2014. március 20., csütörtök

Garnier Pure Active 5in1 BB krém



Kedvelem a BB krémeket. Nem használok napi szinten alapozót, viszont sajnos van mit kiegyenlíteni a bőrömön, úgyhogy pont megfelel ez a „csak egy kis korrektor” és a full-face alapozó közötti megoldás. Bár színezett hidratálót házilag is tudtok készíteni, már egyszer meg is írtam, hogyan, mégis egy kicsit egyszerűbb megoldás közvetlenül egy tubusból felkenni valamit.

 Garnier Pure Active 5in1 BB krém


Körülbelül két hete ismerkedem a Garnier termékével, amivel kapcsolatban a „meh” és az „egész jó” között ingadozik a véleményem. Mielőtt ezt jobban kifejteném, nézzük, milyen ígéreteket vásárolunk vele.


Mit ígér a termék?

Tökéletes egyszerűséget. 5in1, nem is tudom lehet-e ezt még fokozni: "összetétele lehetővé teszi a bőrhibák elfedését, és egyetlen lépésben harcol ellenük: koncentrált szalicilsav a pattanások elleni hatásért, az ásványi pigmentek egységesítik a bőrt, SPF15 fényszűrővel pedig véd a napsugárzás káros hatásai ellen". Vegyes, zsíros és problémás bőre ajánlják. 


Személyes tapasztalatok 


A tubusa semmi faxni, szép bézses-arany színű, jól záró kupakkal. A terméket kinyomva az első dolog, amin meglepődtem, az az állaga volt: nagyon sűrű! Az illata tetszik, kifejezetten friss, és bár beleérzek némi uborkás aromát,  amit alapvetően nem kedvelek, itt egyáltalán nem zavaró. 

Garnier Pure Active 5in1 BB krém
A homlokomon és lent az állam mellett épp volt pattanásom, a többi piros rész az sajnos inkább régiek helye. 

A fedése BB krémhez képest, ahogy a képen is látjátok, egészen baromi jó, bár tény, hogy ennek érdekében nem spórolok vele felvitelkor. Egységesíti a bőrképet, de persze a pattanásokra vagy feltűnőbb bőrhibákra szükségünk lesz korrektort használni (a szemem alatt a jobb oldali képen is van korrektor). Sűrű állagából adódóan kényelmesen oszlik el a bőrön, egyedül az orromnál csíkozódik egy kicsit, ott többet kell időzni a szép eldolgozás érdekében - akár ujjal, akár ecsettel csinálom.

Na de térjünk az igazán fontos dologra: hogyan viselkedik a bőrön. A finish-e nem matt, amit általában egy zsíros bőrre készült terméktől várnánk, szóval púder nélkül egy fényesedésre hajlamos arcon csak az első néhány órában mutat jól, én ezután diszkógömb hatást tapasztaltam. A képen már rögtön annak tűnik, erre eléggé ráerősített a vaku, természetes fényben szolidabb. Púderrel kicsit lemattítva viszont kifejezetten kellemes, egészségesen fénylő, de nem zsíros eredményt kapunk. Egész nap még egy erős púderrel sem marad azért így, nekem késő délutánra már látható volt a saját bőröm által generált olajos hatás. Én nem szeretem a sminkemet igazgatni a nap folyamán, úgyhogy ez annyira nem tetszett benne. 

Egy kép korrektorral, púderrel, sminkkel:

Garnier Pure Active 5in1 BB krém

Összességében nem rossz termékről van szó, de semmiképp nem ajánlanám olyannak, akinek kifejezetten zsíros a bőre. Másoknak viszont kellemes napi viselet lehet. Egyébként két árnyalat kapható, egy világos és egy sötétebb változatban, rajtam a világos látható.

Egyébként nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én akármennyit használok BB krémeket, a felkenés pillanatában mindig olyan csalódott vagyok, hogy nem úgy fednek, mint egy alapozó:)) Mintha ezt mindig elfelejteném és meglepetésként érne:) Utána inkább az lep meg, hogy egy kis időt hagyva nekik, hogy beleüljenek a bőrbe, sokkal szebb lesz az eredmény, és mintha még a fedés is javulna. Tapasztaltátok már ezt ti is?


A post pr termékmintát tartalmaz. 

6 megjegyzés:

Elíz írta...

Jónak tűnik, én mostanában pont azt szoktam csinálni, hogy az alapozómhoz hidratáló krémet keverek, mert nem kell olyan erős fedés, amit ad az alapozó :)

pinkycat írta...

Szerintem jók a Garnier BB-jei! De: engem most az foglalkoztat: honnan ez a szép nyaklánc? :)
Eszti

suzie írta...

@Elíz: igen, ez jó ötlet, így legalább nem kell külön termékeket venni:)

@Eszti: ez egy réz nyaklánc egy magyar tervezőtől, EVE a neve, gyönyörű dolgai vannak:)

Anna írta...

Nekem az eredeti Garnier BB van/volt meg, abból a másodikat használtam már el majdnem. :)

Szerettem, de a Maybelline jobb.

Ez viszont jónak tűnik, lehet hogy beruházok rá. :)

Bogi. írta...

nekem az a meglepő, hogy a világos változat is ilyen sárgás és sötét, picit megtévesztő az elnevezés, pláne hogy nincs teszter.
vagy csak a képeken tűnik ilyen sötétnek?
én most a Maybelline Dream Pure (kék) BB-t nyúzom, és én is megfigyeltem, hogy felkenéskor alig tűntet el valamit, de később szépen egységesíti az arcot, és egy picit sem maszkszerű, és abból a világos árnyalat ténylegesen világos.

suzie írta...

Bogi: Hát sajnos erre nem tudok okos választ adni, szerintem nem túl sötét, bár én azt hiszem világosabbnak gondolom a saját bőrömet, mint amilyen:D Talán a before kép jobban segít megítélni, mert ott ugye látszik, milyen a bőröm és ahhoz passzol. Egyébként nem olyan sárgás, én is azt hittem, de Suzy (STMM) pont megjegyezte, hogy rózsaszínesebb volt az arcom, mint a mellkasom. Mondjuk ez attól is lehet, hogy a sok pattanás heg miatt alapvetően is van egy pirosas árnyalata a bőröm felszínének:(