2010. október 12., kedd

Sminkvásárlás - az Ázsia Centerben?!

Nagyon izgatottan vártam a hétvégét, mert be volt tervezve az Ázsia Centerezés. Smink kiegészítőket akartam nézni elsősorban, de nyitott voltam esetlegesen a sminktermékek iránt is, ha látok valami olyat. A legfontosabb egy jópofa sminktartó lett volna, amivel kapcsolatban részletes elképzeléseim voltak (jól mutat a polcon, átlátszó vagy szép mintás, fiókos, rekeszes stb stb), hát természetesen hasonlót sem találtam. De azért nem volt eredménytelen a kis kiruccanás.


A teljes bejegyzés olvasásáért katt a továbbra!




Nem tudom, ki mennyire ismeri az Ázsia Centert (én nem ismertem), két épülete van, egy régebbi és egy újabb. A régebbiben kezdtünk, a földszint tele volt kozmetikai holmikat áruló üzlettel, az emeleten talán egy, max kettő volt. A legtöbb helyen ugyanazokat árulják, mégis érdemes körbemenni, mert több száz forintos különbség lehet az árak között - úgyhogy ne vedd meg az első üzletben, ami megtetszik (viszont jól jegyezd meg, hol láttad, mert nehéz visszatalálni:D).

A kiegészítőket illetően érdemes figyelmet fordítani a műszempillákra. Ez egy olyan dolog, ami igen drágává válhat, főleg gyakori használat esetén, úgyhogy érdemes olcsóbbat keresni belőle. Itt - kapaszkodjatok meg - 250 Forint/ pár áron is voltak. Kétszázötven, értitek?! :D Ugyanakkor lehetett ugyanezt 500, 550 forintért is látni más helyeken. Amihez egy miniatűr ragasztó is járt, az 500-tól kezdődött, és akár 900 Ft-ig is felment, ami azért már hatalmas különbség. (Anyukám: hát ez meg mit tud ennyiért?! :D óh mondom, van ennél sokkal drágább is:) ) Nekem felesleges volt a ragasztó, mivel van, úgyhogy anélkülieket vettem. Nem tartok a használatuktól, mivel Barcelonában is vettem nagyon olcsó műszempillákat, amik nagyon is beváltak. Szívesen vettem volna most extrábbakat is, de csak igencsak ízléstelen fajtákat találtam, úgyhogy azokat passzoltam.


Strasszkövekben voltam még érdekelt, szeretném néha feldobni a sminkjeimet ezekkel. Tele volt az Ázsia Center körmösöknek szánt cumókkal, úgyhogy strasszokkal is el volt árasztva. Teljesen mindegy, hogy körömre szánták, mivel a szemembe nem fog belekerülni. Először két tégelyes követ vettem, amiket utólag már megbántam azután, hogy megláttam a tárcsásat - sokkal szebb kövek vannak benne, és összességében sokkal jobban megéri, ugyanis a nagy tárcsa 900 Ft volt, a tégely pedig 300. És nem háromszor van több az előbbiben, az gondolom látszik. Örültem volna nagyobb méretű csillagoknak is, de csak aprócskák voltak. Rögtön vettem narancsfa(?) pálcát is a felvitelükhöz, ebből 3 db került 100 forintba. Már van is ötletem rá, hogy hogyan fogom először használni őket, csak kell hozzá egy jó buli :))


Sminktermékek tekintetében a Miss Rose egyszerűen mindenhol ott van. De komolyan, mindenhol! Ráadásul rengeteg termékkel, de egyiken sem akadt meg a szemem. Érdemes figyelni a La Gabrini (azt hiszem, ez a neve) nevű sminkmárka kihelyezett pultjait, voltak nagyon szép termékeik. Gyöngyházfényű, csillámmentes highlighter, magas pigmentáltságú szemhéjpúderek, szépséges pirosítók, hogy néhányat említsek. Ami még felkeltette a figyelmem, és nem találkoztam vele korábban, az valami I-M.... nevű volt. Sajnos nem emlékszem, bocsi! :D Fekete displayen voltak, egy-egy helyen láttam csak az új és a régi épületben is. Gyönyörű sötétlilájukba és egy MAC Cranberry szemhéjpúderhez hasonló árnyalatba belezúgtam, siratom is, hogy otthagytam őket, de az októberi sminkkeretem jelentős részét elköltöttem már ténylegesen, a maradékot pedig már megvan, mire akarom. 600 Ft volt egy darab egyébként. Voltak amúgy sokszínű paletták is, Art Deco szemhéjpúderek 800 Ft-ért (Douglasban 1300), Bourjois termékek, mindenféle drogériában kapható márka olcsóbban (L'oreal, Maybelline stb). L'orealnak például rengeteg helyen kapható volt a roll-on alapozója, szerintem ez nálunk még hivatalosan nincs is a piacon, de javítsatok ki, ha tévedek. :) (Na nem mintha annyira ígéretes lenne.) Jó sok üzletben rá lehetett bukkanni high-end márkák termékeire is, mint amilyen a Lancome, Guerlain, Estee Lauder, YSL. Calvin Klein sminktermékek is több helyen is visszaköszöntek, amiket szerintem egy-két DM-ben található CK sminkcsomag kivételével szintén nem lehet rendes boltokban kapni. (Vagy Mariounnaud esetleg? Oda valahogy sosem járok.) 4500 volt egy szemhéjpúder duo, ennek az ára maradt meg bennem. És akkor jöjjön a legnagyobb meglepetés.. KAT VON D! Igen, bizony, ilyennel is találkoztam. Pedig ez csak a Sephorában kapható, még a dobozra is rá volt írva, hogy Sephora, úgyhogy teljesen értetlenül álltam a dolog előtt (de olyat kiabáltam meglepetésemben, hogy anyukám megijedt). Duo szemhéjpúderről volt amúgy szó, összvissz 2 darab volt ugyanabból a színből, meg is vettem volna az egyiket, ha olyan, ami tetszik (2500 Ft volt).
Oh, majdnem elfelejtettem, hogy az egyik helyen a teljes Essence Twilight kollekció is ki volt téve, ha valaki esetleg lemaradt volna róla.

Az arcápolási és egyéb szépségápolási termékek ára is jóval a hipermarketes árak alatt van. Bár ez csak a termékek kb 80%-ára igaz, volt, ami kicsit drágább volt. De például a kézkrémem 900 Ft helyett így 700 Ft-ért lett az enyém, a sminklemosó pedig 1200 helyett 850-ért.


Oké oké, ez nem smink, de az édességeknek sem tudtam ellenállni :) Nem csak hogy olcsóbbak voltak, de olyan is kapható volt, amivel én boltban nem találkoztam (ami mondjuk betudható annak is, hogy igyekszem kerülni az édességek sorait:D).

Megjegyzés: Ezúttal szükségesnek tartom kihangsúlyozni, hogy ennek a bejegyzésnek mindössze az információ átadása és a tájékoztatás volt a célja - kértétek, hogy írjak róla, mit láttam, úgyhogy írtam. Mivel fogalmam sincs arról, hogy ezek a márkás termékek honnan és milyen módon kerülnek az árusokhoz, így nem szándékozom állást foglalni azt illetően, hogy ajánlom-e, hogy itt vásároljatok, vagy nem. Ezt mindenki maga döntse el.

30 megjegyzés:

Eszti www.makeuponabudget.hu írta...

bal falső yangyang-ot már én is beszereztem,igaz én a sárkány centerben vettem! :D lehet azt is elmegyek felderíteni

Bogca írta...

Sosem volt még bennem affinitás h elmenjek az ázsia centerbe, de most valahogy meghoztad hozzá a kedvem. na majd egyszer összeszedem magam és elmászok, bár én kicsit mindig ódzkodom az ilyen helyektől :D

suzie írta...

Evil-she-devil: én ott még soha nem voltam, ugyanilyen?

Bogi: őszintén szólva körülbelül ugyanolyannak észleltem az ázsia centert, mint a westend legalsó szintjét. Érdemes amúgy körülnézni, mi most csak az ilyen kozmetikai helyekre mentünk be, meg néhány élelmiszereshez, de így is annyira sok idő volt..

Tekla Kocsis írta...

twitteren postolt az egyik ismerősöm egy bejegyzést a hasonló élményéről :) Maybelline alapozót vásárolt, még a kozmetikusa is ellenőrizte, semmi különbséget nem láttak az eredeti és e között!
Múlt héten vettem itthon (Bicskén) a kínai kisboltban műszempillát, igaz, én 400 Ft-ért, de még így is meglepődtem, hogy "csak ennyi?"
Ha sok pénzem lesz, és szeretnék beruházni nagyobb mennyiségű kozmetikumokra, biztosan ide megyek bevásárolni!

Egyébként tök tetszik ez a bejegyzés, és örülök, hogy nem rejtegeted, hogy hol vásároltad ezeket a termékeket, és bátran használod is őket!
Sok lány ismerősöm szégyelli, vagy tagadja, és megvásárolják a méregdrága termékeket, de nem tudják használni őket!
Csúnya smink sok pénzért... kár...

Eszti www.makeuponabudget.hu írta...

az inkább sok különálló épület (épületenként 2-3 focipálya méretű) és azt hiszem 5-6 épülete van. Az összeset még sosem jártam végig de felderítem részletesen,mert abban a 2-3 épületben viszonylag kevés sminkárusra emlékszek amerre már voltam..

Danka írta...

én is voltam már ázsiába és tényleg lehet jó dolgokat találni . Én is sminktartó dobozért indultam, de végül mindenféle mással tértem haza, hahah :) Jó dobozt pedig végül a kikában találtam

suzie írta...

Tekla: "semmi különbséget nem láttak az eredeti és e között" Ezek a drogériás márkák biztosan eredetiek. Én megkockáztatom, hogy a nagyobb márkák is, a kérdés az, hogy hogy kerülnek oda (amit ugye megjegyzésként is írtam). Amúgy szerintem nincs ebben semmi, hogy "bevallom", hogy itt vettem ezeket :) Úgy vagyok vele, hogy amit megvehetek olcsóbban, azért miért adjak ki sok pénzt?

Danka: húú ne csigázz! :D milyen sminktartót vettél a Kikában?:)

Névtelen írta...

Ejha, nem gondoltam volna, hogy ennyi cucc van ott. Ideje ellátogatnom nekem is azt hiszem.:D
Ruhákat nem néztél? Kíváncsi lennék arra is, hogy milyenek árban, választékban stb. Bár gondolom a szokásos kínai...

Totálisan Álnév írta...

Essence Twilight??? azonnal, ááá :D Azóta is siratom azt a kollekciót...

suzie írta...

Dóri, nem, azokat nem néztem, csak amennyire aközben láttam, hogy sétáltam mellettük. Az árak nem is olyan olcsók, de bizonyára még mindig jóval olcsóbbak, mint amennyiért ugyanezeket a darabokat például egy pláza butikjában megveheted.

Unknown írta...

Legelső kommentem =)
Kat von D? WTF?! Műszempillák esetében tényleg az Ázsia a legjobb ár/érték arányban (kivéve persze a strasszos borzadályokat).

A márkás(?) sminkekben viszont nem vagyok biztos, h honnan szedték. Ha csak lopott áru lenne, akkor azt mondanám, ok, minden pénzem ráköltöm, viszont ha hamis....
Csak kíváncsiságból vettem egyszer egy YSL szájfényt, potom 2500-ért, viszont iszonytatóan savanyú ragasztó szaga volt. Vagy mert már lejárt, vagy ennyire béna hamisítvány, nem tudom....A tubus alja egyértelműen a teszterek domború kiképzése, viszont a kupak az normál. Mivel eredeti YSL szájfényem még nem volt, így nem tudom megmondani, hogy az állaga hasonló-e. Viszont pl azonos márka limitált palettái nagyon gyanúsak voltak...kisebbek és könnyebbek voltak, mint az, amikkel eddig találkoztam, ill. amilyen az enyém.

Na, ennyi jutott most eszembe....meg már amúgy is sokat írtam =D

Fanni írta...

Nem sokszor voltam még, de vannak jó cuccok...és ami vicc, lehet alkudni, ha egy helyen több dolgot veszel...viszont valahogy sminkeket még nem néztem komolyabban...pedig a miss rose nagy kedvencem...az egyik palettámat mostanában tusként használom, és tartósabb, mit az astor tusom

Névtelen írta...

A Miss Rose márkát én is szeretem. A suli mellett van egy olcsó kisbolt, ott szoktam venni ilyen márkájú szemhéjfestékeket kb. 300Ft-ért:D, de mindent lehet ott kapni és mind 500 Ft alatt van. Tartósak és jó minőségűek, én meg vagyok vele elégedve, főleg ennyi pénzért.:D

Danka írta...

Én egy ilyesmit vettem :
http://www.youtube.com/watch?v=Ftnw22sZriQ

Sajnos nem túl szép színekben vannak( kék,piros,zöld) viszont nagyon praktikusak. Nekem már van 2 db 3 fiókos és egy nagy 2 fiókos és lassan megyek egy újabbért.. hahah
Aki talál valahol átlátszót/fehéret szóljon, én már feladtam a keresést !

suzie írta...

Mary in Wonder: huh hát ez nem hangzik jól. Úgy tűnik, ha itt akar venni ilyesmit az ember, akkor jobban meg kell vizsgálni, mint máshol.. Akár letekerni a tetejét, megszagolni, ilyenek.

Danka: óó ne már, hogy csak ilyen színekben van.. pont sehova nem illik a lakásban egyik sem:D :( Esetleg a zöld.. hmm:D Megírod az árát?:)

elter.luca írta...

Szia
ÉN egyébként szeretem az ázsia centert. Múlt héten voltam, pulcsikat vettem 2500ért (jó melegeket, hosszabbakat), nadrágot 1500ért) és ne gagyik. Egy időben vett a barátnőm velem farmert, ő 20ért a Retroban én meg egy nullával kevesebbért az Ázsiában, az övé elég hamar tönkrement kiszakadt a koptatott részeknél..
Parfümöt veszek néha még ott, meg Milka csokit (nagytáblásat)
Körömmtarica 1-200 ft és van vagy ezer féle, Moyra lakkok, és tényleg több márkás dolog is csak épp olcsóbban. Ki lehet fogni nagyon nagyon jó dolgokat, csak tényleg kell rá egy délután.
Nekem több márkab*zi barátnőm dicsérte a ruháimat hogy hol vettem, amikor meg mondtam nekik, csak fintorogtak :D Szóval szerintem mindenképp rááldozni egy délutánt, megéri...
És Suzie-nak igaza van, a westend alsó szintjére is inenn hozzák a cuccot, de épp mondta valaki, hogy az Ázsia melletti Pólus is ezekkel van teli csak drágábban...

Danka írta...

Nem emlékszem pontosan az árra. Talán 3-4 ezer forint között volt valahogy.

Márti ~ Wish írta...

Tényleg nem rossz az Ázsia Center! A 2 épület amúgy nem új/régi, együtt építették őket, de valahogy a bal oldaliba többen "költöztek" be. De még így is elég sok szabad üzlethelyiség üres. A Sárkány centerben én csak 2szer voltam, de az nagyon nem szimpi, állandóan valami döglött állat szagot éreztem ott :S Az Ázsia legalább tiszta és kulturált.
Sokat gondolkoztam, hogy honnan is vannak ezek a cuccok és miért ilyen olcsók... Azt hallottam, hogy valahogy vámmentesen sikerül nekik behozni az országba. Márkás sminkcuccot azért nem merek venni, mert kibontogatják a csomagot. Nem egyszer láttam, hogy a szempillaspirált is kinyitogatja az eladó és mutogatja a keféjét a vevőnek... Szerintem emiatt volt büdi a szájfény is amiről Mary in Wonder mesélt...

suzie írta...

Luca: igen, ebben egyetértek, nem mindig a drágább a jobb (a retro nadrágokra pedig pláne igaz:/)

Danka: köszi! :) Őszintén szólva nem gondoltam, hogy 1500-2000 ft-nál többe kerülhet egy ilyen :o

Wish: köszi az infót! a kérdés mondjuk ezután is megmaradt bennem, hogy tiszta-e, ahogy oda kerülnek, de hát ezt nem az én dolgom kideríteni :)

Danka írta...

Valóban jobb lenne olyan áron :-) de én pár hónap után feladtam és megvettem ezeket :)

K171 írta...

Műszempillákról lenne 2 kérdésem is: hogyan lehet leszedni a feltett pillákat? Eddig még nem próbáltam, de már beszereztem minden hozzávalót, de addig nem merem feltenni, amíg nem tudom, hogyan szabadulhatok meg tőlük. :) A másik, hogy hányszor lehet feltenni őket? Csak egyszer? Tudom tudom, alapdolgok, de nekem még minden új. :)

suzie írta...

Sminklemosóval lejön :) Ugyanúgy finoman dörzsölgesd a szemed, mintha csak a sminked mosnád le. Felhasználni meg változó, hogy hányszor lehet őket, én a NYX pillámat tuti használtam vagy 8-9x, ezeket szerintem nem lehet ilyen sokszor azért, de 2-3at kibírhatnak:) csak jól tisztítsd meg őket.

K171 írta...

Wow, köszi a gyors választ! :) Nem gondoltam, hogy sminklemosóval lejön... Márcsak bátorságot kell gyűjtenem és próbaaaaa! :)))

suzie írta...

Megértelek, én is féltem, mikor először feltettem, hogy hogy fogom leszedni.. :D

Unknown írta...

Szabad nekem is közbeszólni? Én pl csak simán lehúzom (v kihúzom...tincsesem van), aztán ráfektetem egy ujjbegyemre, h az ívét ne bántsam, és a lemosós vattakorogot finoman fúzogatom rajta míg le nem jön minden festék.
Bocsi, h belep*fáztam, de kíváncsi vok, ki h csinálja =)

suzie írta...

Én is így csinálnám, ha lejönne sminklemosó nélkül :D Milyen ragasztót használsz? Nekem a DUO-val nem jön le így magától (vagy lehet, hogy ha nagyon tépném lejönne, de nem szeretném, ha az a kevés sajátom is kijönne vele:D), viszont ebből adódóan elég tartós:)

Unknown írta...

hát, duot még sosem vettem, csak olyat, amit az Ázsiában kapni ^_^; Valami io vagy 10? De nagyon jó, eddig bármit kibírt, izzadós rock koncertet, szintén izzadós - nyári hőséges balcsit, 24 órát, és nem mozdult el, hullott ki, v ilyenek. Gyorsvonat ablakán is lógtam már ki vele és nem történt semmi. XD Saját szempillámat sem tépi ki. Annyi a baja, h fehér. Feketében jobb lenne, de elég átlátszó/semleges színűre szárad.

K171 írta...

Köszönöm másoktól is az infót, még mindig nem volt alkalmam kipróbálni, lévén itthon ülök és tanulok 24/7. :(

Blushbaby86 írta...

vannak hamisítványok is az ázsiában, de szerintem ki lehet őket szúrni.
sminkes, hajápolós eredeti high end cuccok inkább a bal oldali épületben vannak, balfelé a vége felé van egy elég nagy volt, tele mindenféle finomsággal, a diortól kezdve a kerastase-ig. ;)
a múltkor itt vettem egy szuper lancome alapozó ecsetet, imádom!

Blushbaby86 írta...

azt elfelejtettem kérdezni, hogy próbálta már valaki a H&M-es műszempillákat? annyira szépek, de félek kipróbálni. :D