2012. március 23., péntek

Korrektor paletta teszt

A több részes, nagyobb palettákkal meglehetősen szeszélyes a viszonyom. Hol megőrülök értük, hol rájuk sem nézek, néha pedig egyenesen kiborítanak. Az okot ne firtassa senki, nő vagyok, legyen ennyi elég.

Eddig két nagyobb palettával rendelkeztem, a híres-hírhedt 88-as original verziójával és a már kevésbé népszerű tesójával, a 26-os pirosító-szemhéjpúder kombóval. Elég régiek már mindketten, a 88-ast a blog indulásakor szereztem be, tehát két éve, és a másik is lehet 1-1,5 éves. Ezekben az időkben nem ebayeztem, így mindkét palettámat a Coastal Scentstől rendeltem, de nagyon javaslom nektek, hogy ti ne tegyétek ezt, mert ugyanazok vannak fent az ebayen 20 dollár + szállítási költség helyett 10 dollárért, ingyen szállítással.




A hosszú szünet után néhány hete paletta ámokfutásom kezdetét vette, és pár napon belül hármat is vettem. Még csak az egyik jött meg, a 15 részes korrektor paletta, amit egyébként utoljára rendeltem. Ki érti ezt?! Ha valakit érdekel a forrás, akkor ETTŐL az eladótól van, én nála találtam legolcsóbban. 


Ami meglepett, az a paletta mérete, nem is tudtam hirtelen, hogy mi jöhetett, ami ekkora. Valamiért azt hittem, hasonló lesz majd a 88-ashoz, de nem, sokkal kisebb. Ez pozitívum, mert könnyű magaddal vinni bárhova.


A következő pozitívum az, hogy jól záródik. Nem úgy, mint a két nagyobb paletta, hanem rendesen, erősen, biztonságosan. Ezt a kattanás is igazolja, amit összecsukáskor hallat.

A palettában 15 színt találunk. Van benne egy gyöngyházas fehér highlight szín, ami felett kicsit értetlenül állok, milyen elgondolásból került a többi közé. Találunk egy zöld korrektort a piros foltok semlegesítésére (pl. pattanások, rosacea), egy lilásat a nem kívánt sárgás részek elfedésére és egy sárgát a kékes színű bőrhibákhoz (pl. szem alatti karikák). A többi bőrszínű és a színskála az egészen világostól az afro-amerikai szinten sötétig terjed. A méretüket az alábbi kép szemlélteti.


Jöjjön a lényeg: milyen a termék minősége?

JÓ! Nagyon is jó! A fedése kifejezetten erős, pontosan annyira, mint az imádott Kiko Full Coverage korrektoroménak. A tartósságára sem lehet panasz, a buli után készült sminkemnél láthattátok, hogy a zombikarikáim nem bújtak elő hajnalra sem. Az állaga egy árnyalatnyit keményebb a Kikoénál, de nem annyira, hogy nagyobb nehézséget okozzon az eldolgozás. Egyedüli hibája, hogy a szem alatti apró ráncokban hajlamos megülni és így kihangsúlyozni őket, úgyhogy ezt nem árt viselés közben figyelni, és szükség esetén újra egy kicsit beledolgozni a bőrbe.

A bőrszínű korrektorok is teljesen jól elfedik a pirosságot, így például a pattanásokat. A képen látható fedést két réteggel értem el.

15-ös korrektor paletta a szörnyűséges állapotú karikáimon

Mivel ennyi szín található a palettában, felmerülhet a kérdés, hogy megéri-e ezt saját használatra megvenni, vagy inkább csak azok járnak jól vele, akik másokat is sminkelnek. Még jó hogy megéri, ne vicceljetek már! 1000 forint körüli áron ilyen jó terméket még akkor is vétek kihagyni, ha csak 1-2 árnyalat lesz, amit ki tudsz használni. De! A bőrödnél világosabb illetve sötétebb színekkel el lehet játszadozni kontúr-highlight témában, így több árnyalatot is hasznosíthatunk egyetlen bőrszínhez.

Nektek melyik a kedvenc erős fedésű korrektorotok?

37 megjegyzés:

Kriszti írta...

Az utolsó kép teljesen meggyőzött :O :)

Névtelen írta...

Egy ideje már én is nézegetem, most már tényleg meggyőztél. Biztos megrendelem.

Dorka92 írta...

Régóta gondolkozok rajta, hogy beruházok egy ilyen korrektor palettára és ez a bejegyzésed sokat segít a döntésemben!:)

Névtelen írta...

nekem is ilyen van és én is ettől az eladótól rendeltem. Felesleges sok ezreket kiadni ilyenekre.Ebay fan vagyok!

suzie írta...

Már én is az vagyok!:)

Ápold okosabban.. írta...

Én a 10-es palettát vettem meg a CS-től, és ezen is gondolkozok..
Tesztem itt: http://sminkesmas.blogspot.com/2012/03/coastal-scents-professional-camouflage.html

Szerintetek van különbség az állagában, fedésében, minőségében a két paletta között? Vagy ugyan az van nekem is csak 10-es kiszerelésben? Csak mert ez "concealer" az enyém meg "camouflage"..
Mit gondoltok/tudtok róla?

suzie írta...

Én is vacilláltam, utánanéztem összehasonlító véleményeknek, és erre valahogy jobbakat írtak. Azt hiszem az állagát mondták egy kicsit jobbnak. De szerintem ha megvan neked a másik, akkor nincs értelme ezt is megrendelni, főleg ha nincs szükséged a színes korrektorokra (de ha van, akkor is inkább vennék egy kis kerek palettát, ami fel van osztva 3 részre - sárga, lila, zöld), azt hiszem ez is van a CS-nél

Ápold okosabban.. írta...

Hát én legrosszabb esetben munkákhoz elhasználom, így nem gond:-), fogyó eszközök ezek..már ha jók..

Na jó akkor lehet megnézem ezt is, mert én erről a 2 palettáról nem nagyon találtam összehasonlító véleményt amikor vettem :-(.

Ha pedig az enyémnél jobb akkor az meg külön öröm, mert ez is megközelíti a valóban profi sminkes cuccaimat...
Köszönöm :-)

mia írta...

úristen ez kell :O nekem nagyon brutál karikáim vannak, de eddig nemnagyon találtam olyan korrektort, ami egy egész napot kibírt volna, és tényleg elfedte volna őket.
na majd a nyuszit megkérjükhogy... :DD

Aniko írta...

Ha hiszed ha nem, de én már kb 3 hete megrendeltem ebay-ről ezt a palettát, mert beleszerettem, meg azért sk pozitív kritikát olvastam róla, szóval vagy elkeveredett csomag vagy valami gubanc van tuti, de most nem tudom mit csináljak, és áááááááááá :O
:'(

suzie írta...

Ne izgulj, nekem volt, ami 5 hét után jött meg

Aniko írta...

Húúh köszi, már aggódtam! :(
Ilyenkor írni szoktak nekik vagy mit kell tenni? :$

suzie írta...

Még semmit, ha 5 hét után sem jön meg, akkor írj az eladónak, és ha normálistól rendeltél, akkor újra fogja küldeni

Titti írta...

Pont tegnap rendeltem meg ugyan ezt a terméket ugyan ettől az eladótól, nagyon örülök, hogy ilyen szépen átment a teszten:)))

Valcsi írta...

Tudom, úgyse tudod a választ, de hogy éri meg az ebaynek, hogy INGYENES a szállítás?! Régóta gondolkodok a vásárláson, de még mindig bennem van a félelem :D

suzie írta...

Nem az ebay intézi a szállítást, hanem az eladó, akitől vásárolsz. Nyilván bele van kalkulálva a termék árába:)

Éva írta...

Igen, a palettákat azért nem szeretem én sem, mert túl sok a kihasználatlan szín :/ de ennyiért szinte tényleg mindegy :)
Amit meg most beszereztem, hát meg vagyok őrülve ettől a színtől, olyan jó: "Aubergine" :D
http://minu.me/-cafissimo

Nóra írta...

zombikarikák,találó lenne az enyéimre is :D sajnos :( no de úgy látom a szemem előtt hever a megoldás,már csak meg kell rendelni ;)

Vick írta...

Én a Sonya korrektor palettát használom már jó ideje. Abban van 5 szín: zöld, sárga, halványlila, világos bőrszín, bézs.
Számomra tökéletes!

Valcsi írta...

Hát akkor nem számol fel az eladó túl sok szállítási költséget, mert úgy néztem ezek a termékek NAGYON megérik az árukat, így is több ezer forinttal olcsóbban hozzá lehet jutni.

Petra világa írta...

Nekem hónapok óta megvan ez a paletta, az eladótól már több mindent is vettem! Imádom ezt a palettát, pedig mindenki azt mondta, hogy ezek a másolt paletták rosszak és csak ártanak. Én folyamatosan ezt használom szinte és munkánál is ezzel korrigáltam. Senkinek semmi baja nem lett, semmi allergia, vagy ilyesmi. Nem is értem, hogy miért kell egyből azt feltételezni, hogy ezek rossz minőségűek! Kíváncsi lennék, hogy a CS milyen!

suzie írta...

Ez miről van másolva?

Petra világa írta...

Coastal Scents Eclipse paletta.

suzie írta...

Itt nincs olyan, hogy másolat meg eredeti. Ugyanabból a gyárból vagy gyárakból származik az összes paletta, csak néhány cég meglátta bennük a fantáziát és a gyártás során rányomatja a logóját. Tehát az "eredeti" tulajdonképpen a no name, az volt előbb.

Petra világa írta...

Jaja, sokat olvastam már én is erről. Érdekes egy dolog, mert valaki meg pont fordítva mondja, hogy ezeket lemásolták a CS-ről... Engem nem zavar, nem fogok többezer Ft-ért venni ugyanilyet :)

suzie írta...

Csomó cég árulja a CS-en kívül, BH Cosmetics, Sedona Lace, és még kismillió rajtuk kívül. Szerintem nem is a CS volt az első, aki elkezdte nyomni rá a logót

Petra világa írta...

Én is láttam más cégnél is. Csak nem értem, hogy akkor minek védik a CS palettáit, hogy ők adták ki először és ezeket másolták :S Röhej.

Petra világa írta...

Múltkor is kiosztott egy csaj a Facebook oldalamon, hogy mit képzelek, hogy ilyen terméket kínálgatok :D

suzie írta...

Hogy legyen mire ráfogni azt a magas árat....:D

Petra világa írta...

Hát igen, annyiért tuti nem venném meg. A 88-as originalt is megrendeltem ebayen, de már nem is nagyon használom. Ez a korrektor viszont csúcsszupi :)

Petra világa írta...

Most olvastam egy hozzászólást máshol, hogy ezek csak hasonlítanak a CS-re, az összetevők nem ugyanazok. Valakinek megvan az eredeti és egy "hamis" is, és teljesen más a kettő pigmentáltsága. Én amúgy meg vagyok elégedve az enyémmel, úgysem lesz erről semmi hivatalos, hogy melyik/mi/honnan, szóval mindenki döntse el maga, de én nem fogok magam rosszul érezni, mert ebayen rendelek.

Kitty írta...

Megnéztem az eladót akitől rendelted, tényleg nála a legolcsóbb és vannak még nála jó dolgok. Ha megrendelném ezt a korrektor palettát meg néznék hozzá valamit, aminek van szállítási költsége akkor mivan? Nem számolná egybe ingyenesen?:D

Lívia írta...

Már én is rendeltem, hála Zsuzsinak! :)

Lívia írta...

Már én is rendeltem, hála Zsuzsinak! :)

Kitty írta...

Mennyi idő alatt érkezett meg neked ez a paletta?

Mrs. Sway Jesse James írta...

Sziasztok, én már nem találok ilyen palettát az eladónál..esetleg van ötletetek honnan tudok rendelni? én kontúrozásra szeretnék sötétebb árnyalatot, csak kicsit finomabb árban mint a MAM, bár tény, az a legcsodásabb dolog amit láttam, de annyi pénzem nincs rá:D

Angyalka írta...

Huhh elég rossz az angolom valaki segítene nekem ilyen terméket keresni és rendelni? :/