2011. február 11., péntek

Vélemény / teszt - Max Factor Lasting Performance alapozó

Már annyian kértétek, hogy írjak egy alapozós bejegyzést, hogy nem tudtam tovább halogatni. :)
Ez az alapozó nem új számomra, de olyannyira nem, hogy nem túlzok, ha azt mondom, hogy már legalább 5-6 éve ezt használom. Előtte 2-3 másikat próbáltam, viszont mióta ezt elkezdtem használni, egyszer sem vettem másfélét. Ez azért azt hiszem, elég sokat elárul arról, mennyire szeretem. Az évek során csak az árnyalat változott, amit vettem belőle. :) De lássuk csak, miért is kedvelem annyira...

Max Factor Lasting Performance alapozó

A teljes bejegyzés olvasásához katt a továbbra!




Amit a Max Factor ír róla:
"A Lasting Performance tartós alapozó, hiszen olyan formulát tartalmaz, mely érintésállóvá teszi a terméket. Felvitel után mintegy 8 órán át az arcbőrön marad, arclemosóval pedig könnyen eltávolítható.
Ez a folyékony alapozó természetes érzést biztosít a arcbőrön, mert szilikonnal készül, amely könnyű hatást kelt és kevésbé zsíros mint más hagyományos olaj alapú alapozók.
Ez az alapozó nem kenődik el, mivel a különleges érintésálló rendszere segít helyükön tartani a színrészecskéket.


A Lasting Performance alapozó:

  • Akár nyolc órán át tartó színhatás
  • Természetes megjelenés
  • Nem hagy nyomot a ruhán
  • Illatanyagmentes
  • Nem tömíti el a pórusokat
  • Érzékeny bőrre is ajánlott"
Max Factor Lasting Performance alapozó 106 Natural Beige

Semmiképp sem hazudtolja meg a nevét, nagyon tartós, egy átbulizott, áttáncolt éjszaka során is fent marad a bőrömön. Az érintésállóságával sem tudok vitatkozni, nem láttam még viszont sem a saját kezemen, sem másnak az arcán. Ruhán is csak akkor fordult elő, ha olyan szűk volt a nyaka, hogy nem tudtam elkerülni, hogy ne dörzsölődjön hozzá fel-levételkor, szóval ezt sem írhatom fel az alapozó számlájára. 
Egy erős fedésű alapozóról van szó, ami ennek ellenére mégis természetes hatású tud maradni, nem tapasztaltam maszkszerűséget (kivéve mikor 15-16 évesen fél centi vastagon vittem fel az arcomra:) ). 

Max Factor Lasting Performance eloszlatva a bőrön (felső rész alapozós, alul nem)

Elég sűrű ahhoz, hogy kényelmesen fel tudjuk vinni az ujjunkkal is. Én csak mostanában kezdtem néha ecsetet használni hozzá, mégpedig a Sigma F80-at (vélemény jön róla), ami nagyon jól bevált, ezzel talán még tökéletesebb hatást kölcsönöz az arcbőrnek.  

Az évek során több színt is kipróbáltam belőle, ha jól emlékszem volt itt 101, 102, 104 (ezt megszüntették és kényszerből eggyel sötétebbet kellett vennem), 105, most pedig a 106-osból használom már a harmadikat. (Azt hiszem külföldön még 100-ast is vettem egyszer, mikor igazi hófehérke voltam.) Nyárra lehet, hogy nem ártana a 107, de ahogy látom, az itthon nem kapható sajnos.  
Mondjuk én a honlapon feltüntetett színskálának sem szoktam látni az egészét a boltokban, ITT viszont kapható, ha valakit érdekelne.

Szerencsére most összehasonlíthatatlanul szebb a bőröm, mint amikor először megvettem, így nem használom már napi szinten, inkább csak eseményekre, alkalmakra, bulikra.  Hatalmas vágy uralkodott el rajtam mostanában, hogy kipróbáljak a Max Factortól egy másik alapozót, aminek maximum közepes a fedése. A Second Skin a legesélyesebb, de ennyi idő után olyan nehéznek érzem beruházni egy másikra, hozzám nőtt a Lasting Performance.  :)

Az arcomon amúgy azért nem fotóztam le, mert szinte ha bármelyik sminkes bejegyzésemet visszanézitek, ezt fogjátok rajtam látni.

35 ml-es kiszerelésben kapható, az árak között pedig hatalmas az eltérés a különböző helyeken. Ma láttam, hogy a DM-ben 4500, a Rossmannban 3300. Durva!

Próbáltatok már alapozót a Max Factortól? Melyiket és mik voltak a tapasztalataitok?
Mi a kedvenc alapozótok?



Megjegyzés: Ezt az alapozót évek óta magam vásárolom, igaz, most pont kaptam belőle egyet, de ez természetesen most sem befolyásolta a véleményemet. Az itt leírtak mind a saját, őszinte gondolataimat és tapasztalataimat mutatják be a termékről.

18 megjegyzés:

sunbeam írta...

Rossmannban akciósan ennyi nem?

Párom anyuja is ezt használja egyetemista kora óta, nagyon szereti. Azóta se vett más, még az árnyalata is maradt :).
Én még nem próbáltam magamon, egyszer a tesztert kentem fel a kézfejemre és meglepődtem, hogy még nap végére is ott volt.

Fanni írta...

Nekem a drogériás alapozók mind sötétek:( pedig jó lenne egyszer csak úgy bemenni, és megvenni valamelyiket...

suzie írta...

Hmm hát ez jó kérdés, csak ránéztem az árakra igazából :$ De szerintem nem, mert más alapozó meg 500-zal drágább volt, mint a DM-ben, azt meg kizártnak tartom, hogy még 25% kedvezménnyel is drágább legyen.
(Vagy van valami egyéni akció csak néhány termékre? Mert én ott tartok még, hogy mindenre volt 25%)

Apolka írta...

Mintát próbáltam az Xperience alapozóból, ami nem volt rossz, tényleg durván fedett, könnyű volt viselni, de nem jött be... A könnyebb fedést jobban szeretem. Meg nekem egy kicsit drága is. Jelenleg Astor Mattitude alapozót használok, ami szintén szuper.=)

Ivett írta...

Syó!
Én most vettem egy Max Factor Natural Minerals Alapozót (a tesminked.hu-ról). Sajnos még nem tudom megmondani, hogy milyen, de holnap már a kezeim közt lesz és amint kipróbáltam írok! Az ár itt is csalóka, én a DM-ben néztem meg ott 5 800 Ft volt itt^ pedig postaköltséggel meg mindennel együtt kerül 4 000 Ft-ba ez azért durva...

Blushbaby86 írta...

A Second skin a legtermészetesebb alapozó, ami valaha a birtokomba került, és mindezt úgy teszi, hogy még fedése is van. Egyedül a színválasztékkal nem vagyok maximálisan elégedett :( a 40es színt használom, ezt is csak az ázsia centerben lehet beszerezni, jó is lenne, de oxidál sajnos... kb. 2 árnyalattal sötétebb lesz. :(
pedig annyira szép a bőrön.

sajna nekem sötét a 102es is a lasting performance-ból, pedig már szerettem volna kipróbálni.

suzie írta...

Tamara, itt amit belinkeltem, lehet kapni 101-est! Pont azért linkeltem, hogy akinek sötét a 102, az innen be tudja szerezni a világosabbat. :)

Ivett: majd írj, hogy mik voltak vele a tapasztalataid, kíváncsi vagyok!

Blushbaby86 írta...

Igen, igen, már kutatom is a netet, hátha találok swatchokat a 101-ről. XD köszi, hogy betetted ezt az oldalt! :)
egyelőre sajnos nem találtam swatchokat, de nem adom fel. :)

Felhőcske írta...

Nekem van ilyen alapozóm, még anno a kozmetikusom ajánlotta.:) Meg vagyok teljesen vele elégedve, teljesíti azt, amit ígér.
Kedvencem még a Vichy Dermablend, ennek régen a legvilágosabb változatát, az Opalt használtam, de ez már túl világos nekem.
A mostani új felfedezettem pedig az Alverde Mineral alapozó, szépen fed és árban is nagyon jó.:)

dorottyazsofia írta...

Én mostanában vettem meg életem első alapozóját, pont egy Lasting Performance-t, és teljesen meg vagyok vele elégedve :). Én a 108-as árnyalatot használom, és sikerült teljesen eltalálnom a színt (bár fura, hogy láthatóan sárgás bőröm van, mégis az az árnyalat lett a legjobb, amiben a legtöbb rózsaszínes beütést fedeztem fel... szval átérzem a nagyon világos bőrűek helyzetét a dorgériás alapozók terén)... nekem is nagyon tartós, nem ragad, nem tapadt rá a ruhára, nem folyik, egyenletes arcszínt ad, nem maszkhatású, és nem is érzem magamon nagyon nehéznek vagy töménynek... és az illata/szaga sem olyan erős, tolakodó sminkes jellegű... szval én meg vagyok vele elégedve.

Blushbaby86 írta...

huh, ennyi pozitív vélemény hatására kénytelen leszek megrendelni. XD
(bár kicsit sokallom az árát, ilyesmit akkor szoktam venni, ha akciós, vagy beválthatok rá egy kupont.) jaj, de muszáj lesz. :$ :D

suzie írta...

Úgy látszik aki ezt kipróbálja, megszereti :))

nana86 írta...

Nekem Max Factor Colour Adapt alapozóm van és semmi másra nem lennék hajlandó elcserélni. Nekem sötétebb bőröm van, mit az átlagnak, úgyh szín problémákkal nem találkozok hála istennek. Így is a 80-as Bronze árnyalatot használom a legsötétebbnél talán egy árnyalattal világosabb. Egyébként előtte Miss Sporty alapozót használtam, viszont télen szinte összeugrott az arcomon, nyáron meg lefolyt,(mindezek mellé narancssárga árnyalatot adott az arcomnak:S) ezért gondoltam, h beruházom egy jobb minőségűre. Hát nem bántam meg.:)
Egyébként nem Dm-ben és Rossmann-ban vásárolok, mivel az ott dolgozó kedves biztonsági őrök nem engedték meg, h a nem éppen olcsó Max Factoros terméket az állkapocs-csontomra kenve próbáljam ki...hiába mondtam, h ha már megvásárolok egy 4-5 ezer Ft között mozgó terméket akkor azt nem a kézfejemen kívánom használni...:S

lizamiza írta...

Én most már végképp nem tudom, milyen bőröm van, de egyszer ilyen-egyszer olyan:( Szinte már mindenféle alapozót kipróbáltam, és nem sajnáltam rájuk a pénzt, mert így már tudom, hogy tök mindegy melyiket veszem meg, egy sem lesz tartós és szép a bőrömön:( Egy ideje Miss Sporty alapozót használok, ami többé-kevésbé jó... Sajnos nekem pár perc múlva valahogy mindig leperegnek az arcomról:S:S Senki más nincs ezzel így, csak én???:S

Judit írta...

@Tamara, de jó hogy mondtad az Ázsia centert. Én is a Second skin alapozót használom, de nekem a Rossannban elérhető legvilágosabb árnyalat is sötét. Néztem Ausztriában is a kínálatot, de ott a 60-as volt a legvilágosabb.

Magdi írta...

Hétfőtől (aug.29)minden MAx Factor alapozó 2.500 Ft a Rossmannban

Renáta írta...

Suzie neked pattogott már ki az arcod alapozótól? (mert a képeiden mindig szép, tisztának látszik) Én most a Rimmel - Match Perfection alapozóját használom, de rá 2 napra elég csúnyán ki szokott pattogni...és egy hét múlva tűnik el.
És nem ez az első alapozó, amelyik ezt a hatást okozza nálam...:S

suzie írta...

Alapozótól még sosem fordult elő ilyen, csak arcápolási terméktől. Rá kellene jönnöd, melyik összetevő okozza, és utána tudni fogod, hogy olyan terméket kell venni, amiben az a bizonyos anyag nem található.