2010. augusztus 6., péntek

Barcelona shopping 2. rész - Sminkek

Mindenképp ezt akartam másodjára hagyni, ez izgibb téma, legalábbis szerintem. :) Volt csalódás, meglepődés, rátalálás, vásárlás, keresés, még több keresés, rengeteg gyaloglás. Elszánt voltam, nagyon. Nem tudom, emlékeztek-e a kívánságlistámra, amit indulás előtt írtam. Hát persze, hogy egy dolgot vettem meg róla csak. Annyira jellemző. Az okokról majd később. Az előző post mintájára itt is megmutatom, miket zsákmányoltam, és írok a különböző boltokról és márkákról, amikkel Barcelonában találkoztam, valamint arról is, hova érdemes mindenképp elmenni egy sminkmániásnak.

This post is going to be about the cosmetics I got while in Barcelona. This was also the first time I've been to a Sephora and I have to say I was a bit disappointed, since none of the 3 stores had the Sleek Original palette, which is not even a limited edition piece... I also found most products overpriced, even their own brand, which is still the cheapest in the store. Anyway. I did manage to score some great numbers, and discovered a fantastic brand that I have never heard of before. 


A teljes bejegyzésért katt a továbbra!

See whole post after the jump.



A zsákmányok / The haul:


Urban Decay Ammo Palette

Sajnos a Naked a három barcelonai Sephora egyikében sem volt kapható, sőt az eladók úgy tűntek, fogalmuk sincs róla, mi az. Ezt viszont már az elsőben felmarkoltam. Még nem használtam a szememen őket, csak kipróbáltam a kezemen. Szép, pigmentált színek, remélem, nem gyűlik majd meg a bajom a csillámosakkal.

B-J: Smog, Mildew, Oil Slick, Last Call
B-J: Chopper, Maui Wowie, Shattered, Polyester Bride
B-J: Grifter, Sin

Sadly none of the Sephoras had the Naked Palette (yet?), the SAs seemed like they don't even know what I'm talking about, which made me feel a bit awkward. Sometimes they answered in Spanish which made me feel even more awkward lol. I got the Ammo palette anyway and I really like it so far, though I haven't got around to trying it on my eyes yet. 

KIKO termékek (a márkáról bővebben később)

KIKO Cream Eyeshadows

Ezek a szív alakú krémes szemhéjfestékek egyszerűen szuperek. Nem volt drága, a színek gyönyörűek, szépen pigmentált.. mi másra vágyhatnék? A bézses rögtön elfeledtette velem a Birthday Suit nevű Benefit Creaseless Cream Eyeshadow-t, ami képekről nagyon tetszett. Egyébként magukban is megállják a helyüket, de én elsősorban színes alapnak vettem őket. De miért csak hármat?!

B-J: 11, 21, 22

I loove these heart-shaped cream shadows! Cheap, beautiful, really pigmented.. what else could I ask for ,really?! The beige one immediately made me forget about the Benefit Creaseless Cream Eyeshadow in Birthday Suit, which I loved from the pics I saw.

KIKO Lipstick 96 & Lipgloss Pencil 07

Rúzs és szájfény ceruza. A rúzs közepesen sötét bőrtónusú szín, nem sokkal üt el a saját szám színétől. Az állaga és a fedése is nagyon jó. A szájfény ceruza színét imádom, igazi babarózsaszín. Lehet, hogy kellett volna vennem belőle egy pót darabot is?!

A rúzs nem ilyen sötét, de majd nemsokára úgyis lesz kép róla a számon.

The lipstick is a perfect nude colour, not too light, nor too dark. I'm beating myself for not buying a backup of the lipgloss pencil, as the colour is soo pretty!

KIKO Essential Bronzer 01 Mat tan & Soft Touch Blush 013

Bronzosító és pirosító. Régóta akartam egy ilyen jellegű bronzosítót. Szeretem az Avonos gyöngyös bronzosítómat, de abban vannak pirosas golyócskák is, amire nem mindig vágyom. Ez a Kiko bronzosító le volt árazva 10 euróra, és hatalmas, szép a színe, teljesen matt (volt enyhén csillogó és nagyon csillogó verzió is), nem túl sötét, tökéletes. A pirosító eszméletlen szép az arany fényével. Főleg most, hogy le vagyok barnulva, nagyon jól mutat, remélem, hogy majd ha kifehéredek, akkor is jó lesz. :D


Love this bronzer, it doesn't apply orange, it's huuge, and was on sale for like 10 euros. There was also a slightly shimmery and a very shimmery version but I went with the matte as I want this for contouring. The blush is an absolut LOVE too, it's soo gorgeous with the gold shimmer it has! Especially now that I have a tan, but hopefully it will look good on my skin even when I get paler again.

KIKO Full Coverage Corrector 02 & Eye Pencil 001

Korrektor és szemceruza. Ez a Kiko legerősebben fedő korrektora. Ezt azután vettem meg, hogy a Benefit Erase Paste-jében kicsit csalódtam élőben. Mondjuk a Sephorában nehéz volt megállapítani, hogy az most hogy is fed, de annyi pénzért még az ottani erős fényeknél is elvártam volna a tökéletes hatást. Ezt a Kiko korrektort is kipróbáltam az üzletben, ahol az iszonyat erős fények miatt szintén nem tetszett, de aztán egy másik üzlet normális világításánál már mindjárt jobban festett, úgyhogy visszaszaladtam érte. :) Csak azt sajnálom nagyon, hogy a highlighterüket ekkor sem dobtam a kosaramba, egyszerűen tökéletes, teljesen csillámmentes volt. Ezért most el is morzsolok egy könnycseppet. ;(A szemceruzát csak azért vettem meg, mert le volt árazva 1 euróra. Sajnos magában nem áll olyan jól ez a sötétszürke szín, de ha átmegyek rajta utána barnával, akkor már jó lesz. A ceruza nagyon puha, picit talán túl puha is. Teljesen hegyes volt, kihúztam vele a két szemem, és nem tudtam volna hegyezés nélkül újra használni, annyira letompult.


I was somewhat disappointed in Benefit's Erase Paste after swatching it in Sephora. First I didn't like this KIKO one either, it didn't seem to do a great job when I looked in the mirror at the store. However, I checked it in another store's mirror where the lighting wasn't so strong and I liked it a lot better then, so I went back to KIKO to get it. I should have also gotten their highlighter, which is pure perfection. The pencil is okay but I find it a tad too soft, it needs to be sharpened like after every use, so I don't think it's going to last very long.

No name termékek

Ezeket egy ilyen kis mindenféle kacatos boltban vettem, szimplán azért, mert nagyon nagyon olcsók voltak. Ez alatt azt értem, hogy a szemhéj paletta volt 1.20 Euro, de azt hiszem, a rúzs is ennyibe került. A paletta fényes színei szuper pigmentáltak, szinte krémes az állaguk. A fekete és a fehér elmegy, ha nincs jobb épp nálad. Először csomó hasonló palettát akartam még venni, de aztán nem hagytam, hogy az alacsony ár elkábítson. A rúzs csomagolása extra gagyi, nem tudom, mire gondoltak a virágos minta megalkotásakor. :D A rúzs színe viszont tetszik, úgyhogy megvettem. A szaga lehetne jobb, és szépen felkenni az ujjunk vagy ecset segítsége nélkül lehetetlen, de 350 forintért nem várhatjuk el, hogy tökéletes legyen.



A legelső képen látható műszempillákat nem tudom egyelőre véleményezni, mert nem próbáltam még ki őket.
Ezen kívül a fotón még két üres Sephorás tégely látható, az egyiket a vazelinemnek vettem, a másikat meg csak úgy. :D

A kívánságlistám...?

Ahogy fent írtam, mindössze egy terméket vettem meg róla, az Urban Decay Ammo Palette-et. A Benefit High Beam-je közel sem volt olyan szép, mint gondoltam, azt hittem csillámmentes, gyöngyházfényű lesz, de voltak benne apró csillámok. A L'oreal Voluminous-ról teljesen megfeledkeztem, pedig voltam L'oreal pultnál, de csak az arc primer-t néztem meg, aminek csak az üres helyét találtam. A reptéren jutott csak eszembe ez a spirál, de ott nem volt kapható, úgyhogy lehet, hogy az üzletekben sem. A Sleek i-Divine Original palettájára nagyon vágytam, csak ezért jártuk körbe mind a három Sephorát, de egyikben sem volt. Kettőben kapható volt az Acid paletta, de az a neon színeivel nem nyerte el a tetszésem. Amúgy meglepődtem rajta, hogy milyen kicsik benne a szemhéjpúderek, nagyobbra számítottam a képek alapján. Revlon és Gosh márkákkal egyáltalán nem találkoztam.


Márkák

Kiko Make up Milano - Ez a márka megérdemli, hogy vele kezdjem. Nem tudom, hogy hallott-e már róla közületek bárki is, nekem ez volt az első találkozásom vele, interneten sem olvastam még róla soha. Külön üzletük volt a Maremagnum bevásárlóközpontban, amiről az előző postban már írtam, valamint a La Rambla mellett egy kisebb, de forgalmas utcában is. A külön üzletből már következik, hogy hatalmas választékkal rendelkeznek, gyakorlatilag mindent megkaphat az ember egy helyen. Ami a legjobb benne: viszonylag olcsó, de nagyon jó minőségű, szép termékeik vannak. Az árak olyan drogériai árkategóriában vannak, rúzsok 2.50-4.50 euró, szemhéjpúderek 4.50-5.50 euró, duo szemhéjpúderek 6.50, pirosítók és korrektor 7.50, csak hogy néhányat említsek. A márka a honlap szerint Olaszországban, Németországban és Spanyolországban kapható, úgyhogy aki arra jár, mindenképp nézzen be egy Kiko boltba, mert maga a paradicsom! :D (És hozzon nekem highlightert, természetesen kifizetem!:D) Mondjuk egy csillámmentes, halvány szájfény azért helyet kaphatna a kínálatban, csak hogy valamit kifogásoljak is. :) Ja, és a termékek illata nem olyan jó, de én ezt elnézem nekik.

Benefit - Közepes minőség, ahhoz képest magas ár. A MakeupAlley-n agyonistenített High Beam és Erase Paste nekem nem váltotta be a vélemények által hozzájuk fűzött reményeket. A Coralista nevű, szintén nagyon népszerű pirosítójuk nagyon szép, de nekem a Kiko-ban vásárolt pirosítóm jobban tetszett.

Too Faced - Hasonlóan tudnám kezdeni, mint a Benefit véleményezését. Szép csomagolások, szép, közepes termékek. A Leopard bronzosítójuk és egy nagyon halvány pasztell barack szájfényük tetszett, de nem eléggé ahhoz, hogy az árukat is szeressem.

Sephora saját márkás termékei - Első ránézésre nagy a választék, másodikra már annyira nem. Nem volt csillámmentes szájfény és halvány rúzs vagy szájceruza sem. Egy szájfény színe nagyon tetszett, de túl sok volt benne a csillám. Az árai az üzleten belül ezeknek a legolcsóbbak, szájfények 11 euró, szemhéjpúderek 14, másra nem emlékszem sajnos. Nekem inkább a "semmi extra" kategóriába estek a termékek, így ezt az árat is sokalltam értük, főleg a Kiko után, ahol jobb termékek voltak olcsóbban.


Bevásárlóhelyek

A Kiko boltról már írtam az előbb, az kötelező zarándokhely a sminkek kedvelőinek. Üzletlistát a honlapjukon találtok, amit már feljebb belinkeltem.

Sephora - Fáj ezt írni, de én csalódtam. Sokkal jobbra számítottam. Egyáltalán nem értettem, hogy a Sleek Original paletta miért "fogyott el már nagyon régen" (ahogy az egyik eladó mondta), mikor az nem limitált darab. Az eladók nem tudnak angolul. A három üzletben egy darab olyan eladóval találkoztam, akivel rendesen el tudtam beszélgetni. A sarki zöldségestől elnézem, hogy spanyolul válaszol nekem az angol kérdésemre, de egy luxusmárkákat árusító üzlet eladónőjétől nem. Egyébként három Sephora van, az egyik a Diagonal Mar plázában, a másik a La Rambla tetején az El Triangle bevásárlóközpontban, a harmadik az előzőtől kb 20-25 perc sétára felfelé a Rambla de Catalunya-n. A kínálat ugyanaz, a plázásban még az Acid paletta sem volt kapható, de más különbséget nem fedeztem fel.

Nálunk drogériának hívott üzlettípus gyakorlatilag nincsen, a Sephoránál kevésbé elegánsabb ilyen jellegű üzletek is túlmennek ezen a kategórián. A L'oreal még viszonylag több helyen megtalálható, de ennél olcsóbb márkákkal én csak egy Maremagnumban található üzletben találkoztam, ott viszont volt N.Y.C márkájú smink is. (És az eladólány szerintem nem volt teljesen tiszta, már ami a tudatállapotát illeti. :D)


Egyébként rólatok sem feledkeztem meg, de erről majd részletesen néhány olvasóval később... :)

19 megjegyzés:

Andi írta...

nagyon tetszik minden, a viragos ruzst kiveve :) olyan rossz az ilyen, mikor nem veszel meg valamit ami tetszett es megbanod, mert ugye nem lehet visszaszaladni erte :(

Babus írta...

jaaj ezek a szivecske alakúak mennyire jók:D
meg a többi is szép:)

fifinne írta...

a kiko egyébként még körömlakkok terén nagyon erős szerintem, én amikor legutoljára voltam egy hónapja kb 1 eurora le is volt árazva az összes :) és nagyon jók

hozok neked highlightert ha szeretnéd [meg amit még otthagytál]

Niki | www.nizzka.com írta...

Ez a KIKO márka nekem annyira de annyira ismerős valahonnan de nem jövök rá honnan :D:D Pazar dolgokat vásároltál főleg az a bronzosító ohh (L)

Lumena írta...

Ezek a Kiko szivecskék nagoyn bájosak, a pirosítónak miylen kis fincsi szine van. ^^

Maggie írta...

jaj szuperek:) Ammo-val majd csinálj vmi sminket, kíváncsi vagyok úgy a színekre:)

suzie írta...

:)))

Fanni: hú az nagyon szuper lenne:):$ csak a highlighter az, amit igazán sajnálok, a többi nélkül megvagyok:) Ti mikor mentek amúgy? vagy már kint vagy?
Ja és a körömlakkok most is le voltak árazva, bár most 2 euróra. Tényleg szépnek tűntek azok is, és nagy volt a színválaszték, de én csak a lábamat szoktam festegetni, mert a kezemen műköröm van, és a lábamat is csak 2 félére:D

Magdi: csinálok mindenképp:) Tegnap igazából pont ezzel csináltam, csak nem volt időm lefotózni:(

fifinne írta...

szept 8-13, addig sajnos várnod kell :)

Evandera írta...

Jó vásár volt mind :)
Apropó;akartam már kérdezni is, hogy milyen márkájú krémeket használsz az arcodra? (nappali,éjszakai,hidratáló esetleg ránctalanító, bőrfeszesítő).
Hasonlóan kevert típusú bőröm van, de kísérletezni csak úgy találomra nem szeretnék. :)

suzie írta...

Fanni: azt már fél lábon is! :D

Angelus: most lehet, hogy csalódást okozok, de egyáltalán nem használok ennyi kencét az arcomra. :) Nem érzem szükségét egyszerűen. Van a Nivea Visage Young mattító kék színű arckrémem, az esetek többségében azt használom arcmosás után, de ha szárazabbnak érzem a bőröm, akkor a Helia D Aquaboom-ot, amiről már írtam korábban véleményt itt a blogban. 21 évesen egyelőre nem érzem, hogy külön szükségem lenne éjszakai vagy ránctalanító vagy egyéb krémre. A legközelebbi, amit a napi rutinomba be fogok építeni, szerintem egy szemkörnyék ápoló lesz, de ezt sem holnap tervezem. :)

Evandera írta...

Akkor megnyugodtam, mert én gyakorlatilag a szemkörnyékápolón kívül nem használok semmit, mert a legtöbb krémtől zsírosodik a bőröm.
Maradok a jól bevált rendszeres arctisztításnál :)
Üdv a 21 évesek klubjában :D

suzie írta...

Na, akkor viszont te mesélj erről a szemkörnyékápolóról!:)) milyet használsz?

Evandera írta...

Egyenlőre tesztfázisban van amit használok, de egész jó. Balea-as, a DM-ben vettem, csak kipróbálni.
Nem vagyok túlzottan oda a Balea termékcsaládért, viszont elég érzékeny mostanság a szemhéjam, könnyen kiszárad, és ez a krém eddig bevált. Reggel 1-1 pöttyöt szétkenek a szemem környékén és még este is kellőképp hidratált a szemhéjam.
Mellette ha nagyon karikás a szemem St. Ives uborkás stressz gélt használok (Rossmanban olyan 1600 forint). Az is nagyon jó, csak rendszeresen kell használni, hogy látható eredménye legyen. :)

Blushbaby86 írta...

jó kis zsákmányok!
ez a kiko igen ígéretes márkának tűnik!
urban decay... :):):) jaj de szééép.

not breathing írta...

hello, most kommentelek ide először :)
idén nyáron voltam londonban, nekem is vérmes reményeim voltak(superdrug meg boots honlap és más review-k alapján) és csak egyet tudok érteni, a benefit és a two faced nem tud semmi különöset
viszont én bevásároltam többek közt sleek és barry m termékekből is, mind tökéletes :)
sleek original palettám van, azt tényleg megéri beszerezni, az egyik legjobb fekete van benne amit valaha próbáltam
október közepén jön budapestre egy most kint lévő barátom, én biztos, hogy leadom neki a rendelést, kérjek neked is egy original palettát így ismeretlenül? :)

és már így is hosszú a komment, és ez nem is kapcsolódik szorosan ide, de meg tudnád írni, hogy a müllerben milyen olyan márkák vannak, amik magyarországon máshol nem?
köszi

suzie írta...

not breathing: szia!
húú londont ne is mondd..:)) az vásárlás szempontjából maga a paradicsom, csak bírja az ember pénzzel..:) sajnos mikor én a legutóbb kint voltam több mint 1 éve, még azt sem tudtam, mi az a Sleek :(
de aranyos vagy, hogy így ismeretlenül felajánlod a dolgot:)) lehet, hogy élni fogok vele:) nekem is van mondjuk kint ismerősöm, majd megkérdezem, ő mikor jön haza, mert ha idén még ő is, akkor azt hiszem +1-2 hónapot kibírok:)

Fú én Müllerben egyetlen egyszer voltam.. ami boltban máshol tuti nincs, az a NYX, de ezt ne a Müllerben vedd, mert 3x-os áron adják. Még volt egy márka aminek a neve nagyon hasonlított a Make up forever-hez, de nem az volt.. az nem tűnt rossznak, ahgy emlékszem. Ennyi rémlik csak :(

Annamari írta...

Sziasztok LÁnyok! Először írok, de már Suziet régóta olvasom, nézem:) NAgyon sokat segített a cherry culture-os bejegyzésed, éppen ma jött meg a 30 db-os NYX csomagom, nagyon elégedett voltam, a csomagomon egy karcolás sem volt, ettől féltem ugyanis a legjobban! Most KIKO ügyben szeretnék segítséget kérni, nagyon szükségem lenne onnan néhány dologra:) De sehogy sem tudom beszerezni, van egy butikos hölgy itt nálunk, aki "árul", hoz be KIKO-t olaszból, de mondanom sem kell, darabonként minimum egy 1000-est rádob!!!! :O
Szeretném kérdezni, hogyki tud ebben nekem segíteni???:) Üdv.:Annamari

Kata írta...

Szia Annamari!Kb. egy éve írtad, h szükséged lenne KIKO holmikra, ha még mindig van rá igényed, szerintem én tudok neked segíteni. Kata

Annamari írta...

Szia Kata!

Nagyon köszönöm, hogy írsz! Igen még mindig igényt tartok a KIKO-ra:) Kérlek ide írj: budaiannamaria@t-online.hu
Köszönöm! Annamari:)