2011. október 17., hétfő

Önbarnító projekt 5. - Hawaiian Tropic Sun Dial

Már elég régóta megvan ez az önbarnító, mindig halogattam, hogy írjak róla, úgy voltam, hogy még használom egy kicsit, na jó még egy kicsit, még... mire valamelyik nap hirtelen elfogyott. Bevallom, meglepett, mert nem használtam valami sokat, kissé csalódott is vagyok.


Az a különlegessége ennek az önbarnítónak, hogy te állítod be, milyen erősségű legyen a barnítás. Ahogy a képen is látjátok, két részből áll úgymond a flakon: az arany oldalban testápoló van, a barnában a barnító. A kupak levétele után egy színskálán beállíthatjuk az erősséget. Ha középre tekerjük, akkor értelemszerűen ugyanannyi testápoló és barnító jön ki egy nyomásra. Én a második legerősebb fokozaton használtam, és így is elég sokat nyomtam belőle egyszerre. Minden bizonnyal ezért is fogyott el néhány használat után, de hát máskülönben meg nem látszott semmi eredmény. Így viszont egy esti barnítózás után reggel már látványos volt a különbség, de nem olyan látványos, mintha mondjuk az Essence barnító kendőjével törölgettem volna végig magam.


Száradási időnek én kb. 1 órát néztem, utána már felöltöztem, de a ruhát bizony ez is megfogja (mint eddig minden barnító, amit használtam). Zuhanyzás előtt tehát nem ajánlatos fehér fehérneműt és ruhát felvenni.

A kopás mindig egyenletes volt, erre tehát nem lehet panaszom, mondjuk mindig alaposan bőrradíroztam a használata előtt.

Az ára 3000 forint körül van a DM-ben, és tuti, hogy nem fogom újravásárolni. Ha lehetne külön kapni csak a barnító részét, akkor annak talán adnék még egy esélyt, de nekem így nem éri meg.

Próbáltátok már ezt a barnítót vagy más Hawaiian Tropic terméket? Hogy tetszett?

4 megjegyzés:

Anikó írta...

Made in USA, szóval rossz nem lehet, sztem azért drága kicsit, mert el kell hozni Közép-Európáig. A naptejüket használtam egész nyáron, sztem nagyon jó.

suzie írta...

Nem igazán értem az összefüggést aközött, hogy hol gyártották, és hogy milyen a minősége.

Egyébként nem az árával van bajom, hanem az ár-érték aránnyal.

Anikó írta...

Az USA esetében az az összefüggés, hogy elsődlegesen a saját piacát akarja ellátni, és adott országban a saját "polgároknak" nem akar rossz minőséget adni. Mint pl itthon a "magyar minőség" címke.

suzie írta...

A saját piacának lehet, hogy nem, de ez exportálva lett ugye. Nem egy termék esetében van olyan, hogy kétféle hivatalos összetevő listával készítik - az egyik, a magasabb minőségű marad a saját piacon, a másik, olcsóbb és gyengébb minőségű pedig megy exporttal keletre..
Nem mondom, hogy konkrétan ennél a terméknél ez így van, csak azt, hogy attól, hogy köze van az usához valaminek, még nem kell bepisilni tőle, mert lehet, hogy pont ezt akarják kihasználni, és így rád sózni valamit, ami nem is olyan jó.