2010. augusztus 4., szerda

Barcelona shopping 1. rész - Ruhák

Hazaértem. Nem jó érzés, nagyon nagyon maradtunk volna még, szuperjó volt. De mivel ez nem egy személyes blog, ezért erről ennyit. :) Úgy gondoltam, két részben fogom megosztani veletek a barcelonai vásárlási tapasztalataimat. Elsőként ruhás post következik, majd sminkes. Megmutatom, miket sikerült beszerezni, hova érdemes mindenképp elmenni, és röviden leírom a véleményemet az itthon kevésbé ismert boltokról, amikben kint jártam.

I'm back from my holiday in Barcelona. I really didn't want to come home, it was so nice there. I thought I'd share my experiences shopping-wise in two posts, this first one is going to be about clothing and accesories, and the next one about makeup shopping. I'm going to show you my haul and also include a short review about some stores that I have been to.


A teljes bejegyzésért katt a továbbra!

See whole post after the jump.




Először is, a zsákmányok / First, the haul:

Szandálok 

Rá vagyok kattanva az olyan szandikra, amiknek a pántja a lábfej közepén fut végig, de sajnos nálunk a Zarán kívül nem sok helyen láttam, ott pedig a legsnasszabb is hatezerbe kerül, amin már van valami extra, az 10 vagy annál több. Hát kösz, nem. A fehér virágos egy Blanco nevű boltból van, a fekete strasszos az egy no name kínaiból:D Ami utóbbi helyen még volt egy ezüst ilyen stílusú szandi is, ami tetszett, de aztán nem mentem vissza érte:( Amúgy a fehér 15 euró volt, a fekete 13, úgyhogy nem voltak drágák.

Bokacsizma - Primark
Csizmát venni 40 fokban, hát ez van. :) Nagyon megtetszett, az is bejött, ahogy rajtam állt, és 17 euróért nem lehetett otthagyni. Sajnáltam, hogy nem volt a Primarkban több olyan lábbeli, ami tetszett is és kényelmes is volt, mert nagyon olcsók voltak.

Vászontáska - Primark

Hadd kezdjem az árával... 1.50, azaz másfél euró volt. Másfél, értitek?!:D Kb 450 forint. Nem vittem strandtáskát, úgyhogy elsősorban arra a célra vettem meg. Csak úgy rendes táskaként valószínűleg nem fogom hordani, de például bevásárláskor jól jöhet még.

Felsők - Primark

A mintás pólók 5 euróba kerültek, ami szerintem nagyon jó ár, kár, hogy csak ez az egy tetszett. A képen talán nem látszik, de vannak ráfűzve gyöngyök. A szürke trikó 2 euró volt, ami szintén egy vicc. Ebből pedig kár, hogy nem volt más szín (vagy csak én nem találtam).

Ing - Primark


Igen, eléggé bevásároltam a Primarkban. :) Nagyon nagyon régóta akartam egy ilyen kék-fehér csíkos inget, de egyszerűen egyik boltban sem láttam olyat, ami jól állt volna. Itt most végre találtam, és már bánom, hogy a piros-fehér verziót nem vettem meg. 11 euróért az ára is teljesen elfogadható volt.

Sál - Primark


Nagyon tetszett, hogy ilyen kis fodros ez a sál, meg a színe is olyan szép. Ezzel átvihetem az oly nagyon kedvelt korall színt a hidegebb hónapokba is:) 4 euró volt egyébként, szóval ez sem volt drága, sőt.

Miniruha - Bershka


Bershka és társai üzletekbe nem nagyon mentem be, mert nagyjából ugyanaz van, mint itthon. Ezt a ruhát itthon mondjuk én nem láttam, bár ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lett volna.

Hajpánt - H&M


Kicsit reménykedem, hogy nálunk nem lesz kapható ez a hajpánt. Aztán lehet, hogy már kapható is, majd ha látom több emberen, akkor kiderül, mert hogy egy ideig nem megyek H&M-be, az is biztos. :D

"Játszós nadrágok" - Primark


Ezeket én játszósnak hívom. :) A fehér finom, plüssös anyagú, itthonra nagyon jó lesz. A szürkét simán fel fogom venni utcára is. Tetszett benne, hogy a vádlinál egy darabig szűkebb, és csak utána bővül. Nagyon kényelmes mind a kettő.


Üzletek

Primark - ezzel kezdem, mivel itt vásároltam a legtöbbet. Londonban már volt szerencsém hozzá korábban is, de a bent levő hatalmas tömeg minden alkalommal elriasztott attól is, hogy egyáltalán jobban körbe nézzek. Itt sem voltak kevesen, de azért elviselhetőbb volt. Barcelonában a honlap szerint csak egy üzlet van, ami hatalmas, és a Diagonal Mar plázában található. Mindenképp ajánlom, hogy aki Barcelonában jár, az nézzen be ide, ha olcsón akar ruhákat és kiegészítőket vásárolni. Ezt a sok holmit összesen 50 euroért vettem, ami 14ezer forint körül van. Viszont az tuti, hogy egy ideig ha tehetném, sem mennék Primark közelébe a bent töltött kb 2 óra után. :D

Blanco - én ezzel az üzlettel itt találkoztam először. Voltak jó dolgok, és ez sem túl drága, olyan H&M árazása van nagyjából. Volt egy mályvaszínű fodros miniszoknya, ami utólag jöttem rá, hogy mennyire tetszett, de amikor visszamentünk, már persze nem volt. Jellemző!

Zara, Bershka, Pull&Bear - ezek ugye nálunk is vannak, de kint kb minden sarkon beleütközik az ember egybe. Pont emiatt ezeket sem szeretném látni most egy ideig, igazából a második-harmadik nap után már be sem mentünk egybe sem. Nagyjából ugyanaz van, mint itthon, kicsit szélesebb talán a választék, meg a Zarának van lakberendezéses része is, amibe mondjuk sajnos nem mentünk be.

Desigual - ez egy spanyol márka, és hihetetlenül népszerű kint. Számunkra ez tényleg hihetetlen volt, mert a mi ízlésünk szerint rémes dolgok voltak bent, és nem szoktam ilyet írni, de ezt nem tudom szépíteni. Nagyon színes, nagyon mintás, spanyol népiesség keveredve a modernnel - nagyjából így tudnám leírni, ha pár szóval kellene jellemeznem. Ebből a boltból is rengeteg volt, és iszonyú sok ember kezében láttam ilyen zacskót, szóval lehet, hogy a mi ízlésünkkel van a baj. Nekem egyébként nagyon hasonlított a Custohoz, ami szintén nem tetszett, és szintén spanyol márka.

Bevásárlóhelyek

Maremagnum pláza - a parton található, a Barceloneta beach mellett. Közel volt hozzánk, úgyhogy többször is megfordultunk benne, barátom "nagy" örömére. :) Vannak benne ruhaüzletek, sminkbolt (erről majd a következő postban), Claire's, Starbucks, meki stb. Jó hely, de érdemes hétvégén elkerülni, és hétköznap is a délelőtti-kora délutáni órákban menni, ilyenkor elviselhetően kevés az ember.

Diagonal Mar pláza - Itt van a már említett Primark, a népszerű ruhamárkák mindegyike megtalálható itt is, van Dunkin Donuts, Sephora, meg még ezer különféle bolt. Ez annyira talán nincs központi helyen turizmus szempontjából, itt késő délután sem voltak annyira sokan, mint a Maremagnumban.

La Rambla - A bevásárlóutca. Gyakorlatilag itt is ugyanazok az üzletek vannak, mint a plázákban, csak több a szuvenírbolt és a kajálda, és van sok mutatványos, virágárus, festő, állatkereskedő. Mind az utcán, igen, az állatokat is az utcán árulják. :( Nekem ez annyira nem tetszett, itt van a legnagyobb tömeg, a nap minden szakában elviselhetetlen.

A La Rambla közelében a mellékutcákban is jó üzletek vannak, úgyhogy érdemes letérni a főutcáról. Néhány, tradíciókat tartó üzlet napközben pár órára Siesta címmel bezár, de a turistaközpontokban ezeknek azért kicsi az aránya. Viszont minden üzlet nyitva van este 8-9ig, sőt van, ami akár 10ig is.

11 megjegyzés:

Niki | www.nizzka.com írta...

Az a sál valami csodálatos :O Imádom !!! Nagyon jó dolgokat vásároltál,irigykedek is!!! :D
De ami a legjobb,épségben itthon vagy és blogolsz nekünk tovább :))))))))

m. írta...

várom már a többi postot is:):):) jó cuccokat vettél!

Andi írta...

tokjok :) szerintem nem is vasaroltal sokat ahhoz kepest :) ez mar beauty, de vettel Naked palettat? meg mindig nagyon ravagyok allva :)))

suzie írta...

Köszi lányok:))

Andi: sajnos nem volt Naked egyik sephorában sem, pedig mind a háromba elmentünk:( eladók azt sem tudták mi az...

Adri írta...

nagyon jók a cuccok tényleg!én is várom a kövi posztodat :)

Andi írta...

ooh :( elkepeszto... de akkor legalabb nem bankodom tovabb, hogy ott ahova mi megyunk nincs Sephora, valoszinuleg ugyanez lenne a helyzet.

Lydia írta...

Hi Suzie,
unfortunately KIKO does not ship outside Italy at the moment, however, I did a poll months ago, and told them about lots of customers wanting to purchase online, so they are now trying to evaluate the countries where they can start shipping. They will be running their international store soon probably! :)

When they do, I will write a post )

suzie írta...

Hey Lydia,

Now that's some great news! Thanks for sharing:) Can't wait for it, I think I will be ordering loads if the shipping cost is reasonable:)

'labarbie írta...

bizony volt ez a ruha nalunk is, csak ez igazabol egy triko, nem ruha, de vegulis olyan fazonu h siman hasznalhatod igyis:) en is nagyon szeretem egyebkent, anno megvettem:)
csupa jo dolgot vettel amugy, tetszik mind!

fifinne írta...

dejooo, nem is tudtam, hogy van barcelonaban primark :) juhuuu

Bunny írta...

ugye tudod hogy a desigualnak köze nincs a spanyol népiességhez, nem tudom honnan vetted ezt a baromságot... a desigual egy svájci hapsi hozta létre és habár a központja barcelona, a legcsekélyebb párhuzam sincs a spanyol "népesség" és a márka között.
sztem előbb nézz utána, mielőtt ekkora marhaságokat írsz.
ezeket nem csak azért tudom mert több mint egy évet éltem barcelonában, hanem abból is, hogy desi még magyarországon is kapható de például a blanco ami szerintem a világ egyik legjobb ruhamárkája, nem.