2012. április 22., vasárnap

Az Essence válasza a BB krémekre - Natural Cover Moisturizer

A Missha Perfect Cover okozta csalódás ugyan nem vette el a kedvem teljesen a BB krémektől, mindenképp ki szeretném próbálni más márkák termékeit is, mert hiszem, hogy találhatok olyat, ami azt az érzést fogja kelteni, mintha csak nekem készült volna. Viszont kell egy kis idő, hogy kiheverjem a pénzkidobás élményét, így nem is jöhetett volna jobbkor az Essence Natural Cover Moisturizer, amit a Cosnova rendezvényen az Essence válaszaként emlegettek a BB krémekre.

Essence Natural Cover Moisturizer



Az Essence Natural Cover Moisturizer egy színezett hidratáló, mely a termékleírás szerint nemcsak elfedi a pattanásokat és a mitesszereket, de fel is veszi a harcot ellenük. Gyógyítja a már meglévő pattanásokat és segít megelőzni az újabbak kialakulását. A könnyed állagú krém gyorsan felszívódik, mattító hatású, ugyanakkor intenzív hidratálást biztosít. Két árnyalatban kapható a világosabb és a sötétebb bőrűek számára.

Essence Natural Cover Moisturizer- Lighter skin, Medium to dark skin


Nem használtam hónapokig a terméket, így lehet, hogy ez most csak egy amolyan első benyomás bejegyzésként lesz értékelhető, mert ha később érvényesülnek pozitív hatásai, amik egy-két hét alatt nem tudnának, akkor mindenképp írok egy második postot is róla.

  • A terméknek meglehetősen erős az illata, én az első napokban még felkenés után is éreztem egy darabig. Mostanra gondolom hozzászoktam.
  • A fedőképessége a felvitt mennyiségtől függ. Ha csak annyit kenek az arcomra, mint mondjuk egy hidratálóból, akkor szinte semmit nem fed, kb. 2,5 borsónyi mennyiségben gyenge fedést kapunk tőle. Ez azt jelenti, hogy a kis színkülönbségeket eltünteti, a pirosságból minimálisan visszavesz, de a pattanásokra, feltűnőbb mitesszerekre vagy erősebb bőrhibákra mindenképp szükség lesz korrektort tenni. 
  • Ha túl sokat viszel fel belőle vagy nem dolgozod el nagyon alaposan, akkor kissé maszk érzetet produkál. 
  • Apropó eldolgozás, erre nagyon ügyelni kell, mert -legalábbis tapasztalataim szerint - szeret foltosodni. Én az ujjaimmal dolgozom a bőrömbe mint egy krémet és hiába figyeltem, az első 1-2 napon előfordultak itt-ott sötétebb foltok az arcomon. Szerencsére egy kis dörzsölés segít rajta, de azért elég ciki a nap felénél észrevenni a félálomban elkövetett bakit. 
  • A termék egyébként szépen egybeolvad a bőrrel, látszatra akkor sem volt maszkszerű, amikor érzésre kissé igen.
  • Ami a nagy odafigyelést igénylő eldolgozás és a túl erős illat mellett nem tetszik a termékben, az a fényvédő hiánya. Kiváló lehetne alapozó helyett a meleg nyári napokra, de emiatt sajnos mégsem az, és mivel a hidratálót és az alapozót is helyettesíti, ezért nem is nagyon tudjuk kiegészíteni más termékkel, amiben viszont van SPF. 
Essence Natural Cover Moisturizer - fedőképesség


Többféleképp is kipróbáltam már. Viseltem magában, ekkor enyhén mattítja a bőrt, de néhány órával később kicsit kifényesedtem, noha nem olyan Missha-brutál módon, inkább csak természetesen. Volt már rajtam púderrel és úgy is, hogy por állagú alapozót tettem fölé. Eddig ez utóbbi kombó tetszett a legjobban - matt hatás egész napon át, valamint a két gyengébb fedésű termék együtt már közepes erősséget produkált. Mégis legtöbbször magában szoktam viselni, mert lusta vagyok nincs most szükségem olyan erős fedésre. 

Essence Natural Cover Moisturizer - akcióban

Amire kíváncsi leszek, hogy egy-két hónapos használat után vannak-e komolyabb jótékony hatásai a bőr összképét, esetleg a pattanások csökkenését illetően. Bár az ezer forint alatti ára mellett nem hiszem, hogy ezek elvárhatók. A termék egyébként 50 ml, tehát majdnem duplája egy átlagos alapozónak.

Hogy ajánlanám-e ezt a terméket másoknak, az egy meglehetősen nehéz kérdés. Ha lenne benne SPF, akkor igen, még annak ellenére is, ha a pattanásgyógyító hatása nem igazolódik be, mert a reggeli sminkelést kiválóan lerövidíti - a hidratálót, az alapozót és a púdert is kiváltja (korrektor mindenképp kell mellé). Én az utóbbi 2,5 hétben minden reggel ezt a terméket használtam, szóval azt is mondhatnám, hogy megszerettem, de mégis ez a fényvédő akkora hiányosság, amin nem igazán lehet túllépni.

Mit gondoltok az Essence bőrápolási termékcsaládjáról, próbáltatok már MySkin vagy PureSkin terméket?

11 megjegyzés:

Unknown írta...

Nekem is hajlamos sajnos foltosodni és az illatát se barom. Ami miatt én még most nem használom, hogy nagyon kiszárította az arcomat. Legalábbis le kellett mosnom, mert utáltam ezt a száraz érzést. A Garnier BB persze púder nélkül meg zsíros érzést kelt, tehát az biztos, hogy nyárra az essence le fogja váltani. (SPF ide vagy oda)

Viktória írta...

Azért egy kis SPF-t tehettek volna bele... Az illatosított cuccoktól már kezdek kiakadni, pedig engem ritkán zavar az ilyen, de mostanában csak ilyen termékeket vettem :(

FF blog by Lea írta...

Én elégedett vagyok a Garnier BB-kkel, valahogy nincs is bizalmam az Essence iránt, körömlakkban, szemhéjpúderben elmegy, de a bőrömet nem bízom rájuk :S Nekem a fényvédő nem hiányzik egy ilyen termékből, mert nyilván nem fekszem ki sminkben napozni, a legnagyobb nyárban, a déli órákban nem flangálok az utcán, és inkább kalapot hordok. Nem bízok a fényvédőkben, szerintem többet ártanak, mint használnak :S

Unknown írta...

Valaki màr mondja Meg:HOLLEHET kAPNI?

Dia írta...

én foltosodást nem vettem észre:O
viszont képzeld, a homlokomon (ami már hosszú ideje egészen tiszta volt és nem voltak rajta se pattik se miteszerek..) most megint előjöttek apró pattiszerűségek.. most elkezdtem aggódni, hogy ettől lehet?!:(

suzie írta...

@Unknown: Müllerben nézted? Ott szerintem biztos, elvileg Rossmannokban is kellene lennie, de hogy pontosan melyikekben van, azt szerintem a legjobb, ha az Essence-től kérdezed meg!

suzie írta...

@Dia: az nem hangzik túl jól:S Mennyi ideje használod már?

mia írta...

akkor ez sem ér többet, mint a make up to match alapozójuk :/

Thündérke írta...

Az a fránya fényvédő ebből is ... :S mi az ,hogy csomó arckrémből/színezett hidratálóból hiányzik :S

Zsófi írta...

pont tegnap próbáltam ki végre. nekem tetszett az eredménye nagyon, nem takart annyira, de azért valamivel egyenletesebb lett a bőröm. és egy kis púderrel nekem is szuperül matt maradt elég sokáig. sokkal jobb érzés volt az arcomon, mint a missha bbkrém

AA-dmin írta...

Szerintem pl ha a Misha-t v a Lioele-t nézzük, akkor ez nem válasz, hanem egy üzenet, ami elkallódott a postán. Jó, hogy van egy iylen termék is, mert elérhető az ára és szerintem sokaknak ez is segítség, de a kóreai BB-khez én nem hasonlítanám.