2010. december 21., kedd

Parfümök

Már sok sok éve a Chanel Coco Madmoiselle parfümjét használom, és bár imádom, kicsit meguntam. Nem is leváltani szeretném, hanem kiegészíteni valamivel úgymond. Amit még nagyon szerettem, az az Escada Moon Sparkle volt, csak hát már nem lehet kapni (legalábbis eredetiben nem, és nagyon a hamisítás ellen vagyok, de komolyan gondolkodom, hogy megveszem a kamut, annyira hiányzik ez az illat:( ), de az amúgy is inkább nyári.

Kíváncsi vagyok, nektek mi a kedvenc parfümötök, hátha épp ezek között találnék rá az új álomillatomra. :) Inkább a titokzatosabb vagy édeskés illatokat szeretem (legalábbis azt hiszem), úgyhogy ha tudtok ilyen jellegűekből finomat, akkor azt is szívesen fogadnám. (De ha a kedvencetek nem ezekbe a kategóriákba esik, akkor is írjátok meg nyugodtan! nyitott vagyok másra abszolút)

Amivel még régóta szemezek (orrozok?), az a Miss Dior Chérie, de nem tudom sosem eldönteni, hogy nem túl édes, tömény-e. Nektek mi a véleményetek erről a parfümről?

És egyébként ti melyik típusba tartoztok, akinek rengeteg parfümje van, és naponta mást használ, vagy abba, akinek csak egy, esetleg kettő van, és ragaszkodik ezekhez?
(Én, mint a leírásból kiderült, utóbbi, de nem szándékosan, hanem inkább az az oka, hogy nincs türelmem végigszagolgatni találomra parfümöket, mert nagyon kevés tetszik.)

65 megjegyzés:

Bogca írta...

most már 2 éve gucci envy me-t használok, kicsit már kezdem megunni, kéne valami új. Korábban a mexx első parfümjébe voltam szerelmes, lehet fogok megint venni, nem kerül olyan sokba és még mindig imádom.
Én nem szeretem annyira az édeseket egyébként :)
Ami nagyon tetszik még, az a moschino hippy fizz és a Chloé. Mindkettőt el tudnám viselni ha kapnék valakitől :))))
Sokan imádják a pink sugart, ha nekem attól konkrétan hányingerem van, még akkor is ha csak megérzem valakin messziről :S

Tweet írta...

Coco Mademoiselle-t én is imádom, de nekem az inkább csak alkalmi illat, hétköznap ritkábban viselem. Amit én még szeretek jelenleg: Lancome Tresor In Love, YSL Parisinne. És ami még tetszik: Chanel Chance Eau Tendre. De sok illat van még amúgy, amiket egész jónak találok, de kevés, ami úgy igazán megfog (pl. Miss Dior Chérie is finom, de nem fog meg). Escada Moon Sparkle nekem még van 2008 nyaráról, tetszik is nagyon, de valahogy nehezen akar elfogyni:))

Babus írta...

Nekem pont a Moon Sparkle nem volt meg, azon kívül majdnem mindig megvettem az Escada ilyen jellegű parfümjeit. Nagyon szeretem őket. Nem tetszik amit most lehet kapni? ( Marine Groove azt hiszem )

Egyébként vannak neten ilyenek, hogy parfümcenter meg hasonló oldalak, ahol elvileg eredetieket lehet kapni ( én még nem rendeltem ilyen helyről ) és ott vannak szerintem régebbi parfümök is.

Petra írta...

Nekem mindig évszakfüggő a parfümválasztás. Így télen imádom a nehezebb, markánsabb illatokat mint pl J.P Gaultier - Madam vagy Armani - Code, de most nagyon belezúgtam Armani Acqua di Gioia-ba pedig az egy lényegesen frissebb illat (na majd tavasszal). De az örök kedvenc az J del Pozo Halloween-ja, egyszerűen nemtudok ráunni :)
Viszont a fennt említett pink sugartól énis rosszul vagyok :-S

suzie írta...

Bogi: nekem az eny me nem tetszett régen, de lehet meg kéne szagolnom újra :) Azt a Mexx-et én is nagyon szerettem, lehet azt is megint megnézem lol:D
A pink sugar amúgy szerintem is túl sok. Ha valakin megérzem az utcán, akkor tök jól esik, de nem tudnám elképzelni hogy a közelemben levőkkel egész nap azt szagoltassam.

Tweet: de irigyellek, nekem olyan hamar elfogyott, és mikor újra akartam venni, azzal szembesültem, h már nincs:S

Zsófi: nem, sajna azóta egyik sem tetszett :( pedig nincs sok különbség köztük, de mégse..

sunnysideup írta...

Én hosszú éveken át az Oriflame Nomadicot használtam, de megszüntették:( Azóta sem találtam meg az új illatom, ami ugyanúgy hozzám nőhetne, mint a Nomadic, ezért most többet futtatok:) Én a keleties, fűszeres illatokat szeretem általában, ritka, hogy valami más tetszen magamon. Mikor megszűnt a Nomadic, körbeszagoltam az egész Douglas kínálatot, de nekem az illatok többségéről egy átlagos wc-öblítő jutott eszembe:S Komolyan, mind tök hasonló illat és még csak nem is jó. Semmi egyedi. Most parfümériásból a Naomi Cambell alap parfümjét szoktam, ez is fűszeres és hosszan tartó, meg Oriflameseket (Saga - bár ezt azt hiszem, már megszüntették -, Midsummer, Precious, és a Mirage-t akarom megvenni, az is nagyon fini illatú), amiket nagyon szeretek, mert mindnek másmilyen, egyedi illata van, nem is drága és tartósak a bőrön. Ami még tetszett a Douglasben, de (még) nem vettem meg, az a Bulgari Petits et Mamans, úgy emlékszem, hogy nagyon édeskés, aranyos illata van:) Egyébként titeket nem háborít fel, hogyha megszűntetik az illatotok? Én bevallom, még meg is sirattam a Nomadicot, az volt az IGAZI.:(

suzie írta...

Amúgy köszi a tippeket, felírom majd őket és berontok a listával egy douglasba:D

Lillus írta...

az én személyes kedvencem a Bruno Banani Pure Woman parfümje. Egyszerűen imádom. Aztán van még egy Yves Saint Lauren de az nagyon tavaszias, azt inkább akkor használom, ha könnyed illatra vágyom :)

suzie írta...

sunnysideup: dehogynem, pláne, hogy akkor még nem tudtam, hogy az escada-nak ezek ilyen limitált parfümjei, ha tudom, akkor tuti veszek belőle többet tartaléknak...

Lillus írta...

Na, az egész név lemaradt Baby doll és a LaurenT- ről még a T-t is lehagytam :D

Annus. írta...

É kettőért vagyok most nagyon oda:
-Puma Animagical
-Fergie outspoken

gaby írta...

szijja, mennyibe kerül a chanel coco.... mert én is szeretném megvenni...már elég régóta...??

suzie írta...

Szia Gaby,
én a 3x20 millis kiszerelésűt szoktam venni, ez 3 kis kémcső alakú üvegből áll és van hozzá egy műanyag cucc, amibe bele kell tenni, és azon keresztül tudsz belőle fújni. Nem nagoyn tudom elmagyarázni, így néz ki:
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=98413357&pnr=10001&foto=1
ez olyan 25ezer Ft, ár/mennyiség arányban ez kb a legolcsóbb, és sztem a legpraktikusabb is, mert a táskában simán elfér, és ha leejtet, nem törik össze.

suzie írta...

Mármint a douglasban 25e, itt a neten olcsóbbnak írja, de gondolom hozzájön a posta

Unknown írta...

A Coco m. nekem is nagy kedvenc illatom, terveztem is venni, csak az ára tántorított el eddig :). Én már jó pár éve, kisebb kihagyással Burberry-Brit-et használok, és nem tudok leszokni róla. Ez egy kifejezetten édes, érdekes illat, de egy ideig használtam Calvin K. Euphoria-t is, aminek inkább keletiesebb (édes)illatta van, elég erőteljes. Mivel eltörtem egy 100ml-s kiszerelést, nem voltam hajlandó újat venni, úgyhogy visszatértem a kedvenc Brithez,csak ajánlani tudom:)

Apolka írta...

szia! új olvasó vagyok, és nagyon tetszik a blogod először is!=) de hogy témába vágjak, a kedvenc parfümömet tegnap kaptam meg, már régóta szerettem volna ilyet, és ez az Emporio Armani Diamonds-a. egyszerűen isteni, virágos illatú, de az alap édes. szerintem nagyon jó!
további sok sikert a blogodhoz, ha akarod, nézd meg az enyémet is!;)
www.styleandthelife.blogspot.com

zsadanka írta...

most érkezett meg hozzám a zuii kártya, köszönöm szépen! :]

nekem a marc jacobs parfümök nagy kedvenceim, a lola és a daisy, régen pedig az összes gucciért voltam oda. de nagyon szeretem még az ysl parisienne-t, és 2011-ben jön egy új változata is, valamint paul smith rose parfümje. a virágos illatokat szeretem :] most pl. 1999 Ft-ért vettünk lanvin rumeur parfümöt, nagyon különleges illat és tartós!

Lumena írta...

Mexx-Women imádom ezt az illatot, már a második üveggel használok belőle. Espirit- Horizon Ő kissé fűszeresebb, de megfelel az ízlésemnek, amúgy a könnyedebb illatokat kedvelem.
Amway Sun Dapples Friss, virágos citrusos, még szülinapomra kaptam. hétköznapokra nekem tökéletes ,könnyű kis illat. :)

Unknown írta...

Ami véletlen kimaradt, kb.4éve kaptam ajándékba egy Miss Dior Cherie-t, de én nagyon nem tudom megbarátkozni vele, nagyon töménynek tartottam és inkább alkalmi öltözethez tudtam elképzelni, mint a mindennapokra. Szóval túladtam rajta :)

Letta írta...

én a sok parfümösök kategoriába tartozom van vagy 10 féle de azér van 2 nagykedvencem a Dior Addict 2 és
Bruno Banani Magic imdáom
meg régebben egy BLVs parfümöt használtam akkor nagyon tetszet de mostmár valahogy nem :/vagy lehet már csak nem ugyan olyan ...

suzie írta...

Juj mennyi félét írtatok, alig fogom győzni végigszagolni őket!:)

apolka: köszönöm, örülök, hogy tetszik, mindenképpen csekkolni fogom a tiédet :))

zsadanka: pont megszagoltam tegnap a Lanvint, miután írtad twitteren, hogy 2ezer Ft, de nekem sajna nem tetszett:( pedig micsoda akció!

zsadanka írta...

:] igen, őszintén szólva nekem sem az a hűű micsoda illat, de nagyon megérte, és egynek jó, kezdem megszeretni, mert tényleg nem egy szokványos illat szerintem.

Suzy írta...

Én olyan vagyok, mint te, nem győzöm végigszaglászni a kínálatot, így van 1-2 állandó illatom. A nagy kedvenc a Flower by Kenzo volt, de én is ráuntam, most Armanikat használok. A White a kedvenc, de nagyon szeretem a Code-ot és a Mania-t (most utóbbit használom).

Púderfelhő Andi írta...

Ezek sztem nem biztos, h azok a tipusok amit keresel de amiket mostanaban szeretek:

Marc Jacobs Daisy, de a parfum valtozat, nem az edt, van kulonbseg illatban :)
Victor&Rolf Flowerbomb
Chloe - Love, Chloe
Chanel Chance eau de Tendre
Guerlain Insolence, My Insolence, Idylle
Estee Lauder Pleasure Bloom

Haha es azt hiszem en abban tartozok aki tobbet hasznal :) Versace Bright Crystal-t hasznaltam 3-4 evig, es rettentoen meguntam, mostanaban tobzodok a lehetosegekben..

Mariann írta...

Nekem pár éve a Burberry Weekend az illatom. A másik, ami nagy nagy, soha el nem múló szerelem: Givenchy Hot Couture! (épp erre gyűjtök!)

Nem egyszerű új parfümöt választani. A lakótársammal 2 hónapig jártuk a drogériákat, hogy megtaláljuk neki a tökéletes illatot (Aqua di gioia nyert).
Szóval kitartást! :))

m. írta...

Nekem 3 nagy kedvencem van, bár nem hasonló illatok

Givenchy Hot Couture
Givenchy extravagance
DKNY Be Delicious ( a legelső, a sima zöld)

sajnos mindegyik elfogyott és most gyűjtök, úgyhogy addig olcsóbb parfümöket használok mint pl.
Avon Incandessence
Oriflame Ice, Air
Exclamation
Naomi Campbell sunset (bár ez csak ritkán mert iszonyatosan tömény...nekem)

sunbeam írta...

Nekem Armani Idol, Chanel Chance és szintén Coco M. :). Imádom ezeket!!!!!! Még a White Diamond is nagyon jó, de azt most kicsit meguntam :(

pandus írta...

én gucci envy me-t használok már szerintem 3 éve...közben mindig vettem másokat, de vhogy folyamatosan ehhez tértem vissza.
ja meg pl. vmilyen oknál fogva nekem azok a parfümök jönnek be amik rózsaszín üvegben vannak...szóval ha újat keresek mindig a rózsaszín üvegesekkel kezdem..XD
de most kaptam egy kis mintát hugo boss-sunset (aminek sárga az üvege:P) és legközelebb szerintem ilyet veszek.:)

Maggie írta...

én a nina ricci ninájába vagyok szerelmes..hát konkrétan azóta mióta kijött:D nem is akarom összeszámolni hányat fújtam el azótaXD szóval én az a tipus vagyok aki egyet használ:D de pont most gondolkodom én is, hogy veszek vmi mást is..de ez annyira "magdis", hogy eddig még semmi mást nem találtam ennyire hozzámillőnek:(

suzie írta...

én a múltkor kaptam Mandarina Duck - Cute Pink parfümmintát, az is elég fini :)

Fú meg ami még tetszik nekem az a Cacharel Amor Amor, de az nekem nagyon az egyik volt osztálytársamra emlékeztet, és így magamon olyan furi lenne

barbi írta...

ahogy belenéztem a kommentekbe, én ettől a világtól nagyon eltérek :D az abszolút kedvencem a DKNY Be Delicious, de a Red változatnak is nagyon finom illata van számomra, most pedig egy limitáltat használok, a Delicious - Candy Apples sorozatból a lilát, áfonya illata van ^^
ami még nagyon bejön, az egy Mexx parfüm, de nem tudom a nevét, meg a Black XS...
és a Pink Sugartól én (is) rosszul vagyok =)

Csillu írta...

Sokáig felváltva használtam a Bruno Banani About Womenjét és a Puma flowing Womant, aztán most ősszel vettem egy Christina Aguilera By night-ot, és nagyon pozitív "csalódás" volt:)))

Amit pedig az eszmei értéke miatt a kedvencemnek tartok most (a férjem választotta nekem;)), az az Idole Armani... <3

Szilva írta...

szia:]
én minden nap más parfümöt használok. egyszerűen 3-4 nap alatt képes vagyok megunni egy illatot,de így legalább nem fenyeget ez a veszély..:)
én is édes-mániás vagyok,így talán a következők tetszeni fognak:
Aquolina-pink sugar
Halle Berry-Halle
Nina Ricci-RicciRicci
Paco Rabanne-Black xs
thierry mugler-angel
thierry mugler-Angel garden of stars
Jette Joop-Dark Sapphire

egyik-másik elég drága originálban, ezért az FM-től rendeltem meg. Az illata ugyan olyan tartós,és ugyan olyan finom.:)
kellemes szimatolást.:)

Meselány írta...

Pur blanca. *-* Nagyon szeretem, a Pur balnca blush-t is. De nővérem rosszul van tőle, így inkább váltottam, mert azért szeretek hozzábújni.
Most Little black dress-t használok. :3

Niki | www.nizzka.com írta...

Én konkrétan hangulatomhoz és az outfitemhez passzintom az illatokat ezért nagyon sok van már.Sőt különbséget teszek hétköznapi és alkalmi illatok között :DDDDDD most végig gondolva ez duurva de tényleg így van :DDDDhétköznapokon Mexx parfümöket használok, alkalmakra pedig
Thierry Mugler Angel
Guerlain L'instant
Gucci Rush
Hugo Boss XX
Givenchy Organza
Jean Paul Gaultier Classique
De rám is jellemző hogy inkább édesebb illatokat viselek aztán ha olyan van akkor virágosabbat, frissebbet. :D:D
De legjobb egyénként a saját bőrünkön, hajunkon kipróbálni egy illatot mert a mi saját illatunkkal keveredve más lehet.De ajj ki az aki befújkálja magát aztán sétál egy kört hogy megtudja hogyan is áll neki az az illat :D:D mert az adhatna az idejéből

suzie írta...

Huuu nemtudom hány nap lesz ezeket végigszagolni :D:D De nembaj, jöjjenek csak az illatok!:) Igaz most karácsonyra a Coco Madmoiselle-t kapom, mert már alig van belőle, a következő ünnep meg a névnapom lesz februárban, de legalább lesz időm eldönteni, milyet szeretnék :)

bettynova írta...

Nekem elég sok parfümöm van, pont annyi, hogy mostanában döntöttem el, hogy addig nem veszek, amíg legalább 5 fajtát el nem használtam teljesen.
De így is vannak olyanok, amikhez mindig vissza-vissza térek

Mary-Kate and Ashley Olsen: LA chic (ez azért jó, mert kevesen ismerik, tök olcsó, nagyon különleges illat); Clinique: Happy to be; Ralph Lauren: Ralph
Gucci: II; Tommy Hilfiger: Tommy Girl; DKNY: Be Delicious-fresh blossom; Calvin Klein: Eternity

suzie írta...

Be Delicious amúgy nekem is van, és bár abszolút nyárias illat, meg annyira már nem is tetszik, ezt használom mostanában így hétköznap, hogy fogyjon el végre :D Meg mert a coco m-ből már alig van

Anikó írta...

Nekem a nagy kedvenc az Armani- Code. Kezdem kicsit megunni, láttam a Zarában parfümöket, nagyon jó illatuk van.
A Paco Rabanne- Black XS is jó, de eléggé tömegcucc lett.
Én is olyan vagyok, hogy egyszerre csak 1-2 parfümöm van. Annyira nem ragaszkodom hozzájuk, de nehezen választok új illatot, kevés illik igazán hozzám. :D

Eszti www.makeuponabudget.hu írta...

szintél DKNY be delicious/ Gucci envy me párti vagyok, illetve D&G Light Blue mióta kijött azóta fixen van és szeretem. ami meg érdekel és lesz nemsokára az katy perry- purr!

Unknown írta...

Szia!
Nekem a Miss Dior Chérie nagy kedvenc, abszolút én vagyok. Amit még szeretek: Lancome Hypnose és Carolina Herrera 212 Sexy. Szagolgasd meg őket, édeskések de nem annyira "nyomulósak" mint mondjuk a Pink Sugar. Bár nekem az is bejön...:) Kíváncsi leszek, mit választasz végül!

Bogca írta...

hú anyósom használ light blue-t, el se tudom képzelni milyen lehet egy fiatal lányon :DD

rajtam pl az avontól a percive vagy mi a neve LÓHÚGY szagú lett :DDDD emlékszem, 13 éves voltam, egy táncelőadásra mentem suliban és azzal fújtam be magam és végig a sírás határán voltam h milyen büdös vagyok.
tényleg mindenkin más a parfüm, mert szagoltam már más emberen és rajta finom volt. hm. :D

Judit írta...

Én most Lanvin Marry Me-jével szemezek... Csak jobb lenne mástól kapni..:P:D

orscilla írta...

A Gucci-Envx Me-t én is imádom, de az szolidabb, ami az abszolút favorit, az a Hugo Boss- Intense!!! Akárhányszor befújtam magam, mindenhol mindenki kérdezte, hogy mi ez az isteni illat?! Nekem nagyon bevállt...:):):)

m. írta...

Bogca: én az avonos passion dance- szel voltam így, anyán nagyon finom volt, de mikor befújtam magam, olyan érzésem volt mint ha disznótorrol jöttem volna... határozottan hurka illata volt:D:D

katjes írta...

én is pont most vagyok nagy parfümvadászaton, a múltkor kipróbáltam a cacharel scarlett nevű parfümjét, és nagyon úgy néz ki, hogy azt fogom majd megvenni :D

ami még nagyon jó szerintem az a Pure(DKNY), ha jól láttam nem irta még senki pedig csodás, szerintem legalábbis.

A be delicius nekem nem tetszik egyáltalán, de a piros változat meg igen, a scarlett után ez lenne a következő opcióm...

Edina Saarinen írta...

Moon sparkle :(épp pár napja szomorkodtam én is miatta, úgy hiányzik :( :) Nekem most a Guess Seductive az amit be szeretnék szerezni, az nagyon klassz. De amiket még kedvelek nagyon: Mugler-Angel (bár kicsit erős, télre jó nekem), Armani Code, és Kate Moss: Wild Meadow :))

unepoupee írta...

én abszolút az vagyok akinek egyszerre több parfümje van és nem nagyon veszek újra semmit. ez mondjuk azért is van, mert 1-1 illatot annyira kötök egy emberhez vagy időszakhoz, h nem tudok elvonatkoztatni tőle. ez alól pont a moon sparkle volt kivétel amit amikor már nem lehetett kapni a douglasben az illatgardrobról rendeltem (amit annó Timike mutatott) és tényleg 100%osan eredeti volt! most burberrym van (aminek textil borítású az üvege, nem tudom a nevét hirtelen:$), ysl cinema és gucci flora. talán az utolsó a legzsanisabb:)

unepoupee írta...

visszaolvastam és az armani code-ot én is csak alkalmakra használom!:)

Tímea írta...

Latom, felmerult a kerdes, hogy mindenkin mas illata van a parfumoknek, es hogy ezt hogyan tudjuk a boltban vasarlaskor eldonteni hogy rajtunk jo-e.. Na szerintem az illatmintak pontosan erre lettek kitalalva. Hazamesz, kiprobalod, akar napokig is hasznalhatod, es ha biutos passzol a borodhoz, akkor megveszed. Ha csak a boltban fujod magadra, akkor is ha mesz egy kort (megnezed addig a sminkeket) atveszi a sajat illatodat, bar azt mondjak orak is kellhetnek az illat kiteljesedesehez, (vagy elmesz masik boltokba nezelodni/vasarolni es a vegen visszatersz a parfumeriaba egy shopping-tura soran;)) vagy jobb a mintas megoldas. En regen mindig kidobtam az illatmintakat, de most mar orulok, ha kapok, igy uj illatokat probalhatok ki, es igy vettem pl a lady milliont is, ami azota is az aktualis teli kedvencem.
Bar azt nem tudom, hogy regebbi illatokbol is tartanak-e mintakat a boltokban, de ha nincs lehetoseg kerni, akkor csak befujod magad a neked tetszo illattal, intezed a dolgaid, es ha nap vegere is tetszik, megveszed. Szerintem mashogy nem lehet parfumot vasarolni, bar en is beleestem mar abba, hogy vegigszagoltam egy csomo illatot, mar fajt a fejem anparfum es a kave elegyetol, vegul megvettem egy parfumot, aminek rajtam alig erezheto illata volt, valamiert hamar elillant az illata.. (bar ez nem feltetlen bor fuggo, de a probanal azt is tesztelhetjuk, mennyire tartos az illat, ami nem utolso szempont..!)
Bocsi, hogy egy konkret regenyt irtam!:D

suzie írta...

Én nem vennék olyan parfümöt, aminek csak órák után van rajtam jó illata, mert nyilván indulás előtt vagy legalábbis készülődés közben fújom be vele magam, szóval kb fél-1 órán belül mindenképp emberek közt vagyok :D

Amúgy ez lehet, hogy nagyon idétlenül hangzik, de én úgy szoktam dönteni parfümökről, hogy a tükör előtt állva szagolgatom pl a csuklómat, ha oda fújtam, és közben nézem magam, és így próbálom eldönteni, hogy illik-e hozzám :D:D

suzie írta...

Amúgy az illatmintákkal pont ugyanígy vagyok, mint te, Timi, régebben mindig kidobtam, mostmár tökre örülök nekik

Csilla írta...

Az én aktuális kedvencem az Armani Idol :) Nagyon sokáig használtam az Yves Saint Laurent Cinema parfümjét. Mind kettő elég édeskés szerintem:)Az "olcsóbb" parfümök közül pedig Christina Aguilera by Nightot használom az Idollal felváltva.

Csilla írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
dorottyazsofia írta...

Hú, a Coco Mademoiselle-t én is nagyon szeretem, bár inkább alkalmakra szoktam, nappalra nekem túl klasszikus/édes. Én inkább a könnyedebb illatokat szeretem... bár az örök kedvencem pont nem olyan :)-J. Lo Live Luxe-a... sztem isteni, és az üvege is nagyon kis szép :). Amiket még szoktam használni, az Kylie Darling, Jil Sander Sport for Women, Mary-Kate és Ashley Olsenből a New York Style... meg egy Healing Garden-es, aminek sajnos nem tudom a nevét, mert nagyon fincsi az is :). Ja, és karácsonyra kinéz egy Puma Create :)-

'labarbie írta...

Burberry - The Beat, Calvin Klein - Euphoria, Bulgari - Crystalline az abszolut fav, ezeket valtogatom hetkoznapokon, alkalmakra Dolce&Gabbana - The One

Unknown írta...

én a nina ricci kis piros almácskáról nem tudok leállni :) volt ricci ricci-m is, de az ilyen "egyszerhasználatos" volt nekem. most a cherié-t fogom megvenni, nekem nem tömény, szerintem finom :) bár kitudja, lehet hosszú távon kivégzi majd a fejemet :D

Naughty Alice írta...

Én orientális illatcsalád-függő vagyok. A többi valahogy nem is áll jól. A virágos-gyümölcsösek egy idő után kellemetlen, állottgyümölcs-szagot kezdenek rajtam árasztani :-( Örök kedvencem a Hypnose, és családja :D kivéve a Senses-t, az rajtam teaillatú lesz. Nekem volt Pink Sugar-om képzeljétek el XD És nyáron használtam. Mostmár ha csak egy picit megérzem, rosszul vagyok tőle.
Most télre megvettem a Chopard Happy Spirit Magical Nights parfümjét, nagyon finom, simulékony, bársonyos illat. Nagyon szemezek a testvérkéjével, a Wish Magical Nights-al.
Egyébként, ajánlom mindenkinek az online parfümériákat (főleg Neked Suzie, az Escada Moon Sparkle-t még lehet kapni :D) Én mindig neten rendelek parfümöket, mert a kedvenc illatomhoz kb fele áron hozzájutok, és garantáltan eredetiek. Érdemes többet is megnézni, nagyok lehetnek az árkülönbségek. Én az illatfelho.hu-ról vagy a myparfum.hu-ról szoktam rendelni, nagyon gyorsak és készségesek.

Naughty Alice írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Zsu írta...

az én aktuáliskedvenceim eddig nem tűntek fel a listában, így beírom, bár lehet h csak nekem tetszenek :))
régen (amikor kijött) volt Cat Deluxe-om, azt szerettem, most pedig Cat Deluxe At Night-om van, a sima már nem is tetszett. :P (az a fajta vagyok, aki egy illatot használ, amíg meg nem unja ^^")
ezelőtt Juicy Couture lázban égtem, na, abból legalább 5-6 üvegnyit elhasználtam.. :) (aztán meguntam, azért van új... ^^)
hm, Escada is volt nekem is, Rockin Rio'& Sunset Heat. (tipikus nyáriak..)

fifinne írta...

én is coco mademoisellet használok, és imádom :) ezért hátha bejön neked is, amiket mellette használtam/használok:
burberry - brit
guerlain - insolence
[+nina ricci - ricci ricci]

Dóra írta...

YSL Cinema forever!
Újak közül talán a Lancome Tresor In Love vagy a Gucci Guilty...
Aztán ami még ilyen édeskés az a Lolita Lempicka - Lolita nevű parfümje, illetve ami még nagy szerelem nekem az a Moschino Glamour elnevezésű illata :)

Bauer Évi (wishes) írta...

Szerintem a Miss Dior Cherié egyáltalán nem egy tolakodó illat, főleg ahogy halványul, bár ez is ízlés kérdése. Én egy éve használom, az Estee Lauder Intuitionját váltottam vele (vagyis néha még visszatérek hozzá:) ), ami a Chanelhez hasonlóan egy nehéz illat. Amúgy ha a Coco Mademoisellehez hasonló, könnyedebb illatot akarsz, akkor a Chanel Chance tuti lenne Neked :)

Timike írta...

Mexx - Pure Life! Kizárólag... Épp nemrég voltam nagy parfüm-mizériában, amikor elfogyott :D Az a baj, hogy én vagyok az, akinek ha megtetszik egy illat, az tuti büdös lesz rajtam, és a legmeglepőbb variációk jönnek ki végül "győztesen" (pl. Nagypapám SzU-ból hozott ősi Sipr-je, vagy férfi parfümök stb). Eddig a Pure Life az egyetlen, ami tetszik is és jó is rajtam - bár ez merész kijelentés, én is lusta vagyok végigszagolni mindet. Meg a fejem is belefájdulna :S Ez egyébként egy "tiszta" illat, semmi feltűnés, nem is lehet folyamatosan érezni, csak néha "megcsap". :)

Unknown írta...

Én állandóan váltogatom a parfümöket. A nagy kedvencek: Paco Rabanne: Lady Million, Black XS. DKNY: Pure, Gucci: Envy (bár ehhez hangulat kell, mert sokszor megfájdult már a fejem tőle). Mexx első illata. Chloé: Love, Moschino: Cheap and chic, Hugo Boss: Deep red, Bvlgari: Omnia, Jasmin Noir.
Van pár Avonos is..Néha rózsaszín Puma, de majdnem minden kiscsajon olyan illat van, így azt nem szeretem már annyira...