2010. június 29., kedd

Sminklemosók

A sminklemosó egy olyan dolog, amire minden magát sminkelő lánynak (vagy fiúnak:) ) szüksége van. Nem is akármilyenre. Nem számít, milyen mértékben sminkeled magad - minden nap alapozót és erős szemsminket teszel fel, vagy csak szemceruzát vagy spirált használsz -, nagyon fontos, hogy a nap végén maradéktalanul eltávolíts minden dekorkozmetikumot a bőrödről. Egyszerű feladatnak tűnik, de ne becsüljük alá! A továbbiakban megosztom veletek, hogy - szerintem - mi a fontos egy sminklemosóban, milyen módszerrel távolítom el a sminkemet, és néhány általam kipróbált ilyen termékről is írok egy-egy rövid véleményt.

A teljes bejegyzés olvasásához katt a továbbra!



Mi a fontos egy sminklemosóban, mit keressünk benne?

Először is, mikor sminklemosót választunk, tegyük azt bőrtípusunknak megfelelően. (Például ha zsíros bőröd van, keress olajmenteset, ha érzékeny, akkor kímélőt stb.) Azt is gondoljuk végig, mennyire hordunk "ragaszkodó" sminktermékeket - tehát vízállót viselünk vagy 'simát'. Ha simát, akkor könnyebb dolgunk van, és nagyobb esélyünk, hogy minél előbb ráleljünk a tökéletes lemosónkra. Ha vízálló sminket viselünk, akkor már erősebb termékre van szükségünk a megfelelő eltávolításához. Főleg a szempillaspirálnál érdekes ez, legalábbis nálam ezen szoktak elbukni a sminklemosók. Az is fontos, hogy ne kelljen erővel dörzsölni a szemet a sminkeltávolítás során, hiszen a szem környékén vékony és érzékeny a bőrünk, nem akarjuk meggyötörni erőteljes mozdulatokkal, mert utána ráncokkal fogja ezt megbosszulni. Azt már említettem is, és magától értetődő szempont is, hogy 100 %-ig távolítsa el a sminket.

A sminklemosás folyamata (nálam)

Mindig a szememmel szoktam kezdeni a procedúrát. Egy vattakorongra bőségesen öntök a lemosó lötyiből, amit utána a szememre helyezek, és pár másodpercig enyhén odanyomom. Így kissé fellazul a smink, és kevesebb erőfeszítéssel el tudjuk majd távolítani. Ezután finom körkörös mozdulatokkal szedem le a festékeket. Ha kell, megfordítom a vattát, vagy akár újat veszek elő, de addig folytatom, amíg még látom, hogy jön a szememről smink. Ha van rajtam alapozó, akkor utána az arcomat is többször végigtörlöm. Ezután még a biztonság kedvéért szappannal is megmosom, mielőtt nekilátnék az arctisztító termékeknek. :)

Vélemények

Jelenleg 3 + 1 termékről tudok nektek nyilatkozni ebben a kategóriában, mert amiket ezek előtt használtam, azokra már sajnos nem emlékszem.
  • Garnier 2 in 1 sminklemosó vízálló sminkre is
    Nagyon imádtam ezt a sminklemosót, tökéletesen leszedi még a vízálló szempillaspirált is. A múlt idő azért van, mert azt hittem, megszüntették nálunk, amire mostanában sikerült rájönnöm, hogy nem így van, csak megváltozott kicsit a csomagolása. Okos Suzie.. :) Egyébként két féle folyadék van benne, egy kék és egy átlátszó színű. Olajat tartalmaz.
    kb. 1300 Ft, 200 ml
    (Kép: superdrug.com)
  • Garnier szemfesték lemosó tonic
    Ezt egy síelés alkalmával ismertem meg egy barátnőm jóvoltából, mert amit én vittem, kifolyt az út alatt, így az övét használtam. Akkor nagyon tetszett, úgy tűnt, pont olyan, mint a 2 in 1, csak az olajos utóérzet nélkül. Elég sokáig kerestem, míg végre én is megtaláltam valamelyik üzletben, de aztán csak sikerült. :) Viszont nem tudom, hogy megváltoztatták-e a formulát, vagy én változtam, vagy mi lehet, de már közel sem találtam olyan jónak. Hiába van ráírva, hogy "vízálló sminkre is", a szempillaspirált nagyon nehezen, és nem maradéktalanul hozza le. Ugyanakkor arcra nagyon szeretem, az alapozót simán leszedi, és frissítő érzést hagy maga után. Érzékeny bőrre is.
    kb. 1000 Ft, 150 ml
    (Kép: hey-dollface.com)
  • Rival de Loop kétfázisú sminklemosó
    Ahogy azt már kicsit feljebb írtam, mostanában a Garnier 2 in 1 lemosót egyszerűen sehol nem találtam, úgyhogy keresnem kellett egy másikat, ami elbánik a ragaszkodó szempillafestékeimmel. A választás azért esett erre, mert a flakonban levő lötyi pont úgy nézett ki, ahogy a 2 in 1-é. Ez is kétfázisú, átlátszó és kék folyadékot tartalmazó sminklemosó. Mire nem jó egy kis logikus gondolkodás. :) Tényleg gyakorlatilag ugyanolyan a két termék, ami azt is jelenti, hogy ez ugyanúgy bevált. Valószínűleg maradok is ennél most már, mert olcsóbb. Nem sokkal, de összeadódnak ám ezek a kis dolgok.
    kb. 580 Ft, 100 ml, Rossmann
    (Kép: picnica.ciao.com)
  • +1: krém!
    Előfordult már velem, hogy nem figyeltem, hogy el fog fogyni a sminklemosóm, vagy épp nem vittem magammal valahova, ahol kellett volna. Ilyenkor igyekszik feltalálni magát az ember... Én úgy vagyok, hogy a szememre a szappannál gyakorlatilag bármi jobb, és valahogy így jött, hogy megpróbálkoztam a kézkrémemmel és egy vattadarab segítségével eltávolítani. Mindenképpen több időt vesz igénybe az akció, és nagyon óvatosnak kell lenni, nehogy a szembe kerüljön, mert nem túl kellemes érzés, de ha nincs jobb, megteszi.  
Gyakorlatilag lényegként ebből a nem túl széles palettájú kísérletezgetésből azt tudtam leszűrni, hogy vízálló smink eltávolítására a kétfázisú sminklemosók a legalkalmasabbak. Ezek ugyanakkor (legalábbis a fent említett kettő) olaj bázisúak, tehát a zsírosabb bőrűek jobban járnak, ha az arcukra más terméket használnak.

Ti hogyan távolítjátok el a sminket? Milyen terméket használtok erre a célra?

      18 megjegyzés:

      barbi írta...

      az első 2 garniert már én is próbáltam, de én a másodikat szeretem jobban, zavar a kétfázisú olajos érzete =/ nekem mind a kettő nagyon szépen leszedte a szememről a sminket (az alapozáshoz meg úgy sem értek, azzal nem kell bajlódnom:D)
      ami most itthon van, az krém állagú, szintén garnier, nekem az is bevált. és többre szintén nem emlékszem:D

      suzie írta...

      Igen, a kétfázisút pont ezért én is inkább csak a szememre használom, a vízálló spirálokra viszont nálam csak ezek váltak be egyelőre.

      Niki | www.nizzka.com írta...

      Én is már nagyon sok sminkeltávolítón vagyok túl, sokfélét kipróbáltam.De legutóbb vettem a Loreal sminklemosó családjából a rózsaszínt :D ami azt hiszem tonikként is funkcionál.Az illata isteni de nagyon csípte a szemem és maszatolja a sminket a bőrömön :O Pedig egy több mint 2000ft-ért vásárolt terméktől többet vár az ember.Na de most jön a java nyaralni készültem és gondoltam kipróbálom a Rossmanban kapható termékcsaládból az Aluette kozmetikai kendőt bár eléggé benéztem mert mikor hazahoztam nem találtam rajta a nyílást ahol kiszedhetném (utántöltő volt):D Még szerencse hogy volt otthon ilyen dobozom amibe szépen beleraktam:D:D És mikor kipróbáltam magam se hittem a szememnek :OOO A smink nem a bőrömön kenődött szét hanem a kendőn,egyáltalán nem csípte a szemem :O a bőröm puha volt utána, bár illata az nem valami jó,olyan jellegtelen :D És mindezt végül is ha a dobozt is megvesszük amiben persze van már 150db törlőkendő, azt hiszem max. 1500ft-ra jön ki.De önállóan ez az utántöltő olyan 600,500 ft már pontosan nem emlékszem.

      Niki | www.nizzka.com írta...

      jaaj még azt had tegyem hozzá :D:D:D hogy még a műszempilla ragasztót is lehozta nekem :))) ne haragudjatok a hosszú sorokért lányok :D

      suzie írta...

      jól hangzik ez a kendős dolog! :) még nem próbáltam ilyen formájú sminklemosót, lehet adnom kellene neki egy esélyt :)

      Babus írta...

      én most a rózsaszín garniert használom.
      kendőben balea-sat próbáltam (vmi gyümölcs illatú:D),de az nekem nem szedte le teljesen a sminket.

      Suzy írta...

      A metódus nálam is ugyanez, és szintén túl vagyok az első két terméken; a kétfázisú nagyon olajos nekem is, a zöld pedig néha csípi a szemem :S Ezért beújítottam az yves rocher 'semmiextra' kamillás lemosóját, és nagyon bevált: finom állag, friss kamillaillat, a sminket szépen lehozza és juhú :) ráadásul leárazva vettem 600 valahány forintért...

      Suzy írta...

      Ja és én is bocs a hosszú rizsáért, de az ágyam mellett mindig van nedves törlőkendő. Az baleás, érzékeny bőrre való - ha túl fáradt v. részeg lennék :D
      Plusz egyszer nem vittem a barátomhoz, és már csak lidl-ben tudtam venni valami tök olcsó kendőt, és az is szépen leviszi a sminket (bár mivel max heti 1x-2x alszunk ott, nem tudom, rendszeres használatnál jó-e a bőrnek... :)

      Maggie írta...

      rendesen meglepődtem, hogy szappannal mosod az arcod:D nem tudom,nekem az olyan fura dolog:D
      én is a baleás érzékenybőrre való kendővel mosom le leggyakrabban (hello lustaság), meg avonos krémes szemfestéklemosó+vattakorong, meg a multkor kaptam a spirálom mellé estée lauder szemfesték lemosót,majd kipróbálom hátha vmit nagyon tud,bár nem hinném, hogy vennék:D de még ahhoz is lusta voltam..meg így is annyi minden van most kibontva/elöl:D

      amúgy a kendőkről tudnék írni egy egész regényt,mert szerintem kb a világ összesét kipróbáltam:DD de a baleás vitt eddig mindent..

      Lumena írta...

      Nekem eddig szemre a kétfázisú cuccok váltak be, aztán arcra habzós lemosó, így az olaj is szépen lejön, így nem leszek pattis. Ha szárazabb, érzékenyebb a bőröm (pl télen) a garnier rózsaszín arclemosó tejét használom. Nekem ezek beváltak.
      jó, hogy írtad ezt a rossmanosat, most fog elfogyni az enyém és szerettem volna találni valami olcsóbbat ,de jót. :)

      Dorka írta...

      nekem a balea 3az1ben törlőkendő örök szerelem!
      <3

      suzie írta...

      Magdi: miért furcsa, hogy szappant is használok?:) nekem valamiért berögződött, hogy az arctisztító procedúrám előtt még szappannal is megmosom az arcom:$ :)

      Márti ~ Wish írta...

      Sziasztok!
      Nemrég fedeztem fel ezeket a blogokat, nagyon jó, hogy már itthon is elindult a blogolós-videoblogolós őrület :)
      Számos sminklemosót próbáltam már, de ami nekem leginkább bejött, az az Ilcsis citromos arctej volt. Tökéletesen leszedi még a vízálló szempillaspirált is! Mivel tejes az állaga mindig áttörlöm a procedúra után valamilyen tonikkal. Amiket most használok a zöld Garnier, illetve Ilcsis kökény tonik. Gyakorlatilag a tonik mindegy, a cél az arctejből maradt olajos fázis megszüntetése.

      Maggie írta...

      hát mert a szappan az kézmosásra való meg fürdésre:D nekem ez rögződött be és valahogy úgyérzem arcra az túl "durva" dolog..és h arra valami spéci kell:D

      suzie írta...

      nah nálam meg pont fürdésre nem való :DDD

      Maggie írta...

      szappanszappant én konkrétan semmire nem használok,mert tusfürdő párti vagyok,de ha valamire akkor részemről inkább arra mint arcmosásra:D de igazából csak fura volt látni, hogy mennyire eltérőek lehetnek szokások..:)

      Blushbaby86 írta...

      köszi a Rival de Loop-os tippet!
      nekem is a garnier 2in1 (volt) a kedvencem, de már nem lehet kapni... :(

      én először amúgy feláztatom a sminkem a zuhany alatt, hagyom, hadd folyjon szét kicsit :D és utána szedem le sminklemosós vattával, könnyebben lejön, kevesebb dörzsi nélkül.

      suzie írta...

      Juj én azt nagyon nem szeretem, ha a zuhanyban elkezd lefolyni a sminkem :D Néha hajmosás előtt elfelejtem lemosni és akkor nagyon szenvedek, nem látok semmit :D