépek a sminkjeid, imádom őket! :)
Ha van kedved, látogass el a blogomra, pont most csináltam én is egyet az új limitált kiadású Catrice palettával. :)

http://lifelikevision.blogspot.hu/2012/06/smink-makeup-catrice-cruise-couture.html

suzie írta...

Megnéztem és szuper a blogod, tök ügyes vagy, be is követtelek! :)

Tünde írta...

Húú, ezt jól összeraktad. Nálam mindig káosz van, mert egyterű a nyári táskám, és az ilyen rendszerező se lenne bele jó a fazonja miatt, így mindig turkálás lesz és kisebb szívroham, hogy hol a telefonom meg a bérletem, azokat féltem a legjobban :)

(ha van kedved bekukkanthatsz hozzám is: http://tundevarga.blogspot.hu/)

A. írta...

Én a rendszerezőben is káoszt teremtettem,szóval továbbajándékoztam:D

Amúgy ha van 2 oldalzseb a táskában,az elég a kis dolgoknak,plusz egy nesszeszer,a többit meg elnyeli egy fekete lyuk.

suzie írta...

@Tünde: Én is gyakran lefagyok egy pillanatra, mikor nem találom elsőre a telefonom.. :D A blogodat mindjárt meglesem:))

@Kremy: Haha, igen, ez nekem is eszembe jutott, hogy magamat ismerve lehet ebben is összevissza lennének a dolgok :D

Fanni írta...

Ha minden összejön, akkor az első képen látható rendszerező napokon belül elindul hozzám...régóta nézegettem, és régóta átkozom magam, hogy nincs rendszerezőm, mikor nem találok valamit a táskámban...próbáloztam már a "minden cuccnak neszesszer" verzióval, de amikor már a harmadikat nyitottam, mert nem találtam azt, amit kerestem...kiakasztó volt...persze jól nézett ki, hogy csak 3 neszesszer volt a táskámban...egy ilyen viszont maximálisan megoldaná a problémát.