2012. augusztus 30., csütörtök

NYC Haul - Ruhák

Kértétek egy páran, hogy mutassam meg a szerzeményeket, úgyhogy két bejegyzést is fogok nekik szentelni, egyet a ruháknak és kiegészítőknek, egyet pedig a beauty termékeknek. Előre szólok, meglepő módon lényegesen több ruhát vettem, mint sminket. Utóbbiból már tényleg annyi van, hogy nem sok minden hoz lázba, ruhákból viszont igencsak rám fért a frissítés.


A méretek gyakran kiborítottak kint, mert teljesen összevissza vannak. Van olyan bolt, ahol eggyel nagyobb a számozás, tehát a kinti S itteni M-nek felel meg, van olyan, ahol ez csak bizonyos teljesen random ruhadarabokra volt igaz, máshol ugyanúgy volt a számozás, mint nálunk. A H&M-ben voltak kisebb méretek, például blézerből volt 32-es, aminek nagyon örültem, mert az végre jó volt rám, erre elfelejtettem visszamenni érte... :) A Forever21-ban teljesen véletlenszerűen létezik néhány ruhadarabból XS-es, de a legtöbből nincs. Sok ruhából ott az S-es nagyon nagy, viszont van, amiből meg kicsi volt rám, de előfordult, hogy egy L-es szoknya kisebb volt, mint az S-es, szóval nem igazán vannak a helyzet magaslatán. Arról nem is beszélve, hányféleképpen jelölik a méreteket... 00-12 számokkal, 32-40 számokkal, S-M-L betűkkel, 24-25-26-27 stb. számokkal, és valamelyik üzletben 5-össel volt jelölve a legkisebb farmer, ami a 00-ás számsorban nem szerepel, szóval az aztán tényleg lehetetlen méretezés volt. 

Két kedvenc boltom lett termékek szempontjából, bár már korábban is ez a kettő volt a favorit. Az egyik a Forever 21, ahonnan évekkel ezelőtt már rendeltem is párszor, még az EU-s webshop megjelenése előtt (EU webshop=magasabb árak). A másik úgymond látatlanban, a webshop alapján a Charlotte Russe volt, ahonnan sajnos nem lehet rendelni hozzánk. Ebben a kettőben vettem a legtöbb rucit.

A vásárlási élményt tekintve abszolút a 5th avenuen található Abercrombie&Fitch viszi a prímet. Az ajtóban már két modell fiú üdvözöl, kicsit beljebb érkezve egy gyönyörű félmeztelen modellfiúcskával pózolhatsz, miközben egy szinten csodaszép lány polaroid képet készít rólad, amit egy A&F keretbe téve meg is kapsz. Maga az üzlet elég sötét, a zene iszonyú hangos. Rengeteg eladó van, a lépcsőknél is várnak, minden ruhapultnál legalább ketten figyelnek a rendre, mindenki nagyon szép, kedves, mosolygós, segítőkész. Biztos jó pénzt kapnak. A próbafülkénél először azt hittem, Jessica Alba vezet a helyemre.. Nagyon jó hangulata van a boltnak, még a sorban állást sem bántam, mert gyakorlatilag eltáncolgattam a jobbnál jobb zenékre közben. :D Találtam youtube-on egy videót a boltról:




Apropó próbafülke. Nem úgy megy ám, mint nálunk. Minden üzletben szépen sorban állsz és ha te következel és van előtted 3 üres fülke, akkor sem mész be addig, amíg oda nem jön hozzád a fülkénél dolgozó eladó, és be nem vezet a helyedre. Ellenőrzi, nem maradt-e semmi bent az előző vásárlótól, megszámolja, hány cuccod van, ha több, mint amit bevihetsz, akkor kiakasztja őket az ajtódra kívülről vagy félreteszi, és később kicserélheted a már felpróbált darabokkal. Nekem tetszett, kivéve, amikor tényleg ott állt 5 percig üresen több fülke is, mi meg 30-an vártunk a próbára... :)

Forever21 / H&M
Forever21 / H&M

Forever21 / Charlotte Russe
Charlotte Russe

H&M / Forever21 / Abercrombie

Nem értettem a hypeot az A&F pulcsik körül egészen addig, amíg meg nem érintettem egyet. Az az anyag... love!

Forever 21 / Abercrombie

Ezek a F21 farmerek konkrétan 11 dollárba kerültek, azaz nagyjából 2400 forintba. Kíváncsi vagyok, meddig bírják majd. 

ALDO
Ezeket valami nevenincs boltban vettem $10-ért, jó lesz rohangálni. A bal oldali fazont egyébként vagy 20 emberen láttam kint.
ALDO
Nem egy nagy minőség ez az ALDO, ahhoz képest viszont nem is olyan olcsó... Ennek a táskának még ott kint, kb 2 nap után lejött egy kis helyen a színe, de már nem volt másik a boltban, hogy kicseréljék. :(

Charlotte Russe

Minden F21 


Azért elég olcsón lehet kint jópofa, divatos cuccokat kapni, sokkal könnyebb öltözködni, mint itthon. Ezért is táraztam be ennyire, bár végül is annyira rengeteg mindent szerintem vettem, tudtam volna még válogatni. :) Mondjuk talán más város ideálisabb vásárlási szempontból, mert New Yorkban gyakran drágábbak a termékek még ugyanazon a bolthálózaton belül is, ráadásul az akciókat sem mindig tartják. Az A&F-ben például féláron kellett volna lennie pár napig a farmeroknak és a pulcsiknak is, de itt nem voltak, a lila táska is le van árazva az ALDO honlap szerint. Ezeket nem esett túl jól látni. :) Ja, és abban ne is reménykedjetek, hogy Justin Bieber zene nélkül megússzátok a shoppingot.



5 megjegyzés:

Elíz írta...

Hú, elfogadnák jópárat, nagyon szép dolgokat vettél. :)
(A félmeztelen modell pasiról azért hiányolom a képet!)

Sjudit84 írta...

Én is KOreában a FOrever21-ba mentem be! :D Csak a cipők meg nadrágok nálam eleve kiestek mert ázsiai méretekben voltak....de a ruhákat és felsőket mind meg tudtam volna venni :S:S:S

Anna írta...

Olyan jo látni, h milyen jol érezted magad kinn :) Nekem is az egyik kedvenc városom. Én is pont igy szoktam lenni, h sminket alig veszek, mert a ruhák annyira jok :)
Azért kiváncsi vagyok a sephoras bejegyzésre is :)
Nem tudom, h mikor mész legközelebb, de sztem legjobban a queens plázában lehet vásárolni, meg new jersey-ben van egy olyan pláza ami igazábol outlet és minden negyedáron van (itt van a legjobb Victoria's Secret outlet):), ezeket érdemes megnézni. Manhattanben tényleg kicsit drágább, de a hilfiger vagy guess még a belvárosban is kb harmadába kerül mint itthon:)
Az ESB-en a fotód nagyon jol sikerült :)

suzie írta...

Nem hiszem, hogy olyan gyakran fogok kijárni, hogy már a legközelebbről beszéljek:D
Egyébként a Queens Mallban voltunk, én leginkább a Charlotte Russe miatt akartam odamenni, mert az Manhattanben nincs sajnos.

Bikira írta...

Úristen totál odavagyok a 2. képről az összes felsőért.<3 Nagyon szép ruhákat vettél.:)
(Andi)