2010. június 15., kedd

Smaragdzöld bulis smink step-by-step útmutatóval

Sziasztok!
A NYX rendeléses bejegyzésemben láthattátok a Mermaid Green fantázianevű csodaszép szemhéjpúdert. Egyszerűen imádom ezt a színt, gyönyörű! Pontosan tudtam, hogy milyen sminket fogok vele először készíteni, és már alig vártam, hogy tényleg kipróbálhassam. Már korábban írtam, hogy szeretem a bulis sminkeket kipróbálni, mielőtt élesben csinálom őket, ráadásul ilyenkor van időm lépésről lépésre képsorozatot is csinálni nektek hozzá, hátha valaki kedvet kap, hogy maga is elkészítse. :)

Hey guys!
I've already showed you this gorgeous eyeshadow called Mermaid Green in my post about my latest NYX order. I can't tell you how much I love this colour, it's soo pretty! I knew right away what look I wanted to create with it and I couldn't wait to actually try it. This is a party look, and I love to try these looks at home before I actually wear them out, it makes the process of getting ready so much quicker. Plus I have the time to make step by step tuts for you. :)

A végső smink: /Final look:

Több kép, terméklista és step by step útmutató a tovább után.

More pics, list of products used and step by step tutorial after the jump.



0. Alapozd le a szemhéjad a tartós smink érdekében. / Prime your eyes to make the shadows last longer.
1. Készíts egy fehér alapot a mozgó szemhéjad belső felére. Használhatsz puhább szemceruzát, Jumbo Eye Pencilt, krémes/zselés tust.. bármit, csak fehér legyen.
Apply a white base to the inner half of the lid.

2. A külső felén ugyanezt a műveletet végezd el, csak feketével / sötétszürkével. Attól függően vidd fel halványabban vagy erősebben, hogy a végeredményt mennyire szeretnéd sötétre.
Same thing on the outer half, with a black / dark grey pencil/ jumbo eye pencil/ paint pot/ whatever you have or want to use.

3. Egy lapos ecsettel , finom ütögető mozdulatokat használva pakold fel a zöld szemhéjpúdert a mozgó szemhéjadra és egy picit a mélyítővonalba is. Még ne dolgozd el, csak "paskolgasd" ;)
Using a flat brush, lightly tap the green eyeshadow on the lid and a little bit into the crease. Don't blend yet.

4. Most egy sötétebb ezüstös / szürkés színnel eldolgozzuk a zöldet a szemöldök irányába. Addig vigyük fel, ameddig nekünk kényelmes, van, aki magasabban szereti, van, aki szolidabban.
Now blend out the green eyeshadow with a darker silver / grey colour.

5. Én ezután a külső V részbe egy kis sötétlilát tettem, ez jól mutat a zöld mellett, és még a szemem zöldjét is kiemeli. Aki nem szereti a lilát, nyugodtan hagyja ki ezt a lépést.
I added a little dark purple in the outer V area, it makes a great combination with the green eyeshadow and it also enhances the green in my eyes. This step is optional though, you can leave it out if you want to. 

6. Ezután vigyél fel feketét a külső V legkülső részébe és az alsó szempilláid tövébe, de ne vidd beljebb a szemed felénél.
Apply black eyeshadow in the outer part of the outer V and to the lower lashline. Don't go all the way in, stop at about halfway or 1/3.

7. Vigyél fel egy kis lilát (vagy zöldet) az alsó pillák tövéhez a szemed belső felére. A belső szemzugba mehet csillámos fehér szín kiemelőnek, a szemöldök alatt viszont maradjunk a mattnál. Szép és jó a csillám, de nem szabad túlzásba esni.
Apply purple (or green) eyeshadow to the lower lashes in the inner part of the eye. Highlight your eyes with a shimmery white colour in the inner corner and a light matte colour under the brows.

8. Húzd ki a szemed, tegyél fel spirált és/vagy műszempillát, és kész is! :)
Line your eyes, apply mascara and/or falsies and you're done! :)

Tudom, elég különbözőek a képek, de sajnos csak késő délután volt időm rá, és a nap már nem sütött eléggé. A lila szín a természetes fényben készült képeken nem is látszik, csak a vakusakon. Arról már nem is beszélve, hogy előbbieken milyen falfehérnek látszik a bőröm.  :D  Hétvégén viszont nagy valószínűséggel kaptok egész arcos fotókat ezzel a szemsminkkel (ezért sem csináltam most ilyeneket), majd akkor igyekszem jobban szabályozni a fényeket. :)

I know the photos are quite different but I only had time to take them late afternoon when the sun already started to go down. The purple doesn't even show up on the pics that I took in natural light.. You can expect to see full face shots on the weekend with this eye makeup, so hopefully those will be better quality :) 

Amit használtam / products used:
  • Isadora primer
  • NYX Jumbo Eye Pencil - Milk, Black Bean
  • NYX szemhéjpúder - Mermaid Green
  • NYX szemhéjpúder - Dune
  • H&M 4 színű hosszúkás lila paletta legsötétebb színe / darkest colour from a H&M purple quad
  • Matt fekete  / matte black e/s
  • NYX Ultra Pearl Pigment - White
  • Szemceruza / eyeliner pencil
  • Spirál / mascara

7 megjegyzés:

Babus írta...

télleg nagyon különbözöek a képek:D de szépséges.
amugy inkább ide irom amit akartam kérdezni: pénteken jössz dürerbe? ha igen,mit veszel fel?:D

suzie írta...

hát szeretnék, csak nem tudom mennyire későn érek vissza balatonról:S úgyhogy majd kiderül. azon egyáltalán nem gondolkodtam, hogy mit vegyek fel, de gondolom az időtől függ majd :)

barbi írta...

fú iszonyatosan szép :) mondjuk nekem a természetes fényben készült képeken jobban tetszik a zöld *_*
melyikhez áll közelebb?

suzie írta...

nekem is azokon tetszik jobban, és közelebb is áll hozzájuk :) szerintem ez adja vissza legjobban:
http://1.bp.blogspot.com/_7Tl-sVRV9IM/TBfVd30M6qI/AAAAAAAAA5M/y2eqQuTqDuk/s1600/04.PNG

itt még viszonylag sütött is a nap, mikor ezt csináltam :D

BLIX írta...

Such a soft and gorgeous look!

suzie írta...

Aww thank you! :)

fuica írta...

Ez csodàlatosan szèp a lilàval együtt!