2012. január 30., hétfő

Arctisztítás LUSH-sal

Az ünnepi LUSH szerzemények közül a Celebrate ajakápolót már bemutattam nektek korábban, most pedig elérkezett az idő, hogy az arctisztító/ápoló dolgokról is írjak. Két ilyen termékkel kezdtem LUSH pályafutásom, egy bizarr kinézetű arctisztítóval és egy frissességet árasztó tonikkal.

A bőröm a vegyes kategóriába esik, T vonalban hamar fényesedik, mégis gyakran érzem, hogy húzódik a szárazságtól. A lehető legszerencsétlenebb kombináció, köszi! Nem egyszerű jó termékeket találni, de eddig a drogériák pultjain kívül nem is igazán kerestem. Elérkezettnek láttam az időt kipróbálni valami mást, és jó ötletnek tűnt ezt a próbát a LUSH-ban megejteni.
A termékeket Karácsony óta használom napi szinten.

LUSH Herbalism arctisztító, arcradír


Az érzékek első találkozása a Herbalism arctisztítóval semmilyen tekintetben sem túl kellemes. Ránézésre elég bizarr, engem arra a zöld, paszta állagú kézmosóra emlékeztetett, amivel nagyapám mosott mindig kezet, miután a műhelyében mókolt valamit. Az állaga furcsa, száraz, nem olyan, amit egy arctisztítótól megszokhatott az ember. Az illata inkább szag, nem tudom mihez hasonlítani, de nem kellemes, viszont szokható.

Használni úgy kell, hogy kiveszel a tenyeredre 2-3 borsónyi mennyiséget, egy kevés vízzel pasztaszerű állagúra "gyúrod", felviszed az arcodra, jól átdörzsölgeted vele a bőröd, majd lemosod.

Nagyon megkedveltem ezt az arctisztítót. Nagyon! Tökéletesen tisztít, leviszi az utolsó alapozómaradékot és minden más szennyeződést is. A tonik vattakorongja a Herbalism után használva teljesen tiszta marad. Az a legjobb, hogy annak ellenére, hogy ilyen ereje van, kíméletes a bőrrel, nem szárítja, nem húzódik tőle. A finom szemcsék lágyan radírozzák a bőrt, csak annyira, hogy mindennapos használatra még alkalmas legyen. Azt hozzá kell tennem ugyanakkor, hogy a pattanások kialakulását nem akadályozza meg, illetve a meglévők elmulasztásában sem játszik túl nagy szerepet. 

Az ára 2390 Ft, amiért 100 gramm zöld trutyit kapunk. Kicsit drágállom, így ha elfogy, ki szeretnék próbálni egy másik terméket, amit már ki is néztem. Viszont ha az nem válik be, el tudom képzelni, hogy mégis újravegyem a Herbalism arctisztítót.

LUSH Tea Tree Water arctonik


Normál és zsíros bőrre ajánlják a Tea Tree Water arctonikot, ezért esett rá a választásom. Az illata kellemes, az arcra fújva pedig instant frissítő. És nagyjából ennyi, amit el lehet mondani róla, ezért is nem szántam rá külön bejegyzést. A frissességen kívül semmit nem érzek, hogy adna a bőrömnek. Pozitívum, hogy nem szárít, de ahogy az oldalon található vásárlói vélemények is állítják, a pattanásokkal nem kezd semmit.

Az ára 1550 Ft, amiért itt is 100 grammot kapunk. Nem fogom újravásárolni.

Próbáltatok a LUSH-tól valamilyen arcápoló terméket? Bevált?

Én még a toniktablettákat tervezem kipróbálni, arról van valakinek tapasztalata?

15 megjegyzés:

sminkkel írta...

Én egyszerűen a Lush 20 méteres körzetébe sem bírok menni, annyira rosszul vagyok az illatoktól. A párom kapott egyszer egy Lush csomagot. Dezodor és borotvakrém volt benne.
Összevissza vagdosta magát szegény a krémmel (pedig 5 évente egyszer, ha megvágta magát), a dezodorra meg enyhe kifejezés, hogy nem vált be.
Anyukám viszont nagyon szereti a fürdőgolyókat.

suzie írta...

Ez nem hangzik jól:(
Engem a kádas dolgok sajnos nem érintenek, pedig azokat sokan dicsérik

Unknown írta...

Nekem az Angel's on Bare Skin van meg, nagyon szeretem. Baromi sokáig elég,így nem vészes az ára. Kellemes illata van, minden nap használom:) A sminket nem szedi le tökéletesen, de tonikkal már minden oké:) Legközelebb lehet, hogy teszek egy próbát a Herbalism-mal:)

Unknown írta...

Buches de noel most a napi arctisztítóm, emellett az ocena salt a heti arcradír, a nyári arctisztítóm meg a coalface, ami egyszerűen nem fogy, pedig a felét már továbbadtam :D

paphu írta...

én a Lushtól a szénszappant próbáltam.
Nekem is az a tapasztalatom, h nagyon jól tisztít, de h a pattanásokat nem hatja meg az is biztos.
Ezért le is tettem rövid távon a Lushról, mert tkp egyik termék se hozta az ígéreteket viszont nagyon drága.

suzie írta...

@paphu: legközelebb pont egy olyan dolgot fogok kipróbálni, amit nálad láttam, a yamuna teafaolajos szappant:) megnéztem és csak 400 forint körül van, és mivel szappan, gondolom nagyon sokáig elég.

Mondjuk van feketeszappanom is, ez most jutott eszembe, kissé megfeledkeztem róla. Lehet, hogy azt is ki kellene próbálni hosszabb távon, sokan esküsznek rá.

paphu írta...

Pár hete vettem levendulás Yamuna szappant. Kicsit csalódás, úh mehet tovább a nézelődés :D És a következő kiszemeltem pont ez a fekete szappan.
Te hol vetted?

suzie írta...

Én a Coastal Scentstől rendeltem egy jó nagy darabot, azt hiszem fél kilós:D Most van a makeuplaza-nál is ugyanaz, gondolom a szállítás miatt jobban megéri az utóbbitól rendelni. De tuti lehet kapni ilyen natúr szappanokat árusító helyeken is.

Unknown írta...

http://www.lush.hu/item/mask-of-magnaminty-arc--es-hatpakolas27

Nekem ilyenem van, szeretem, de mondjuk annyira nem érzem, hogy használna...olyan kicsit semmilyen, jó érzés az arcomnak, de a csoda nem történt meg (mint pl. egy afrikai fekete szappan esetében).

Mea írta...

Bár a kérdésem nem 100%-ig idevágó, de már régóta meg akartam tőled kérdezni: te mivel mosod le az alapozót az arcodról, milyen termékek nem károsítják az arcot?
Már régóta keresek valamit emberibb áron, de eddig semmi sincs a láthatáron, vagy csak rossz helyen keresek. :/

suzie írta...

@Mea: Én a Garnier arctisztítóját illetve szőlővizes szemfestéklemosóját használom erre a célra. Az arctisztítót kaptam, a szemfestéklemosót már többször újravettem, 1200 ft körül van, nem túl nagy, viszont olajmentes. A szememre nem jött be, de az arcomra nagyon. Itt írtam róla bővebben: http://livinpretty.blogspot.com/2010/06/sminklemosok.html

Fleur írta...

Én az Angel's on Bare Skin-t használom és meg vagyok vele elégedve. Télen nagyon száraz a bőröm, de ezzel kordában tudom tartani. Nekem a Mask of Magnaminty is bevált, használat után látom a mélytisztító hatását.

Viki (Irina) írta...

Nekem a Mask of Magnaminty jött nagyon be. Eléggé makacs, zsíros bőröm van. A mitesszereket is kiszedi. Bőrradírnak is jó.

jikka írta...

csatlakoznék vikihez. én szintén dezodort próbáltam, és ugyan mondták az üzletben, hogy eltart egy darabig, míg hatni kezd, mert ki kell ürülnie a méreganyagoknak a szervezetemből(?), de képtelen voltam kivárni, konkrétan büdös voltam tőle (pedig a termék maga illatmentes volt, lushtól teljesen meglepő módon), így aztán odaadtam egy lush-mániás ismerősömnek.

Mea írta...

Az remek, mert pont 2 hete vettem meg véletlenül a szőlővizeset, bár eléggé elkeseredtem, mert nem teljesen szedte le a szempillaspirált :/ (ahogy olvastam veled is ez volt) Akkor mostantól az alapozót szedem le vele.
Köszi a tippet :)