2012. január 16., hétfő

Önbarnító projekt 6. - Nivea Sun Touch Spray

Újra rákaptam az önbarnítózásra, aminek a ruháim, főként az alvós cuccok és a fehérneműk, már jóval kevésbé örülnek. Tudjátok jól, hogy szeretem próbálgatni az önbarnítókat, nem hiába van egy több részes sorozatuk. Spray barnítót ezidáig még nem használtam, viszont annál kíváncsibb voltam rá, így gondolkodás nélkül a kosaramba dobtam, mikor megláttam.

Be kell valljam, félve próbáltam ki a Nivea Sun Touch önbarnító sprayt. Valamiért az járt a fejemben, hogy ez biztosan koncentráltabb, mint egy sima barnítós testápoló, így az első használatnál kissé bátortalan voltam. Ismeretlen terület volt barnító fújkálása, ebből kifolyólag elég bénán is sikerült. Hiába állt a szórófej a bőröm felé, ment a barnítóból össze-vissza mindenhova. Amit tehát rögtön megtanultam, hogy ne közvetlenül a területre fújjam, hanem először a tenyerembe, és a kezemmel vigyem fel a testrészeimre. Ami tovább növelte az aggodalmamat a másnap reggeli tükörbenézéssel kapcsolatban, az az volt, hogy ami a bőrömre került belőle, az nagyon hamar megszáradt. A következő tanulság tehát, hogy legyél vele nagyon gyors.

Nivea Sun Touch önbarnító spray

Ne izguljatok, másnap reggel szinte semmi nem látszott az egészből, mert mint írtam, bátortalan voltam, és keveset használtam. Bebizonyosodott tehát, hogy semmivel nem erősebb ez a spray, mint mondjuk az Essence barnító kendője, sőt. A harmadik tanulság így az, hogy használd bátran. Ez nem csak abban segít, hogy tényleg legyen valami eredménye a procedúrának, de eloszlatni is jobban van idő, hiszen a több lötyi több idő alatt is szárad. A szín, amit kapok tőle, nem olyan durva, de azért látványos. Az Essence sötétebbik kendőjénél egy árnyalattal gyengébb. A neten úgy látom, létezik ennek is sötétebb bőrre való változata, amit azt hiszem, kipróbálnék, ha megtalálnám.

A szaga ugyanolyan, mint általában az önbarnítóknak, amit rengetegen utálnak, de én egészen megbarátkoztam vele, szinte már kedvelem (beteg!). A ruhát nagyon megfogja, úgyhogy ha este barnítózol, ne világos cuccban aludj, illetve reggel ne világos fehérneműt és ruhadarabokat vegyél fel (vagy zuhanyozz le). A kopással nem volt gondom, egyenletesen, észrevétlenül elhalványodott akkor is, amikor elfelejtettem radírozni előtte. Arcra is használtam, nem volt gond vele.

Nem tudom, hogy drogériákban lehet-e kapni, én még nem láttam, az Ázsia Centerben viszont 500 Ft-ért be tudjátok szerezni.

Összességében nem rossz darab, de nem is a kedvencem az eddig próbáltak közül, úgyhogy nem fogom újravásárolni (kivéve ugye a sötétebb verziót, ha találok).

Hamarosan teljesen elfogy a flakonom tartalma, és új kipróbálni valót keresek, úgyhogy írjátok meg, nektek melyik önbarnító vált be eddig a legjobban!

1 megjegyzés:

Smuci írta...

Nekem Essence Sun club csillámos barnító testápolóm van, de csak azért, mert csillog. :) Barnító hatást nem tapasztaltam, de nem is használom rendszeresen, valószínűleg azért. Kicsit ragacsos. Nem igazán szeretem az Essence termékeket, de ennek a csillogása megtetszett.