2014. március 17., hétfő

Jó sorrendben mosol hajat?

Hogy is néz ki általában a hajmosás? Sampon, balzsam és/vagy pakolás, ebben a sorrendben. Eszedbe jutott már, hogy a felcserélésükkel nem csak időt spórolhatsz, de akár szebb hatást is érhetsz el? Eddig nekem sem, most viszont kipróbáltam!

Mondjuk ha az én hajamat is Ryan mosná, nem sokat törődnék a sorrenddel

A teljes cikkért katt a továbbra!


Régebben írtam, hogy a tejproteines hajpakolást használom, amiről utána nagyon sok visszajelzést kaptam tőletek, hogy kipróbáltátok és ti is imádjátok.:) Nálam jó ideje csak a balzsam funkcióit látta el, mert nem is nagyon volt szüksége többre a hajamnak. Amikor viszont elég sokat világosítottunk rajta, sajnos észrevehető lett, hogy sokkal szárazabbá vált, ami tapintásra és látványra is egyértelmű volt. Nem volt kérdés, hogy újra pakolást igényel.
Na most itt adódott egy kis probléma: én nem tudok hajat mosni kád fölé hajolva, nekem ez egy terror, utálja a hátam, a nyakam, megy a víz mindenhova, csak oda nem, ahova kéne. Szóval nálam a hajmosás csak a zuhany alá állva jöhet szóba, ami egy pakolás 20 perces hatóideje miatt úgy néz ki, hogy megmosom a hajam, felteszem a pakolást, becsavarom törölközőbe a hajam, megtörölközöm, mozdulatlanul ülök 20 percig, miközben érzem, ahogy a combomig csurog a víz a hajamból, majd végre újra beállhatok a zuhany alá, újra lehet törölközni stb. Nekem ez túl nagy macera, nincs ennyi türelmem hozzá heti kétszer, meg időm sem, nem is tudom, régen hogy bírtam végigcsinálni.
Nem is jöhetett volna jobbkor a tipp, hogy próbáljam ki a hajmosáskor használt sampon és pakolás sorrendjének a felcserélését. Tehát előbb a pakolás, utána a sampon. Furcsán hangzik a sok év alatt berögzült szokás után, ugye?

Nézzük, miért is lehet jobb ez a módszer, mint a megszokott!
  • Mivel a hajat nem kell egészen a tövétől bevizezni, csak az alsó részeket benedvesíteni, nem fog a nyakadba csöpögni még a törölközőn át is a várakozási idő alatt.
  • Az előző pontból következik, hogy nem kell meztelenül, köntösben vagy játszós ruhában szoborrá dermedve számolni a perceket, hanem nyugodtan végezhetünk közben otthon bármilyen munkát normálisan felöltözve.
  • A hozzám hasonló zuhanyzós-hajmosósok megkímélik magukat a dupla vizezés-törölközés folyamatától, ami a bőrnek amúgy sem túl előnyös.
  • Akinek zsíros, mégis száraz és töredezett végű a haja, az az előbbieknél komolyabban profitálhat a dologból. Annak, hogy a hajmosás nem a balzsam vagy pakolás vízzel történő kiöblítésével ér véget, hanem ezután még megtisztítjuk a hajat samponnal is, két nagy előnye van:
a.       haj könnyedebb lesz és kisebb eséllyel vagy később fogja produkálni az elnehezedő, lelapuló hatást, ugyanakkor
b.      a balzsam és pakolás puhító, selymesítő és fésülködést megkönnyítő hatását így is ugyanannyira élvezhetjük, mintha ezzel fejeznénk be a hajmosást.

A fentiek alapján a gyorsan zsírosodó és száraz végű, könnyen lelapuló és elnehezedő hajúaknak, illetve az olyan türelmetlen és egyszerűséget kedvelő embereknek, mint én, mindenképp ajánlom, hogy próbáljátok ki ezt a módszert!
Egy hét múlva újabb festés és egy kis világosítás vár rám, remélem, azt is túlélem ezzel a jó kis módszerrel. (Ráadásul új fodrászhoz megyek, úgyhogy többszörös a para-faktor:))

11 megjegyzés:

ladygeva írta...

Én eddig is így szoktam :)

suzie írta...

Bárcsak nekem is eszembe jutott volna hamarabb!:)

Fanni írta...

Én mindig hajmosás előtt használok pakolást. Valahogy nekem mindig ez volt a természetes.

iamzita írta...

Hát ez nekem is olyan, hogy eddig hogy nem jutott eszembe? :)))

Névtelen írta...

de jó :)

Zsofi írta...

Én is így használtma pakolást,... ha használtam :)

suzie írta...

Milyen érdekes, hogy valakinek pont ez a normális!:) Nekem a fodrásztól jött, hogy a végén "kell" a pakolás, mindegyik így csinálta.

Unknown írta...

Én már évek óta úgy mosok hajat, hogy előbb a hajpakolást alkalmazom és csak utána a sampont. :)
Viszont balzsamot soha, mert akkor kb. naponta moshatnák hajat, meg nekem elegendő a hajpakolás. :)

suzie írta...

Én azt hiszem, úgy fogom ezentúl csinálni, hogy heti 1-szer így pakolásként használom, a maradék 1-2 alkalommal pedig ahogy eddig, balzsam helyett:)

katjes írta...

en csak sampont es balzsamot hasznalok, a samponnal kezdve.

megint vilagositasz a hajadon? :O sok sikert, en az egyszeru vagatasoktol is parazom, festetni eletemben nem voltam es nem is keszulok :D

suzie írta...

Katjes: van, amelyik részén egy kicsit még világosíttatok, van, amelyik picit sötétebb lesz, mint most. Inkább úgy mondanám, hogy más "dizájnú" festést szeretnék, mint most:D