2010. december 24., péntek

Karácsonyi post

Először is, szeretnék mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánni! Remélem jól vagytok, jól érzitek magatokat, olyanokkal vagytok, akiket szerettek! Azt is remélem, hogy nem csak én zabáltam szokás szerint háromszor annyit, mint kellett volna, és ez még csak a kajadömping első napja volt.. oemdzsí. És persze mikorra elfogyna minden karácsonyi kaja, már jön is a szilveszter, újabb nagy zabálásokkal, előre félek. :)

Én az eddigi ajándékok közül a legjobban a fényképezőnek örülök, de erről persze tudtam előre, csak most próbálhattam ki ténylegesen. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, még a szörnyű fényviszonyaim között is egész jó képet csinált vaku nélkül. Már vagy 200 képet tuti csináltam vele, ebből úgy 180-at anyukám macskájáról :D Pár kép:


Az első kettő anyukámnál készült vakuval, a harmadik nálam, vaku nélkül, negyedik szintén nálam, vakuval, asztal alatt. Egyikhez sem nyúltam hozzá utólag, szerintem elég jók, bár ezt csak laikusként mondom. :)

Ti miket kaptatok, minek örültök a legjobban?

24 megjegyzés:

Brigő írta...

Neked is nagyon Boldog Karácsonyt!
Nagyon aranyos a nyuszikád!!!
pusszedli

Babus írta...

Boldog karácsonyt:) Jók a képek, a nyuszidat meg imáádom!:D
Én is akarok új fényképezőt, majd jövő héten nézelődök. Ha nem gond majd írd meg a további tapasztalataidat a tiéddel:)

suzie írta...

oké:) egyelőre még annyit tapasztaltam, hogy kicsit lassú, szóval egy fotó után mire újra betöltődik a képe, az beletelik pár másodpercbe. meg hogy hiába van felnyitva a vakuja a tetején (ez jelenti a vaku bekapcsolását), van, hogy nem használja, és erre még nem jöttem rá, hogy be lehet-e állítani, hogy mindenképp használja a vakut

Fanni írta...

Boldog Karácsonyt Neked is.:)
Aminek eddig a legjobban örülök, az egy 88-as matt paletta:) Páromtól kaptam. Három éves álmom vált valóra.
A többi majd holnap, meg januárban, mert nem sikerült mindent beszerezni...:)

Fanni írta...

Boldog Karácsonyt Neked is.:)
Aminek eddig a legjobban örülök, az egy 88-as matt paletta:) Páromtól kaptam. Három éves álmom vált valóra.
A többi majd holnap, meg januárban, mert nem sikerült mindent beszerezni...:)

Tímea írta...

Canon powershot-od van neked is? Nekem igen, és ez is csinál olyat h fel van nyitva a vaku de nem használja, de sztem azért mert akkor amugyis sok fény van!

suzie írta...

Igen igen, canon powershot. De épp ezaz, hogy nem voltak jók a fényviszonyok, itt fotóztam bent a szobában, és itt alapból rossz, gyenge és sárgás. A régi gép automata vaku módban mindig használta a vakut a szobában.

suzie írta...

Ja meg maga a gép szerint sem jók a fényviszonyok, szóval villog rajta a narancssárga vaku jel (ez jelenti azt ugye, hogy vakut kell használni), felnyitom de mégse használja.

Tímea írta...

Ha automata módban van, és sötét van a szobbaban, de van valami fényforrás ott, amit fotózol, akkor nem fogja használni a vakut. A gép érzékeli a fenyviszonyokat és ez alapján dönti el, h kell-e vaku v nem. De, ha úgy nyomod a gombot, h megnyomod, felereszted, majd ujra megnyomod, akkor automata módban mindenképpen használni fogja a vakut.
Amúgy, mi pár hónapja vettünk ilyen gépet, és tok idegesítő nekem, h úgy esik kézre, h befogom mindig a felnyilo vakut:S

suzie írta...

Mindig így használom a fényképezőt, először kicsit lenyomom, ekkor fókuszál, utána lenyomom rendesen h megcsinálja a képet. De nem vakuzik. És tényleg azért nem értem ezt, mert közben villog a képernyőn, h kell a vaku. Sztem majd beírok valami fórumba, hátha tudják :D

Aha az tényleg idegesítő! Nekem is oda kell figyelnem, többször is belenyúltam.

Sasha írta...

Neked is nagyon- nagyon boldog karácsonyt!!! :D

nadyratiya írta...

nekedis boldog karácsony! :3
(édes a cica :D)

Adri írta...

Hali :)
Nagyon cuki a nyuszi,zabálnivaló

Boldog Karácsonyt Mindenkinek :)

ui:én két könyvnek örültem a legjobban,meg jövőhéten lesz egy táskavételem:D

Niki | www.nizzka.com írta...

Neked is nagyon Boldoog Karáácsonyt!!! :))))
Úriisten annyira édes nyuszid van :D
mindig is akartam egy nyulacskát de anyum vele együtt tenne ki otthonról :(((( pedig mennyire aranyosak!!!

Adri írta...

Sziaa! :)
Neked is Nagyon Boldog Karácsony :):):) Hú klassz ez a fényképezőgép, szép képet csinál :) Nálunk a barátom ilyen nagy fotós, neki Nikon D40-es gépe van :):) Hogy minek örültem a legjobban? Őő....elvileg úgy volt h minden ajándékomról tudok mivel én vettem meg magamnak (csini csizmát meg táskát ;) ) de Anyuék akartak nekem meglepit is így a hugommal szerveszkedtek éééés mivel tudják h imádom a Színházat és Dolhai Attilát Februárra vettek nekem két jegyet a Koldusopera című musical-re ami állati klassz :D és az a poén h mikor el kezdtem mondogatni hogy húú de megnézném, a hugom pont az nap vette meg a jegyeket :D szóval én ennek örültem a legjobban.....egyenlőre mert a barátommal holnap karácsonyozunk :) szóval van még mind izgulnom hihihhihi (: Am persze a többi ajcsinak is örültem....Amúgy a kaja dolog nálunk is ugyan ez..."szööörnyűű" :D További Kellemes ünnepeket kívánok neked :):)
Puszi: Adri

Névtelen írta...

Boldog karácsonyt! :)
Nyuszi nagyon édi^^

dorottyazsofia írta...

Aminek a legjobban örültem, az egy ilyen vastagabb üvegből készült korallszínű üvegpohár/bögre hibrid, neves csiszolással (ordít róla, hogy ebből fogok majd teát inni mindig :D... hmmm...)... aztán... kaptam új táskát, könyveket, neszesszert "beépített" tükörrel, hajgumit, hajcsatot, Puma Create parfümöt, pizsamát, karkötőt, tollakat, szokásos 2010-es asztali naptárat... öcsémtől megy egy szép kötött sálat :). Ja, és ezt még nem kaptam meg, de kapok majd jegyeket a Szépművészetibe a klimtes-szecessziós kiállításra :).

Apolka írta...

Nagyon boldog karácsonyt neked is!=) Sok mindent kaptam, de a legjobban a régóta áhított hifinek örültem, mert a régi rádióm már szó szerint 20 éves volt. Előre kaptam meg, mert tudtam róla, az Emporio Armani Diamonds parfümöt, de kaptam még gyönyörű magas sarkú cipőt, színházi minitáskát...Nagyon jó karácsonyom volt, már csak azért is, mert együtt voltunk a családommal.=)

katjes írta...

de edes a nyulad :) elegge kicsi,nem? nem fog mar nagyobbra noni?

suzie írta...

törpenyulacska, azért ilyen pinduri, de ilyen is marad, már 1,5 éves :)

sunbeam írta...

Nyulad iránt érzett "szerelmem" már ismered :D. gyönyörű nyulacska :)

Én is ilyen fényképezővel szemeztem, karácsony előtt nem mertem bevállalni, de 2011-ben tuti megveszem.

Media Marktban is ezt ajánlották a "munkatársaim". gyönyörű képeket csinál!

sunbeam írta...

ja és még valami. gyorsított memória kártya van benne? (nemtom mi a pontos neve :/)

suzie írta...

fú hát én nem is hallottam még ilyenről, hogy gyorsított memória kártya.. de ha az azt jelentené, hogy gyorsabb tőle a gép, akkor szerintem nem az van benne :D

virág írta...

Én is szerettem volna fényképezőt, de azt hiszem saját finanszírozású lesz :)
Legjobban egy Swarowski köves karkötőnek örültem a húgomtól :) Meg anyukámtól több mindent kaptam de legjobban egy Popper Péter könyvnek és egy leopárdmintás köntösnek örültem :D