2011. június 23., csütörtök

Csillámtusok

A csillámok hihetetlenül fel tudnak dobni egy-egy sminket, úgyhogy előszeretettel használom őket bulik alkalmával. Már korábban készítettem egy videót arról, hogy hogyan lehet tartósan felhelyezni a csillámokat. Azóta új mániám lett, mégpedig a csillámtusok! Ugyanolyan tartósak, viszont sokkal egyszerűbb őket használni - hogy hogyan kell, azt a bejegyzésből megtudhatjátok. :)


A csillámtusok elsősorban ugye arra hivatottal, hogy a szempillák tövében vonalat húzzunk velük, akárcsak egy szemhéjtussal. Erre a célra is kedvelem őket, mert tényleg egy sima egyszerű füstös szemet is nagyon feldobnak és feltűnővé varázsolnak. Ugyanakkor máshogy is használhatjuk őket, kiválthatjuk velük a hagyományos csillámport. Utóbbi esetében a felhelyezésnél még bajlódnunk kell egy ragasztóanyaggal is, itt viszont nagyon egyszerű a dolgunk. Random módon kenjünk egy adagot a szemhéjunkra, majd a gyűrűs ujjunkkal finoman oszlassuk el. Ennyi! Megszárad és egész este a helyén fog maradni. Próbáljátok ki!:)

Most pedig következzen néhány szemhéjtus, amelyek a kis készletemben találhatók:

Bipa csillámtusok


Ezek voltak az elsők, amiket megvettem (mármint mostanában, mert természetesen 13 évesen már muszáj volt, hogy legyen:D). A Bipa sajátmárkás termékeiről van szó, amit aranyban és ezüstben vettem meg. Vettem volna én többet is, de hát nem volt. Szerintem jó, hogy ilyen picikék, mert ez úgysem egy olyan dolog, amiből hatalmas mennyiségre lenne szükségünk. Az ecsete is pici, ami lehetővé teszi a precíz használatot. Ha tusként használom, és vonalat akarok vele húzni, akkor többször át szoktam menni rajta (a rétegek száradását mindig megvárom), hogy minél feltűnőbb és tömörebb legyen a csillám. Sajnos kicsit csípi a szememet, amíg meg nem szárad, ami furcsa, de pár másodperc után elmúlik..


L.A. Makeup csillámtus


Sajnos ez nem igazán jön be nekem, aminek két oka van. Az egyik, kisebb ok, hogy nagyon picike az ecsete és alig vesz fel csillámot, de ez végül is nem akkora baj, mert a többinél sem elég egy húzás, az meg akkor már mindegy, hogy 3-szor vagy 4-szer húzom át a vonalat. A másik problémám az, hogy egyáltalán nem csillog, ami viszont van egy olyan érzésem, hogy betudható annak, hogy fekete, mert régebben láttam képet a zöldről (ugyanolyan, mint a Miss Rose sötétzöldje), és az szép volt nagyon a tubusban. 

Miss Rose csillámtusok


Ők új szerzemények, rögtön 3 darabot vettem, mert elég olcsók voltak (450 Ft), a színek viszont gyönyörűek! És hatalmas a színválaszték, tudtam volna még válogatni közülük, de úgy gondoltam, elsőre elég ennyi. A fehérért nagyon fájt a szívem, hogy otthagytam, mert tökéletes lenne a belső szemzugba. Méretüket tekintve ők a legnagyobbak, és az ecsetük is elég vastag. A nagyobb ecset előnye, hogy egyszerre fel tudunk vinni a szemhéjra egy nagyobb mennyiséget belőle.

Essence Glam Eyes szemhéjtus


Ez a legújabb szerzemény. Ha már a Miss Rose fehérjét nem vettem meg, gondoltam kipróbálom az Essence-ét. Amint látjátok, nagyon apró, finom szemcsékből áll, nekem inkább valahol a gyöngyházfény és a csillám között mozog, annyira pindurik. Egyébként nagyon szép, nekem eddig úgy tetszik a legjobban, ha az alső szempillák belső részére viszek belőle egy kicsit, nagyon feldobja a sminket.

Csináltam összehasonlító képeket is a tubusok és az ecsetek méretét tekintve:


Miss Rose, Bipa, LA Makeup, Essence

Ti szeretitek a csillámtusokat? Hogyan szoktátok használni őket?

Az LA Makeup termékét kaptam, a többit én vettem. A fent leírtak teljes mértékben a saját, őszinte véleményemet mutatják be.

12 megjegyzés:

TheMakeupwoman írta...

Nagyon szépek, leginkább a Miss Rose tetszik, ha találkozok valahol a lilát és a zöldet biztosan megveszem. Esetleg fekete csillámtust nem láttál köztük?

Lolly írta...

én régebben gyűjtöttem őket :D és fekete tusra vagy füstös sminkhez használtam... mostanában feledésbe merültek, de hoztad az ihletet ;D

citromhab írta...

Hú, nekem a Miss Rose trió tetszik a legjobban, csak annyi bajom van velük, hogy még nem találtam fellelhetőséget errefelé.

Lillus írta...

De ha mondjuk festékre teszel ebből a csillámos zseléből, akkor nem lesz ráncos a festék?

suzie írta...

TheMakeupwomen: Fú nem emlékszem sajna, de csodálkoznék, ha pont fekete ne lenne

Lillus: Neem, nem lesz az! Megszáradnak hamar. :)

Ayesha írta...

kár azért a feketéért...pedig olyan szép lehetett volna.van más márkának fekete csillámtusa, ami jó is?

sunbeam írta...

Na Miss Rosé-t azonnal be kell szereznem :))).

Lotti írta...

Nagyon szépek a Miss Rose tudok!
Hihetetlen hogy nem tudom Pécsen hol lehet ilyet kapni... :)

Biussh írta...

Nagyon szépek.:)*.* Nekem még csak 1db. van.Ezüst és Avon-os.De majd beszerzek párat.:)

Luna írta...

Lotti:

Nézz be a Femával szemben lévő új Tescoba, ott van egy Euros bolt, és vannak Miss Rose termékek, illetve a 100 forintos jellegű boltokat érdemes végignézni. A Kórház térnél van egy pl. ahol tutira vannak sminkcuccok, ha mész az Aranycipó fele, akkor jobbra. Ezen kívül legnagyobb meglepetésemre én egy gyógynövényboltban találtam ilyen sminkcuccokat Kervárosban a Csontváry utcánál. :D

Fanni írta...

Luna imádlak, eddig pécsen nem találtam ilyen boltot de mivel szeptemberben tuti lecsekkolom, addig is élvezem a szekszárdiakat. :D
tényleg nagyon szépek ezek a tusok. pont ma láttam ezeket a miss rosé tusokat, de feketére nem emlékszem pedig arra én is beruháznék :D


www.fannisland.blogspot.com

Bikira írta...

Az a Miss Rose lila nekem is megvan, illetve még egy ezüst-fekete csillámos. Nagyon könnyű velük dolgozni és tartósak is. Essence-t még nem próbáltam. Az L.A. tényle nagyon furán néz ki.:S De amúgy még sosem használtam szemhéjra, úgyhogy nekem ez újdonság.:)