2013. március 27., szerda

Napi Kaja - Paleo/Diétás/Fogyókúrás

Fűszeres pulyka húspogácsa kókusztejes karfiolpürével és sült édesburgonyával


Ha nem próbálsz meg egy kicsit kreatívkodni a konyhában az életmódváltás, diéta vagy fogyókúra során, és az egyszerűség kedvéért mindig ugyanazt eszed, garantált az elbukás. Been there, done that. Amikor hiába van otthon 8 különböző fűszerkeveréked, de már mindegyikkel ugyanolyan íze van a sült csirkemellnek, akkor kénytelen vagy elkezdeni új lehetőségek után nézni.

Az elkészítés a tovább gombra kattintva olvasható.

2013. március 25., hétfő

Still Alive

Sziasztoook! Nos igen, meglehetősen rég frissült már ez a blog, amire a kismillió kifogás közül talán a legjobban a passzoló az, hogy nem volt ihlet. Igaz, hogy napi szinten sminkeltem magam azóta is, de a kísérletező kedvem még bulik alkalmával sem jött meg igazán. Most ez valamelyest visszatérni látszik, valószínűleg ezért is jött meg a kedvem, hogy újra bejelentkezzek. Az is tény, hogy kissé fáradtnak éreztem már a termékteszt-sminkpost váltakozását, nem gondoltam már olyan érdekes, izgalmas olvasnivalónak így 2 év után. Ezen úgy éreztem, változtatni kell, de nem tudtam, hogyan, milyen irányban.
Mostanra érett meg bennem az elhatározás, hogy folytassam a blogot, egy kicsit másképp, de maradva a csajos vonalon. Nem ígérem, hogy heti 3-4 bejegyzést fogok produkálni, de igyekszem újra beletervezni az időmbe.

Na de vegyük sorra, mik is foglalkoztatnak mostanában, ami ízelítőként szolgál a jövőbeli témákat illetően is. :)

A beauty vonal mindenképp megmarad, továbbra is imádok sminkelni! Már csak azon kellene javítani, hogy maradjon indulás előtt 10 percem lőni 50-60 fotót, amiből lesz 3-4 blog-kompatibilis.
Új sminktermékeket nem igazán vettem mostanában, inkább a "fedezd fel a fiókod" elvet követve a csodás, de valamiért mégsem használt cuccaimat próbálom aktivizálni.

A L'Oreal új zselés tusát viszont kipróbáltam, és nagyon bevált! Tartós és igazi, mély fekete.


Már többször is említettem, hogy allergiás vagyok a tejtermékekre, ráadásul nem a laktóz miatt, így még a laktózmentes termékeket is ki kell zárnom az étrendemből.  Már olyan erős lett ez az allergia, hogy egyetlen kis adag tejterméket tartalmazó ételtől is kijön az ekcéma a kezemen... Régebben ennyire nem volt durva, így mindig csaltam, de rájöttem, hogy már nem engedhetem meg magamnak. Mivel emellett a liszttel pedig nem szimpatizálok, nagyon megtetszett a paleolit táplálkozás, amiben egyik sem szerepel. És persze cukor sem. Nem hiszem, hogy 100%-os paleo követő tudnék lenni, ha más nem, akkor a zab és az alkohol miatt, de azért igyekszem, és szívesen mutatok nektek recepteket is ezzel kapcsolatban, ha kipróbálok egyet-egyet. Persze nempaleo, ugyanakkor egészséges, finom és kreatív ötleteket is szívesen megosztok veletek.



Ezek a borzasztóan csúnya meglehetősen rusztikus külsejű, muffinnak nagy jóindulattal nevezhető sütikék amellett, hogy isteni finomak, liszt-, cukor- és tejtermék mentesek is. :) A kivitelezésen még dolgoznom kell.

Egy hosszabb kihagyás után pár hete az edzőterembe is visszatértem, ahol próbálok teljes erőbedobással dolgozni a vészesen közelgő nyaralás motivációjával.


Sajnos vásárolni is nagyon szeretek még mindig, de mostanában a sminkek helyett a ruhák felé terelődött a figyelmem :)


Na meg az ékszerek felé, azok közül is a karkötők felhalmozása élvez prioritást... :D