2011. november 2., szerda

L'oreal Triple Active Fresh hidratáló arckrém

Nemrég elküldte nekem a L’Oreal az új, Triple Active Fresh nevet viselő termékét, mely egy könnyed hidratáló krémet takar. Egészen pontosan rögtön kettőt kaptam belőle: az egyik normál/vegyes bőrre ajánlott, a másik száraz/érzékenyre. Előbbit elkezdtem én használni, utóbbit pedig kisorsoltam Facebookon azok között az olvasóim között, akik írták, hogy száraz és/vagy érzékeny bőrük van.

L'oreal Triple Active Fresh hidratáló krém

Amit a krém ígér:

"A L’Oreal laboratóriumok újdonsága, Triple Active Fresh szuper hidratáló nappali arckrém vitaminokkal (CG, E, B5) és alapvető ásványi anyagokkal (Magnesium, Calcium) gazdagítva, mely optimális hidratálást biztosít a száraz és érzékeny/normál és vegyes bőr számára az azonnali frissebb és ragyogóbb arcbőrért napról napra.
Hatása:
Hidratál: Egész napra optimális hidratálást biztosít a bőr számára.
Tonizál: Vitaminokkal és ásványi anyagokkal gazdagított összetétele puha és rugalmas érzetet nyújt a bőrnek.
Frissít: Gazdag gél krém állagának köszönhetően bőre azonnal felfrissül.
Eredmény: Napról napra a bőr tökéletesen hidratált, tonizált és friss, puha, rugalmas.
Állaga: Ultra friss, nem ragadó gazdag gél krém textúrája azonnal beszívódik, puha és táplált érzetet biztosít a száraz és érzékeny bőr számára.”

Néhány hét elteltével mind a ketten megírtuk tapasztalatainkat és véleményünket a termékről.
 
Jöjjön először Diáé:

"Mivel az én bőröm is ilyen, azaz ultraérzékeny, és még keresem a tökéletes nappali hidratálót, kíváncsian vártam, mit is tud. Lássuk a tapasztalataimat:
  • A csomagolása a már megszokott L’Oreal üvegtégely, amivel én, személy szerint sosem fogok megbarátkozni. Egy pumpás kiszerelés sokkal higiénikusabb és takarékosabb megoldás lenne, mivel a krémből nagyon-nagyon kevés kell.
  • Az illata kellemes, nem tolakodó, miután felkentük, már nem is lehet érezni.
  • Az állaga nagyon furcsa, valóban egy újítás; könnyen el lehet oszlatni a bőrön, egy borsónyi mennyiség nekem még sok is volt. Valóban jól hidratál, a bőrömet feszesebbnek és rugalmasabbnak éreztem a felvitel után, és kellemes frissítő/hűsítő érzést nyújtott.
Nem ragadt, viszont e helyett egy furcsa, filmszerű, csúszós réteget képzett a bőrömön, - úgy fénylett, mintha zsíros lenne - amire bevallom, én nem mertem sminkelni, féltem, hogy „lecsúszik” az arcomról napközben. Egy idő után a csúszósság eltűnik, ahogy a krém jobban beszívódik, de nem olyan gyorsan, ahogy a leírás ígéri. Nálam ezért nem lesz favorit.

Ami talán a legnagyobb hiányosságának tartok az az, hogy nincs benne fényvédő. Egy nappali hidratálótól elvárnék legalább egy SPF 20-at.

Nem teljesít kevesebbet, mint amit ígér, az én várakozásaimat mégis kissé alulmúlta; nem vált be –inkább száraz, mint érzékeny bőrűeknek ajánlanám."

És az én gondolataim:
"Én arckrém gyanánt leginkább mattító hidratálókat szoktam használni, de most pont elfogyott a Niveám, így nem is találhattam volna megfelelőbb alkalmat, hogy elkezdjem használni a L’Oreal termékét.

A csomagolást tekintve én is jobban örülnék a pumpás megoldásnak, egyrészt higiénikusabb, másrészt műkörömmel nem szerencsés tégelyekbe nyúlkálni, mert több kerül a körmöm alá, mint az ujjbegyemre. Ez persze egy áthidalható kényelmetlenség a részemről, megoldom.

A krém állaga hasonló a mattító hidratálókéhoz, azaz inkább vizes hatású, de mégis kicsit sűrűbb náluk. Én azt mondanám, hogy olyan ez, mintha egy normál arckrém és egy mattító hidratáló keveréke lenne. A beszívódás nekem egy mogyorónyi krémnél körülbelül 1-2 percet vesz igénybe. Ezután van, hogy kellemes, hidratált érzetet hagy maga után, viszont néha szívesen rákennék még egy adagot (bár én elég hidratálás mániás vagyok). A beszívódás után enyhén fénylő marad a bőr, bár a termék nem is ígéri, hogy mattítana. Én bátran rásminkelek, nem tapasztaltam olyasmit, mint Dia, hogy „csúszósnak” érezném tőle a bőröm - a fénylő hatás ellenére sem.

Az arcomat nem irritálta, nem lettek tőle pattanásaim, nem lett zsírosabb a bőröm. Összességében nem rossz termék, de nálam sajnos ő sem kaphatja meg „a tökéletes arckrém” címét (ezt még keresem…)."

Melyik a kedvenc arckrémetek és miért? Milyen tulajdonságok fontosak nektek egy nappali krémben?

1 megjegyzés:

Blushbaby86 írta...

Én nagyon szeretem ezt a krémet, mindkét fajtában. :)

Nekem is kombinált a bőröm, de kb. egy hónapja ahogy bejött a hidegebb-szelesebb idő úgy gondoltam kipróbálom a száraz bőrre való változatát is, igaz csak estére használom, de nagyon szépen hidratál. Az is igaz, hogy nem 1 perc alatt szívódik be, hanem mondjuk 5-6, de este ez nem gond és én zsírosnak sem érzem, nem csúszik tőle a bőröm. És nagyon kellemes az illata is. :)

Mattítani a kombinált bőrre való változat szerintem sem mattít, de ezt megoldom alapozóval, púderrel ha szükséges.

Mindennapi "basic" hidratálóknak szerintem tökéletesek. :)