2010. június 21., hétfő

Vélemény - Carmex ajakápoló

Már egy ideje lehet kapni nálunk is a jellegzetes sárga-piros csomagolású ajakápolót, a Carmexet. Eddig nem különösebben izgatta a fantáziámat, lazán elmentem mellette, mert a hagyományos ajakápolókról nem vagyok túl jó véleménnyel. Legutóbbi drogériai látogatásom alkalmával mégis bekönyörögte magát a kosárkámba... nem volt mit tenni, nem utasíthattam vissza szegényt, megengedtem, hogy hazakísérjen. Örülök-e neki utólag, hogy így történt? Ezt megtudhatjátok ebből a bejegyzésből.

(Kép: carmex.hu)


Ha kíváncsiak vagytok a véleményemre a termékről, katt a továbbra!

Nagyon érdekelt, hogy ez az ajakápoló túl van-e rajongva, vagy valóban jogos az iránta mutatott oly nagy lelkesedés, ami főleg külföldön érezhető, itthon nem vetem észre, hogy nagyon elterjedt lenne már. Elöljáróban szeretném elmondani még, hogy számtalan márkájú és típusú ajakápolót próbáltam és használtam már. Mániákus hidratáló vagyok, a kezem és a szám pedig különösen érzékeny pont e tekintetben - naponta 20-30szor biztosan kenek rájuk valamit. Néha elgondolkodom, hogy tényleg szükség van-e rá, vagy beképzelem... De nem is ez a lényeg, hanem hogy ezáltal nagyon fontos, hogy valóban hidratálja az ajkaimat, amit rákenek, és ne csak addig ne érezzem száraznak, amíg le nem jön róla. Jelenleg egyébként vazelint használok, egyelőre ez vált be az egyik legjobban, de nem tökéletes.

A Carmex ajakápolók csomagolásuk színkombinációjának köszönhetően egyszerűen összetéveszthetetlenek más ajakápolókkal, ami az egyre növekvő választék mellett mindenképpen jó pont. Az már más kérdés, hogy én a sárga-piros kombinációról azonnal és mindig rovarirtóra asszociálok... A drogériában, ahol vettem, két féle ilyen márkájú ajakápoló volt kapható, ez a kitekerős, amit a blog főoldalán is láthattatok és egy krémes állagú, tubusos kiszerelésű. Csak amiatt döntöttem a kitekerős mellett, mert ez tartalmaz SPF15-öt, aminek fontosságát a Nyári túlélőcsomag című bejegyzésemben már kifejtettem.

Első benyomás, első gondolat: mi ez a szag?! Hát mit ne mondjak, rettentő büdös. Ez nagyon meglepett, de cseppet sem tántorított el a használatától, ugyanis volt már hasonló szagú gyógyszertárban kevert ajakápolóm, ami elég jól bevált. (Hogy miért nem maradtam annál? Mert receptre lehet kapni, és a lustaság nagy úr.) Fel is kentem gyorsan a számra, és jött az újabb meglepi: hé, ez csíp?! Megijedtem, hogy valami ajaknövelős effektet akarnak kihozni belőle, gyorsan el is olvastam a hozzávalókat, és megnyugodtam, mikor a mentolhoz értem. Szóval az csípett. Kissé szkeptikusan arra gondoltam, hogy ez valamiféle elterelő hadművelet, nem fog ez semmit javítani szegény, kiszáradt ajkaimon, csak a hűsítő, csípő mentollal eltereli róla a figyelmemet. Ez azonban néhány használat után megtörni bizonyult. Ha lejött a számról, nem azon kattogtam, hogy "úristen, hova tettem, azonnal újra kell kenni!!!", hanem elégedetten konstatáltam, hogy nem érzem száraznak. Az igazi próbát az éjszakák jelentették. Ha felkenem este, vajon reggel milyen szájjal ébredek? Szárazzal, mint mindig, és első dolgom lesz újrakenni, vagy eszembe sem jut? Az utóbbi történt, nem az volt az első gondolatom, hogy hol van az ajakápolóm, nem is jutott eszembe a dolog egészen fogmosásig. :) A másik, hogy sokat rágcsáltam a számat, mikor cserepesnek éreztem, és emiatt gyakran vérzett is. Mióta Carmex-szel kenegetem, sokkal kevésbé akarom rágcsálni, nincs az a cserepes érzés.

Kíváncsi vagyok, hogy meddig fog kitartani ez a kiszerelés, ugyanis egyáltalán nem olcsó. 900-1000 forint körül mozog, tehát nagyjából kétszer annyiba kerül, mint nevesebb vetélytársai. Az általam jelenleg használt sima gyógyszertári vazelinhez képest - amiből egy hatalmas tégellyel kapok pár száz forintért - pedig aranyárban van.

Hogy újravásárolnék-e?
Igen, és fogok is, ha elfogy. Abszolút pozitív csalódás volt. Szeretném kipróbálni a cseresznyés változatot is, de nem tudom, az mikor lesz kapható (a hivatalos magyar honlapon annyi áll, hogy "hamarosan").

Összességében szerintem nagyon jó kis termékről van szó. Akit nem riaszt el az ára, annak mindenképp ajánlani tudom, hogy próbálja ki. Persze csak akkor, ha hasonló helyzetben van, mint én, tehát nem nagyon válik be neki semmi - akinek az olcsóbbak is megfelelő hidratáltságot nyújtanak, annak értelemszerűen felesleges a sokkal drágábbat megvenni.

20 megjegyzés:

Suzy írta...

Szerintem próbáld ki a tégelyes verziót is (azt csak az Ó utcában lehet kapni), nekem az sokkal jobban bevált, mint a tekerős! :) Az még krémesebb és nagyon sokáig kitart, kár hogy bele kell nyúlkálni... (És ebben nem vagyok biztos, de mintha ott lenne cseresznyés is...)

suzie írta...

Köszi az ötletet, igazándiból tégelyes verziónak jó nekem a vazelin, pont valami olyanra van inkább szükségem, amihez nem kell kézzel hozzányúlni. Mert ugye ha pl utcán vagyok, összefogdostam a járműveket stb. akkor nem akarok sem a tégelybe, sem a számhoz nyúlni :/

barbi írta...

fú én nagyon imádom :))) egyik barátnőmnél láttam, aztán egyszer én is rááldoztam az összeget, és azóta elválaszthatatlanok vagyunk :D
a tapasztalataim nekem is hasonlóak, nem érzem szükségét állandóan újrakenni, plusz nehezebben is jön le, mint a legtöbb ajakápoló.
az árát is megéri, ha jól emlékszem, én március környékén vettem a sajátomat, és még mindig van belőle, pedig nem csak alkalomszerűen használom.
ja, és most hogy írtad, tényleg rovarirtó, bár a tesóm mindig azt mondja, hogy inkább ragasztó külseje van =D

Babus írta...

énis ki akartam már próbálni,csak a dm-ben (vagy rossmannban,nem emlékszem már melyikben:D) nem láttam cseresznyéset,és olyat szeretnék,ha már veszek:)

Dorka írta...

azt hiszem az egyik első szereplője volt a videóimnak:))))nagyon szeretem.
nekem egy kedves gyógyszerész mondta,amikor lázas voltam és felrepedt a szám,pillanatok alatt jobb lett!

'labarbie írta...

en tavaly vettem muellerben es ott volt mar akkor is cseresznyes... :)

suzie írta...

Bp-n nincs müller. :/ (És amúgy is fújok rájuk a háromszoros NYX árak miatt:D)

Oh to Be a Muse írta...

i just read a blog that featured another carmex product. this is very useful for the hot, summer days!

Enter my sunglasses and ELF makeup blog giveaway for your chance to win great prizes!

http://cherylclarke.blogspot.com

Rita írta...

Én is úgy emlékszem, hogy az ó utcán láttam cseresznyést vagy a müllerbe, de inkább az előbbi :) Amúgy nekem van mind3 kiszerelésben, nagy különbséget nem véltem felfedezni, tán annyi, hogy a tégelyesben több van, de a tekerősbe meg van fényvédő, a nyomós meg cuki :D

sminkkel írta...

Pedig tényleg a tégelyes a tuti. Egészen más, mint a nyomós vagy a stiftes verzió. Én egy összecsukhatós ajakecsetet tartok mellette, így nem nyúlkálok bele kézzel.

Lora írta...

nekemis a carmex a kedvenc ajakápolóm, maximálisan elégedett vagyok vele. eléggé meglepődtem, hogy kisvárosi dmben is fellelhető, meg müllerben találkoztam még vele.. cseresznyéssel viszont sehol, ha valaki tudja pontosan, hogy olyat hol lehet kapni, írjátok meg :)

Eliza írta...

Nekem a csípésről jutott eszembe, hogy egyszer kipróbáltam az egyik barátnőm szájfényét és utána fél órán át folyamatosan égett a szám:P kellemetlen élmény volt:P de legalább jól nézett ki:D

A. írta...

Én inkább Lip smackert veszek a Douglasben,590,van Sprite,Fanta,kóla,cukorízű,minden:) Ápol és sokáig tart.

Judit írta...

Én, úgy döntöttem el hogy melyiket vegyem, hogy megnéztem a kiszerelést.Ha jól emlékszek a stiftes 4, 2g a kinyomós meg 10g. Egyből a kinyomósat vettem. Fényvédő ide vagy oda, mondjuk én most vettem 2 hete:))tán már nem tűz a nap olyan erősen.

Unknown írta...

Én egy gyógyszertári pici tégelybe szoktam tenni körömvirágkrémet, ebből is a Ringelblumen fajtát (http://product_images.sokoweb.hu/000/000/003/12424/product_img_0000012424_th_250.jpg) Nem a márka a lényeg, hanem, hogy ez a zsíros állaga legyen, mert sok ilyen krém folyik, de az nem jó. Én sokszor estére is bekenem vele a szám (vagy ahol száraz pl a sarkam) és nagyon puha lesz tőle. Ez a krém egyébként még egy csomó más dolgogra jó, amit most nem írnék le, olvassatok utána, ha érdekel ;-) Szóval nálam mindig van belőle otthon.:-)

suzie írta...

Én is volt, hogy körömvirág krémmel kentem be a számat, de nekem előjöttek tőle pattanások a szám körül, úgyhogy azóta hanyagolom :/

Unknown írta...

Na, a link nem fért ki. Szóval a neve: Primavera körömvirág krém 250ml (Ringelblumen Salbe)De Én mintha már más cégtől is vettem volna ilyen állagút, szóval nem a Primaverának szertnék reklámot csinálni..

Unknown írta...

Igen, az igaz, hogy nagyon zsíros, tehát ebben lehet, hogy igazad van, hogy nem mindekinek válna be. Nekem vannak patijaim, sajnos:-/ de ettől még nem jött ki (lekopogom:-) )

carmex írta...

:) Köszönjük a véleményéteket!
Jelenleg a Zsidró szalonban (Mom park) van ízesített carmex. Tégelyes cseresznyés is!:)
Amennyiben megérkezik az újabb szállítmány, Pretty szeretnénk téged megajándékozni eggyel!

Üdvözlettel

A Magyarországi Carmex csapata

suzie írta...

Ez igazán kedves, köszönöm szépen!:)