2012. február 29., szerda

Kreatív sminktárolási ötletek

A sminkek ízléses és praktikus tárolása okozhat némi problémát, főleg, ha már több termékkel rendelkezünk, mint amennyi a neszesszerünkbe belefér. Fontos az átláthatóság és a könnyű elérhetőség, ami egy bizonyos mennyiséget átlépve már nem biztos, hogy olyan könnyen megoldható. A rendelkezésre álló helyet és pénzt a lehető leghatékonyabb módon kell használnunk, ehhez adnak ötleteket az alábbi megoldások. 

A ti sminkes zugotok hogy néz ki?


Sminkes asztalka kis helyhez


Az asztal tulajdonképpen egy polcból készült, erre szereltek négy lábat. Pofon egyszerű és emellett nagyon pénztárcabarát megoldás. A tükör köré akár égőket is lehetett volna szerelni. Ez inkább a kevesebb sminkcuccal rendelkezőknek praktikus, ellenkező esetben mellé kell tenni egy kics fiókos szekrényt, így a helytakarékosság mégsem tud érvényesülni.
A kellékek listáját és az elkészítés módját ITT találjátok.

Egyszerűen hangulatos sminkasztal


Mi más is lehetne egy sminkkóros nő álma, mint hogy a párja a saját kezűleg barkácsoljon neki egy sminkasztalt? :) Nekem nagyon bejön, hogy a felépítése olyasmi, amit a profik is használnak, viszont a világos fától (és a virágtól) annyira más hangulata lesz, nagyon kellemes, jó ránézni.
Kellékek, elkészítés: KATT.

Rejtett sminkzug

Ez eddig a legötletesebb megoldás. Jópofa, hogy a szekrény ajtaját becsukva elrejthetjük a sminkszereinket, praktikus például nekem azoknak, akiknek a hálószobába nem fér be egy sminkasztal, mert a nappaliban azért elég furcsa lenne közszemlére tenni a sok csecsebecsét, illetve szerintem nem is igazán illik oda.
Kellékek, elkészítés: KATT

Mágneses ecsettartó

Soha nem jutott volna eszembe, pedig mennyire jópofa :) Kis asztalokhoz jól jöhet, amiken épp csak az aktuálisan használt sminktermékek férnek el, az egyéb eszközök tárolására már nem jut hely.
Kellékek, elkészítés: KATT

Hozz ki többet a natúr fa tárolókból


Praktikusak az Ikeában kapható mini fiókos szekrénykék (1, 2) smink- és kiegészítő tárolásra, de nem mindenkinek a szobájába illik bele ez a natúr szín. Nem kell festőművésznek lennünk, hogy feldobjuk őket egy kicsit, mert például decoupage technikával pofonegyszerűen rájuk varázsolhatunk bármilyen mintát.
Kellékek, elkészítés: KATT

Kinyitható sminkasztal 


Ez a kedvencem. Felnyitva a legtöbb sminkrajongó által áhított, villanykörtékkel körberakott tükrös megoldást láthatjuk, az alsó részen pedig könnyen átláthatók a sminkcuccok. Különösen tetszenek a felnyitható részre szerelt ecsettartó zsebek. A fedél lecsukásával a kis sminkes világ eltűnik, csak egy átlagos kinézetű asztal marad a helyén.
Kellékek, elkészítés: KATT

13 megjegyzés:

Super Sweet írta...

Szia!
Hál'istennek barátom asztalos, anyukám lapszabászati cégnél van, ezért hiper-szuper szekrényeket kaptam. (mondjuk én inkább ruhákat gyűjtök,meg cipőket)

viktoria írta...

Az utolsó a kedvencem!
Sajnos, ahogy a webshopban néztem, Magyarországon nem lehet ezt a színt kapni, csak fehéret. Kár, pedig a többi bútorom ilyen színű. Egyébként a képen picinek néz ki az asztal, de ahogy a paramétereit elnéztem elég méretes darab :)

mrs__kovacs írta...

Nagyon tetszenek :]

Biussh írta...

Nagyon jók!:))

Biussh írta...

Nagyon jók!:))

Blushbaby86 írta...

Hú az első ♥!!! Ezt Ezt meg kell valósitani. *-*

Thündérke írta...

Az első kettő :) ahw <3

Linilla írta...

Húúú az utolsót elfogadnám én is :) Bár nekem elég lenne, az első is, csak a tükör köré raknék pár lámpát :)
U.i.: Szívesen olvasnék hasonló kreatívkodós postot ékszertárolós témában is :)

suzie írta...

@suzy06: már tervben van:) először egybe akartam vonni mindenféle női dolgok tárolását, de úgy túl sok lett volna, úgyhogy kicsit később következnek :)

Kriszta írta...

Mágnese ecsettartó??? Ez nagyon jó ötlet, nekem biztos nem jutott volna eszembe. :)

Jay Anne Cosmetics írta...

Wow...how creative!!! Love these ideas.

Brigitta írta...

Az asztalba rejtett a kedvencem!!!Milyen jó ötlet már!<3 Nekem már nagyon nagyon régóta egy sminkes,vagy fésülködő asztal az álmom,de egyenlőre az is marad,mert sajnos nem fér be a szobámba.Most a fürdőszobában vannak a tükör mellett,de lesz jobb helyük is egyszer...remélem:))

Linilla írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.