2010. szeptember 6., hétfő

Látogatás a BőszEcset-nél! - Brush haul

Végre sikerült eljutnom pénteken a BőszEcset üzletébe. Sajnos ez más napon lehetetlen, mert a 9-17 óráig tartó nyitvatartásuk pont lefedi a munkaidőmet, de szerencsére a péntek lazább, és hamarabb végzek. :) Nagyon vártam már, reméltem, hogy mindent meg tudok venni, amire szükségem van, és legalább ecseteket nem kell majd külföldről rendelni megint. Sikerült is vennem néhány dolgot, ezekről és az üzletről magáról részletesen írok a bejegyzés további részében.


Sadly my country can not at all be considered as heaven for us makeup lovers. We don't have half the brands here in Hungary as those in the UK or US, which leads to online purchasing quite often. Probably too often lol. Anyway, it's always nice to discover local brands that are of great quality and have reasonable pricing. This time it's a company that produces and sells (mostly) makeup brushes. 


Több kép és részletes vélemény a tovább után.

More pics and detailed review after the jump.


A BőszEcset budapesti üzletében jártam, ami a Dózs György úti metrómegállónál található. Maga a bolt nagyon picike, de így is rengeteg sok ecset elfér a kínálatában. A minőségük általánosan nagyon jónak tűnt, az árak ésszerűek, átlagban 1500-2500 körüliek. Érdemes egy bevásárlólistával érkezned, ha több ecsetet akarsz venni, nehogy a nagy kavalkádban hirtelen megfeledkezz róla, miért is mentél. :) Én ezt mondjuk elfelejtettem, de szerencsére mindent sikerült megvenni, amit szerettem volna - így megmentve magam a netes rendeléstől és néhány dollárnyi postaköltségtől. Amiket vettem:


1. Ceruzaecset 6252 / Pencil brush

Ez minden, ami a Coastal Scents ecsetet szerettem volna, hogy legyen. Extra sűrűn rakott, keményebb szőröcskék, amik mégis puhák és gyengédek, nem karistolják a bőrt. Az ideális ecset egy határozott külső V megrajzolásához, alsó szempilláknál szemhéjpúder elsatírozáshoz és akár mélyítővonalhoz is (főleg olyanoknak, akik nincs ott túl sok hely, és nagy ecsettel nem férnek szépen hozzá). Eleinte volt egy kellemetlen szaga, de miután kitisztítottam és megszáradt, ez elmúlt.
Ár: 1900 Ft


This pencil brush is everything that I wanted my Coastal Scents brush to be. It has stiff but still soft bristles that doesn't scratch the skin. It's the perfect brush for a defined outer V, for smudging eyeshadow on the lower lashline, and even for the crease, especially if that area is smaller and you have a hard time applying shadow with a larger brush.

2. Árnyékoló ecset 73383 / Blending brush

Azt hiszem ez a rendes név az "eldolgozós" ecset megnevezés helyett. :D Ennek a feje nagyjából 3x akkora, mint az előző ecseté, a szőrök is puhábbak, finomabbak. A mélyítővonalba való könnyed színfelvitel, valamint annak eldolgozása a szemöldök felé céljából vettem (és azt hiszem, ez a mondat nem túl értelmes, de annyi baj legyen). Ez az ecset tényleg elég nagy, úgyhogy ha neked kisebb a hely ezen a részen, mint nekem, akkor valószínűleg ez nem a te ecseted.
Ár: 2100 Ft



This is about 3 times the size of the pencil brush, with much softer bristles. I bought it for applying eyeshadow lightly in the crease and for blending. This is quite large so it may not be the brush of those with a smaller crease/brow bone area than mine.

3. Hajlított tus ecset / Angled liner brush

Már elterveztem, hogy ilyet online fogok rendelni, de szerencsére nem kellett, ugyanis itt is találtam. Ez egy tökéletes tusecset, az összetartó szőröknek köszönhetően a hajszálvékony tusvonal is gyerekjáték. A hajlított fej előnye pedig az, hogy a kezed nincs útban a vonalhúzás közben, nem árnyékol, nem takar. Használata tehát nagyon egyszerű, így kezdő tushasználóknak is bátran ajánlom.
Ár: 540 Ft (!!!!)


I was going to order a brush like this but thankfully I don't have to! This is the perfect brush for reaally thin lines. Being this an angled brush makes the use so easy as your hand won't get in the way. 

4. Ferde szőrű pirosító ecset / Angled blush brush

A jelenlegimre ráfér a csere, úgyhogy itt mindenképp nézni akartam egy újat, és ez nagyon jónak tűnt. Bárcsak alaposabban megnéztem volna! Nagyon fura szaga van, kicsit égett műanyagra emlékeztet, és mosás után sem jött ki belőle. Igaz, a bőrön nem hagyja ott ezt a szagot, de így is kellemetlen érezni. Viszont ez a kisebbik baj vele, a nagyobb az, hogy hullik a szőre. Ráadásul elég rendesen hullik... Akárhányszor áthúzom a hüvelyk és a mutató ujjam közt, mindig a kezemben marad 2-3-4 szál. Az arcomon is kipróbáltam, és ott is elhagyja a szálakat. Ez nagyon nem tetszik, úgyhogy erősen gondolkodom a visszavitelen, csak az a baj, hogy ilyen méretben ez az egy fajta volt, a többi mind kisebb. :(
Ár: 1900 Ft


I really wanted to get a new blush brush and it seemed like a great buy. If only I took a closer look! Its smell is horrible and didn't go away not even after cleaning the brush. And what's even worse is that it sheds like crazy! I'm seriously thinking about returning this one. :(

5. Árnyékoló ecset / Blending brush

Ezt bizony nem magamnak vettem, hanem egy szerencsés olvasóm tulajdonát fogja hamarosan képezni több más dologgal együtt, amint az olvasóim száma átlépi a bűvös 100-at. :) (Ezért is van védőkupakban) Sokat vacilláltam a boltban, hogy a fent már említett 73383-as számú ecsetből hozzak el kettőt, vagy ez legyen, de végül emellett döntöttem, mert az a másik sok ember számára túl nagy lehet. Ez kisebb, és nagyon szupernek tűnik! Remélem szeretni fogja, aki megkapja. :)
Árat ajándéknál nem illik írni, de aki ennek hiányában csak forgolódna az ágyában, az írjon nekem e-mailt, és megmondom. :)


One of my lucky readers will have the chance to win this brush among some other bits as soon as I reach 100 followers. :) This is a smaller blending brush, and seems to be of great quality! I hope it will find a nice loving home. :)


Az ecsetek számozásában én semmi logikát nem találtam, az általam vásárolt 5 ecsetből hármon nem is volt szám. Persze ez nem baj. Mindenképp javaslom nektek, hogy szagolgassátok meg az ecsetet vásárlás előtt, és azt is ellenőrizzétek, hogy hullik-e a szőre! Nehogy úgy járjatok, mint én. Összességében véve jó kis boltról van szó, méghozzá magyar gyártású termékekkel. Mindenkinek ajánlom, hogy amennyiben teheti, látogasson el a BőszEcsethez, mielőtt az interneten keresztül külföldről rendelne ecsetet. Támogassuk a magyar cégeket! :)

Vásároltatok már a BőszEcsetnél? Mi a véleményetek róla?

22 megjegyzés:

Niki | www.nizzka.com írta...

Én is vásároltam már,igaz csak egy ecsetet méghozzá külső V-s ecsetet de nagyon elégedett vagyok vele!Szerintem az áraik is nagyon rendben vannak.pl én ezt a satír ecsetet 900ftért vettem.És tervezem az újabb vásárlásom. :D

Blushbaby86 írta...

én is majdnem elmentem pénteken, de aztán nem úgy jött össze a dolog.
nekem kettő ecsetre fáj a fogam, ceruza- és satírecsetre, pont mint az első kettő. (le is írtam a számukat, azt hiszem holnap elmegyek hozzájuk.)
egyébként próbáltad már őket, milyenek használatban?

elter.luca írta...

Halihó!
Nekem is 2 ecset kellene: satírozni és a külső V-be.
Beszéltem velük és mondták, hogy szoktak lenni akciós ecsetek, amelyekből kevés van vagy kifutó darabok. Én ilyenekre pályázok, mert csak nem rég óra hazsnálok ecsetet, kezdésnek megteszi egy olcsóbb. Bár ha a MAC-hez viszonyítjuk, akkor ezek olcsók.
Egyébként ha nagyon hullik, vidd vissza... Legalábbis én visszavinném.
Én is a héten megyek, nyári diákmunkás fizumból gondoltam áldozok :)

suzie írta...

Tamara: kipróbáltam őket, az alapján írtam a bejegyzést :) céljuknak tökéletesen megfelelnek, ajánlom, de az árnyékoló ecset tényleg elég nagy, de majd meglátod élőben :) próbáld meg eldönteni, hogy jó e neked a mérete, ha van annyi helyed a mélyítővonal/szemöldökcsont részen, mint nekem, akkor jó lesz, ha nincs, akkor válassz kisebbet inkább!

Lucacica: én ezután a pirosító ecset után vigyáznék a BőszEcset-ben kapható olcsóbb ecsetekkel.. jól nézd meg őket előtte! Egyébként én nem emlékszem, hogy láttam volna jó akciósakat, de lehet, hogy már lesznek. :) Ezek amúgy nem csak a MAC-hez viszonyítva olcsók, még a Douglas saját márkás ecsetei is jóval drágábbak! Ami ennél olcsóbb, olyat a Rossmannban és a DM-ben láttam, de azok olyanok is, tapasztalatból mondom:/
Vissza fogom szerintem, mert nem jó móka az arcomról leszedegetni a fekete szőrszálakat pirosítózás után :/

Dorotka írta...

nekem csak az a bajom velük h nem járok pesten.és hiába néztem a weboldalon a rendelést nem nagyon működik úgy látom...

elter.luca írta...

suzie: első ecsetem rossmanos volt, az egész jó volt, nem hullot, és jó puha volt. Körbe néztem és pl a DM-ben kaphatóak kritikán aluliak hasonló árért.
Jó hogy mondod, hogy majd erre figyeljek oda!
Köszi, ha veszek valamit mindenképp írok!

Rita írta...

Nekem nem hullik egyik se, pedig sok van, lehet a tied volt csak hibás :/ vidd vissza, biztos levasarolhatod vagy vmi.

Blushbaby86 írta...

megvettem ma az első két ecsetet, nagyon jók!
a nagyobbik pont olyan, mint amilyet szerettem volna már vagy ezer éve. :)
annyi ecset volt a boltban, hogy nem is mertem nézelődni, de majd még biztosan visszamegyek.
ja és tök pozitív, hogy az ecseteket nem csak sima nejlonzacsiba teszik, hanem egy kis kartondobozkába, amiben tuti nem nyomódik, deformálódik a szőre.

egyébént neked milyen ecseteid vannak Suzie? (ha szabad tudni) :)
sok helyen olvastam már, hogy rendeltek a Sigma-tól, neked van velük tapasztalatod?
kár, hogy a Bőszecset nem csinál ilyen szetteket.

Zsófi írta...

Ilyen hajlított tusecsetet a DM-ben is lehet kapni elvileg, én is ott vettem, Alverde márkájú, és valami ötszáz forint volt, ha jól emlékszem.
De azért holnap én is ellátogatok a boltba, úgyis lesz arra dolgom. :)

suzie írta...

Rita: a többivel nekem sincs bajom, amit itt vettem, csak ezzel:/ vissza fogom, ugyanígy ferde szőrű pirosítóecsetre, csak más félére (ami drágább lesz, de hát ez van:S).

Tamara: nekem is szimpi volt a kartondoboz :) az alatt, hogy milyen ecseteim vannak, márkára gondoltál? Van Douglas, NYX, Sinful Colors, H&M (szuperek a h&m ecsetek!!), DM-ből nemtudom milyen márka (ezt nem ajánlom), meg ugye a BőszEcset. Sigmát még nem próbáltam, de tuti hogy jó minőségű, sok helyen olvastam pozitívakat vele kapcsolatban. Ha nem kaptam volna a Bőszecsetnél amiket akartam, akkor énis rendelnék.

Blushbaby86 írta...

köszi, hogy leírtad!
hú, soha nem mertem megvenni egy h&m-es ecsetet sem, de akkor majd kipróbálom, mert árban sem vészesek. ;)
ez a sinful colors hol kapható?
a múlt héten nézegettem a douglas saját márkásait, de nem nagyon tetszettek, az árukhoz képest nem tűntek annyira finom szőrűnek. mondjuk használatban biztos más.

suzie írta...

Igen, nagyon jó áruk van, csak nehéz rábukkanni az ecsetekre.. a nagyobb, archoz való ecsetek ezer ft-ba, szemhez valóak 400-ba kerülnek.. nagyon megéri :)
Sinful colors-t a cherryculture-ről rendeltem.
Szerintem sem nagy számok annyira a douglas ecsetei, és nem is értem az árukat.. még régebben vettem, ami van, amikor kevésbé voltam tájékozott ilyen téren. Nemrég néztem megint, hogy mik vannak, de nem nyűgözött le.

3m3s3 írta...

Nekem is van néhány Bőszecsetem - azelőtt nem is sminkeltem (hacsak a szempillaspirál nem számít önmagában is sminknek, ha-ha), aztán volt egy flash-em, hogy rámférne már némi optikai tuning.
Nem vagyok pesti én sem, úgyhogy KISS koncert előtt kerestem meg a boltot, ha már Pesten járok felkiáltással, és mint gyarkolatlan sminkelőnek szemem-szám tátva maradt, azt se tudtam, hova kapjak :) de az eladó hölgy nagyon kedves volt, én elmondtam, hogy milyen célra keresek ecsetet, és ő mutatott mindegyikre 4-5 félét.
egy púderecsettel jártam én is úgy, hogy számomra indokolatlannak tűnő mennyiségben és ideig hullatta a szőrét, de szerencsére erről már leszokott :)
még egy dolgot megfigyeltem, hogy a sebbenzinnel való tisztogatás az egyetlen, ami nekem igazán bevált - babasamponnal és olívaolajjal csak bénáztam.

Dorotka, ha a katalógus hátulján lévő e-mail címen vagy telefonszámon felveszed velük a kapcsolatot, szerintem fogsz tudni rendelni - amúgy tök kedvesek és készségesek, tényleg. Webáruházként csak a festő/mázoló ecsetek vásárlása működik.

Dorotka írta...

3m3s3, köszi, megpróbázom!

elter.luca írta...

Valaki nem tudja, hogy feltekerhető ecsettokot hol találok?
Egyszerűen sehol nincs ilyen tok. Bősz ecsetnél valaki látott?
Már azon gondolkodom, hogy ebayről megrendelek egy hamis ecsetkészletet, és a tokot használom, az ecseteket meg nem..

suzie írta...

Hát én őszintén szólva ott nem is figyeltem, viszont ha már rendelsz, akkor inkább az Etsy-ről rendeld, annyira édes feltekerhető tokokat láttam a múltkor!! Sajnos most nem jut eszembe, hogy melyik felhasználónál volt, de keress rá ott, hogy brush roll, és tuti csomó tök jót kiad!

elter.luca írta...

Ajjj, most meg választani nem tudok. ezek iszonyatosan jól néznek ki, és tényleg nagyon ééédesek!!
Ezer hála!

Rita írta...

Lucacica: igen van a bőszecsetnél több fajta :)

Zsuzska írta...

Sziasztok!

Meg tudjátok mondani, hogy a Bősz ecsetnél lehet-e kártyával fizetni?

Köszi,
Zsu

suzie írta...

Zsu: nem lehet sajnos!

Zsuzska írta...

Köszi! akkor holnap vennem kell le pénzt:)

Viki írta...

Ha valakinek még aktuális az ecsettartótok és tud varrni és tud angolul :) :
http://sew4home.com/projects/storage-solutions/924-travel-accessories-roll-up-makeup-brush-case