2012. augusztus 28., kedd

New York Times

A bejegyzések elmaradozásának oka nyaralás volt, amiből sikeresen, egyben hazaértem, bár nagyon szívesen maradtam volna még pár napot. New York fantasztikus hely, teljesen más, mint bármi, ahol eddig jártam. Kellett pár nap, mire felvettem a ritmust és tudtam hova tenni a dolgokat, de utána már nagyon tetszett és fájó szívvel hagytam ott. Hoztam nektek egy kis beszámolót beautyval és fashionnel fűszerezve, na meg persze sok sok képpel. :)




Rögtön feltűnt, hogy  a nők sokkal jobban adnak magukra, mint itthon, olyan tekintetben, hogy rengeteg kisminkelt nőt láttam az utcán napközben, míg itthon a spirál-szemcerka kombónál kevesen jutnak tovább, de sokan még idáig sem. Itt nagyon ment a füstös szem, erős tusvonal, élénk rúzs, és egyszerűen öröm volt nézni. A sminkes üzletek és pultok száma is jóval magasabb az itthoninál, két utcánként van egy Sephora, minden sarkon drogéria, ami ráadásul a nap 24 órájában nyitva van... A drogériákban található márkák egyenként körülbelül háromszor akkora pultot kapnak, mint itthon. Ebben egyrészt mondjuk a színválaszték is szerepet játszik, mert ott a sötétbőrűekre is gondolni kell, de a termékskála is sokkal szélesebb. Ami érdekes viszont, hogy nem sokkal olcsóbbak a cuccok, mint nálunk, úgyhogy én inkább olyanokat vettem, ami itthon egyáltalán nincs.

The Naked Cowboy! :D

Hogy nem minden olcsóbb, az a ruhákra is igaz, sőt, a H&M például drágább! Vagy legalábbis néhány termék, konkrétan a basic felsőkről, hajbavalókról és a zoknikról tudom ezt kijelenteni, mert kénytelen voltam venni kint is:D Minden ruhaüzlet hatalmas, egy szintes szinte egyáltalán nincs, 3 a minimum, de nem ritka az 5 emeletes ruhabolt sem. A Times Square-en található 5 emeletes Forever21-nak mindössze egy harmad emelete férfi, egy negyed gyerek, az összes többi női holmi, és komolyan mondom, négyszer voltam benne, de így is maradt olyan része, amit nem tudtam megnézni. :)

Férfimegőrző a plázában:)))

A szerzeményeket majd később mutatom meg, úgyhogy a vásárlásról egyelőre ennyit.
10 napot voltam kint, ebből egyet nem NYC-ben töltöttem, de ennyi idő pont elég volt bejárni a nevezetességeket. Repültünk, hajóztunk, bicikliztünk, gyalogoltunk, szóval volt minden.:))  Felmentünk az Empire State Buildingre, a Rockefeller Center tetejére, megnéztük a tájat a Hudson folyóról, elmentünk a Grand Central Terminálra, amit már tuti ti is rengeteg filmben láttatok. :) Voltunk a Public Libraryben, a 5th avenue-n, rengetegszer a Times Square-en. Egyszer kimerészkedtünk Queensbe, ahol fehér embert már nem nagyon lehetett látni, de ennek ellenére szerintem egyáltalán nem volt para környék! Voltunk a Madame Tussaudsban, ami szerintem kicsit gagyi volt, sok bábu bénán volt megcsinálva, na meg eléggé felhígult, hogy ki kerülhet be. Ja, és a bábuk harmadáról fogalmunk sem volt, kicsoda. :) A Central Parkot biciklivel jártuk körbe, csodaszép, el sem hinnéd, hogy párszáz méterrel arrébb ott magaslanak a hatalmas, olykor rideg kockaépületek.

 A Tree House For Dreaming - Central Park

A dugó szörnyű tud lenni, de ami vicces, hogy még akkor is, amikor a lámpák mellett rendőr IS irányítja a forgalmat :D A lámpákat egyébként nem igazán szokás figyelembe venni, főleg a gyalogosok mennek összevissza, akár piros van, akár nincs, és az autók sokszor még csak nem is dudálnak rájuk. :) Rengeteg embert látni sportszerkóban az utcán, persze általában tetőtől talpig Nike. :) Ennek ellenére sok az elhízott ember, ami nem csoda, hiszen a cukrot cukorral eszik. Meg is értem, ki tudna ellenállni például a Magnolia Bakery Red Velvet Cheesecake-jének mmmhm, nálunk miért nem ismerik ezt az isteni, piros tésztás sütit?

 Dugó és szeméthalom - csak egy átlagos este Manhattan utcáin

A nők a cipőjükre a legigénytelenebbek, a többség bármilyen csinos ruhához is edzőcipőt vagy havaianast vesz fel. Mondjuk egy részük munkába érve átcseréli (sok cipőcserét láttam:) ), de sokan flangálnak tényleg így az utcán. Az olcsóbb üzletekben nem is lehetett szép cipőket kapni, a legolcsóbb az ALDO a 80-100 dolláros cipőivel, amik minőségben nincsenek a topon, utána jön a Steve Madden, ami ennek úgy a kétszeresénél kezdődik. Azért sok nőt láttam magassarkúban is az utcán, leginkább telitalpú szandálokban. 

Óriáskerék a Toyr R Us játékboltban:)

Nagyon tetszik, hogy sok közösségi tér van, ahol mindenféle vendéglátóegység nélkül, csak úgy ki vannak téve asztalok és székek. Parkoknál, kisebb tereken, de még irodaházak aljában is jellemző. Nagyon tetszettek a tipikus New York-i tűzlépcsős házak, de tuti félnék ilyenben lakni, egy nagyobb ugrással bárki lehúzza a létrát. 


Broadway

New York egyébként a kontrasztok városa. A Grand Central Terminal tömény márványos halljából 2 percet sétálva a vonatokig már csak a patkányokat hiányolod a szemetes vágányok közül. Az 5. sugárút Louis Vuitton üzletét is csak a sugárút felé mutatott kép érdekelte, az nem, hogy az épület oldala milyen lepukkant. A modern épületek tömkelege között is látni olykor-olykor egy nyomornegyedbe illőt...

Még több kép... :)

Flatiron előtt

Empire State Building tetején
Szerencsére a lövöldözésről lemaradtunk, pedig egy sarokra volt az ESB-től a hotelünk...:/

Szörnyen béna Julia Roberts a Madame Tussadsban

Update 1 vacsi :D


TriBeCa

Chelsea Market


Central Park

Emlékiratok és üzenetek a Central Park padjainak támláján... az egész parkból ez a rész volt a kedvencem, bárcsak az összeset elolvashattam volna, de erre több nap kellett volna:)





Utolsó nap felmerészkedtünk egy Speed Boatra... Az elöl ülőket dobálta a hajó ezerrel, a hátul ülők pedig olyan vizesek lettek, mintha fejest ugrottak volna egy medencébe.:)) Mi elöl ültünk, de így is kaptam egy haj- és ruhamosást :D

Egyik nap a Niagarához is elmentünk... fantasztikusan szép!!


A JFK reptérre visszaérve egy The Wanted koncert kellős közepére csöppentünk és ezzel a celebspottingot is kipipálhatom :D

Zsákmányos bejegyzés hamarosan érkezik! :)

15 megjegyzés:

Judit írta...

férfimegőrző :DD de jót nevettem:DD nagyon jó képek lettek és izgi volt olvasni a posztodat. :) örülök hogy jól telt a nyaralásod !:)

katjes írta...

aww orulok hogy ilyen jol szorakoztal:) kivancsi vagyok miket vettel : D

Sjudit84 írta...

Érdekes hogy én is pont ugyanezeket figyeltem meg Koreában:

- sokkal több csaj jár sminkben és szoknyában, ruhában (mondjuk a koreai csajoknál a cipő mindig a legfényűzőbb)
- sokan járnak sportos lezser cuccokban ilyen mindennapi jelleggel
- az épületek modernek de a mellett levő utcába néző részük pusztul le
- szemét mindenhova kidobva (és nuku szemeteskuka)
- talán egyedül a kövérség nem igaz, bár korántsem igaz hogy ázsiában minden nő vékony, simán voltak gimis csajok is akiknek a combjuk vastagabb volt az enyémnél
- minden sarkon egy üzlet, sminkmárkák tömkelege
- a Forever21 Szöulban is 3 emeletes...megdöglöttem annyira meg akartam mindent venni...csak mivel ott mindenki olyan kicsi, cipő és nadrág nincs mégcsak közel se az én méretemhez :D

Vanilla írta...

Férfimegőrzőn felröhögtem. :DDD

Gyönyörű helyeken jártál, ez nekem is egy nagy álmom... :)

Amy írta...

Hú, nagyon jó kis nyaralásod volt! Így elnézve jobb, mint a Balaton. ;) Minél hamarabb szerzeményes posztot! :)

Nóra írta...

szuperjó lehetett! :)

Kittiie írta...

Minden álmom egyszer eljutni New Yorkba, nagyon megszerettem a filmekből. :D Jó neked, hogy ott lehettél. Tetszett a beszámolód. :)

Mesi írta...

Jó nyaralás lehetett!
Megkérdezhetem, hogy a napszemüveged honnan van, illetve mennyiért?

Marcsi Kincsesládikája írta...

Niagara *.*

Thündérke írta...

Ahj baromi jó lehetett ! Szuper képek lettek! :)

Unknown írta...

A Wanted-os fiúkért irigyellek... :D

Viki írta...

Gyönyörű helyeken jártál, egyszer én is nagyon szívesen ellátogatnék New Yorkba. :) Az a Julia Roberts bábu pedig no comment... én még így sem ismerem fel, hogy tudom, hogy ő az. :S

Elíz írta...

Ahh, mázlista! :) Szuper lehetett!

adryenka írta...

Ez az eddigi legszuperebb NY beszámoló amit valaha olvastam. De komolyan! Ez még annak is meghozza a kedvét az utazáshoz, aki nem szereti NY-ot, hát még annak aki már messziről is imádja :) Egy picit közelebb hoztad nekünk az egészet, és szuper érzés volt eltölteni egy pici időt a Nagy Almában.

suzie írta...

Adryenka, nagyon örülök, hogy így látod, köszönöm!:)