2011. november 7., hétfő

A multifunkciós műszempilla ragasztó

Egy jó szempillaragasztónak mindenképp helyet kell szorítani a sminkkészletünkben, mert kiváló multifunkciós termékről van szó. Gyakorlatilag bármihez használhatjuk, aminek tartósan a bőrünkön kellene maradnia, de segítség nélkül ez nem tudna megvalósulni. Nézzük, mihez és hogyan!


Műszempilla

Kezdjük a legegyértelműbb dologgal, amire egyébként is hivatott, ez pedig a műszempilla felragasztása. Sok pillához alapból jár egy kétes kinézetű, mini ragasztó, de jobb, ha ezektől rögtön megszabadultok. Egyrészt ki tudja, mi az, másrészt a minősége is többnyire megkérdőjelezhetetlenül silány. Aki már gyakorlott műszempillás, az lehet, hogy nagyobb eséllyel el tud bánni ezekkel is, de nem ajánlom a kísérletezést, mert a szempilla és az addigra elkészített sminketek is tönkremehet. Mindenkinek javaslom, hogy menjen be szépen a MAC-be, és vegyen egy DUO műszempilla ragasztót. Az ára 3000 forint körül van, de ezért akkora mennyiséget kaptok, amit talán soha nem fogtok elhasználni. A minősége is kiváló, nekem ezzel elsőre sikerült annak idején feltenni egy soros pillát.
A szempilla felragasztása akkor kell hogy történjen, amikor a szemed sminkelésével végeztél. Ne spirálozz előtte. A lépések:
  1. Vedd ki a pillát a dobozból és vágd méretre.
    A méretre vágás nagyon fontos, és a következőképpen csináld: helyezd a pillát a saját szempilláid tövéhez úgy, hogy a szemed belső felénél nagyjából egy helyen kezdődjön a sajátjaiddal. Nézd meg, hogy túllóg-e a szemed külső sarkán a műszempilla, és ha igen, akkor az extra szálakat vágd le. Fontos, hogy mindenképp a külső felét rövidítsd meg, ha szükséges! 
  2. Kenj a műszempilla aljára (tehát ami a szemhéjaddal fog érintkezni) egy csík ragasztót.
    Figyelj az egyenletességre, és különös figyelmet fordíts a szélekre, hiszen itt lesz a leghajlamosabb nem odaragadni rendesen. 
  3. VÁRJ. és várj és várj. Itt lehet a legjobban elbukni az egészet. Ha nem vársz eleget, akkor még nem fog ragadni, és csak összemaszatolod a szemhéjad, elrontva ezzel az egész addigi sminket. Ha túl sokat vársz, akkor pedig már nem fog ragadni. Körülbelül fél-1 perc az az idő, ami alatt enyhén ragacsossá válik az állaga, de ha nem vagy biztos a dologban, akkor óvatosan teszteld az ujjbegyeddel. 
  4. Finoman illeszd a műszempillát szemhéjadra, szorosan a saját szempilláid tövébe. Ne maradjon rés a kettő között, mert az elég furán néz ki. Én egy szemöldökcsipesszel szoktam ezt a műveletet elvégezni úgy, hogy először a közepét teszem le, majd elrendezgetem a két szélét. Nekem így könnyű, de lehet, hogy neked úgy lesz jobb, ha először mondjuk belül illeszted oda. Tapasztald ki.
  5. Pár másodpercig finoman nyomogasd a műszempillát, hogy tutira odaragadjon a szemhéjadhoz.
  6. Várj, amíg teljesen megszárad a ragasztó, ez néhány percet vesz igénybe.
  7. Szempillaspirállal finoman húzogasd át a pilláidat, hogy kicsit keveredjen a művel, és természetesebb hatást nyújtson.
  8. Egy folyékony tussal óvatosan menj át a műszempilla tövén, hogy teljesen láthatatlanná váljon a ragasztó. Enélkül sem lenne olyan feltűnő, hiszen a fehér ragasztó is átlátszóvá válik száradás után, de azért tegyünk meg minden tőlünk telhetőt. 

Csillám

Akár arcra, akár szemre, akár testre szánjuk a csillámot, használjunk az odaragasztásához szempillaragasztót. Azért jó, ha szempillaragasztóval visszük fel, mert így tutira tartós lesz, és nem kell amiatt izgulnunk, hogy fent van-e még a szemhéjunkon, vagy már beborította az egész arcunkat. A ragasztót a kívánt testrészre feljuttathatjuk az ujjunkkal vagy egy olyan ecsettel, amit nem bánunk szétgányolni. Ezt követően a csillám felvitelével nem kell várnunk, mint ahogy a pillánál tesszük, mert a csillám minden nedves jellegű felületen ott marad (legalábbis amíg a nedvesség fel nem szárad, tehát a víz nem jó választás). A csillám is mehet ujjal vagy egy ócskább ecsettel.
Szemhéjnál óvatosan bánjunk a ragasztóval, igyekezzük a lehető legvékonyabb rétegben felvinni, mert még úgy is eléggé el fogja nehezíteni a szemhéjt, furcsává és kevésbé kellemessé téve ezzel a pislogást. (Persze megszokható, nem kell megijedni.)

Strassz

Bulisminkek szuper kiegészítői a strasszok, és szempillaragasztóval hihetetlenül egyszerűen, ugyanakkor tartósan tudjuk velük díszíteni a kívánt testrészt. Pöttyintsünk egy kevés ragasztót a strassznak kijelölt helyre, majd egy nekünk kényelmes eszközzel (esetemben ez a narancsfapálca) illesszük a követ a helyére. Igen, ilyen egyszerű. :)

Egyéb

Csak a fantáziátok szabhat határt annak, hogy milyen kiegészítőkhöz használjátok még a szempillaragasztót. Virágszirmokba boríthatjátok az arcotokat, tollakat ragaszthattok rá, csipkét, szarvat, meg amit csak akartok.

10 megjegyzés:

Kriszti írta...

Nekem a kozmetikusom műszempilla ragasztóval tette fel a fogékszeremet, állítólag nem roncsolja a fogat és egy hónapig kb bírja.. :)

Bella írta...

Már próbálkoztam egy párszor műszempillával (miután több youtube-os videón is megnéztem, hogyan is kellene felrakni) de sajnos még egyszer sem sikerült :S Szerintem az a baj, hogy nem vártam eleget, vagy béna volt a ragasztóm, mert sosem ragadt rendesen... de még mindenképp adok neki esélyt, egészen addig, amíg nem sikerül :D

Nikolett Márton írta...

Az Ó utcában vmivel olcsóbban lehet Duo ragasztót venni ;)

paphu írta...

eszembe nem jutott volna a csillámport azzal felheggeszteni! Köszi a tippet! :)

Andrea Patasi írta...

Douglasban illetve a Mullerben is lehet DUO-t kapni?

Andrea Patasi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
suzie írta...

Nem lehet, csak Allee-ban a MAC Douglasban

Névtelen írta...

Hogy szeded le a műszempillát? Nekem amikor volt kozmetikus csinálta és borzalmasan sokat szenvedtem vele mire leszedtem. Előfordul, hogy csak egy buliba kellene, te le tudod szedni még aznap amikor felraktad?

suzie írta...

Kétfázisú sminklemosóval átitatott vattával dörzsölgetem a szempillák tövét addig, amíg fel nem oldódik a ragasztó. Le tudom szedni aznap, persze :)

Nikixx írta...

Én is használtam régen soros szempillát.. háát mit ne mondjak, tök jó volt buliban, egyszer-egyszer, de mindig szenvedtem a feltevéssel:D Most 3D szempillám van, nagyon elégedett vagyok,nem kell bajlódnom a sorossal... Ha érdekel, ide járok, aranyos, ügyes lány, gyönyörű pillákat készít: http://3dmuszempillas.webnode.hu/