2011. december 19., hétfő

Termékteszt - Maybelline Affinitone 24H alapozó

A Maybelline Affinitone 24H alapozó a Maybelline karácsonyi kollekciójának egyik alapdarabja. A nevéből is következtethető, hogy a terméknél a hangsúly a tartósságra került, ami az év végi összejövetelek, rendezvények és partyk forgatagában bizony nem utolsó szempont. A folyékony alapozó továbbá légiesen könnyed érzetet és makulátlan arcbőrt ígér nekünk az ünnepi pillanatokra.


Szerettem volna beilleszteni egy hivatalos termékbemutatót, ami a márkák honlapján szokott lenni az egyes termékek mellett. Nos a Maybelline-nek, ahogy látom, nincs is magyar honlapja (a maybelline.hu a .com-ra irányit át), de az amerikain sem található meg ez a termék. Szóval ősszegyűjtöttem én azokat a jellemzőket, tulajdonságokat, amivel a gyártó felruházta az Affinitone 24H alapozót.

Ami a terméket a Maybelline szerint jellemzi:
  • Hosszantartó hatás - "24 óra"
  • Könnyed érzés - mintha nem viselnénk semmit
  • Olajmentes
  • Fényvédőt tartalmaz - SPF19
  • Microflex technológia (bár tudnám, mit jelent)
  • Tökéletes arcbőr maszkszerű hatás nélkül
  • Illatanyag-mentes
  • Ellenáll a melegnek, izzadásnak, párás időnek

Amit én tapasztaltam

Ezer éve nem volt dolgom Maybelline alapozóval, úgyhogy kíváncsian próbáltam ki az Affinitone 24H-t. A felvitele és eldolgozása könnyű volt, nem kell belőle sokat kinyomni, hogy befedje az arcbőrünket. A fedőképességét közepesnek ítélem meg, vagyis az apróbb bőrhibákat és színkülönbségeket szépen eltünteti, de a pattanásokra és a szem alatti karikákra mindenképp kell mellette korrektort használni. Felvitel és száradás után valóban természetes hatást kölcsönöz a bőrnek, nem lesz maszkszerű az eredmény. Az alapozó olajmentes, de én őszintén szólva nem vettem észre semmi különbséget ez és a nem olajmentes alapozók között. A termék által nyújtott végeredmény nem lesz teljesen matt, egy enyhe, természetes fénye marad a bőrnek. A tartósságával kicsit vitatkoznék, a "24 óra" enyhén szólva is túlzás. Púderrel fixálva körülbelül 4 óráig maradt szép, utána felfedeztem, hogy fakulni kezdett. És fényleni.

Itt láthatjátok rajtam az alapozót:
http://livinpretty.blogspot.com/2011/12/unnepibulis-smink-bronzzal-es-kekkel.html

Azt gondolom, hogy az én kombinált bőrömön az alapozó fő jellemzője, a tartósság nem tud igazán érvényesülni. Ebből kifolyólag erősebb igénybevétel esetén - mint például egy végigbulizott éjszaka - nem ezt a terméket használnám. Viszont tényleg szép, természetes végeredményt nyújt, ami miatt lightosabb programokra és napközben szívesen fogom használni.

Azoknak ajánlom a Maybelline 24H alapozót,
  • akiknek nem hajlamos a bőrük zsírosodásra, 
  • akiknek nincs sok bőrhibájuk, ezáltal nem igényelnek erős fedést,
  • akik nem szeretik az illatosított alapozókat,
  • és akik egy természetes hatású, mindennapi használatra alkalmas alapozót keresnek.

5 megjegyzés:

Vick írta...

No akkor ezt sem veszem meg. :) Valószínűleg hasonló bőrünk lehet, nekem is kombinált. Melyik alapozót ajánlanád nekem leginkább? Neked melyik a favorit? Még mindig a Lasting Performance?

suzie írta...

Igen, még mindig! De bárcsak gyártanák sárgás tónussal is, nem csak rózsaszínnel..

Most elkezdek tesztelni egy másik alapozót, Loreal True Match, kíváncsi leszek!

Vick írta...

Akkor lehet megpróbálkozom vele én is...bár ez kicsit elkeserítő, hogy csak rózsaszínes tónusban kapható. Én is inkább sárgás bőrtípusú vagyok. :/
De ha neked bevált, lehet nekem is jó lesz, egy próbát mindenképp megér.
Még valami: Nálad nem láttam BB krémes posztot. Te vmiért nem szereted vagy nem szimpatikus?

katjes írta...

nekem most astor mattitude van, szerintem eleg okes, igazabol csak azert vettem meg mert jart vele puder is ajandekba :)) es meg igy is olcsobb volt mint csak maga az alapozo a tobbi uzletben

igen a lasting performanceben a legidegesitobb dolog hogy NAGYON rozsaszines MINDEGYIK szin...

suzie írta...

Vick: Nem foglalkoztam eddig a BB krém témával, de pont pár napja néztem ki egyet, amit majd megrendelek az ünnepi őrület után. Ilyenkor nem merek rendelni, tavaly is ebben az időben nyúlták le egy csomagom. :(

Katjes: Azt én is régóta ki akarom próbálni, csak még mindig van pár alapozóm itthon, amit még egyáltalán nem használtam, addig meg nem akarok újat venni. De eddig szerintem csak jókat olvastam róla:)