2014. június 21., szombat

Beauty Shopping Japánban 1.



Japán egy totál őrült hely, egyszerre kaotikus és túlszabályozott, de mindenképpen nagyon érdekes. Rengeteg különleges szépségápolási termékkel találkoztam, sokról közülük még nem is hallottam korábban, és néhány láttán eléggé elkerekedett a szemem.:) Már ott is tudtam, hogy mindenképp meg szeretnék osztani veletek is ezek közül egy párat, remélem számotokra is érdekesek lesznek majd:)

Hatalmas Maybelline állvány Japánban

Japánban nagyjából háromféle helyen lehet smink- és szépségápolási termékeket kapni: department store-okban a high end márkákat, ahol mind külön pulttal és személyzettel rendelkezik; illetve drogériákban, amiből létezik az itthonihoz hasonló külsejű bolt, illetve a kaotikus, túlzsúfolt változat. 

A kaotikus nagyjából úgy néz ki, mint egy rendetlen gyűjtögetőnek a pincéje, össze vannak zsúfolva a termékek, leginkább ázsiai márkák találhatók benne, vagyis elvétve akadhat egy kicsi Revlon pult, de kevésbé jellemző. Cserébe viszont árulnak olyan márkákat, amiket nálunk még a drogériában sem, mint például La Roche-Posayt, Kerastaset, Shiseidot. Így néznek ki:
 Japán drogéria belülről
 Óriási műszempilla választék egy tokioi drogériában

A rendezettebb változat már jobban emlékeztet egy Rossmannra, csak általában sokkal nagyobb. Itt tényleg el lehet veszni egy órára, ha nem célirányosan mész. Minden nagy általunk ismert márka állványa is megtalálható, szintén sokkal nagyobb méretben, sok olyan termékkel, ami csak ázsiában kapható. Szerencsére teszter mindenből van, nem úgy, mint Amerikában, és ezt a vásárlók rendesen ki is használják... Itthon is előfordul, hogy valaki a tubusból felkeni a teszterről a szempillaspirált, de itt ez teljesen rendszeres és átlagos dolognak számit. Eww.
Egy rendezettebb drogéria Tokyoban


A drogériákban meglehetősen nehéz kiigazodni a termékeken, mert nagyon sokra egyetlen szó sincs angolul ráírva, és japánul is csak kanjikkal, nem betűkkel. Ha van is angolul valami, általában csak annyi, hogy „face wash”, de egyéb részletek, mint például hogy milyen bőrre van, kitalálhatatlan. Szerencse, hogy azért előre rákerestem már, mit is érdemes venni, különben eléggé meg lettem volna lőve. :)
Érdekes még, hogy itthon is kapható márkák mennyire máshogy, más csomagolással és más termékekkel vannak jelen. A Max Factor állványa volt számomra a legmegdöbbentőbb, ami az itthon ismert, elegáns, sötét és arany kombinációjú csomagolás helyett kislányos, narancssárga pulton található, teljesen megváltoztatott termékcsomagolással. Itthon a drogériai márkák egyik legjobbja, az ottani külseje alapján viszont Miss Sporty kategóriának látszik. 

 Max Factor állvány Japánban
Max Factor Facefinity alapozó csomagolása Japánban... :)
Max Factor 2014 tavasz-nyári mini túlélőcsomag:))

Jópofa, hogy az egyes termékek mellett rajzos használati útmutatókat helyeznek ki:) Ez például a Rimmel állványnál volt:


A Shiseidonak Ázsiában létezik egy alacsonyabb árkategóriájú vonala, mind sminkben, mind arcápolási termékekben. Rengeteg termék kapható a drogériákban a dekor kozmetikumoktól kezdve a fiataloknak készült arcápolási termékeken keresztül az idősebb korosztálynak szóló termékcsaládokig. A fiatalok termékei közül például egy arclemosó 1000 forint körül kapható átszámolva, a komolyabb termékek közül egy szemránckrém 6000 körül mozog. Sajnos arckrém, arcmaszk közül nem nagyon lehet olyat találni, ami ne fehérítő hatású legyen.  Egyik legjobb vásárlásom a Shiseido alapozó ecset volt kb. 2000 forintért. Vissza is mentem egy másodikért:D
Ezen kívül vannak egyéb, Shiseido által birtokolt márkák is, mint például a spiráljairól híres Majolica Majorca.
És egy kis Shiseido haul Japánból a post zárásaként:)
 Shiseido Perfect Whip habos arclemosó, Shiseido Anessa 50 SPF arckrém, Shiseido ajakbalzsam, Shiseido collagen drink (ebből már elfogyott egy 10-es doboz), Shiseido sminkecset, Shiseido Majolica Majorca szempillaspirál és végül egy Shiseido szem(ránc?)krém. 

Hamarosan jön a második rész érdekes és meghökkentő termékekkel és még egy kis zsákmánnyal.:)



3 megjegyzés:

B. írta...

hát itt tényleg el lehetne veszni órákra is. és biztosan sok felesleges dolgot is venne meg az ember. :D
várom a következő részt. :)

Barbi

Kamilla írta...

Vicces hogy az a Shiseido sminkecset itthon tízezer forintba kerül :DD

suzie írta...

Hát igen, nem hiszem, hogy azon kívül bármi különbség lenne a két ecset között, hogy a drágábbnak ezüst az a része, ami takarja a ragasztást:)
De a fényvédős krémre is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyiben lesz már az itthon vásárolt 12ezer forintostól.