2014. március 9., vasárnap

Illatélmény - Dior Hypnotic Poison Eau Sensuelle

Beleszerettem az eredeti Hypnotic Poison részegítő keserű mandula illatába, de ugyanez volt az ok, ami miatt végül nem vettem meg. A mély vaníliás, mandulás illat igazán lélekmelegítő a hűvös, szeles, szürke időben, de én egy idő után már csak a süteményekbe használt fojtogatóan tömény, keserédes, mű mandulaaromát éreztem benne. Nekem ennél kifinomultabb és elegánsabb illatra volt szükségem, így került képbe a Hypnotic Poison Eau Sensuelle.


A teljes cikkért katt a továbbra!


Illatpiramis

Fejillat: ylang-ylang, narancsvirág, rózsa
Szívillat: orchidea, tubarózsa, zöld illatjegyek
Alapillat: szantálfa, vanília, musk, fás jegyek

Első szaglásra beleszerettem ebbe is, és ezen rajta is maradtam. Már az elején érezhető, hogy itt valami egészen fantasztikus dolog van kibontakozóban, amire érdemes odafigyelni. A korai percekben a virágos jegyek fölényesen uralják az illatot, majd egy kicsit a háttérbe vonulnak, hogy a vanília is előbújhasson. Ennél több változás nem várható, végigkísér minket a meleg, hívogató vanília a virágokkal karöltve egy finom, nőies, érzéki illatban.

Pont az az émelyítő mandula hiányzik belőle, ami a Hypnotic Poisont olyan megosztóvá és sokak számára elviselhetetlenné teszi, ezáltal az Eau Sensuelle valamivel könnyebben emészthető és elegánsabb, komplexebb parfüm. Ne tévesszenek meg senkit a virágos jegyek, így is egy nehéz és tömény illatról beszélhetünk, amit én személy szerint inkább a hűvösebb időben tudok magamon elképzelni. Most, télen nappal is szívesen használtam, de nyáron egyelőre maximum estére tudom elképzelni, ha egyáltalán. Azért tavasszal biztosan bevetem még néhányszor. :)

Az üvege a nevéhez hűen sötét, titokzatos. Hófehérke mérgezett almájára emlékeztet a hasonló formájával és sötétbordó színével. Roppant elegáns, kissé vintage hatású üvegcse. Aki szereti a hosszan tartó illatokat, az nem fog benne csalódni e téren, és az aurája is meglehetősen távolra nyúlik már egy-két fújás esetén is, pedig EDT verzióban lehet csak kapni.

Akinek tetszik ez az illat, vagy kipróbálná, az siessen a boltokba, mert ha jól tudom, a gyártást februárban leállították.

1 megjegyzés:

J írta...

Sziasztok!

Nem tudtok olyan weboldalt, ahonnan parfumoket lehetne rendelni? Nyilvan megbizhatot szeretnek, ahol nem hamisakat arulnak dragan! Előre is köszönöm a segitseget!