2010. augusztus 28., szombat

Egyszerű, de szexi füstös szem + Step-by-step

Egy olyan füstös szemet akartam készíteni, amit könnyen meg lehet csinálni, mégis csábos tekintetet ad viselőjének. Nem akartam, hogy túl sötét legyen, inkább egy könnyed, akár nappalra is viselhető sminket szerettem volna kihozni a dologból, ami alkalmakkor is simán megállja a helyét. Lépésről lépésre útmutató képsorozat is készült hozzá, kicsit máshogy, mint eddig. Remélem tetszeni fog nektek!

I wanted to create a smokey eye look that is easy to do, and still gives the eyes that sexy look. I didn't want it to be too dark, rather lightsome, wearable even during the day and to special occasions. I even had the time to make a step-by-step tut for you. Hope you like it!


A step by step útmutatóért katt a továbbra!

See step by step tut after the jump.




0. Alapozd le a szemhéjad a szokásos módon / Prime your eyes
1. Húzd ki felül a szemed egy puha szemceruzával. Nem kell tökéletesnek lennie, de próbálj minél közelebb kerülni a szempillákhoz.
Line your upper lashline with a soft black eyeliner pencil. It doesn't have to perfect but try to get as close to your lashes as possible.

2. Dolgozd el ezt a vonalat felfelé és kifelé úgy, hogy az éles vonal a szemöldököd irányában eltűnjön. Én azt az ecsetet használtam hozzá, amivel az alsó szempillák tövében szoktam a szemhéjfestéket elsatírozni, de használhatod az ujjadat is, vagy akár egy fülpiszkálót. Én utóbbit nem szeretem ilyen célra, mert az a szín nagy részét le is szedi.
Blend this line upwards & outwards until the harsh lines disappear. I used the same brush that I usually use to blend the colour in my lower lashline, but you can even use your finger if you wish.


3. Most egy lapos ecsettel világos, gyöngyházfényű szemhéjpúdert vigyél fel a mozgó szemhéjra. Ahol a fekete a szemhéjadon véget ér, ott jobban ügyelj rá, dolgozd őket össze, ha szükséges.
Take a flat brush and apply a light shimmery colour to the lid. Take your time to blend it with the black if needed.

4. Egy puha ecsettel vigyél fel a mélyítővonalba barnát, és dolgozd el felfelé. Én az alábbi két szín keverékét vittem fel.
Take a fluffy brush and apply a brown eyeshadow in the crease, blend it out.

 

5. A szemöldökcsontra matt világos szín kerül, az alsó szempillák tövébe sötétbarna. A belső szemzugot én egy fényes bézs árnyalattal emeltem ki.
Apply a light matt highlight colour under the brow, and a dark brown to the lower lashline. You can apply a shimmery beige-y colour to the inner corner to make the eyes pop.

 
(Igen, itt egy ajakecsetet használok, mivel ez veszi fel a legjobban a krémes állagú szemhéjfestékeket)

 

6. Jöhet a spirál, és kész is!
Now apply mascara, and you're done!

 
 
 

 

Nem tetszett a rúzsválasztásom a sminkhez, úgyhogy csak félarcos képet kaptok. :D Mindenképp bőrtónusú rúzst és/vagy szájfényt ajánlok hozzá.


Szívesen várom a véleményeteket a sminket illetően, valamint hogy jó ötletnek tartjátok-e az ecsetes fotókat! :)
Mindenkinek nagyon jó hétvégét kívánok a csúnya idő ellenére is! puszi

6 megjegyzés:

Annus21 írta...

Nagyon szép:) Már azt hittem én vagyok béna, de fülpiszkálóval nekem is mindig lejön.

Babus írta...

szép,és sztem jó ötlet az ecsetes képek:)

Lumena írta...

Nagyon szép smink!Könnyed mégis látványos. Tetszenek az ecsetes fotók, jó ötlet. :):)

Berta írta...

Imádom a füstös szemet!

elter.luca írta...

szia.
most írok először, de rendszeres olvasó vagyok.
Hogy én mióta kerestem visszafogott, szolidabb, hétköznapokon hordható füstös szem sminket, el sem hiszed!!
Csupa nagybetűvel: KÖSZÖNÖM!!!

suzie írta...

Köszi lányok, örülök, hogy tetszik :)

Lucacica, neked pedig nagyon szívesen:))