2010. május 19., szerda

Essence metal glam eyeshadow - krémes szemhéjfesték

Nappali sminkes postokat akartam csinálni a héten, de valamitől eléggé bedagadt a szemem, úgyhogy nem nagyon mertem sminkelni. :( Szerintem megcsíphetett valami egyik éjszaka a szemöldököm alatt, de inkább nem szeretnék belegondolni, hogy mi (ok, gondolom egy pók, brrr)... Még mindig érződik a kis dudor, de már nincs megduzzadva, szóval remélem 1-2 nap, és jöhetnek a sminkes bejegyzések. :) Addig is írok egy kicsit valamiről, amit nemrég fedeztem fel, és ami nagyon hamar belopta magát a szívembe.

I wanted to post a bunch of FOTD's this week but one of my eyes got swollen so I didn't even really do any makeup the past few days. I guess I might have been bitten by a spider or something in my sleep eww.. I really don't want to think about it! It's a lot better now so I'm hoping that I can do fotd posts in some days. Until then, here's a review of a product that I've just discovered and that I came to like a lot!


Véleményért és képekért katt a továbbra!

See review and swatches after the jump.




Nemrég azt írtam, hogy az állandó Essence kollekcióból nem igazán ragadott meg semmi, de ezt most vissza kell vonnom. Nagyon örültem, mikor láttam, hogy létezik folyékony szemhéjfestékük, mert mostanában eléggé rá vagyok kattanva arra, hogy a szemhéjpúderek előtt felvigyek valamilyen alapszínt, amire eddig csak  a NYX Jumbo Eye Pencil-ei álltak rendelkezésemre. Elvileg 4 színben kapható ez a metál fényű szemhéjcsoda - bronz, ezüst, lila és zöld -, de én sajnos az ezüsttel még nem találkoztam, pedig arra is nagyon szeretnék lecsapni. A lila és a zöld sem csúnyák, de nekem túl ezüstös, jeges hatásuk van, úgyhogy csak ezt a bronzos színt hoztam haza (gotta have a neve).

A felvitele nagyon egyszerű, kinyomsz egy picit az ujjadra, és szépen egyenletesen elkened a szemhéjadon. Nekem elég hosszú körmeim vannak, úgyhogy a szem belső része ilyenkor mindig gondot okoz, így ott azért ecsettel is rásegítek. Alapszínnek és magában is nagyon jól mutat, utóbbi esetben viszont érdemes a külső részeket is kicsit eldolgozni egy ecsettel, mert hát kézzel azért mégsem lehet olyan szépen felvinni. Ár-érték arányban is teljesen jó szerintem, 550 Ft körül van, és nagyon sok van benne, egyszerre pedig csak keveset kell használni. Ha valaki lát ezüstöt, az mindenképp szóljon légyszi! :D


I was very happy when I spotted this cream eyeshadow by Essence because I'm really into coloured bases lately, but have only used NYX's Jumbo Eye Pencils for this purpose so far. This eyeshadow comes in 4 shades: this bronzy one, silver, lilac and greenish, but I haven't seen the silver one in the drugstores yet.. which is a shame because I want to get my lil hands on that too! The other 2 colours are just too frosty for my taste.


I usually just apply it with my finger and blend the edges out a little bit with a brush. I bought this eyeshadow to use as a base for powder eyeshadows but I love it by itself too for a daytime look. I don't want to write an exact price because it may vary depending on the country you buy it in, but it's cheap I promise! :) And you get a lot of product for your money.

8 megjegyzés:

Babus írta...

multkor nagyon nézegettem ezt(régebben nem láttam ilyet),de én azt hittem h van rózsaszínben is,és nekem az kéne,de ezekszerint abban nincs:D ezüstöt nem láttam sehol amugy.

suzie írta...

Egy rózsaszínnek én is örülnék:) Meg valami sötétebb, nem ezüst fényű zöldnek.

Lumena írta...

Hűű ez nagyon szép! Nem csíkosodik?
Jobbulást a szemednek!

suzie írta...

Köszi! Már egész jó, de elég viccesen néztem ki pár napja.. :D
Csíkosodás alatt azt érted, hogy meggyűlik-e a kis ráncocskákban? Erre a kérdésre nem tudok választ adni, mert én még akkor is használok szemhéjalapozót, ha csak ceruzával kihúzom a szemem. :) És afelett semmi sem mászik a ráncocskákba.

Dorka írta...

nagyon szép,kiváncsi vagyok rajtad hogy mutat...nagyon a te színednek tűnik!
szemedre meg kamilla és gyógypuszik!

Lumena írta...

Igen úgy értettem a csíkosodást. :)

suzie írta...

Köszi Dorka!:)
Amúgy az előző, Nicole-os sminknél ezt használtam alapnak, de majd csinálok olyat is, hogy nem teszek fölé más színt:)

Fanni írta...

ÚÚÚÚÚ imádom nagyon. De kivonták a forgalomból már :(. Szerencsére bespájzoltam belőlle. Az essencnek vannak nagyon jó húzásai :)