2012. március 13., kedd

Egy nagy meglepetés - Farmasi kézkrém

Már biztos többször is leírtam, hogy abnormális szinten vagyok hidratáló függő, legyen szó a testemről, a kezemről vagy éppen a számról. A kezemet egy nap rengetegszer bekrémezgetem, aminek, valljuk be, a háromnegyede tuti pszichés késztetés, nem pedig a valódi szárazság a kiváltója. Ebből következően a kézkrémfogyasztásom az egeket verdesi, ami elég költségessé is tud válni.

Nagyon válogatós vagyok, ha kézkrémről van szó. Azt szeretem, ha jó "vastag", nehéz textúrájú a krém. A folyékonyabb, vizesebb állagúaknál 1 perc múlva olyan érzésem támad, mintha be sem kentem volna. Nem szeretem továbbá, ha krémezés után zsíros-nyirkos érzetet hagy egy termék.

Farmasi kézkrémek - lime és barack

A kedvenc kézkrémem az eddig próbáltak közül a Garnier piros tubusos csodája, sokáig semmit nem voltam hajlandó használni rajta kívül. Egy ideje viszont eléggé felment az ára, a 100ml-es tubus már talán 1200 forint felett van, így elkezdtem kísérletezgetni új krémekkel, hátha találok olcsóbban hasonlót. Sok kudarc után nagyjából poén szinten vettem meg az Auchanban egy kézkrémet, ugyanis a 200 ml-es kiszerelés 300 forint körül volt. Otthoni használatra szántam, mert elég gyakran mosok kezet, ami után szinte mindig bekenem, így ilyenkor egy kevésbé jó krém is megteszi. Hatalmas meglepetésemre viszont ez a krém JÓ! Nem azt mondom, hogy ugyanolyan jó, mint a Garnier, de nincs tőle hiányérzetem semmilyen téren.

Finom az illata (ez érdekel a legkevésbé mondjuk), jó az állaga (a Garnieré már szinte túl nehéz, ez egy nagyon picit könnyedebb), kellően hidratál, nem hagy zsíros-fura érzetet maga után. Kevés kell belőle, így sokáig elég. Hatalmas pozitív csalódás volt, és bár még közel sem fogyott el az első tubus, már újra is vásároltam, ezúttal a lime-os illatot. Kicsit a citromos Maoam olvadós rágóra emlékeztet, biztos nagyon természetes :D

Az ára már 400 forint, de így is hihetetlenül megéri.

Megosztom veletek életem legrosszabb kézkrémét is, konkrétan kiszárította a kezem a hidratálás helyett.. borzasztó!


Nektek melyik termék okozott legutóbb pozitív meglepetést?

5 megjegyzés:

Unknown írta...

Essence 24h and protection balm strawberry cream & cupcake (Winter-Edition)Engem legutobb ez a termék lepett meg. Sajna télen, szeles időben borzalom ahogy a kezem ki tud nézni. Nehéz is rá megfelelő krémet találni. Neutrogenat használtam eddig főleg, mert az segített. :) De most az Essencet használom a legtöbbet. :) Illetve Avril Lavingne Wind Rose testápolója lepett meg, amikor a maradék fölösleget a kezemre kentem. 1 kenés után sokkal jobb volt a kezem állapota. :) Szóval én inkább a kezemre használom azt:)

http://sorasbeautydream.blogspot.com/

Marcsi Kincsesládikája írta...

Hú én vegyesen használok kézkrémet, most kb 3 féle fut a kezem alatt :) A Dove-nak van egy pirosas-bordós csomagolású kréme, na azt nagyon szeretem (a nevét sajnos nem tudom, mert nincs nálam most). Az Essence téli kézkrémeit is sűrűn használom, és az Yves Rocher bio arnikás kézkrémét is nagyon szeretem :)

A. írta...

Koncentrált Neutrogena. Reggel meg este bekenem vele,télen kicsit többször,de messze ez a legjobb kézkrém.

phoenix írta...

Pont tegnap kaptam apukámtól egy ajakápolót, amitől nem sokat vártam, mert egyszer már kaptam ilyet, csak más színben-illatban, és az nem ápolt semennyire, sőt, inkább szárított. Ez viszont tök jó, főleg ahhoz képest amire számítottam.

Kézkrémből most az Alterra gránátalmás-aloéset tesztelem, eddig Neutrogenát használtam,azt szerettem, de gondoltam most kipróbálok valami mást.

Névtelen írta...

Nekem az anaconda kézkrémje vált be, az is hasonló állagú mint a garnieré viszont sokkal olcsóbb kb. 300-400 Ft. Szerintem nagyon jó.