2011. február 27., vasárnap

Pigmentek magyarul :)

Ma olyan ásványi alapú pigmenteket fogok tesztelni, amiket egy magyar lány, Ági készített. Nagyon örültem, amikor írt nekem, mert korábban még nem találkoztam sehol olyan pigmentekkel, amiket itt, Magyarországon állítottak elő, és jó volt látni, hogy itthon is foglalkozik valaki ilyesmivel, ráadásul ilyen magas szinten! Nézzétek csak!


A teljes bejegyzés olvasásához katt a továbbra!




Mielőtt magukra a pigmentekre térnék, álljunk meg egy kicsit a csomagolásnál. Teljesen profi! A tégelyek lyukacsos részére egy átlátszó ragasztó került és a teljes tégely le van fóliázva kívülről. Az tuti fix, hogy ebből nem szóródik ki egy szem pigment sem a szállítás során! (Amiknek a főképnél pigmentes a teteje, azt már én nyitottam ki és ráztam össze.)

Minden sminkterméknek így kellene becsomagolva lenni!

Maguk a pigmentek szerintem szuperek, simán vetekszenek egy külföldről rendelt porral. Többnyire selyemfényűek mikrocsillámokkal, és kevésbé hullanak az arcomra, mint némelyik hasonló csillogású préselt szemhéjpúderem.
A színminták készítésekor igyekeztem színek szerint csoportosítani a pigmenteket. Egy vékony réteg alapozó fölé vittem fel őket szárazon. Nedves ecsettel használva még élénkebb és intenzívebb színeket kaphatunk, de már így is olyan érzékeny lett az alkarom a sok lemosástól, hogy nem tudtam úgy is végigmintázni őket. :(

Sárgák

1. Visszafogott, halvány sárga. Ebben van a legtöbb csillám szerintem.
2. Napsárga
3. Élénk narancs

Zöldek

4. Keki zöld arany mikrocsillámokkal. Nagyon szép, sajnos a kép nem adja jól vissza :(
5. Ez egy nagyon érdekes szín, az én szemem szerint sötét barnás alap zöld fénnyel.
6. Lime zöld. Hogy én milyen régóta szerettem volna ilyet! 
7. Gyönyörű, élénk tengerzöld, aminek elmászott a színe a mintán türkizbe. Pont tegnap próbáltam ki a szememen, úgyhogy beteszem, hogy ott hogy mutat:


Rózsaszín/Lilák

8. Édes cukorka rózsaszín, amiben én kékes-lilás fényt véltem felfedezni a szemhéjamra való felvitelkor, bár a képeken ezt nem láttam viszont. Talán ezen egy picit látszik:
9. Kékes beütésű levendulás árnyalat. Ez volt a legkevésbé fényes az összes közül.
10. Élénkebb, sötétebb lila, nagyon szép! 
11. Mély, bordós árnyalat

Kékek

12. Kékesen irizáló, fehér alapú pigment. Kék sminkekhez a belső szemzugban nagyon ütős lehet.
13. Ismét egy nagyon érdekes szín, világos kék alap arany fénnyel. Ez van épp rajtam, gyönyörű! Tudom, hogy nem éles a kép, de ezen látszik a fénye:
Szuperül megállja a helyét magában is.
14. Ez a legélénkebb, legvadabb szín az összes közül, amit kaptam. Csak bevállalósaknak!
15. Az egyik kedvencem. A tenger jut eszembe, ha ránézek. Sötét, kékes alap, zöldes fény. Álomszép szerintem. <3

Egyéb

16. Selyemfényű fehér pigment
17. Bronzos, barnás pigment

Szerintem szuper, hogy nálunk is foglalkozik valaki ilyesmivel, főleg, hogy látom, hogy sokan nem mernek külföldről rendelni. 

Sajnos egyelőre nincsen webshop, ahol meg lehetne rendelni a termékeket, de ha valakinek megtetszettek, vagy csak kérdése van velük kapcsolatban Ágihoz, akkor a cocoheartmakeup(kukac)gmail(pont)com címen tudjátok vele felvenni a kapcsolatot.

Hogy tetszenek?

22 megjegyzés:

Niki | www.nizzka.com írta...

jaaj nagyon nagyon szépek!!!

sunbeam írta...

gyönyörűek! Tényleg szuper! Szeretnék majd ilyen pigmenteket vásárolni :). Az első kép, amely a szemedről készült nagyon - nagoyn jó!!! A színek összeállítása, az intenzitás, minden! Nagoyn jó :):):):)

suzie írta...

Köszi :) Azt akartam ma megcsinálni videón, csak nincs olyan állapotban a bőröm :S

Névtelen írta...

gyönyörűek! egy kettő nagyon különleges, de az összes nagyon szép! akaroooook énisss!!! :)
ügyes lehet ez a lány.. vajon miből készíti?

Tenshi írta...

Nagyon tetszenek! Ilyeneket én is szeretnék majd! Ráadásul magyar is! :)

redenc írta...

Gyönyörű szépek ezek a színek. Az első képen, ahol zöldel voltál kisminkelve nagyon tetszett. Esetleg arról nem tudnál egy részletes videót készíteni? :D

suzie írta...

Niki: harmadik hozzászólás :) lesz, amint szebb lesz a bőröm

Eszti www.makeuponabudget.hu írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Eszti www.makeuponabudget.hu írta...

whoaaa, ezek gyönyörűek. Gratula Ági szerintem innentől lesz melód ezekkel bőven :D

Frances írta...

Nagyon szépek wahh! 11 és 15 <3 meg kb az összes zöld.

Mikor írtad, hogy Ági, eszembe jutott valaki, hogy talán ő az, de ő vezet blogot, szóval gondolom ott promotálná ezeket a kis csodákat.

Felhőcske írta...

Engem is érdekelne az összetételük:) És azt lehet tudni mennyibe kerülnek?

Sophie írta...

Nagyon szép lett a zöld smink! :)

Púderfelhő Andi írta...

Engem is, és hogy milyen körülmények között készülnek, miből.. Én biztosan nem tennék egy ilyen szinten magánúton készült és teljesen ellenőrizetlen terméket, sőt, port a szememre.:$

Nem Ági üzletét akarom rontani, és őszintén kívánom neki, ha esetleg beindulna se szálljon rá semmilyen hatóság, hiszen a sminktermékeket sem véletlenül tesztelik ugye.

suzie írta...

Andi, a Sugarpill, a Lime Crime, BftE és az összes hasonló, kisebb márka pigmentjei így születnek, otthon, "magánúton" :) Ja bocs, a Lime Crime-é nem, mert ő csak átcsomagolja.
Az összetevőkről és hasonló dolgokról remélem Ági ad felvilágosítást:) De annyi biztos, hogy nem irritálja a szemet, több napja viselem őket.

Púderfelhő Andi írta...

Igen, de a Sugarpill nagyobb cég, annak ellenére, hogy egy ember viszi, és minden egyes dobozon ott az összetevők listája, még a mintán is amit mellékelnek. Plusz borzasztó sokan kipróbálták, könnyebben van az embernek bizalma úgymond. Én semmilyen más hasonló házi, etsy-s pigmentet nem rendeltem pont ezért, egyszerűen nem szimpi. Sőt, a 88-as palettákkal is komoly fenntartásaim lennének, ha nem használná ekkora mennyiségű ember probléma nélkül őket.

suzie írta...

Ezek még nincsenek úgymond kereskedelmi forgalomban, bizonyára ha lesz webshop, minden fontos információ fel lesz tüntetve a termékek mellett:) (Meg persze ha megkérdeztem volna korábban, akkor már én is meg tudnám nektek mondani)

Tekla Kocsis írta...

WOW! Nagyon szépek! Habozás nélkül megvennék egy jó párat :O főleg az élénk színekbe szerettem most bele... hát tavaszodik :)

suzie írta...

"A felhasznált alapanyagok megbízható forrásból származnak, az Egyesült Államokból. 14 éve foglalkoznak gond nélkül ilyen anyagokkal. Természetesen az hogy magán úton készülnek, nem azt jelenti, hogy én "bányászom az ásványokat". Minden alapanyag kozmetikai minőségű. (egyébként léteznek olyan pigment- és csillám anyagok is, amelyeket nem lehet akármelyik területen használni - szemen lehet, de szájon nem, vagy fordítva - természetesen ezeket mind figyelembe veszem a készítés során.) A színanyagokon kívül titanium-dioxid és magnézium-sztearát kerül a porokba - ezek az alapanyagai többek között pl a babahintőpornak, vagy egyes gyógyszereknek."

Az áruk pedig 1000 Ft/tégely (kb 2 gramm), 5db feletti rendelés esetén a posta ingyenes.

MissLeopard írta...

úú nagyon szépek. a 15-ös, az csodálatos. nekem is rögtön a tenger ugrott be. *.* nekem kell olyan :D

MissLeopard írta...

uu. nagyon szépesk. a 15-ös, az csodálatos. nekem is a tenger ugrott be. ó nekem kell olyan :D :$

Your Aurora írta...

Nekem a 3-as és a 15-ös a kedvencem ^^ Ha nem lennék leégve biztosan rendelnék! Majd talán akkor kicsit később:)

Noémi írta...

Nagyon szépek a színei, hol lehet rendelni ezt a terméket?