2012. március 6., kedd

L'Oreal Studio Secrets sminkalap

Még tavaly tettem szert a L'Oreal Studio Secrets primerre egy sajtótájékoztatón, ami után meglehetősen feledésbe merült, olyannyira, hogy pár hónapja jöttem csak rá, hogy nekem van egy ilyenem is, és nem ártana kipróbálni. A Maybelline Affinitone 24H volt az elsődleges ok, amiért elkezdtem használni, ugyanis az alapozó textúrája nagyon tetszik, de a matt hatás nem tartott valami sokáig.

Nézzük, mit ígér a termék

"Könnyű, selymes primer, mely tökéletes alapot biztosít a sminkeléshez. Csökkenti a pórusok méretét, feltölti az apró ráncokat és kiegyenlíti a bőr felszínét. Használatával megkönnyíthetjük az alapozó felvitelét illetve növelhetjük annak tartósságát. Nem komedogén, így minden bőrtípus számára remek választás. Bőrgyógyászatilag tesztelt!"
Forrás: Krémmánia


Amit tapasztaltam

Sokan panaszkodnak erre a termékre, elsősorban két dolog miatt: nem csökkenti a pórusok láthatóságát és csúszkál rajta az alapozó. A helyzet az, hogy ezeket én is aláírhatom, DE a második problémára van megoldás. Az alapozó akkor csúszkál efelett a termék felett, ha túl sokat vitt fel belőle az ember. Először az ujjbegyemmel egy borsónyi mennyiséget oszlattam el a T vonalban, és ez az, amit nem szabad. Használjatok hozzá ecsetet, amit épphogy csak hozzáérintetek a termékhez, és ezt kenjétek el a homlokon, majd ismét érintsétek a termékhez, és célozzátok meg vele a következő területet. Ezzel elég termék jut a bőrödre, hogy teljesen lemattítsa, viszont az alapozót is szépen el tudod majd oszlatni a bőrödön - még az extra folyékony fajtát is, mint amilyen a Maybelline Affinitone 24H. A Studio Secrets sminkalap nálam 2-3 órával meghosszabbította azt az időt, amíg az Affinitone matt hatású marad (púdert ez esetben is használok fölé).

Egyébként én egy kicsi duo fibre ecsettel használom, egészen pontosan a MakeupGeek Cheek Highlighterrel, és csak a T vonalba viszem fel.


Azt hozzá kell tennem, hogy ez az első primer, amit próbáltam, így összehasonlítási alapom nincs.

A termék 15 ml-es kiszerelésben, 4000 forint körüli áron kapható, ami kicsit soknak tűnik, bár ezzel az ecsetes megoldással szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy elfogyjon. Az azért szuper lenne, ha valóban egyenlítene a bőr textúráján, akkor igazi közönség kedvenc lehetne.
Akik próbálták már és panaszkodtak az alapozó elcsúszkálására, azoknak mindenképp ajánlom az ecsetes módszer alkalmazását!

Próbáltátok már a L'Oreal Studio Secrets sminkalapot vagy más primert? Mi vált be a legjobban?

3 megjegyzés:

Viktória írta...

Azt hiszem pont ez volt a mostani Glossy Box-ban, örültem neki. Köszi a tippet! Még nem használtam, de akkor így kezdek hozzá! :)

Liv írta...

Én is egy kis alapozószivacs segítségével viszem fel, + és az NYC smooth skin púder megkoronázásával fejezem be..nekem így vált be...de ha csak magába teszem fel az arcomra és nem teszek fel alapozót még úgy is szépen fedi a pórusokat, a bőröm eléggé piroskás és még azt is szépen fedi...én szeretem:)

Unknown írta...

Próbáltam, és nekem nagyon tetszett, viszont már elfogyott...szerintem nem tart sokáig, ehhez meg nekem éppen drága volt, de azóta is szemezek vele. Én negatívumot nem tapasztaltam.