2011. május 15., vasárnap

Mattító hidratálók tesztje

Két mattító hidratáló már régóta birtokomban van, és nemrég a kezem közé került egy harmadik is. Azt szavaztátok meg a Facebookon, hogy ne külön írjak róla/róluk, hanem legyen inkább egy összehasonlító bejegyzés a háromról. Megérkezett. :)


A teljes bejegyzés olvasásához katt a továbbra!


Elöljáróként elmondanám, hogy a mattító hidratálóktól - legalábbis az egyszerű földi halandók által elérhető árkategóriákba tartozóktól - csodát nem szabad várni. Nem lesz tőlük olyan a bőrünk, mint egy púdertől, nem biztosítanak 100%-os matt hatást, csupán csökkentik a bőr csillogását. Jellemzően kevésbé hidratálnak, mint egy normál krém, úgyhogy akinek száraz bőre van, az nem ezekkel fog a legjobban járni.

Nivea Visage Young - Control Shine!


A Nivea Visage Young Control Shine nevű termékét ezer éve használom, és ezt értsétek szó szerint. Már vagy 5 tubussal elfogyasztottam belőle. Bár eleinte sokkal jobban érzékeltem a mattító hatását, mint később, így is meg vagyok vele elégedve. A gél-krém állagú termék tengeri ásványokat tartalmaz, olajmentes és UVA/UVB szűrővel véd a káros napsugaraktól. Tubusos kiszerelésű.

Kiszerelés: 75 ml
Ár: 1500-1700 Ft körül


La Roche-Posay - Effaclar M


A La Roche-Posay termékével a kedvenc (mostanra sajnos csak ex)bloggerem, Laura oldalán találkoztam először, akinek az ajánlásainak mindig nehezemre esett ellenállni. Ezúttal nem is tudtam, én is beszereztem az általa kedvelt Effaclar M nevet viselő mattító hidratálót. Sajnos nekem nem vált be, a Nivea termékéhez képest körülbelül háromszoros áron kapható krém semmivel sem nyújtott erőteljesebb vagy tovább tartó mattságot a bőrömnek, noha egyáltalán nem hidratálta a bőrömet, szinte szomjazott a krémezés után is. Ráadásul nekem pattanások is megjelentek az arcomon, mikor használtam. A csomagolása ennek a legkényelmesebben használható, ugyanis pumpás megoldást alkalmaztak.

Kiszerelés: 40 ml
Ár: 4000-5000 Ft között


Essence MySkin Mattító Krém


Az Essence MySkin termékcsaládjához tartozó mattító krém a legújabb termékem a 3 közül. A tégelyes megoldásnak vannak előnyei és hátrányai is. Előnye, hogy az utolsó cseppig el tudjuk használni a terméket, hátránya viszont, hogy kevésbé higiénikus, hogy mindig belenyúlunk. A bőrre kenve ez a krém kelti a legzsírosabb érzetet és ezzel a legnagyobb fokú hidratáltság érzését is. Amikor először használtam, tényleg szépen lemattította a bőrömet, viszont a további alkalmakkor ez nem így volt, amit nagyon furcsának találok. A matt hatás az első használatkor sem tartott 12 óráig, ahogy azt a termék ígéri. Ő is olajmentes.

Kiszerelés: 50 ml
Ár: 600 Ft körül lehet, sajnos magyar árat sehol nem találtam, a németből következtetek.Ha valaki tudja a pontosat, légyszi írja meg!


Az én sorrendem a három között: 
1. Nivea Visage Young Control Shine
2. Essence Mattító hidratáló
3. La Roche-Posay Effaclar M


Használtok mattító hidratálókat? Mi a véleményetek róluk, bevált valamelyik?


Az Essence terméket a blogger találkozón kaptam, ez egyáltalán nem befolyásolt a véleményformálásban.

24 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én is előszeretettel kisérletezgettem a különböző mattító krémekkel. A La Roche Posey krémtől én sem ájultam el. Ami bevált az a Vichy pro mat és a Yves Rocher mattító krémje.

Persze egyik márka sem mattít egész napra. De azért sokat javítanak a helyzeten.

Fru írta...

ez az essence nekem is megvan, de egy kicsit félek használni, nem akarom hogy esetleg kijöjjenek tőle a pattanások... neked nem volt ilyen problémád vele?

sunnysideup írta...

Nekem a Gerovital mattító kréme vált be, de én először egy zsírosabb hidratáló krémet használom, és pár perc múlva ezt a mattítót, így nem marad szomjas a bőröm. Meg alapozó előtt még egy mattító sminkalap, meg utána mattító púder, és akkor egész nap szép matt marad a bőröm:)

Unknown írta...

Ezt az essence krémet tuti kipróbálom. :)

Strawberry írta...

Húúú mostanában szerettem volna beruházni egy mattító krémre, köszi a bejegyzést! :)

Suzy írta...

Nálam is az utolsó helyen végzett a la roche-posay, pedig én a tisztítójával együtt használtam (egy olvasómtól kaptam, neki sem vált be) :( Niveából meg az éjszakai bye bye spot-ot használom/tam, semmire nem jó, de a krém nagyon kellemes :)

Adri írta...

Én is ezt a Niveásat használom, megvagyok vele elégedve.

A. írta...

Avon Solutions Complete Balance olajmentes nappali krém (SPF 15),2 hete használom és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nyárra meg az avon napozótermékeiből szoktam a mattító arckrémet használni (azt,aminek az alja stift), nekem az is bejött,mert védelmet nyújt a nap ellen,mégis lehet rá normálisan sminkelni és mattít is.

Az általad kipróbáltak közül a Niveát használtam,de nagyon pattanásos lettem tőle,a La Roche Posay meg semmit nem változtatott igazából..

iamzita írta...

Köszi ezt a bejegyzést, pont jókor jött, valami iylen krémet akarok majd venni:)

suzie írta...

ggirl: Sajnos most valamiért amúgy sem túl szép a bőröm, de rontani nem rontott a helyzeten.

Tök jó, hogy ennyi terméket említettetek más márkától, szerintem ha ezek elfogytak, kipróbálok egy újat. :)

Blushbaby86 írta...

Babe stop akn olajmentes hidratáló, szuperjóóó!
Nekem nagyon sokat számít, hogy mit kenek az arcbőrömre, mert sajnos fokozottan problémás, de ettől láthatóan szebb, tisztább lett és a kifényesedést is gátolta, anélkül, hogy szárított volna (hello vízhiányos bőr...). Ha elfogy a mostani biztosan visszatérek ehhez.

Vick írta...

Nekem bevált még az Alverde Aqua mattító krémje.
Pontos neve: Alverde Mattierende Tagescreme 3 in 1 Perle - mattító, hidratáló és bőrkiegyenlítő nappali arckrém gyöngykivonattal normál és kevert bőrre
Ha jól emlékszem 900 Ft körül volt az ára.

Itt írtam róla:

http://vick-secret.blogspot.com/2011/02/alverde-arckrem-peeling.html

Anita írta...

Én is a Vichy normadermre szavazok kivéve téli időszakban nem, mert akkor túl sok, de 1 hónapja újra ezt használom

bagaela írta...

A La rochet próbáltam már de nem jött be, szerintem azért, mert nem szereti a böröm az alkoholt a krémekben, és abban böven volt ugy emlékszem.

Az essencet ki szeretném próbálni, kiváncsi vagyok mit tud nyujtani, nem lehet vele tul nagyot bukni.

Az én nagy kedvencem a bioderma sebium mattitoi, az átlátszo, de még jobban a zsínezett - az alapozom tetejére is szoktam tenni, a t-vonalra, fantasztikus.

Zsófi írta...

kerestem már a niveát, de vagy én keresek rossz helyen, vagy a fene tudja, de még sehol sem találtam.:S

Maya írta...

Bioderma Sébium Mat. Jobb mint eddig bármi, amit próbáltam. Színezett verzióban is kapható, én a simát használom.

Heléna írta...

Szia:)
Ami nekem bevált az a Vichy Normaderm hidratáló krémje volt, tökéletesen mattította az arcomat.Amiről pedig nem túl jó véleményeket hallottam az a garnier mattító krémje,amit az egyik barátnőm is használ,de ő is mondta és mi is észrevettük, hogy csak jobban pattanásos lett tőle.
Nagyon köszi ezt a bejegyzést pont jól jött mert már készültem beszerezni egy jó krémet ,de akkor kipróbálom a Niveát:):):)

Lívia írta...

Én is küzdök a fényes és zsíros arcbőrrel, épp ezért biztosra mentem és megvettem a mac oil controlját és mellé blot powdert. A kettő együtt nagyon-nagyon jól működik, a vártnál jobb eredményt kaptam, soha sem láttam még ilyen mattnak az arcom :)Abszolút megérte beruházni!

hajni írta...

köszi a tesztet!
nekem a garnier pure (hautklar) jött be a legjobban ( http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQEiVw4_QhDNjrsuVnj5z8_NdY2TjTk_XgegiT5mZFJx5amWXPuZg ), de sajnos már alig kapni valahol, szinte mindenhol csak a pure-a termékek elérhetőek. még szerencse, hogy van a közelemben müller, mert nemrég felfedeztem, hogy ott van készleten.
a nivea-t próbáltam, több tubussal elfogyasztottam belőle (valamit kellett keresnem a garnier helyett...), de az nem az igazi...
ha van rá lehetőségetek, mindenképp próbáljátok ki a garnier pure-t!
kíváncsi leszek az essence-re is, ha tényleg jó árban van, lehet, hogy beruházok majd egyre :)

Ánítá Babi írta...

Én nekem is van Niveás meg a Garniernek van még mattító arckréme (http://www.provitamin.hu/kozmetikumok-es-illatszerek/arcapolas/arckrem-c452/garnier-pure-active-arckrem-p44332.html)
De hát olan nagy csoda egyiknél se volt!:)
Talán a Nivea jobban bejön nekem,mint ez a Garnieres...viszont a garnieresnek annyira tetszik az illata...a kígyóubi jut róla eszembe!:D

hajni írta...

szia,

a garnier pure-active arckrém mattításra nem a legjobb, nekem pl alig használt,de tényleg jó a pattaások ellen is. sokkal jobban hidratál a garnier termékei közül a garnier pure (http://www.velemeny.com/termek/Garnier-Pure-hidratalo-krem-matt-hatassal/velemeny/Garnier-Pure-mattito-krem), csak alig kapni :(
a két termék nem ugyanaz, ajánlom, hogy próbáljátok ki a sima pure-t!

Panka™ írta...

Ezek közül, amikről írtál, használtam már a Nivea és az Essence krémjét is, a Nivea akkor volt jó, amikor még sokkal zsírosabb volt a bőröm, most már eléggé szárít, és meglepő módon pont a T-zónában, és amint felviszem az alapozót, gyakorlatilag lehámlik a bőröm legfelső rétege. Az Essence használata után pedig úgy éreztem, mintha összehúzódna a bőröm, aztán ez elmúlik pár perc után, a matt hatás látható volt, de a hidratáló részét nem éreztem a krémnek. Ahogy Kremy írta, nekem is az Avon Complete Balance nappali krémje vált be a legjobban eddig.

Noémi írta...

A La Roche Posey krém nekem sem vált be pedig én az arclemosóval és tonikkal együtt használtam. Most a my skin termékcsaládot használom én is. Tetszik hogy mindennek nagyon jó az illata és nyárra nekem pont megfelel bár a mattító hatás nem tart 12 óráig.

Iza írta...

A Nivea Control Shine-t imádom, éjjal-nappal azt használom :D