2012. január 31., kedd

Party smink - (s)AINT

Szóval a hétvégi bulira elhatároztam, hogy besütöm a hajam, mert két éve kértem karácsonyra egy nagyon szuper hajsütőt, amivel azóta olyan a viszonyunk, hogy elsétálok mellette, nézegetem, játszom a gondolattal, hogy mi lenne, ha, de sosem jutok el odáig, hogy tényleg használjam. Annyira hosszú és olyan sok a hajam, hogy mindig elijesztett a gondolat. Most viszont semmi dolgom nem volt, így nevetségesen korán el tudtam kezdeni a készülődést, ami szerencse, ugyanis végül így lettem pont időre kész. Ne tudjátok meg, mit össze szerencsétlenkedtem, mire két óra alatt sikerült szépen besütni a hajam, legalábbis azt hittem... Ugyanis rápillantottam arra a részre, amivel kezdtem a sütést, és hopp, mintha semmi nem történt volna vele. A két óra alatt megfájdult a fejem a rengeteg hajlakktól, amit tincsenként fújtam, illetve néhányszor majdnem seggre estem közlekedés közben, mivel a föld és ezáltal a papucsom alja is tiszta lakk lett. Mondhatjuk, hogy remekül indult az este?:)
Azért szívesen fogadnék tippeket hosszú, egyenes, vastagszálú hajú lánykáktól, hogy hogy tudják a tincseiket rávenni, hogy tartsák magukban a hullámokat....

A sminket szerencsére már előre kitaláltam, ráadásul egy régi smink felturbózott változata volt, így az nem igényelt sok időt.

Amit használtam

Arc
  • Max Factor Xperience alapozó
  • Kiko Full Coverage korrektor
  • Essence mattító púder
  • Kiko bronzosító (kontúr)
  • Milani Luminous pirosító
Szem
  • IsaDora szemhéjalapozó
  • Coastal Scents 88-as paletta
    • rózsaszín - mozgó szemhéj
    • lila - mélyítővonal
    • fekete - külső V
    • matt bőrszín - szemöldök alá
  • Bourjois Rose Or szemhéjfesték - mozgószemhéj
  • Catrice fekete szemceruza
  • L'Oreal Lash Architect 4D spirál (ez most a kedvencem)
  • LA Makeup szemöldök szett
Száj
  • NYX Round Lipstick - Honey
  • NYX Megashine Lipgloss - Crystal Soda

29 megjegyzés:

Blushbaby86 írta...

Nagyon jól áll a hullámos haj! :)

Igaz, nekem vékonyszálú hajam van, de ugyanúgy kirúg magából minden hullámot kb 10 perc alatt... :S

Két dologgal marad benne, ha hajvasalóval hullámosítok vagy ha csiptető nélküli hajsütővassal. (Ezek a kúpos hajsütők. De szerintem ezeket sokkal könnyebb és gyorsabb is használni, mint a hagyományos fajtájúakat.)

suzie írta...

Én hajvasalóval nem tudom megcsinálni, ezzel a csiptetőssel is annyit bénáztam... mondjuk biztos gyaokorlás kérdése.
De a kúpos miért jobb? Én azt gondolnám a csiptetős a legjobb. Meg a kúpos ugye felfelé keskenyebb, ez nem látszik meg a hullámon?

Barbi írta...

Sziasztok:)

A blogomban nem rég írtam 2 bejegyzést is a hajgöndörítésről.Viszont.. ha tartós hullámokat akarsz akkor azt javaslom ,hogy miután begöndörítetted csavard fel vissza ugy mintha be lenne csavarva és csatold le ugy mintha hajcsavaro lenne a hajadban.nekem ez tuti és nekem is vastagszálú ,a másik tippem az hogy inkább kifele göndörítsünk mert az látványosabb ,mint amikor befelé kunkorítunk ,illetve én alapnak mindig hajhabot használok göndörítőset .Remélem segítettem,jajj és addig hagyd a hajadban a csatos csavarós módszerrel amig nem végzel a többi vel vagy akár ha felcsatoltad mind akkor még 1 réteg lakk és úgy hagyod ameddig akarod majd kiszeded átfésülöd az ujjaiddal és még lakk és voila:D(bocsi a regényért)Ha esetleg nem tiszta hogy csinálom szívesen csinálok róla bejegyzést hogy érthető legyen és step by step képekkel is érthető legyen

Victoria írta...

Nekem is hosszú vékonyszálú hajam van,és nekem is csak kúpos hajsütővel marad meg benne a hullám, és szerintem az eredmény is sokkal szebb lesz.:)

suzie írta...

@Barbi: Érthető amit írsz, csak ez így méghosszadalmasabbnak hangzik, és én így is 2 órát bénáztam:S

@Victoria: tőled is megkérdezem akkor:D hogy a kúpos ugye vékonyodik felfelé, és akkor fent nem lesznek kisebbek a hullámok mint a hajad alján?

Tímea írta...

Zsuzsi miért nem próbálod ki a zoknis módszert? Estére benne hagynád a hajadban, 2 perc alatt megcsinálod, másnap egész nap benne maradnak a hullámok, mert egy hullámosra formára RÖGZÜL a hajad, ha csak sütögeted nem csoda, ha kirugja, amíg megcsinálod a többi részét. Ha a zoknis módszer nem, van még csomó más hőt nem igénylő, estére a hajban hagyható módszer, amikkel jó eredményt lehet elérni vékony szálú hajon is!

suzie írta...

Mert nekem ezek a szabályos hullámok tetszenek jobban, amiket a hajsütő csinál, olyat akartam ami a hajas postomban van a képen tudod. :/
De hétköznapra mondjuk lehet hogy ki fogom próbálni a zoknis módszert, mert amúgy is kezdem azt érezni, hogy jobban áll a hullámos haj, mint az egyenes

Gabbancs írta...

A fodrászom elég brutál módszerrel csinálja, nem túl hajbarát hosszútávon, de azért leírom, mert megsemmisíthetetlen: a tincset besütés előtt behajlakkozza(pumpás hajlakkot használ) és úgy süti be. Miután kész, egy kicsit még a kezében tartja feltekerve a tincset, míg kihűl valamennyire, aztán leengedi. A legmakacsabb hajnál is működik, esküvőkre is így csinálja pl.

Nagyon jól áll ez a haj!

suzie írta...

Én is egyesével lakkoztam a tincseket sütés előtt-után is, és mégse.
Amikor a fodrászom csinálta, ő nem lakkozta tincsenként, mégis napokig benne maradt a hullám :/ érdekes

katjes írta...

nekem mondjuk vekony (inkabb atlagos)szalu hajam van, de a balea hovedotol olyan szinten bennemaradnak a hullamok, hogy mar termeszetellenes hatasa van, mindig szet kell szedjem a tincseket es belefesuljek. a lakk az feleannyit se hasznal nekem mint ez

katjes írta...

a kupos hajsuto a tovenel vastagabb, es a hajad tovet teszed a vastagabb reszre, a vegeit meg egyre vekonyabbra, talan termeszetesebb a hatas de en soha nem hasznaltam ilyent ugyhhogy nem tudom

- írta...

az én fodrászom kúpos hajsütőt használ mindig. mondjuk nekem nem csinálta még a hajamat azzal, de láttam, ahogyan másnak igen, meg ahogyana sajátját. nagyon szép tincseket tudott vele csinálni. :)

ilovemrgrants írta...

nekem a zoknis módszer nem nagyon működik, nem lesz szép hullámos a hajam tőle, inkább csak kócos-rendezetlen.

szintén vastag szálú, egyenes, hosszú hajam van.

ami nagyjából működik, és érdemes megtanulni, az a hajvasalóval való göndörítés, youtubeon tuti fent van hogyan kell, szerintem ha ráérzel akkor fele annyi idő megcsinálni, mint hajsütővassal, nekem nagyon működik a dolog.

ha hajsütővas, akor pedig a kúposat válaszd, sokkal tartósabb mint a csíptetős, és kevésbé töri el a hajat!
remélem tudtam segíteni kicsit:)

Victoria írta...

Hát nem tudom,nekem szép egyenletes hullámokat sikerül a kúp vassal elérnem,nem vettem még észre,hogy felül kisebbek lennének a hullámok.

Lora írta...

hajvasalóval tényleg hamarabb megy, de nekem pl jobban tetszenek a hajsütő által generált hullámok. :) Amúgy nagyon jó így a hajad Zsuzsi :)

réka írta...

Szerintem a legjobb módszer a hajhab használata,attól lesz a legtartósabb az egyenes haj is és a göndör.ráadásul a túl sok lakktól csak zsírosodik a haj,és ha ráadásul még buliba készül ott beizzad ilyesmi :D a hab tényleg beválik,szerintem azt próbáld ki :)

katjes írta...

egyebkent ez a fulbevalo honnan van? olyan ismerosnek tunik. ezustszinube nem volt?

suzie írta...

Köszi a tippeket, szerintem az első amit kipróbálok az a hajvasaló lesz, mert ahhoz nem kell vennem semmi új dolgot:)

@Katjes: H&M-es, de borzasztó, nagyon nehéz. Annyira húzza a fülemet, hogy már hazafelé útközben ki szoktam venni..

katjes írta...

haha, latszik is hogy kicsit ROBOSZTUS :)) olyan reg akarok valami hasonlot, vagy tollasat de sehol se latok jokat..

Ninii írta...

Nekem is elég hosszú hajam van,és nem sokszor veszem rá magam, hogy nekiálljak a göndörítésnek, de ha mégis, akkor hajvasalóval csinálom. Először fogom a tincset, rá hab,majd lakk és kifésülöm, ezután göndörítem a ,úgy, hogy hajtő alatt kezdem tekerem fel a vasalóra ,elfordítom és így húzom végig a tincsen. Ez a módszer elég tartós szokott lenni,bár azt nem mondanám rá, hogy hajbarát:/.

Enobatalina írta...

A hajsütő sem mindegy. Nekem is volt már sokféle, szám szerint 5:) És arra jöttem rá, hogy azzal lesz a legtartósabb amin nincsenek hiper-szuper bevonatok, olyan ami fényes és sima, azzal nagyon jó lesz. És ha ügyes vagy nem is ég el a hajad ahogy mondják! Nem szabad sokáig rajta hagyni. Én is jobban kedvelem azt a hajsütőt ami olyan mint a kúpvas, de egyforma az átmérője, a kúpossal nem egyenletes lesz a hullám, hanem a vége bogyibb lesz :). Ja és még valami, ha azt tervezed, hogy hullám lesz belőle akkor kevés hajhabbal szárítsd meg a haja, de kefét csak nagyon minimálisan használj hozzá, tehát nem szárítsd full egyenesre, lakkot így csak a végén használok egy keveset. Ezzel a módszerrel nekem kb. 15-20 perc alatt megvan az egész.

Psyszah írta...

Nekem nagyon vastagszálú és sok sok hajam van. A fodrász hajsütővasa (Régifajta, a tűzzel melegítős) által kreált lokni se maradt meg a hajamban 1 óránál tovább. Nekem eddig egyedül a szivacsos csavaró jött be és az is úgy, hogy az alig nedves hajamba beledörzsölök egy kis hajhabot és felcsavarom éjszakára. Így általában 2-3 napig is látszik a hajamban.

Blushbaby86 írta...

Nem látszik a kúposnál, hogy kisebb lenne a hullám, ahogy megnyúlik nem lehet észrevenni.
De van egyforma vastagságú vas is csíptető nélkül, én ezt szeretem a legjobban. (32mm az átmérője mindenhol)

/Mindkét fajtából volt nekem, de a kúposat odaajándékoztam egy barátnőmnek./

Nekem nagyon bejött ez a csíptető nélküli módszer, sokkal kevesebbet bénázok, feltekerem a rúd köré, pikk-pakk megvan. A csíptetővel mindig rossz irányba kezdtem tekerni, rátekertem a fejbőrömre, stb. :D

Egyébként az tényleg jó ötlet amit már előttem is írtak, hogy miután besütsz egy tincset, csatold fel amíg kihűl, csak hát ez is plusz egy csomó idő.

Blushbaby86 írta...

Ja azt elfelejtettem, hogy a teljesítmény is nagyon fontos, minél nagyobb a Watt-száma, annál jobbak a hullámok!

Fanni írta...

Hajvasalóval ezt a módszert használom:
http://www.youtube.com/watch?v=U9g6D_k_C6Q
Annyi a lényeg, hogy vékony tincsen dolgozz, bár ez sok és hosszú hajnál időigényes, de a végeredményért megéri.
A másik kedvencem pedig ez:
http://www.youtube.com/watch?v=0Rdfgu3zqY4&feature=plcp&context=C3e614a7UDOEgsToPDskLRsp31cRJX5I6D0XZVn5ED
Ezzel szép, szabályos hullámok lesznek, én mondjuk szélesebb hajpántot használok, mint a videóban.
Tartósságra nem írok tippet, mert nekem alapból hullámos/göndör a hajam, és könnyen megmarad benne. Bár a göndörítő hab, Neked is jó lehet.

Kinga írta...

Miután besütöttem egy tincset,feltekerem ilyen csigaformájúra és lazán rögzítem kis csipeszes csattal...s még kis hajlakkot fújok rá ilyen állapotban is :) a végén,ahogy kiszedem őket még mindig olyan formájuk lesz, s talán kibírja az éjszakát ... meg ne frissen mosott hajra csináld ! :)

Nóra írta...

Erre a rejtélyre akarok évek óta én is rájönni, hiszen a sok és vastag szálú hosszú hajam 1-2 óra alatt mindent kirúg, még lakkozva is - pedig a lakkozást nagyon utálom. A kommentek között található tippeket biztos kipróbálom, jó lenne egyszer egy tartósabb hullámos hajjal megjelenni :)

És kedves Zsuzsi, fogadd tőlem sok szeretettel ezt a díjat! :) http://alanora.blogspot.com/2012/02/dijat-kaptam-part-2.html

Pixie_Hypnotic írta...

Nem tudom hogy írta-e már valaki ezt a módszert,mert lusta voltam elolvasni minden kommentet.Én úgy szoktam hogy nedves hajamra folyékony waxot fújok,hajszárítóval megszárítom.Mielött elkezdem a hajsütést minden tincset belakkozok,besütöm a kezemmel a hajsütő által készült hullámok alakját megőrizve pici "csigát" csinálok,és hullámcsattal feltűzöm,mikor mind fel van tűzve megint hajlakk az egészre,és így indulás elötti utolsó pillanatban kiszedem a csatokat,a kezemmel elrendezgetem és ennyi :) így indulás elött akármennyi idővel meg lehet csinálni és minél tovább van úgy annál tartósabb marad :)

Adrienn írta...

Nekem ez az alábbi linken található módszer vált be! Szuperügyes a pasi! :)
http://www.youtube.com/watch?v=4q-XPtS1tKc&feature=plcp&context=C4392a1dVDvjVQa1PpcFNskg5aiWHchI-u56a5COH0o94qQXMWqzM%3D