2010. március 7., vasárnap

Leszokom a szoliról - önbarnító projekt 1.

Már évek óta járok szoláriumba és azt hiszem, nem is volt igazán olyan, hogy hosszabb időre abbahagytam. Úgy érzem, most jött el az ideje, hogy abbahagyjam, viszont a barna bőrről képtelen vagyok lemondani. Elhatároztam, hogy megtalálom a tökéletes önbarnítót, amivel olyan színem lesz, mintha most jöttem volna haza egy kéthetes nyaralásról  - vagy legalábbis jó pár percnyi szolitúráról :) Még soha nem próbálkoztam ilyen készítményekkel, úgyhogy kíváncsi vagyok, milyen tapasztalatokat szerzek.                    
                                                                                                                                       (Kép: Google)
Először DM-ben és Rossmannban keresgéltem a barnulásomhoz segédeszközt. Az előző postomat ki lehetne bővíteni, ugyanis nem csak a sminkeknél tudok pofára esni... Hát szégyen, milyen gyér választék van. Nem is nevezném választéknak. Az én kis fejemben spray vagy kendő formájú önbarnító képe lebegett, de nem is tudom, hogyan álmodozhattam róla, hogy majd még én választhatom meg, milyen formában legyen az önbarnító. CSAK ezek a testápolóval kevert önbarnítók kaphatók mindkét drogériában, kb. 4-5 féle. Pont ilyeneket nem akartam venni, de rá voltam kényszerülve, úgyhogy végül a Garnier termékét választottam, mert sima testápolóból is ilyet használok.

Vélemény - Garnier nyári tündöklés                                                                       

Nos a bőrszínemen alig változtatott ez a barnító testápoló. A világos bőrűeknek valót vettem, mert hát az én bőröm aztán egyáltalán nem mondható sötétnek, de ha az én bőrömet alig fogta meg ez, akkor nem teljesen értem, mi is számíthat világosnak. Vagy csak téves elvárásokat támasztottam volna egy ilyen testápolós keverékkel szemben? Lehet. Azért 5-6 alkalom után lett egy kis színem, de ennél 6 perc alatt többet barnultam volna a szoliban, valamint azt is hozzá kell tenni, hogy ennyi alkalom után a krém fele elfogyott - mert abban biztos voltam, hogy ha csak annyit tennék belőle, mint egy sima testápolóból, akkor az annyit sem érne, mint halottnak a csók. A másik negatívum, hogy arcra nem használható, amit sajnos magamtól kellett megtapasztalnom. Kétszer nagyon vékonyan bekentem vele az arcom, de ennyi már elég volt, hogy néhány pattanás jelenjen meg rajta. Az illata nekem tetszett, olyan illatom lett tőle, mintha tényleg most jöttem volna a napról, bár el tudom képzelni, hogy sokaknak nem tetszene.

Hogy újravásárolnék-e?

Nem! Az én elképzeléseimnek és elvárásaimnak sajnos nem felelt meg, teljesen mást keresek. Ez persze nem jelenti azt, hogy másnak sem tetszhet. Szerintem beválhat olyanoknak, akik tényleg csak egy minimális színt szeretnének szerezni, esetleg bátortalanok. Én sokkal intenzívebb barnító hatásra vágyom.

3 megjegyzés:

babus írta...

régebben többféle barnítós testápolót próbáltam(ezt,dove-ot,niveát asszem),de 1ik sem az igazi.
inkább maradok halvány:D

Timcsike írta...

ne dmben keresgelj, inkabb douglasban... amugy vannak arcra valo barnitoi is az adott markaknak (nyilvanvalo h senki nem akar barna borrel-feher arccal maszkalni :) )

suzie írta...

Huh valamiért a Douglas eszembe sem jutott.. köszi az ötletet:D Mondjuk közben már találtam és (tesztelem is) egy kendőt, de tuti benézek legközelebb:)
Amúgy máshol láttam közben arcbarnítóját ennek a Garniernek is, de tulajdonképpen a testápoló sem vált be annyira, úgyhogy mindegy... Meg biztos van akinek a testápoló sem okoz pattanásokat, sajna nekem elég érzékeny a bőröm.