2011. június 3., péntek

Essence zselés tusok és tusecset

A zselés tus a kedvencem, ha szemkontúrról van szó. Már jó ideje használom a Coastal Scents termékét, de a feketém így egy év után kezd száraz lenni, úgyhogy más márkák felé kacsintgatok. Nálunk egészen pár hónappal ezelőttig csak felső kategóriás márkák kínálatában találkozhattunk zselés/krémes állagú tusokkal, mostanra viszont a drogériás márkák is előrukkoltak velük. Az Essence zselés tusa négy színben kapható, amiből én kettőt fogok most megmutatni nektek. Kipróbáltam a külön megvehető tusecsetüket is, erről is beszámolok.







Sok helyen olvastam már az Essence zselés tusairól, és egytől egyig mindenhol azt írták, hogy nagyon puhák. Nem tudtam elképzelni, milyen lehet egy nagyon puha tus, úgyhogy elég kíváncsi voltam. Én is ugyanezt tudom elmondani róla - állati puha. Nem is zselésnek vagy krémesnek mondanám az állagát, inkább habosnak. Habos krémes. :D Nagyon óvatosan kell belenyúlni, különben elmerül benne teljesen az ecset.


A pigmentáltságára nem lehet panasz, az abszolút rendben van. A tartóssága szintén. Szerintem nyugodtan mondhatjuk rá, hogy vízálló, mert nem csak hogy vízzel nem jön le, de még a sminklemosóval is erősen meg kell küzdeni vele. Ajánlom hozzá a kétfázisú sminklemosót, az szépen leszedi.
Tusként való használatát nekem kissé megnehezítette ez a puha állag. Vékony vonalat szépen lehet vele húzni, de a vastagnál már bajok vannak. Én úgy húzok vastag vonalat, hogy kissé megdöntöm az ecsetet, így viszont az oldalával leszedi egy kis csíkban a tust, és utólag kell javítgatni.
Van viszont valami, amire pont a puhasága miatt tökéletes, ez pedig az, hogy színes szemhéjalapként használjuk! Ez nekem a Coastal Scents féle tusokkal nem sikerült, mert azok ilyenkor darabokban álltak a szemhéjamon, és lehetetlen volt szépen elkenni őket, ezek viszont nagyon jók erre a célra. Még szemhéjalapozó sem kifejezetten kell alá, hiszen tartósak. Szuper lenne, ha vidámabb színekben is kijönne, mert mind a négy sötét.


A két szín, amit kaptam: az egyik, a 02 London Baby egy sötét szürkésbarna, a másik a 03 Berlin Rocks pedig egy sötétlila. Mindkettő enyhe selyem/metálfénnyel rendelkezik.


Az ecset külön vásárolható meg 4 vagy 500 Ft-ért. Erről a termékről szinte mindenhol dicsérő szavakat olvastam, és talán ha nem lenne viszonyítási alapom, én is jobban vélekednék róla. Nem azt mondom, hogy rossz, mert lehet használni, sőt szépen lehet vele dolgozni, de nekem kicsit túl hosszú a szőre, és emiatt kevésbé érzem kontrollálhatónak. Továbbra is a NYX-féle tusecsetem a favorit, ezzel sokkal biztosabban és bátrabban sminkelek, de ha elfelejtem kimosni, akkor már nem kell kétségbeesnem, mert tudom az Essence ecsetét is használni.

Próbáltátok már az Essence zselés tusait és a tusecsetet? Beváltak? 


Megjegyzés: A termékeket a blogger találkozón kaptam az Essence-től, a fent leírtak teljes mértékben a saját, őszinte véleményemet mutatják be.

13 megjegyzés:

Bikira írta...

Én még nem próbáltam zselés tust, de tegnap megvettem az Essence Whoom Boomm kollekció 4 részes készletét. Fehér, zöld, kék és szürke színek vannak benne, így kívülről nagyon tetszik.:D Kíváncsi leszek rá hogy tudok majd vele bánni.

Christy írta...

Nekem is a London Baby van meg és egyszerűen imádom. Ez az első zselés tusom, de nem az utolsó :) Tényleg jó lenne pár nyári, vidám szín is :)

Annamari írta...

Szintén a london baby van meg nekem is és imádom.....az ecset is egész jó de én pont h vékony vonalat nehezen tudok húzni vele:D:D lehet h csak az én bénaságom miatt:D
de a tus az tök jó ár érték arányban szerintem mindenképp jónak számít:)

Ayesha írta...

Még nincs ilyenem, de tervezem, hogy lesz:) mutatsz majd velük sminket?

sunbeam írta...

Nekem is bejöttek, habár a lila nekem jobban tetszik :). Olyan tartósak :)

Névtelen írta...

Nem vettem meg még, de tervbe van véve =) viszont kipróbálni kipróbáltam egy üzletben, annyira megtetszett ,hogy szanaszét kentem magamon =D sminklemosó nem volt kirakva, így egy parfüm teszterrel kellett levakarnom magamról, egy élény volt, de meggyőzött =)

Adri írta...

én nagyon megvagyok vele elégedve,végre kitudom húzni a szemem normálisan..:)

Nixi írta...

Én még arra lennék kíváncsi, ő mennyi idő után kezd beszáradni!:)

suzie írta...

Ayesha: igen, mutatok majd:)

Nixi: én nem tudom elképzelni, hogy hamar beszáradjanak, annyira könnyed az állaguk

Annamari írta...

Bocsi h itt kommentbe kérdezem de így egyszerűbb mint mailbe:D
Szóval az lenne a kérdésem h Sigma ecseteket csak a sigmabeauty.com-ról lehet rendelni? szólval így magyarországon belül sehol nem lehet kapni??:S:S
Köszi

Unknown írta...

hmm gondolkodtam rajta, h vegyek ezek közül, de nem mertem. általában az essence cuccok vagy nagyon jók, vagy borzalmasak...és mivel jó gel liner nem jön szembe minden sarkon, ezért nem fűztem ezekhez nagy reményt.
De lehet, h egyet ki kellene próbálnom... =)

Unknown írta...

Nagyon imádom ezt a tust!...meg az ecsetet is....bár annyira nem lehet vele vékony vonalat húzni...viszont a tus. uram,atyám! olyan tartós...el sem mertem hinni! Kár, hogy Pécsett sehol nem találom a 01-es színt, ami a fekete!

Iza írta...

Én tegnap vettem meg a tust az ecsettel.. :) Nagy szerencsém volt, hogy találtam feketét :P Olcsi: Szerintem is nagyon tartós, bár még csak 1szer próbáltam, de lemosni is alig tudtam.. csak nagyon nehezen jött le. Nekem bejött :)