2012. május 23., szerda

Project Pretty - A győztes

Elérkezett eme örömteli, ugyanakkor egyben szomorú pillanat, amikor is véget ér a Project Pretty sminkverseny. Hamar elrepült ez az 5 hét, én nagyon élveztem csinálni és nézni is, remélem, hogy ezzel ti is így vagytok. :) Ma kiderül, hogy a sok kemény munka melyik lánynak hozza el a várva várt győzelmet és vele együtt az értékes fődíjat is, ami, mint már tudjátok, egy 25.000 forint értékű ajándékcsomag a Tesminked.hu jóvoltából. Kattintsatok a továbbra a pontokért és az értékelésekért, és persze a végeredményért!


A döntő zsűritagjai:
- Mara - http://www.makeupuniverse.net/
- Babus - http://babusbeauty.blogspot.com/
- Lolly - http://lollymakeupandbeauty.blogspot.com/
- Petra - http://makeup-lounge.blogspot.com/
- Tündi - http://smaragdplum.blogspot.com/
- Gigi - http://gigitogirls.blogspot.com/
- Niki - http://madeinbeauty.blogspot.com/
- Viki - http://www.viktoriasstyle.com/
- Évi - http://kandirozottnarancs.blogspot.com/
- Suzy - http://suzythemakeupmaniac.blogspot.com/

A közönségszavazatok 13:00 órai állását felírtam egy post-itre és természetesen bent hagytam a melóhelyen, úgyhogy emlékezetből írom a számot, de végig Anita vezetett elég nagy előnnyel, úgyhogy az esetleges pár voks eltérésnek nincs jelentősége. 

Hittner Viki

Közönségszavazatok száma:157
Ez alapján kapott pontszám: 8
- Mara - 9
- Babus - 8
- Lolly - 7
- Petra - 9
- Tündi - 6
- Gigi - 9
- Niki - 9
- Viki - 9
- Évi - 8
- Suzy - 9

Összesen: 91





Bartos Anita

Közönségszavazatok száma: 263
Ez alapján kapott pontszám:10
- Mara - 4
- Babus - 10
- Lolly - 9
- Petra - 10
- Tündi - 8
- Gigi - 10
- Niki - 10
- Viki - 7
- Évi - 9
- Suzy - 10


Összesen: 97





A PROJECT PRETTY NYERTESE TEHÁT:
 BARTOS ANITA!


Fogadjátok szeretettel a zsűri gondolatait a fordulóról és a versenyről:

"Mielőtt megindokolnám, először is gratulálni szeretnék az egész PP-hez: nagyon jó az ötlet, hálásan köszönjük hogy megálmodtad, megszervezted és hétről hétre koordináltad, mert mind tőled, mind az indulóktól nagyon szép sminkeket láthattunk, és abszolút létjogosultsága van egy ilyen versenynek (fuck kiscsillagok) - igen, azt szeretném ha lenne vol.2! ;)
Az indulóknak hálás köszönet, hogy elkápráztattak minket. Ahogy írtam már neked, nagyon örültem hogy az első körben, és nem az utolsóban kell zsűriznem... Erre tessék, még most sem vagyok okosabb. :)
A két finalistát nagyon szeretem, de teljesen más miatt. Anita munkáit a közös KK-kon élveztem végig, üde színfolt a kis csapatunkban. Viki pedig Calo(z) blogjának adott egy olyan löketet, ami nagyon fogamra való, és személyesen is egy tünemény. Pont ezért vagyok egy kicsit elkeseredve, mert szerintem ő egy rettenetesen izgalmas jelenség, és bár a sminkje tökéletesen kivitelezett, minőségileg kifogásolhatatlan, mégsem hozza ki belőle a bujaságot. A piros ívben látom a munkát, csak nem látom mögötte a huncut Vikit. Anita munkája azért tetszik, mert elsőre sokkal jobban megfogta a tekintetem. Bár a smink nem tökéletes, mégis látványosabb, nekem sokkal jobban visszahozza a fösvénységet.
Nagyon nehéz volt a döntés, szívem szerint 10-10 pontot adtam volna,amit összességében mindketten megérdemeltek!
Suzy"



"Tényleg csak pár szóban szeretném megemlíteni, hogy már az előző fordulóban is leesett az állam a lányok munkájától. Mindketten fantasztikusan kreatívak vagytok és gyönyörű sminkeket készítettetek, de itt már nehezebb volt a döntés mivel mégiscsak a végjáték. Viszont bármelyikőtök nyeri meg a versenyt 100%-ig megérdemli mert látszik, hogy hétről-hétre sok munkát fektettetek bele, úgyhogy én mindkettőtöknek szeretnék gratulálni, nagyon ügyesek vagytok!
Petra"


"Ebben a fordulóban két ellentétes stílus mérettette meg magát. Viki a pontos, precíz, szinte mértani pontosságú, Anita pedig a bevállalós oldalt képviseli, annak ellenére is, hogy nem mindig tiszta, precíz vonalat sikerül kivitelezni. Döntenem kellett két személyiség között, az egyik az, amilyen én vagyok, a másik amilyen lenni szeretnék. Az utóbbi győzött. Már a verseny kezdetén is Anitát és Vikit szerettem volna látni a döntőben, valószínűleg az előbb említett okok miatt. :) Gratulálok mindegyik versenyzőnek a teljesítményéhez!
Gigi"



"Az összes lány nagyon ügyes volt, de már a kezdetektől az ő munkáik tetszettek a legjobban, főleg Vikié, a precizitása miatt, Anita viszont bátrabb volt, Posion Ivy sminkje a kedvencem tőle. Ebben a fordulóban azért Anita művét tartom jobbnak, mert több kreativitást látok benne, mint a Vikiében, akinek megjegyzem, eszméletlenül szép tusvonalai vannak. Bármelyikük is nyer, gratulálok mindkettejüknek és a versenyből már kiesett lányok előtt is le a kalappal. :)
Évi"



"Szerintem látszik, hogy nagy volt már a teher a lányokon és már várják a végét. Zsuzsi nagyszerű háziasszony volt, a verseny többszáz embert mozgatott meg, mégha csak egy szavaz erejéig is, s mindannyian nagyon vártuk a PP új részét minden héten. Remélem még lesz hasonló kezdeményezés :)
Viki mindig a tökéletességre törekszik, a sminkben szerintem hibát nem lehet találni. Még másra is nehéz ilyen vonalakat felrajzolni, nemhogy saját magunkra! Viszont számomra hiányzik belőle a "wow" faktor, ami viszont az előző sminkekben szinte mindig benne volt.
Anitát nagyon szeretjük, mert színes sminkeket és különböző textúrákat használ, merész és nem fél az ötleteit megvalósítani. De ha leszedjük róla a kiegészítőket, akkor ez a smink már nem állná meg a helyét magában.
Papp Lívia tetszett nekem a legjobban most a lányok közül, ebben minden benne van, ami számomra fontos: a tökéletes smink, kidolgozás és ha ránézel a képekre, azt mondod "WOW".
Mind a 7 lánynak csak gratulálni tudok, fantasztikusak voltak, s biztos sokat tanultak az elmúlt hetek során, remélem még sok munkájukat látjuk a jövőben! :)
Viki"


"De jó, de jó! Már nagyon vártam ezt a végső összecsapást, a téma zseniális, nálam egyértelműen ez a kedvenc, mert ebből aztán tényleg bármit ki lehet hozni, szabadon szárnyalhat a fantázia. Anita sminkjéről nekem elsőre egy ókori bizánci császárnő vagy istennő jutott eszembe, nagyon-nagyon szépek a színek, remekül mutatnak az arannyal és nagyon jól állanak a 'modellnek' is. Az összkép (a smink, a póz, a kiegészítők) remekül interpretálják a fösvénységet. Viki sminkje nagyon precíz és pontos, a témához megfelelően választotta ki a színkombinációkat és a 'mintát', viszont én személy szerint kevésnek érzem. Nagyon szép és nagyszerű munka, de valamiért kevés.
Lolly"


"Szerintem az eddigi legjobban összerakott, legélvezetesebb verseny szemtanúi lehettünk, én nagyon élveztem és inspiráló volt számomra. A döntős lányok, azt hiszem méltó "ellenfelei" egymásnak, imádtam a munkáikat mindvégig, nehéz volt pontoznom bevallom őszintén. Imádom Viki precizitását, részletességét, öröm a szemeimnek végigpécézni a komplett sminket és gyönyörködni a tökéletes, pontos elkészítésben, de úgy gondolom, hogy sokkal, de sokkal több van benne, bátran szárnyalhatna, minden tudása meg van hozzá, néhol azt éreztem, hogy a sminkjei bár csodásak, de elég "biztonságosak", szóval Viki én azt tudom mondani, hogy legyél sokkal bevállalósabb!
Nitu pedig maga a megtestesült kreativitás, megelevenednek rajta a sminkek, élvezet ránézni, wow szóval eszméletlen, de ha a komplett gyönyörűségeket részleteiben szemlélem, olykor úgy érzem, hogy sietve dolgozott és nem mindig ügyelt a részletekre. Tehát Anitának azt tanácsom, hogy legyen egy hangyányival precízebb!
Mind a két lánytól tanulni lehetne, bármelyikőjük is nyeri meg a versenyt, megérdemli! Engem lenyűgöztek, csajok csak így tovább, én továbbra is hű csodálótok leszek, fantasztikusak vagytok! :)

Niki"

"Az előző fordulóban magamhoz képest kedvesen pontoztam, ezt utólag meg is bántam. A döntő témája igazán érdekes, rengeteg inspirációt meríthettek hozzá a lányok, szinte bárhonnan.
   Anita sminkje szerintem alapvetően nem lenne rossz, csak nem érzem benne a kidolgozottságot, azt, hogy elég időt fordított volna mind az ötlet tökéletesítésére, mind magára a kivitelre – ami szerintem egy verseny döntőjében mégis az egyik legfontosabb pont. A Project Pretty során vele kapcsolatban érzem azt is, hogy ’tudja mi kell a népnek’, első ránézésre látványos sminkeket alkot, de kockáztatni nem mer igazán vagy a befejezés előtt megunja azt, amit csinál. Hozza ugyanazt a bevált szemformát más-más színekkel, ezenkívül nem tudok szemet hunyni afelett, hogy a satírozási technikája nagyon gyenge. Olvastam a kommenteknél, hogy ebben a fordulóban az éles, elsatírozatlan vonalak direkt lettek ilyenek és nekem ezt nincs jogom kétségbe vonni, de fogalmazzunk úgy, hogy a célhoz viszonyítva számomra kissé maszatosak tűnnek a színek és nem szépek az élek, pedig elvileg ezt szerette volna. A fólia és a flitter keverékét ötletesnek tartom a témával kapcsolatban, ahogy az aranyszínű szájat és szemöldököt is. A fóliával és a flitterekkel szintén azt érzem, hogy csak odaragasztotta: nem elég kidolgozott pedig egy kis árnyékolással, valamilyen ügyes átkötéssel, több időt rászánva talán az embernek az is eszébe juthatnak, hogy a ’bőre alatt is pénz van’. Az aranypapír kicsit elnyomja a szemet, de nélküle a smink nem állja meg a helyét, nem elég különleges, másrészt zavaró, hogy nehéz eldönteni mi a smink leglényegesebb pontja. Bajban vagyok a pontozással, mert ugyan látványos az arany részektől, de én nem ájulok el az ilyesmitől, illetve a fent említett dolgok miatt egy jobb pontszámhoz sem elég jó.
  Viki a verseny alatt, mint már említettem múltkor, nagyon változatos sminkeket hozott, ugyan nekem az első csalódás volt. Örülök annak, hogy nem kliséket lovagol meg, a bujaság kapcsán nem lett az eredmény bordélyházas vagy olyan, mint egy rosszul sikerült plasztikai műtét. A Vikiben megvan a bátorság, más formát talál ki hétről-hétre még akkor is, ha érzi, ezzel a kiesést kockáztatja. Ugyan ő ösztönösen nem találja el annyira, hogy ’mit lehet eladni egy versenyen’ - ez a smink sem annyira a közízlést célozza meg. A két szem között átfutó vonalat nagyon nehéz meghúzni, szépen megcsinálni, de neki sikerült, ehhez gratulálok. A szem része a sminknek egyszerű, de jó, ’a kevesebb néha több’ és egy ilyen látványos-csipkés elképzeléshez talán nem is kell több, mert nem ezen van a hangsúly; nem esett túlzásokba a plusz látványelemek [kövecskék] terén sem. A csipke ötlete nagyon jó, ha szőrszálhasogatóbb szeretnék lenni, akkor talán lehetett volna még vele pepecselni a mintát illetően – ezt úgy mondom, hogy én nem tudnám ezt sem megrajzolni. Illetve még megjegyezném, hogy a „csipkeszemöldök” íve jobban követhetné a pirosét. Összhatásában és részleteiben is precíz, kidolgozott, ötletes; decens erotikát sugall, ha létezik ilyen. Itt is bajban vagyok, mert nincs benne az a plusz wow-faktort, mint a múltkor, de még így is néztem vagy 10 percig. 
Mara"



Szeretnék gratulálni mind a hat lánynak, nagyon örültem, hogy részt vettek a Project Prettyben, úgy érzem, maximálisan jó döntés volt őket választani a versenybe. :) Köszönöm, hogy ilyen lelkesen készültetek minden egyes fordulóra, és hétről hétre elkápráztattatok minket a tehetségetekkel!
További köszönet illeti azt a 20 bloggerinát, akik vállalták a zsűrizést, és persze a szavazókat és az olvasókat is! Remélem, hogy tetszett nektek, amit ebben a néhány hétben láttatok. :)
Nem kizárt, hogy lesz majd második része is a PP-nek, ezúttal már okosabban és tapasztaltabban nekiindulva, részletesebben kidolgozva.:)

Viki, Anita, szuperek voltatok, mindketten annyira ügyesek és kreatívak vagytok, és bár nagyon különbözik a stílusotok, én mindkettőtök alkotásait imádtam!

Anita, gratulálok a győzelemhez, már kezdheted is nézegetni a Tesminked.hu termékeit! ;)

12 megjegyzés:

Endi írta...

Hú, nagyon örülök :) Viki sminkje is szép, de a nyertesnek egyértelműen Anitának "kellett" lennie. Gratulálok! :))

purpurinum írta...

Gratulálok Anitának, megérdemli! Neked pedig Zsuzsi a színvonalas és ötletes versenyért! :)

Zsófi írta...

gratulálok!:) imádom mindkét lány munkáit. Viki soha nem csinált még olyat, amire azt mondtam volna, hogy nem szép. ilyen ügyes kezeket szeretnék én is egyszer:D Anita pedig szinte mindig olyanokat alkot, hogy woooow. mindegyikük megérdemelte, hogy ideáig eljutott.

Bauer Évi (wishes) írta...

Gratula Anita <3

Kriszti írta...

Gratulálok Anitának és Vikinek is, nekem személyszerint most mindkettő egyformán tetszett! :)

Zsuzsi a PP-vel kapcsolatban ha érdekel az én véleményen, én legközelebb csak "civileknek" hirdetném meg a játékot, a kezdeményezés pedig tök szuper volt! :)

csakViki írta...

Gratulálok Nitu! Mikor megláttam a döntős sminked egyből éreztem a vesztem. Bánom, hogy mégsem pénzben fogadtam akkor az egyik barátommal :)

Zsuzsi Neked pedig köszi a játékot, már a részvétellel nyertem.

Nóra írta...

öröm volt figyelemmel követni ezt a versenyt és gratulálok a finalistáknak! :) még-még-még :)

Lívia írta...

Gratulálok a győztesnek, és minden versenyzőnek, mert mindenki igazán szépen teljesített, minőségi munka volt! Zsuzsi a legnagyobb érdem a Tiéd, mert ezt megszervezni, kitalálni nem volt semmi! Minden téma olyan volt, hogy na erre nem számítottam, mindig feladta a leckét, jól megdolgoztatott és igen szép kis referencia munka gyűlt össze ez idő alatt :) Köszönöm, hogy résztvehettem, rengeteget kaptam a Project Pretty-től! :)

PAncsi írta...

Gratulálok!
Nagyon ügyesek voltak a lányok, és le a kalappal Zsuzsi előtt, nagyon jó ötlet volt ez a verseny! :-)

dyna írta...

Gratulálok Nitunak és Vikinek is, annyira szuperek vagytok mindketten! :)
Én is drukkolok a folytatásért! ;)

paphu írta...

Nekem vhogy olyan gyorsan vége lett :(
A kritikák közül Mara írja le világosan és objektíven, hogy a mire érdemes figyelniük a későbbiekben.

Gratulálok az összes indulónak, mert sztem már bekerülni is szép eredmény.
A két lánynak meg annyit, h csak így tovább, nagyon ügyesek vagytok!

Nitulino írta...

Jesszusom, hát ezt nem hiszem el!! :) Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, a szavazatokat, a támogatást, és azt, hogy elismeritek a munkámat, nekem ez rengeteget jelent! Viki remek "ellenfél" volt a döntőben, nagyon sajnálom, hogy nem lehet döntetlent hirdetni a versenyben, mert szerintem ő is ugyanúgy megérdemelte volna a nyerést! Az összes többi versenytársam előtt is le a kalappal, mindegyikőjük nagyszerűen teljesített, és csodálatos sminkeket láthattunk tőlük! Zsuzsi, neked köszönöm ezt a versenyt, remekül vezényelted le, ötletekben gazdag volt és minőségi, és én is örülnék egy PP2-nek ;) A zsűrinek természetesen köszönöm a kritikáit, amikből igen hasznos következtetéseket vontam le :)