2012. január 14., szombat

A hajam

Nem tudnám megszámolni, hány kérdést kaptam blogos pályafutásom során a hajammal kapcsolatban. Mitől ilyen szép, hogy lett ilyen hosszú, milyen termékeket használok rá, mivel festem, mi adja a fényét stb. Úgy gondoltam, lerántom a nem létező leplet a nem létező titokról, és megírom, hogy mi az a rengeteg hajápolási termék, ami alatt roskadozik a fürdőszobaszekrény, és milyen szertartásokat rendezek velük a hajam hosszának és egészségének megbűvölése érdekében.

 Figyelitek a fantasztikus fotosop tudást?



El kell keserítenem azokat, akik világmegváltó titkokat vagy trükköket vártak most a hajápolással kapcsolatban, ugyanis semmi ilyesmiről nincs szó az esetemben. Alig használok pár terméket a hajamra, nincsenek extra rituáléim, illetve nem kenek magamra semmi beszerezhetetlen vagy nagyon drága terméket. Lássuk, mi az a néhány dolog, amihez viszont ragaszkodom.


Tejproteines hajpakolás


Erről már írtam egy részletes bejegyzést régen, amit IDE kattintva olvashattok el. Életemben egyszer ment tönkre a hajam, mikor a fekete festéktől megszabadultam. Nyúlós volt az állaga és egyszerűen szörnyű még felidézni is. Fél óra pakolásra voltam ítélve hetente 1-2x, és rövid idő alatt ez a termék csodát tett a hajammal. Azóta már nincs szükségem ilyen hosszú időre rajta hagyni, így hajmosáskor sampon után, gyakorlatilag balzsam helyett használom. Egy-két percig a hajamon marad, és le is mosom. Puhává, selymessé varázsolja a hajam, nem nehezíti el, szóval tökéletes. Nagyon ajánlom mindenkinek, ár-érték arányban szerintem kevés pakolást lehetne találni, ami ezt veri. Hatalmas bödönt kapunk ezer forint körüli áron.

Gliss Kur sampon (barna hajra)


Már nem emlékszem, hogyan kezdődött kettőnk kapcsolata, de rendíthetetlenül kitartunk egymás mellett. Ha a hajtípusodnak, hajszínednek megfelelőt választod, szerintem neked is tetszeni fog, de itt már nem érzem azt, hogy ne lehetne ennél jobbat találni. Egyszerűen megszoktam, bevált, nem kísérletezek, mert minek is tenném. Körülbelül 4 naponta szoktam megmosni vele a hajam.

Gliss Kur spray


Ez nem tartozik annyira a "must have" hajas cuccaim közé, az igazából csak az első kettő. Régebben nagyon szerettem, és most újra elkezdtem használni, mert szeretem az illatát, és tényleg könnyebb kifésülni tőle a hajamat - ami ilyen hossz mellett azért csúnyán össze tud gabalyodni hajmosás közben. Csak hajmosás után szoktam használni, kicsit előszárítom a hajam olyan állapotra, hogy ha kifésülném, nem csöpögne belőle a víz. Ekkor befújom a Gliss Kur spray-vel, kifésülöm és tovább szárítom.

Egyéb

  • Mindig hajszárítóval szárítom meg a hajam, mert ezzel rendezettebb lesz a végeredmény akkor is, ha nem használok körkefét vagy más formázó eszközt. Na meg általában este mosok hajat, és szerintem szörnyű érzés vizes hajjal befeküdni az ágyba.
  • Hajvasaló. Hosszú ideig minden áldott reggel, illetve néha még este is kivasaltam a hajam (persze nem az ágy kedvéért, hanem ha mentem valahova), de nem ment tönkre. Állítom, hogy ez is a pakolásnak köszönhető, szerintem az erősítette így meg a hajam. Most már nem használom ilyen gyakran, de ennek csak az az oka, hogy megszerettem összefogva is a hajam, régebben pedig sosem hordtam úgy.

  • Ha hullámosításról van szó, a lusták módszerét szoktam választani, azaz göndörítő habot vagy valami hasonlót nyomkodok a törölközőszáraz fürtjeimre, és a hajszárító diffúzoros fejével szárítgatom meg. Van egy hajsütőm, de annyira hosszú és annyira sok már a hajam, hogy sosem álltam neki azzal göndöríteni... Mondjuk a fenti képen nagyon tetszik a hullámos hajkoronám, úgyhogy jobb lenne, ha legyőzném ezt a lustaságot, és rászoknék, hogy magamnak is megcsináljam. (Az imádott fodrászom úgyis Ausztráliába költözött pár napja:( Ugyanitt: jó fodrász kerestetik a belvárosban!
  • A festést fodrászra bízom, az eddigi fodrászom Elgon festéket használt a hajamra. Nagyon szeretem, mert nem csak a színe szép, de gyönyörű fényt is ad a hajnak, ami egészen a következő festésig meg is marad. A színe egyébként sötétbarna enyhe vörös beütéssel, de a képeken valamiért feketésnek látszik. 

    Termék képek: Google

      25 megjegyzés:

      E73 bioarcapolas blog írta...

      Nem szép, hanem gyönyörű hajkoronád van :)

      Viktória (shake it up) írta...

      Én is ezt a hajpakolást használom és tényleg nagyon jó! Előtte ugyanettől a márkától a placentásat használtam, de a dauer után muszáj volt váltani, és ennek legalább még az illata is jó! :)

      Liv írta...

      A legelső terméket amit felraktál, lehet én is kipróbálom, sajnos most kellett levágni a hosszú hajam mert feketéből vörös lettem és most mindent rákenek, amit lehet hogy gyorsan nőljön:)

      timi írta...

      ezt a tejes hajpakolást hol lehet kapni és mennyibe kerül?:)

      Bella írta...

      Nagyon szép! :) A hajpakolás szimpatikus, lehet, hogy beszerzek majd egyet, köszi a tippet :)

      Csillu írta...

      Jó fodrászt tudok, a hairskul-ban (Pozsonyi utca, a Jászaihoz van közel), férj unokatesója, nemzetközi Wella versenyt nyert, Sebestyén Hajni, itt a szalon fb-profilja, tényleg csak szuperlativuszokban tudok róla beszélni:)
      A hajad pedig csodás, de ezt tudod;)

      Csillu írta...

      Na a linket kihagytam, íme: https://www.facebook.com/hairskul1.0

      citromhab írta...

      Igen, nekem is már mióta rátaláltam a blogodra, birizgálta a csőröm ez a kérdés, mert gyönyörű a hajad.

      katjes írta...

      ne panikoltal be amiatt hogy hogyan tovabb a hajfestessel?

      Névtelen írta...

      szép a hajad, de ami nekem még feltűnt az első képen, hogy mennyire vékony a derekad! :O De szeretnék én is olyat...

      Iza írta...

      Szia! Ez a bejegyzésed is nagyon tetszik ;) Majd lehet, hogy én is megpróbálom beszerezni ezt a tejes hajpakolást, mert ha neked ennyire tetszik, akkor biztos nem lehet rossz.. Én az Avonból használom a festett hajra való balzsamot, szerintem az is szépen kisimítja a hajat, az illata is jó, szóval én rászoktam, már a 4. tubust használom belőle.. :P Ha van kedved, próbáld ki ;) Ja meg a L'oreal Casting hajfestéket használom, ahhoz is szoktak adni balzsamot egy pici tubusban,( a tartalma sajnos csak 3-4 használatra elég.. :( ) nekem az is bejött ;) Nagy rajongód: Iza

      Anita írta...

      Szintén Hair skul, Pozsonyi utca, de nekem Fehér Tomi a legjobb :)

      suzie írta...

      Köszi, megnéztem a hair skult, de sztem itt az én hajam kb 15ezer lenne / alkalom minimum.. azt kicsit sokallnám:D

      @timi: ezer ft körül, fodrászkellékesnél lehet kapni

      @katjes: nem, szerintem egy jó fodrász ránézésre meg tudja mondani, mivel kell festeni, hogy ne üssön el a mostanitól

      Zsófi írta...

      Iszonyatosan sovány vagy :S Vagy csak ezen a képen tűnsz annak :S Amúgy gyönyörű a hajad!

      Unknown írta...

      nagyon örülök ennek a post-nak, főleg, mert tegnap megvettem a tejproteines balzsamot, ma kipróbáltam, és nagyon jó, érezhetően táplál...és illatos!!!!
      egyébként 1200 ft körül volt, egy ilyen bizsus, hajápolós, fodrászkellékes boltban vettem (M5 Auchan)

      Névtelen írta...

      Szia Suzie! kérdeznék valamit. Azt hogy ha vágatod a hajadat akkor milyenre szoktad?fokozatosra? vagyis V alakba? úgy hogy középen hosszabb maradjon. és ritkítani nem szokta a fodrászod?azt hallottam hogy ha többször vágatja valaki akkor jobban nő a haj. de ez hülyeség szerintem. akkor sose nő meg szép hosszúra. :)

      suzie írta...

      @poci: Igen, mindig szólok, hogy maradjon ez a V alak, nekem ilyen hosszúságú hajnál nem tetszik, ha egyenes az alja. Ritkítani is szoktuk, mindkettőt 2-3 havonta.
      Szerintem is hülyeség, hogy gyakori vágásnál jobban nő.

      Névtelen írta...

      Nekem se tetszik ha valakinek egyenes a haja ha ilyen hosszú.
      Most én is növesztem. Ma vettem ilyen tejes pakolást. olyan jó illata van :) holnap ki is próbálom. 750ft-ért vettem egy fodrászkellékes boltba. Az egyik oldalon írtam kommentbe hogy nekem csak egy picit törik a hajam vége a vasalástól.. és kérdeztem hogy akkor mennyi ideig hagyjam rajta? mert más baja nincsen.kb fél óra elég nem?
      és belemaszírozod a hajadba és hagyod? mindenki máshogy csinálja ahogy olvastam. előre is köszi a válaszokat!:)

      suzie írta...

      Ha nem gyorsan zsírosodó a hajad, akkor felteheted az egészre nyugodtan 20-30 percre, ha már 1-2 nap alatt zsírosodik, akkor én kipróbálnám, hogy csak a végére rakom, ahol gond van vele. Belemasszírozod, törölközőt terítesz a válladra vagy felveszel egy fürdősapkát, 30 percig rajta van, majd lemosod. :)

      Névtelen írta...

      Köszi szépen a segítséget:) megpróbálom akkor az egészre. csak annyi hogy nekem van egy Gliss Kur-os samponom és a hozzá való balzsam. és az nem e baj hogy 3.-ként kenem fel a tejeset. vagy a balzsamot kihagyjam?vagy te is 3-mat használsz amikor hajat mosol? bocsi hogy ennyi kérdéssel halmozlak el :D
      de örülök hogy valakivel tudok erről beszélni:)

      suzie írta...

      A balzsamot hagyd ki, semmi szükség rá emellett.
      Én leírtam egyébként, hogy már csak balzsam helyett használom a pakolást, mert amióta rendbe jött a hajam, nincs szükség rá, hogy hosszabb ideig fent hagyjam.

      Névtelen írta...

      Értem. Akkor azt kihagyom. Kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lesz majd holnap. :)

      suzie írta...

      Majd mesélj!:)

      Névtelen írta...

      Mindenképp beszámolok :))

      Névtelen írta...

      Kipróbáltam a tejes pakolást és nagyon meg vagyok vele elégedve :D
      a hajam puha és illatos lett és szerintem a töredezést is kezelni fogja mert már most jobbnak érzem.
      Szóval örülök hogy itt rábukkantam :)