2012. január 27., péntek

Smink - Dia de los Muertos

A sminket a Dia de los Muertos, azaz a mexikói halottak napja inspirálta. A magyar szokásokkal ellentétben a latin-amerikaiak teljesen máshogy állnak a halál fogalomköréhez, így náluk ez tényleg egy ünnepélyes esemény, ami abszolút jó hangulatban telik. Az emberek mini oltárokat állítanak az elhunyt szeretteiknek, amiket virágokkal díszítenek, illetve odateszik a halott kedvenc ételeit, italát, sőt akár cigit és egyéb élvezeti cikkeket is. A hagyomány szerint a halottak a kétnapos ünnepre visszatérnek közénk, ezért az élők célja, hogy a temetőt ilyenkor minél jobb hangulatú, otthonos hellyé varázsolják. A Dia de los Muertos jelképe a koponya, ami onnan ered, hogy a régi tradíció szerint az emberek kiásták halott rokonaik csontjait, és a koponyát szépen feldíszítették erre a néhány napra. Szintén szokás, hogy ilyenkor a barátok cukorból készült, színes koponyákkal ajándékozzák meg egymást. Ez, a sugar skull, más kultúrákba is belopta magát, és előszeretettel kérik tetoválószalonokban, illetve sokan az arcukat is kifestik ezekhez hasonló motívumokkal.

A díszítésnek csak a fantázia szab határt, ami nekem így első nekifutásra nem igazán volt, úgyhogy többnyire a gépemen található képek alapján készítettem a sminket. Ritkán csinálok ilyet, de egyelőre kíváncsi voltam, hogy mennyire tudom kivitelezni a jellemző motívumokat. Szeretnék elkészíteni egy olyan verziót, ami jobban 'én' vagyok, emellett színesebb és kreatívabb, úgyhogy számíthattok rá, hogy lesz még egy ilyen smink a közeljövőben. :)
...addigra veszek fehér vakolót az arcomra, és nem fogom elfelejteni az orr befestését...





A fekete részekhez zselés tust és tusfilcet használtam, a piros színezés rúzzsal készült.

10 megjegyzés:

Nóra írta...

nagyon nagyon tetszik,szép lett a kivitelezés is! :)

Aniko írta...

ez nagyon durva lett...főleg a szöveg volt rémisztő..:D

Barbara Sipka írta...

Állati jó lett! Gratulálok! :)

Névtelen írta...

Tudom ez nem hétköznapi viselet, de baromi jól áll!

A (Anneke) írta...

Nem számítottam tőled ilyesmire, láthatóan van érzéked hozzá. Ügyes vagy!

paphu írta...

kicsit mintha kialvatlan lennél :D....
egyébként jó lett, a színes meg még jobb lesz :)

samelike írta...

Nekem is tetszik, persze a bulis sminkek is tetszettek de ez az extrém vonal meglépése jó választásnak tűnik!!!! Várom a színes verziókat!!!

hajnal írta...

ez óriási! nagyon szuper lett! egy kicsit meglepődtem, hogy Te ilyet csináltál, mert eddig más bejegyzéseket olvastam tőled, amiket amúgy nagyon szeretek :o) ez teljesen más, de nagyon jóóó, szuper ügyes vagy, és nagyon kreatív!!!

suzie írta...

Gondoltam betekintést engedek a sötét oldalamra, hahh:)

Lolly írta...

nagyon jóóóó *-* és amúgy tök jól is áll :D