2010. szeptember 16., csütörtök

Natúr lila nappali smink - FOTD

Nagyon szeretem a natúr szemhéjat különböző színekkel kombinálni a külső V-be és a mélyítővonalba. Kiváló nappali sminkek születnek így, és a variációk száma határtalan. Ezúttal lilával készítettem el, remélem tetszeni fog nektek, és várhattok még ehhez hasonlóakat. :)

I do this kind of look all the time with a nude lid and a different colour in the outer V and crease. It makes a great daytime makeup, so simple but still looks good. This time I paired the nude eyeshadow with a soft purple shade.


Több képért és a használt termékek listájáért katt a továbbra!

More pics and list of products used after the jump.


 

Amit használtam / Products used:
  • Coastal Scents 88 paletta - matt világos szín a mozgó szemhéjra / light matte e/s on the lid
  • Dior egyrészes szemhéjpúder - 197 Cardinal, külső V és mélyítővonal / Dior single e/s in 197 Cardinal, outer V & crease
  • Highlight - matt világos szín
  • Coastal Scents 88 paletta - matt középbarna az alsó szempillák tövébe / matte midtone brown on the lower lashline
  • Fekete zselés tus / black gel liner
  • Diorshow szempillaspirál
  • MAC Petticoast Mineral Skinfinish (MSF)
  • KIKO Essential Bronzer
  •  Manhattan Intense Moisture & Gloss - 56 E
  • DiorKiss szájfény - 488 Lychee Rose
Nem igazán jön be ez a Dior szemhéjpúder, ilyen alacsony pigmentáltságot egy drogériában vásárolt terméktől várnék el, nem egy luxusmárkától. Még jó, hogy (ezer éve) nagyon olcsón jutottam hozzá, különben igen mérges lennék. Ez az egy szemhéjpúderem van tőlük, úgyhogy nem tudom, a többi milyen, remélhetőleg jobbak. 

20 megjegyzés:

Andi írta...

szep :)

en az 5-os palettakat szoktam nezegetni, azok altalaban szuperek, csak mindig jobban tetszett mas ezert soha nem vettem meg. egy duty free-s palettam van viszont, az is jo :) lehet fejlodtek.

suzie írta...

igen, lehet, hogy javítottak a minőségen, ez tényleg régi :) Valahogy én a Dior-nak sosem szoktam nézni a szmehéjpúdereit, leemelem a szempillaspirált, esetleg a szájfényeket megnézem, más nem nagyon szokott érdekelni tőlük :D

Zsuzska írta...

Ez nagyon szép, tetszik! Ügyes vagy :-) Mennyi idő alatt dobsz össze egy ilyen sminket? És ilyet viselsz minden nap?

Kéne már nekem is venni egy Coastal Scents 88 palettát, olyan szép színei vannak!

Zsu

suzie írta...

aaa: köszönöm:) hát igazából még sosem mértem le, de 10 percnél biztos, hogy nem több (alapozó nélkül, mert azt nem használok minden nap), szerintem 7 perc körül megvan. általában ilyesmit szoktam viselni, igen, szóval 2 színből álló plusz highlight, kivéve, hogyha nagyon későn sikerül felkelni (mint pl ma:D)
De most kíváncsivá tettél, legközelebb lemérem, ha nem felejtem el:)

Zsuzska írta...

Rendben! :D

Még egy kérdés: mennyire tartós egy ilyen smink? Nekem tuti, hogy délutánra elhalványodik a szemfestékem, hiába teszek alá bázist:( Artdecot használok egyébként.

suzie írta...

Nekem a tartóssággal soha nem volt gondom, amióta szemhéjalapozót használok (IsaDora, de próbáltam már az ArtDecoét is, annál sem rémlik halványodás). Nem lehet, hogy óvatlanul oda-oda nyúlsz a szemedhez, és ledörzsölöd picit, emiatt lesz halványabb? Ha nem, akkor esetleg próbálj ki egy másik szemhéjalapozót, hátha csak az ArtDeco nem válik be neked valamiért. Más ötletem nincs:/

Annus21 írta...

Huh hát ez valami csoda szép lett. Biztos majd átültetem az én szememre is. :)Ezt a posztot nagyon vártam. Keveset látok lilás nappali sminket, és az egyik kedvenc színem,.

Annus21 írta...

aaa: Régen nekem is így volt. De aztán egy sminkes elmondta hogy úgy kell felvinni a szemhéjpúdert hogy ilyen "töfködő" mozdulattal. Hátha így tartósabb lesz.

suzie írta...

Lulu, örülök, hogy tetszik:) én is imádom a lilát:) Majd igyekszem még feltenni lilás nappali sminkeket.


Olyan lapogató mozdulatokat a mozgószemhéjon szokás alkalmazni, hogy jobban kijöjjön a szemhéjpúder színe, meg könnyebb legyen összedolgozni más színnel. Én nem hiszem, hogy annak köze lenne a tartóssághoz :(

Zsuzska írta...

Sziasztok!

Köszi a tippeket! Igazából nem szoktam egyáltalán hozzányúlni a szememhez egész nap, arra gondoltam, talán ilyen típusú a bőröm és kész...

Lulu,
És neked segített a töfködés? :DD

Zsu

Annus21 írta...

Igen. Igazából egy sminkes javasolta hogy úgy vigyem fel a színt hogy így beleütögetve, és inkább többször nyúljak a színbe. Igaz hogy nekem mivel eléggé fedett a szemhéjam, nehezen marad meg. De mióta így csinálom elég tartós.

Zsuzska írta...

Hogy érted, hogy fedett?

Annus21 írta...

Szinte alig látszik ki a mozgó szemhéjam. Én erre a módszerre esküszöm, meg a BeYu szemhéjalapozóra(2000Ft)

Zsuzska írta...

Lulu: sajnos ezzel én is így vagyok, de én úgy hívom, "lógó" szemhéj!:) Hát igen, a kor... Legalábbis nekem ez az oka:)

Tényleg, Suzie: nem tervezel egy olyan postot, ami a különböző szemformákkal foglalkozik?

suzie írta...

aaa: az az igazság, hogy mivel nem vagyok "profi", vagyis sminkes, nem szeretnék ilyesmiben okoskodni. Nincs vele tapasztalatom, mivel nem szoktam másokat sminkelni, úgyhogy csak olyan infókat tudnék leírni, amit ti is megtaláltok pl. a Google-n keresztül, annak meg nem látom igazán értelmét.

Zsuzska írta...

Ok, rendben van:) Akkor majd utánanézek!

Babus írta...

szép:)
amúgy milyen felirat van a nyakláncodon?

ja és gondoltam megosztom h ezen a héten amikor suliba mentem (és kicsit később kellett kelnem:D) reggel erőt vettem magamon és sminkeltem:)

suzie írta...

Hajrá hajrá! :D
dream felirat van rajta :)

Zsuzska írta...

Megcsináltam ma reggel ezt a sminket és megdicsértek a munkahelyemen :)

suzie írta...

dejóó:) biztos szép lett!:)