2012. február 10., péntek

Sminkek a Való Világ villában

Szakmai ártalom lehet, hogy nincs olyan plakát, film vagy műsor, amiben ne irányulna a figyelmem egyből a női szereplők arcára, azon belül is a sminkjükre. Nincs ez másképp a Való Világ esetében sem, amit persze tudjuk, hogy senki nem néz, én is csak "véletlenül odakattintok néha", de azért mindenki tisztában van vele, hogy ki kicsoda és mit csinált legutóbb. Hanyagoljuk a kultúrsznobizmust és koncentráljunk a lényegre, ami jelen esetben a Való Világ 5 női lakóinak a sminkelési szokásai.

VV Seherezádé

Sehi nagyon szeret sminkelni, ritka, hogy anélkül láthatjuk a képernyőn. Egy erőteljes javulás figyelhető meg a lány technikáját illetően, az elején ugyanis a füstösítés, eldolgozás fogalmát csak hírből ismerte, mostanában viszont egész jól alkalmazza. Színek tekintetében egyértelműen a kék a kedvence, ami nem olyan nagy baj, mivel nem áll neki rosszul. Az árnyalattal mondjuk néha mellé lő, a nagymamakéket például nem kéne erőltetni.
Egyetlen színt szokott használni a felső szemhéján, nem mélyít és nem is kontúroz. Ha valamilyen ünnep alkalmából mégis kihúzná a szemét, akkor szigorúan a szempillákig megy csak el, nincs semmi cicásítás. A szem alsó részét általában fedetlenül hagyja. Pirosítani nem igazán szokott, rúzsból a barbie pink megy nála több-kevesebb sikerrel.
Abszolút tinilányos, ahogyan Seherezádé sminkel, 22 évesen már lehetne sokkal nőiesebb.

 Nagyikék, definíció: a kék színnek az az élénk árnyalata, amit gyakran látunk 60 feletti néniken pink illetve piros rúzs társaságában.

 Ezt a sminket a legutóbbi kihíváson viselte Seherezádé, és szerintem nagyon jól állt neki. Felüdülés a sok kék után, a rúzsának is szép az árnyalata, de azért egy kis mélyítést elbírt volna.

A szemkontúron is van még mit gyakorolni...


VV Kinga

Kinga nem szeret és nem is tud sminkelni. Hogy nem tud, az akkor derült ki, mikor egyszer Seherezádét kérte meg, hogy fesse ki, pedig ugye nem szimpatizálnak egymással. Ezekből kifolyólag az esetek 95%-ában smink nélkül láthatjuk, a maradék 5%-ban pedig sminkes vagy egy másik villalakó festi ki őt különleges alkalmakra. A bőre gyönyörű, egészségesen fénylik. Pirosítót azért néha feltesz, ami nagyon jól áll neki, és olyankor egyáltalán nincs hiányérzetem a festetlen szemei miatt.

Egy kis pirosító VV Kingán. Ennél többet nem nagyon tudunk tőle elvárni.

VV Kinga segítségül hívta valamelyik lányt egy sminkelés erejéig. Egész jó lett.
Ez volt VV Kinga legerősebb sminkje - fekete füstös szem ezüst csillámmal, bordós ajkakkal és ha jól látom, barnás orcával. Nekem ez nagyon sok volt rajta, nem tetszett, egy nude szájjal és esetleg erősebb arckontúrral talán jobb lett volna. Persze ez egy fellépésre készült, nem hétköznapi smink volt.


VV Vera

Vera mindenképp érdemel egy piros pontot azért, mert szeret kísérletezni a színekkel és egész jól is csinálja. Általában sötétebb színekből készít magának füstös szemet, de láthattuk már lilában, kékben, sőt zöldben is. Rúzst és szájfényt soha nem látni rajta, de amit én igazából hiányolok, az a kontúrozás. Jól állna neki és szüksége is lenne rá, nem csak az arccsontnál, hanem például az áll környékén is.

 Ezt a sminket olyan üdítő volt látni Verán, nagyon bejött.

Világos mozgó szemhéj és szürkés-barnás mélyítés VV Verán.

VV Veránk egy kicsit megszaladt a bronzosítóval.

Vera lilában pompázik

VV Eszter

Esztert csípem, nagyon nőies, mindig igazán csinos volt az élő adásokon. Seherezádé is sokat készült ezekre az alkalmakra, de valahogy neki nincs meg az a nőies kisugárzása, ami Eszternek. Szép a haja, aranyos az arca és tényleg sugárzik. A hétköznapokon nem nagyon láthattunk rajta sminket, alkalmakra viszont mindig kifestette magát. Hatalmas hibákat sosem vétett, és még a nagyikék szín is jól állt a barna hajához és szeméhez. Kontúr azért rá is ráférne.

 Egy szép, klasszikus szemfestés VV Eszter által prezentálva


VV Veronika

Veronika ajkai mellett még a szemhangsúlyos sminkek is eltörpülnek. Gyakran láthattuk őt is smink nélkül, ami szerintem jól áll neki, szép arca van, kár hogy a szájával ezt - szerintem - elrontotta kissé. Füstösítést nem nagyon tudott produkálni az erősebb szemfestések alkalmával, ami kár, mert amúgy szinte minden szín jól áll neki, és úgy tűnt, szeret is velük kísérletezni. 

Akár azt is hihetnénk, hogy direkt ilyen éles a vonal, de erre sajnos nem sok esélyt látok.


VV Annamari

Nem sok olyan mondat van, amiben együtt lehetne szerepeltetni a smink szót Annamarival. Gyakorlatilag a sminkjei kimerültek abban, hogy egy világos, szinte jegesnek ható szemhéjpúdert felkent a szemhéjára, de hála az égnek általában inkább semmit nem viselt az arcán.


VV Dya

Visszanézve a videókat Diáról az az érzésem, mintha soha nem mosta volna le a sminkjét, csak utánarajzolgatott volna az időközben lekopott részekhez. Elmaszatolódott fekete szemkontúron kívül nem láthattunk rajta mást. Tipikusan az a fíling, mikor előző este hazaestél valahonnan mocsok részegen és már nem volt erőd lemosni a sminket, csak bedőltél vele az ágyba. 



VV Szandika

Bár Szandika az előző Való Világ széria szülöttje, nem lehet szó nélkül elmenni a VV 5-ös megjelenése mellett. A VV4 plasztik cicája durvábban néz ki, mint valaha. A pár nappal ezelőtti beköltözéskor olyan méretes műszempillákat viselt, amik talán legyezőnek is megállnák a helyüket, szinte szemöldökig ért a fekete szemfestéke, aminek az eldolgozatlan szélei még képernyőn keresztül is látszottak, a rúzsa pedig olyan világos volt, hogy világított a bőréhez képest. Apropó bőr, Szandika olyan színnel büszkélkedhet, ami Balázsból is előhozta régi énjét, és kénytelen volt megkérdezni, hogy túl sok répafogyasztásnak, esetleg narancsfacsaróban hempergésnek köszönheti-e. Mindenesetre szeretném tudni, melyik uv mentes barnulást ígérő szalon munkája ez, mert azt elkerülném a jövőben. Sötétebb a csaj bőre, mint Beyonce, basszus!

VV Szandika sminkje YouTube beauty berkekben kiváló Lil Kim paródia lenne

Szerintem ebben a helyzetben már a tükörnek is meg kellene szólalni indulás előtt...

Csápok


A legnagyobb baj az, hogy Attila tehetsége túlszárnyal mindenkit

.

29 megjegyzés:

Dia írta...

:DD nálam az utolsó kép nyert:d


Verán szoktam szakadni amúgy, nem kicsit és nem ritkán szokta eltúlozni a pirosítót/bronzosítót..

Tímea írta...

Ez nagyon jó bejegyzés lett, imádtam! :)) Szinte kedvet kaptam ahhoz hogy nézzem a sorozatot ha ilyen csemegéket lehet benne találni :DD
Bár azt hiszem ezek az "átlag nő így sminkeli magát" képeknek is beillettek volna, hiszen elég gyakoriak ezek a bakik amiket ők is elkövetnek. Az elmaszatolódott fekete szemceruzás lány például annyira tipikus eset, nem is értem, hogy ez mi?! Tényleg ahogy mondtad, mintha csak utána rajzolná a lekopott részeket.. :D

petralibenyi írta...

Öröm volt olvasni. :DDD

Kata írta...

azért gombinak is van egyfajta színe, pedig rajta még smink sincs elvileg :D

Kata írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Psyszah írta...

Én is jókat szoktam ezen nevetni mindig. Egyébként Dyáról 100%-ra tudom( láttam már többször az online közvetítésen), hogy ő sminkben feküdt le, de ez az előző szériában is megszokott volt. Seherezádéval nincs semmi gond amíg nem egy világoskéket ken fel szemöldökig. Kingának tényleg jól áll a pirosító viszont szerintem a full fekete vagy füstös szem egy kicsit sem. Egyébként nagyon jó bejegyzés lett :D

Bella írta...

Ezen a bejegyzésen nagyon jót röhögtem :D Amúgy Szandika színe tényleg elég borzasztó, viszont: eléggé lefogyott, nem?

Az utolsó kép a legjobb :D

Kriszti írta...

Tényleg nagyon jó ötlet volt ez a bejegyzés! Szandikán meg Veronikán már csak egy plasztikai sebész tudna segíteni, aki kivenné végre azokat a nagy szilikoncsomókat, szerintem, meg kb fél ország szerint :DD
Egyébként nekem is Eszter volt a legszimpatikusabb kinézetre, mégha volt némi feleslege is, tényleg mindig sugárzott..

Enobatalina írta...

Nagyon komoly vagy, kicsit sem vagy képbe:) /na jó, én is:)/
És mindenbe igazad van, nagyokat nézek én is sokszor.
De sok ismerősöm, mondja, hogy pl. Serri milyen szépen sminkel, hát azon kívül, hogy feltűnő színű a szeme, semmi extra! De sokan csak ennyit látnak...

morphine írta...

Vártam már ezt a bejegyzést:)

Hasonlításképp, én odaraktam volna a hivatalos promó fotóikat is..ott pl. Kinga legalább 35-nek néz ki, bűnronda:))

Eszterben mindig nagyon zavart ahogyan kinézett riportszobás beszélgetésekkor (a szemöldöke)! Valami nagyon fura, rajzolt, de mégsem, dolog volt ott mindig, amit sosem értettem, hiszen a hétköznapokban tök aranyosan festett..

Sminkben meg szerintem magasan vitte a prímet az előző széria: Gina láthatatlan szemöldöke, Anikó jobb-gyengébb sminkjei, Éva táskái, Szandika-az egész nő:))

Jó cikk, tetszett,és ez a legjobb kép Kingáról: http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/383204_271141259616835_127193180678311_803249_1839606841_n.jpg

Üdv(:

AA-dmin írta...

Muhahaha...dejó!

Kinguci konkrétan 1 mopsz...már kezdi megszokni a szemem, de szerintem jobb lenne ha sminkelne. Ő tipikusan az a lány, aki optikai tunning nélkül elég semmilyen.

Vera: javuló tendencia, de valaki már elmondhatná neki mi a különbség a pirosító és a bronzosító között. Az állkontúrozással totálisan egyetértek. Szerintem egyébként neki legalább van egyedi stílusa, bármilyen is legyen az, épp ezért én szimpatizálok a kísérleteivel.

Eszter szerintem jól nézett ki, tényleg nőies, tudta mi áll jól neki - a plasztiklányok szerintem stílusban a nyomába se értek.

Veronika: az ő arcáról nekem nem ugrik be a szép jelző, max az érdeks. Még nem láttam embert, aki 10 téglatest fejűre hítza volna szét az arcát...neki ez is összejött, pedig amikor még "Ország szégyene" Balekosszal volt, akkor valahogy kinézett. Barátnőm egyébként ismeri, azt mondta élőben nagyon csinos (volt).

Dya: max elretentő példának. Nekem kinézetre egyébként ő nagyon bejött, de a megnyilvánulásai image- és illúziórombolóak. Benne lehetett volna még több potenciál.

Annamari: Emlékszem, amikor elősször mutatták őket félmeztelenül. dya meg Kinguci ott feszített a focilabdányi köbcentikkel, ő meg csak végott 1 pofát és kimet a hálóból, még a többiek önelégülten nézegették magukat a tükörben laza 1,5-2 órán keresztül...ekkor lett szimpi a csaj. Kár h nem sminkelt többet, valami dark arkanagyal dolog mennyire menő lett volna.

Szandika: kösz, de inkább nem. Véletlenül láttam 10 percet abból, ahogy a nyugiszobában face-to-face elbeszélget a mostani villalakókkal. Summázom: narancssárgára szolizott és önbarnított bőr, pancserul kiszedett szemöldök, páviánsegg száj, extrémen kiszőkített, amúgy 3 színű haj...a többiről nem is beszélek. Valami borzalom. Komolyan sajnálom ezt a lányt, hogy ennyire elégedetlen magával. Ő imádja a túlzásokat, csak ő úgy játsza a beauty orosz rulettet, h tele a tár.

Uff - szóltam :)

Unknown írta...

Ez nagyon jó lett, Attila a végén priceless! :D És Dya szemöldöke borzalmas, nem bírtam megszokni!

zizitim írta...

Én is Dya szemöldökén akartam ki a legjobban, hogy mennyire nem sikerült eltalálniuk a természetes vonalat. Akárhányszor húzta fel az álszemöldökét, mindig lehetett látni, hogy jóval a szemöldökcsont által adott ív fölé sikerült rakni azt, plusz a vége is felfelé ível inkább. Borzalom.
Seherezádé sminkelési szokásain pedig konkrétan hülyére röhögtem már magam az elmúlt 5 hónapban. Az is tetszik, mikor az arca színe legalább két árnyalattal eltér a nyakától és nem gyengén rózsaszínes :)

Liv írta...

Nagyon tetsztik ez a bejegyzés!!! Jó volt olvasni:)))

Lujzi írta...

nekem nagyon nagyon tetszik vera szemének formája, amit szerintem szépen tud is hangsúlyozni. bár szerintem egy ilyen rövid hajnál kötelező sminket viselni, hogy ne legyen kisfiú-effektus

Jucc írta...

Vicces poszt, bár Kingának igencsak voltak durva bakijai a pirosítóval :D

dorottyazsofia írta...

Amikor (heti 1x max) belenézek, mindig én is leragadok a sminkeken. Azt gondoltam volna, hogy a magukat annyira stílusosnak tartó plasztikcicák azért jobban tudnak sminkelni és jobban tisztában vannak az adottságaival... de mondjuk ez jó tükör tényleg arra is, mint Timi mondta, hogy az átlagember hogy sminkeli magát.
Teljesen egyetértek mindennel, főleg az élénkkék szemhéjpúder hanyagolásával meg a színek eldolgozásának a fontosságával. Mondjuk én Veronikánál még azt vettem észre, hogy nem mindig képes felfogni, hogy az ilyen agyonszolizott bőrszínhez vannak olyan babarózsaszín rúzsok, amik egyszerűen nem állnak jól, tök mindegy, milyen trendik...

Anett Kulcsár írta...

a VV Dyának azért olyan a sminkje azaz a szemén lévő kontúr, mert neki ki van tetoválva a felső szemhéja. de egyébként tényleg nem tud sminkelni... :) nagyon kihúzza mindig.

Névtelen írta...

Nagyon jó volt ez a post! :)
Nekem Eszter és Veronika sminkjei tetszenek leginkább.
Szandika meg...inkább elkapcsoltam mikor beköltözött, mert féltem, hogy betörik a tv képernyője.

minorin írta...

Nekem Kinga arca néha nagyon sok... Van hogy a pirosító egy nagy narancs/rózsaszín sávnak látszik csak. Még a pasim is megjegyezte, hogy jól ki van pirosítva...:D

Névtelen írta...

Eszterrel láttam egy riportot, neki forgó van a szemöldökében, azért olyan fura:-)

suzie írta...

Akkor azért takarja el a frufrujával..

mia írta...

jó cikk :DD

virág írta...

Jó post :D
Szerintem az "átlag" nők nem nagyon ismerik a kontúrozást..én nem vagyok nagy smink guru, de szeretem festeni magam,kipróbálni új dolgokat,szóval ezt értem "átlagnak" és én pl asszem nálad vagy valamelyik másik bloggernél hallottam először arról,hogy kontúrozás :$ és bevallom, sok sminkcuccot veszek mostanában,de kontúrozni sose szoktam :D szóval szerintem ez elég jellemző a "mai világban".

Gréti írta...

Jaj de jó cikk, már nagyon vártam.. :D
Attila a legjobb :D
Én amikor Szandikát megláttam nem akartam hinni a szememnek.. az a narangy fej majdnem hogy fehér szájjal, na meg hogy pislogni alig tudott azokkal a pillákkal.. borzasztó.. :/ de vicces :D

Vickey írta...

Seherezádénál is el szokott szaladni a ló a bronzosítóval :D

vandino írta...

Azért Kingával is elszalad néha a ló. Egyszer a barátom (!!) is megjegyezte, hogy túl sok rajta a pirosító:D Seherezádé szemén meg mindig jót röhögök:D

Makeupcakes írta...

Ez szuper volt! :)

Névtelen írta...

hú de jó, hogy írtál erről. :)
én is előszeretettel figyelem már a lányok sminkjeit, nem csak a villában vagy a tv-n keresztül, hanem a való életben is. ennek köszönhetően a barátom is már ott tart, hogy sokszor megnézi egy-egy lány sminkjét. :D szeretem, amikor nézzük a vv-t és szinte mindig elmondja, hogy a seri mennyire nem festi magát szépen és, hogy nem áll jól neki, legutóbb még az is elhangzott a szájából, hogy "ez a lány sminkelhetetlen" :D Ami egyébként szerintem nem igaz, mert nagyon szépen ki lehet festeni, csak ő sajnos nem (igazán) ért hozzá.
kingánál a legerősebb sminkje, amit viselt nekem sem tetszett, szerintem öregítette. smink nélkül egy kis pirosítóval szerintem tökéletesen néz ki, szép a bőre és üde amit a pirosítóval tökéletesen kihangsúlyoz.
verán szoktam látni egész szépen kivitelezett sminkeket, amit igazán jó látni.
dyához meg annyit fűznék, hogy szerintem ráadásul ez a szemfestés nem is túl előnyös neki.
szandika meg...:D plasztikcica.

ja..és attila "sminkje" nekem egyébként bejött. :D mármint tök jó volt, hogy legalább lett egy kis szemöldöke.