2014. március 12., szerda

Olajjal a tökéletes bőrért!

Legyünk őszinték: meg tudod számolni, hányféle terméket próbáltál már ki a tökéletes, mitesszer- és pattanásmentes bőrért vívott harcban? Nehéz, ugye? De azt már biztos gyorsabban megy összeszedni, hogy ezek közül mennyi volt, ami egyáltalán egy kicsit is javított a helyzeten.

A legújabb őrület meglepő módon egy házi praktika, ami valójában inkább mondható ősinek, mint újnak. A legjobb benne pedig az, hogy mindössze egyetlen dolgot igényel, és az is a legtöbb háztartásban megtalálható. Hogy mi ez?

OLAJ!


Legyen a bőröd száraz, kombinált vagy zsíros, ez a módszer állítólag hatásosan megtisztítja és ragyogóvá, élettel telivé teszi. Megakadályozza a pattanások és mitesszerek kialakulását és láthatóan egészségessé teszi a bőrt - és téged! Persze azért nem mindegy, milyen olajat használunk, tehát ne nyúljuk le anyuka rántott husija elől a jó kis Vénuszt, hanem válasszunk inkább egy jó minőségű kókuszolajat.

A rituálé
  • Igyál meg egy pohár vizet, hogy kimosd belülről a szádat
  • Önts ki egy evőkanálnyi olajat
  • Öblögess vele a szádban, ameddig bírsz, de minimum 5 percig. Idővel tornázd fel ezt az időt 10-15 percre
  • Az olajat ezután köpd ki, semmiképp ne nyeld le!
  • Öblítsd ki a szádat meleg vízzel, majd alaposan moss fogat
A folyamat lényege, hogy ahogyan az olaj körbejárja a szájüreg minden egyes részét, összeszedi a bacikat és méreganyagokat, aminek következményeként a bőr megjelenése is javulni hivatott. Persze a bőrön kívül az egész szervezetre pozitív hatást gyakorolhat a méreganyagok csökkentése, sőt még a fogakat is fehérebbé teszi.

Én mindenképp kipróbálom! Holnap kezdem, ki tart velem?:) Várom az élménybeszámolókat!

3 megjegyzés:

Tímea írta...

Szinte biztos voltam abban hogy arról fog szólni a cikk hogy kókuszolajat a bőrre kenni, de ez meglepett! :D Ma kipróbálom én is fogmosás előtt! :D

suzie írta...

Majd mesélj, milyen volt, mire készüljek reggel :D

Rékucc írta...

Van már valakinek valami tapasztalata? Nem merek belevágni, amíg nem hallok jó tapasztalatot róla :D