2012. május 12., szombat

Új hajszín

Már körülbelül egy éve érlelődött bennem a világosodás gondolata. Egyrészt mert nagyon régóta volt ugyanolyan a hajam és állatira meguntam már, a hosszán nem akartam változtatni, így maradt a szín. Másrészt mert egy ideje nem járok szoliba és gyakran lusta vagyok önbarnítózni, és sokszor éreztem, hogy még jobban sápaszt a sötét haj. Sok embernek jól áll a Hófehérke hatás, de magamon nem szeretem.





Most a jó idő közeledtével határoztam el magam arra, hogy nem várok tovább, úgyhogy belevágtam a dologba. Kim Kardashian képét vittem el a fodrászhoz, hogy olyasmi karamell hajat szeretnék, mint az övé. Mivel nagyon sok hajam van és hosszú is, azt javasolta, ne szívjuk le egybe az egészet, hanem satírozással világosítsunk rajta. Kicsit bánom, hogy ebbe belementem, jobb lett volna egyben túlesni rajta akkor is, ha jobban megviseli a hajamat.


A satírozás azt jelenti, hogy sok-sok aprócska tincs színét szívják ki szőkítővel, s ezután kerül a festék már az egész hajra - de nyilván csak a csíkokon fog látszódni. Ezt több alkalommal meg kell ismételni, és ez a köztes idő egyszerűen rémálom. A lenőtt részt sötétebbre festeni ugye nincs értelme, így viszont látványosan elüt, és hiába most jöttél ki a fodrásztól, legszívesebben sapkát hordanál. Nekem ez két hónapig tartott, ami alatt kétszer voltam satíroztatni, ez alatt a hajamnak kb. a fele lett leszívva. Harmadszorra már mondtam, hogy nem nagyon tudom ezt a látványt elviselni. Ekkor festékkel próbált még a fodrász a teljes hajon világosítani kicsit, tett rá mosás után valami világosító krémet, amit aztán  megint le kellett mosni. Szárítás után pedig a tövére tett egy kicsit sötétebb festéket, hogy ne üssön el.

Ez nem valami előnyös, de a haj a lényeg. :) Bár ennél én sötétebbnek látom.

A hajam szárazabb lett, könnyebben kócosodik, de töredezni csak minimális szinten kezdett el, ami az egyébként is esedékes vágással el is lett tüntetve.

Lehet, hogy ha újra bele kellene vágnom, akkor a hajradírt választanám és megkérnék valakit, hogy csinálja meg nekem itthon, vagy legalábbis egybe leszívatnám az egészet, nem rohangálnék több alkalommal vissza satíroztatni, mert ez így meglehetősen sokba kerül, mégis amíg nem mész el 2-3-4-szer, feszengve tengődsz ennyi pénz ellenére.


Az eredmény tetszik, de a cél, hogy az egész világos legyen, olyan, mint amilyenek a tincsek, mert azért még mindig feltűnőek. De az összhatás elég jó, szerintem jó kis szín lett/lesz belőle, nyárias, és talán nem is áll olyan rosszul. :) Nappal kint annyira szép fénye van <3 Bánom, hogy nem vágtam bele hamarabb, nem tudom, mitől féltem annyira.

A képeket a Veet sajtóesten készítette a fotós. 

18 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jól áll ez az új hajszín!

pipacs írta...

Szerintem sokkal jobb, mint a fekete! :)

PAncsi írta...

Szerintem is jobban áll ez a hajszín!
Én természetesebbnek látom rajtad :-)

suzie írta...

Köszönöm, nekem is jobban tetszik :)

Thündérke írta...

Annyira jó! :) Sokkal jobb mint a fekete volt !:)

Barbi írta...

Szia:)

Együtt érzek veled,én most váltottam feketéből ,szerettem volna Lauren Conrad ,vagy amit te is írtál Kim-es karamellt -hát nekem le lett szívatva ,és nem bántam meg...tegnap voltam szívatni és jövöhéten már sötétszőkére lesz festve így sajna addig vörös a hajam vége:D ,de kibírom és 2 fodrász alkalom után megkapom az eredményt a fodrászom a szívás után kallos-os pakolást adott így se vágni nem kellett és nem is roncsolta a hajam ,aminek nagyon örülök ,hiszen nagyon megterhelő sajnos a szívatás a hajnak:(

Blushbaby86 írta...

Nekem is nagyon tetszik, sokkal természetesebb az összhatás!
Átérzem milyen a majdnemfekete hajból kivilágosodni, én is átestem rajta, felemelő érzés! :)

αηιтα írta...

nekem nagyon tetszik :) nekem majdnem ilyen az eredetim :)

Anna írta...

Jól ál nagyon, szerintem nyárra meg pláne jobb egy picit világosítani, nekem is most valami hasonló van.

diamond írta...

Egyszerűen csodálatos! :) Ha lehet azt mondani, kedvesebb, fiatalosabb az arcod, és az egész összhatás ezzel a hajjal! :]

Nóra írta...

Nekem is nagyon tetszik,jól áll :)

harmony írta...

Szép! Szárazságra pedig javaslom a honey balzsamot, szerintem csodás termék, én nagyon szeretem! :)

$zaßina írta...

szerintem is sokkal jobban áll ez a hajszín :))

suzie írta...

Köszönöm<3

@harmony: milyen az a honey balzsam? írtál már róla esetleg?:)

Shelbe írta...

Nagyon szuper lett, szerintem is jobban áll mint a fekete.

virág írta...

Fúúú Zsuzsi :)
Nagyon csábító ez a post:) Mármint én is annyira hezitálok, csak félek, hogy mégsem tetszene a világos és akkor megint vissza sötétre..és akkor feleslegesen viseli meg a hajam kísérletezgetést..de neked nagyon jól áll, jajnemtom :D

harmony írta...

http://www.koosmeheszet.hu/kepek/tartalom/termekek/termek26_68.jpg

semmi extra és mégis csodás. csak hajmosás után teszel belőle a hajadra, picit rajtahagyod és leöblíted. nekem nagyon bevált, igaz az én hajam nehezen kezelhető...

Névtelen írta...

Szia!
Nagyon tetszik ez a hajszín,esetleg megkérdeznéd nekem a fodrászodat hogy melyik festéket használta és hogy mi a száma? Vagy melyik számú festékekből keverte ki ezt a színt? Pont ilyesmit szeretnék én is:-)Köszi előre is!