2010. augusztus 24., kedd

Vélemény - Kallos Crema al Latte Serical - tejproteines hajpakolás

Eddig nem volt hajápolással kapcsolatos bejegyzésem, amin úgy gondoltam, nem árt változtatni. :) Egy olyan termékkel kezdem, amit hosszú évek óta használok, és nem cserélném le semmire. A fodrászom mutatott be neki, és kapcsolatunk azóta is töretlen, hullámvölgyektől mentes.



Részletes véleményért katt a továbbra!



Régen feketére volt festve a hajam (már hallom a kérdéseket, de nem, most nagyon sötét barna), és mikor vissza akartam barnulni, a szőkítés nagyon megroncsolta, nyúlós lett és töredezett. A fodrászom ekkor használta először a hajamon ezt a pakolást, amit rajta is hagyott vagy háromnegyed órán át, aztán otthonra is kaptam belőle néhány adagot. Szerelem volt ez első szaglásra! :) Az illata fantasztikus, tejes karamella. Néha nehéz leküzdeni a késztetést, hogy meg ne kóstoljam. De persze nem ez a fő erénye, hanem hogy tényleg dolgozik a hajon. Pár hónap alatt olyan gyönyörűen megerősítette a hajamat, hogy öröm volt nézni. Gyakorlatilag teljesen ellenállóvá tette, meg sem kottyant neki egy-két éven keresztül a szinte napi hajvasalás, pedig semmilyen hővédőt nem használtam mellé.

Összetevők listája

Víz, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, dipalmytoylethyl hídroxyethylmonium methosulfate, parfum, benzyl alcohol, citric acid, PEG 5 cocomonium methosulfate, methílchloroisothiazolinone, methílisothiazolinone, hídrolyzed milk protein, hydroxypropyltrimonium, hydrolized casein, sodium cocoyl glutamate, hydroxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride. (Mire ezt begépeltem...)

Használata

Ha rossz állapotban van a hajad, akkor heti egy-kétszer kb fél óráig hagyd rajta, majd alaposan öblítsd ki. Ha (már) egészséges, akkor nyugodtan használd sampon után balzsamként, finom puha, fényes és illatos lesz tőle a haj. Én már egy ideje csak ezt az utóbbi alkalmazását végzem, 1-2 percig hagyom csak fent, már nincs szükség többre (szerencsére, mert nem szeretek várni:D).

Tipp 

A fodrászom rozmaringolajat is szokott bele keverni, ami elvileg segíti a haj növekedését.

Ár, kiszerelés, elérhetőség

Egy hatalmas, 1000 ml-es termékről van itt szó kéremszépen. Ezáltal rengeteg ideig elég, még nekem is, pedig nagyon sok és hosszú hajam van. :) Drogériákban nem kapható, viszont szerintem bármelyik fodrászkellékesnél rá lehet bukkani. Az ára olyan 800-1300 Ft között mozog helytől függően, de még 1300-ért is bőven megéri szerintem, hiszen tényleg nagyon sok van benne. 

Összességében ez egy fantasztikus termék véleményem szerint, nagyon nagyon tudom ajánlani mindenkinek!!!

Nektek milyen hajpakolás vált be? Ezt próbáltátok már?

45 megjegyzés:

ildi írta...

nekem ilyen van csak festett hajra való, répás :)

Babus írta...

nekem is van ilyenem,de sajna nekem nem lett jobb ettől sem a hajam:(

suzie írta...

Fildi: a répás szó nem tette túl bizalomgerjesztővé!:D azért annak is jó illata van? és bevált?

Zsófi: sajnálom, hogy neked nem vált be :( hát nem hiába, különbözőek az emberek.

Babus írta...

sajna az én hajamat sztem nagyon szétcseszte a szőkére festés:/
jó pár fajta hajpakolást kipróbáltam,de egyik sem vált be igazán:S

Márti ~ Wish írta...

Én is évek óta használom és nagyon imádom! Tényleg fantasztikus a hatása és az illata is <3

Loriel írta...

Jol hangzik! Ide tudnad esetleg masolni az osszetevoit? Nagy segitseg lenne a dontesben :)
Koszi, Viki

Berta írta...

Pontosan hol lehet kapni? (sose járok fodrászhoz) És mennyire természetes anyagokból áll? köszi

suzie írta...

Majd leírom a hozzávalókat, ha hazaértem:)

Szerintem fodrászkellékesek közül szinte bárhol lehet, én eddig a Wesselényi utcai 4-6-os villamosmegállónál vettem, a csömöri auchanban egy fodrászkellékes butikban (itt került 1300-ba), és egy másik helyen, az bezárt már. Ha ezek nincsenek közel hozzád, akkor szerintem keress google-n keresztül egy hozzád közel esőt, általában van telefonszám is kiírva, úgyhogy nem kell potyára menni :)

Barackmag írta...

én ugyanezt hazsnálom és szuperjól bevált:)
imádom.
minden hajmosás után használom.
nem is tudnék élni nélküle:)

Tímea írta...

Onmagatol egy hajpakolas se fogja hekyretenni a hajat, belulrol is apolni kell-kozhely, de igaz.
En is hasznaltam ezt sokaig, de egy ideje mast hasznalok. Nem azert, mert ez nem valt be, hanem mert ahol most lakom, sehol se lehet kapni:S de tenyleg nagyon jo az illata es hatasos.

suzie írta...

Örülök, hogy azért másnak is bevált!:)

Az összetevők listáját beírtam a bejegyzésbe, hát természetesnek azt hiszem cseppet sem mondható, úgyhogy akit esetleg elrettentene, az várjon egy kicsit, amíg megkapom és tesztelem a shea vajat!:)

Timi: én megcáfolnám, hogy egy hajpakolás önmagában nem tud segíteni, mert én semmi máson nem változtattam akkoriban, csak használtam rendesen ezt.

suzie írta...

Viszont - hogy még hozzátegyem az előző megjegyzésem végéhez -, mostanában nincs szükségem minden hajmosás után használni.. Aminek eddig azt gondoltam, hogy a nagy meleghez lehet köze, de lehet, hogy ahhoz, hogy többet iszom? :)

Babus írta...

Hát én szedtem régebben revalidot is. Meg több vizet is iszom már jó ideje,stb.

Maggie írta...

nekem is a szőkítés után lett jóbarátom:)

topanka írta...

Annyira felkeltettétek az érdeklődésem, hogy lementem a sarki fodrászkellékeshez, és kemény 750 forintért beszereztem... remélem nekem is jó tapasztalataim lesznek vele :)
t.

suzie írta...

Panka, én is remélem!!:)

ildi írta...

szóval amúgy a répás is jó, nagyon borzasztó színe van, de igazán hatásos és jó illatú ^^

Anna írta...

valaki tudna segíteni abban hogy budapesten konkrétan hol lehet venni? mert googleba nem találtam egy üzletet sem ahol lehetne, vagy fodrászt...:(

suzie írta...

Anna, már leírtam egy üzletnek a címét itt a hozzászólásokban! Nem tudom, az mennyire esik hozzád közel, de ott biztosan van.

3m3s3 írta...

örülök, hogy rátaláltam a blogodra és erre a véleményre :)
ma sikerült megvennem komoly 895 Ft-ért a hajpakolást, akkora, mint egy kisebb fajta hordó :D
valahogy a pöttyös guru jut az eszembe az illatáról, mintha tejes és kókuszos lenne, ééédes és tényleg kedve lenne az embernek belekóstolni.
de ami a legjobb, hogy a tarkómon rendre csomóba gubancolódó hajamat úgy tűnik, kordában tudja tartani - de ha csak könnyebb kifésülni tőle, már akkor is megérte.

Eszti www.makeuponabudget.hu írta...

suzie, én is vennék ilyen hajpakolást. a wesselényi utcai villmegállónál melyik boltban vetted?

suzie írta...

hm hogy magyarázzam el:D nem a KFC oldalán van, hanem a másikon, szinte rögtön a sarkon (az oktogon felőlin), Esthetica a neve azt hiszem, de a kirakat alapján egyértelmű lesz :) nincs eldugva a bolt, nem lehet eltéveszteni!

3m3s3: örülök, hogy neked is bevált :))

Eszti www.makeuponabudget.hu írta...

na, elsőre simán elsétáltam mellette :D azthittem,h az még a rossmannhoz tartozik.. de csak összejött,köszi :)

suzie írta...

:D majd mesélj, hogy tetszik:)

Eszti www.makeuponabudget.hu írta...

hálám üldözni fog a sírig! a tipikus hajszárítás utáni einstein/bozót hajamból egy teljesen rendezett, pihepuha és nem utolsó sorban nagyon jóillatú hajat varázsolt. lehet hogy még a végére a hajammal is kibokülök :O

suzie írta...

:))) drága egyetlen fodrászomat kell dicsérni, ő fedezte fel:))

Kata írta...

szerinted lehetséges, hogy megváltozott a termék neve/csomagolása? a honlapjukon kerestem, és csak olyat találtam, hogy latte teljes kivonatú hajpakoló krém.

Unknown írta...

Én most Placentásat rendeltem, remélem ez is beválik :) Ha van egy kis időd, kedved kukk be hozz ám :)

Nona írta...

én ma vettem ilyen terméket Csepelen a piacnál egy fodrászkellékes boltban. A neve: Serical Milk Protein hajpakoló krém", de a csomagolás ugyanaz. 980 ft volt:) Holnap kipróbálom, remélem csupa jót tudok majd írni róla:)

Annamari írta...

Ááááá én 1 hete vettem meg amikor olvastam itt a blogon....hát mit mondjak nem bántam meg:D
Az ára is kedvező volt és imádom.
Mondjuk nekem nincs különösebb baj a hajammal nem töredezik vagy ilyesmi de szeretem ápolni főleg most h nagyon hajnövesztésben vagyok:D
CSak egy a baj...hogy mindíg elkap a vágy h megkóstoljam:D:D
Még1szer nagyon köszi a tippet

Bartal Dóra írta...

Én is használom a tejes változatot, anno a fodrászom ajánlotta, tőle vettem 1 tégellyel, mert töredezett a hajam. Nekem az illata nagyon bevált. Én nem pakolásként használtam, csak minden hajmosás után tettem a hajamra, és legalább 2 percig dörzsöltem a fejemen. Én most vettem, nálunk 850 ft. Legközelebbi próba a gyümölcsös változat lesz. De lehet, hogy veszek egy olyat is, ezt meghagyom tartaléknak, mert tudom, hogy ez jó. De azért majd betermelek próbaképpen a piros tégelyesből is, aztán majd beszámolok, hogy milyen a hatása. Biztos annak is jó illata van.

Bartal Dóra írta...

Sziasztok!

Szóval beszámolok, hogy vettem a piros, gyümölcsös pakolásból is. Vettem egy nagyot, meg egy kisebb kiszerelést, de a kicsit arra tartogatom, hogy ha megyek valahova, akkor ne kelljen a nagyot cipelnem. Szóval gyümölcsös illatú a hajam tőle, és az is jó szerintem, mint a tejes kivonat. Abból is van még, az lesz a tartalék.
Ha gondoljátok, próbáljátok ki a gyümölcsös változatot is.

Liv írta...

Tök jó hogy írtál erről a termékről, szerintem tuti kipróbálom én is ha tényleg ilyen jó:) Én most ricinusolajas pakolást használok, de olyan macerás..:)

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Daniella írta...

Sziasztok!
Lana vagyok
Ma vetettem meg anyummal és csak 900Ft-ba került. Máris kipróbáltam és akkora nagy változás még nem történt, de persze nem első alkalmazásnál történik meg a csoda. Egy kicsit selymesebb lett a hajam és az illata. Imádom!
Látom más is használja a ricinusolajat. Én már egy ideje használom, de olyan nagy hatást még az sem ért el.
Remélem ez hosszabb úton hatásos lesz és nem lesz több gond a hajammal, hogy száraz. (nem vasalom a hajamat)

Dórika írta...

Én is ezt használom évek óta és nagyon jó:)

Névtelen írta...

Én is használok Ricinus olajat.
1hónap után már észrevehető a változás. Nekem ez a balzsam 750ft volt :) de megérte tényleg jó nagyon.

Domcsa írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Adela írta...

Én ezzel a pakolással évekkel ezelőtt találkoztam a fodrászomnál. Ő használja ő is ajánlotta. Engem akkor elsősorban az illata fogott meg, de a hatás,amit nyújt sem elhanyagolható tény. Most nincs, elfogyott egy ideje, mást használok, de ha megkérdezik szerintem mit használjanak mindig ezt szoktam ajánlani. Sem ár-érték arányban (itt, 850- 900 Ft ) sem pedig hajpakolás minőségét és hatásfokát tekintve sem lehetne sokkal jobbat találni, max. sokkal (sokkal) drágábbat! :D

Effi írta...

Én ma vettem a sima Latte(nem Serical)tejes kivonatú hajpakolást, az miben különbözik ettől? Vagy csak a csomagolása más? Ennek is isteni illata van! :)

iddiko írta...

Én is most vettem.

Kosztolányin Edömér u. 2. alatt 700Ft volt 800ml
Kallos Latte Hajpakoló Krém Tejprotein Kivonattal.

Ott azt mondták, hogy ez elvileg ugyan az.

Megnéztem a Kallos oldalát, és a hajpakolásoknál is ez van kint, szóval gondolom új külsőt kapott....

http://www.kallos.com/hajpakolok

Effi írta...

Már 3 alkalommal is használtam, és nagyon száraz és szöszös lett tőle a hajam! Mit csináljak? Lehet, hogy csak idő kell neki, hogy megszokja a hajam?

suzie írta...

Fogalmam sincs :(

Unknown írta...

Én ma szereztem be végre, bár sajnos nem ez a kék dobozosat, hanem lila alapon van fehér betű - valami vaníliaszerűség lehet, de nem írták rá, milyen illatú.
Na szóval, olyan kérdésem lenne, hogy fejtetőre is lehet-e kenni, mert a lány, akit megkértem, hogy hozzon nekem, azt mondta, a hajtöveket zsírosítja, szóval oda ne kenjem. Igazából az én hajam eléggé ki van készülve, mert két éve csak sampont használok rá, semmi ápolószert, pedig göndör hajam van, annak meg ugye kéne, a babahajszálaim már felállnak, mint a drót, szóval nyugtassatok meg, hogy rákenhetem a fejbúbomra is. Most van olyan hosszban a hajam, hogy már semmit nem tudok vele kezdeni, ezért két hete elkezdtem egyenesíteni, úgy nem ápolatlan a megjelenésem. Van eredménye úgy is, ha utána beszárítom/kivasalom a hajam? Tudom, írtad, hogy két éven keresztül vasaltad a hajad, és nem lett semmi gond, mert használod ezt a cuccot, de hátha esetleg kezdetben hanyagolni kellene a vasalást...